LATTERKRAMPE

Well boyz’n girlz…detta bare MÅTTE jeg dele..

Kom ut nå i mårres og skulle ta ut bilen – og belaga meg på litt måkking, sia veiskrapa nettopp hadde gått.. Men seriøst..haha..størrelsesforholdene ble ikke helt det samme som jeg trudde, da jeg så det på skrå fra 3 etg.

Æ grynna bokstavelig talt til knes!!

Og fikk totalt latterkrampe der ute i snyskavveln 🤣 Det endte faktisk med at eine naboen min som også var ute – som knapt nok hadde nikka til meg, begynte å storflire sammen med meg.. Yeppz, da gjorde jeg jaggu ei god gjerning også, sjøl om jeg lo så mye at jeg seriøst holdt på å pisse meg ut, hehe

Kom meg nesten ikke inn i bilen..

..så daaa var det bare å begynne å måkke, da..med (fremdeles) verdens minste, sammenleggbare skuffe..

..jauda..flire faktisk enda 🤪

QUIZ til mårrakaffen..

Ser jo at det er litt “spørsmål & svar” trend ute å går akkurat nå..og det er jo for så vidt ganske gøy å lese, da jeg syns jeg blir bedre kjent med bloggerne når jeg leser svarene deres.
Så nå tenkte jeg å kaste meg på trenden – i alle fall gjøre et tappert forsøk – men så klarte jeg ikke å bestemme meg for HVILKEN av de variantene jeg vil gå for..for egentlig tenkte jeg på Bunny Trash sine 5 viktige spørsmål ..men jeg veit ikke..akkurat nå på mårran var ikke hjernen min spesielt glad for å konsentrerer seg så veldig mye, så jeg tenker de spørsmåla får bli til en annen runde..og endte da opp med 5 raske spørsmål som Veralynn hadde på sin side i stedet.

Spørsmål 1: Er du av typen som strigråter av triste filmer?

Svar: Nope..eller stort sett aldri. Selvfølgelig kan det skje – alt etter settinga..men generelt sett – nei..

Spørsmål 2: Fotfetish er den vanligste seksuelle avvikelsen i verden. Hva syntes du om føtter?

Svar: Joda, det var jeg klar over..men personlig har jeg ikke noe forhold til det. Har møtt på noen som har vært helt hekta på føttene mine – og værsågod, tenkte jeg.. “slå dæ laus” 😉

Spørsmål 3: Har du bråket med noen i trafikken?

Svar: Definer å bråke med…hehe.. Nei seriøst, der er vel et sted jeg IKKE har bråka med noen. Vist en finger i ny og ned, ja..men ellers ikke.

Spørsmål 4: Hva var de dårligste fagene dine på skolen?

Svar: På grunnskolen…ALLE!! Spesielt gym..og kristendom..og historie..og … Men merkelig nok, da jeg tok 9-årig opp igjen i voksen alder, var det full klaff på alt – unntatt historia..det eeer så kjedelig..

Spørsmål 5: Har du noen gang misforstått teksten i en låt?

Svar: Åh ja..til de grader, hehe.. både ordene – og ikke minst betydninga..
Kjapt eksempel – første gang jeg hørte Beautiful View med Evergreen, lytta jeg ikke så nøye til teksten – konsentrerte meg mest bare om melodien..helt til strofen “form valleys into mountains” kom.. hvorpå jeg da i mitt merksnodige hode så for meg at de fylte igjen en hel dal med stein for å få et fjell å klatre på..LOL.. I etterkant skal det sies at det er blitt en av favorittsangene mine, nettopp på grunn av symbolikken i teksten.

Juppsijeppz folkens – gå ut i verden og ha en så god dag som overhodet mulig.. det skal æ

SMÅTRØTT & SLITEN..da finner man på noe anna..

Da er det jammen kveld igjen.. Det har vært en lang, men god dag i dag. Sov ikke noe særlig i natt som var, og det kjennes nå..kan vel glatt kalles småtrøtt & sliten, ja. Men tenker at å legge seg FØR klokka 21?? ..får være måte på gammelkjærring-tendensa, hehe.
Så – for å prøve å holde øyelokka oppe ei stund til, blogger jeg litt i stedet..og prøver å får tida til å gå – mens jeg satser på at jeg ikke sovner foran dataen..tji-hi.

Nå skreiv jeg jo litt om dagen min i dag i det forrige innlegget mitt – men det jeg ikke skreiv, er at jeg har hatt et par dager i tenkeboksen for å prøve å finne på noe fornuftig å bedrive dagene med – siden både vær & vind OG økonomi tar fra meg muligheta til å kjøre & leve sånn som jeg har gjort i tidligere år.
Jeg har fått en idé om hvordan jeg skal klare å holde meg på matta de nærmeste månedene – men for øyeblikket vil jeg ikke si så mye om det. Må få testa det ut litt og se hvordan det går. Men blir det som jeg håper, så kommer det garantert et innlegg en eller annen gang ut i neste uka.. so stay tuned, hehe

Ellers kjenner jeg at det faktisk er godt å være inne akkurat nå. Det er samme, sabla snyfokket ute fremdeles..men nå GIDDER jeg ikke poste flere bilder av drittværet – trur de fleste har fått med seg at Norge er på tur til å snø & blåse bort for tida..
Så derfor velger jeg heller å legge ved noen mer sommerlige bilder – som får i alle fall meg til å sukke, og glede meg til tida vi har i møte..etter hvert..

Et nydelig fjellvann..et eller annet sted her nord..

Et stykk lykkelig tøtta en herlig sommerdag

Telttur på Andøya

Kaffe i solnedgangen

Småkaldt, men sårt tiltrengt bad i ei elv en plass utenfor Kongsberg..i mai.
Faktisk dagen før jeg for første gang møtte den flotte, smørblide dama på neste bilde..

Yeppz..du kjenner’a sikkert igjen..Margrethe..eller kanskje bedre kjent som bloggeren Utifriluft.

Vår-bål ved et av de 7 Melåvatnan her i Harstad/Kvæfjord..

Telttur på Kvænangsfjellet..

Bålkos i Vasskardet hjemme på Andørja.

..et myggbefengt sted i midt-Sverige..jada,litt av en stil på undertegnede 🙈

Oooooh kor æ glede mæ nu..

Og du – de andre innleggene mine i dag, finner du her hvis du er interessert:

Humørdragen Lucky
Firkantede bølger
Klappjakt på brøytestikkene

KLAPPJAKT PÅ BRØYTESTIKKENE

Jaaada..jeg måtte ut en liten tur i dag også. Til å begynne med var det fordi jeg hadde en avtale på formiddagen, så jeg måtte likevel måkke frem bilen..men etterpå klarte jeg bare rett og slett ikke å dy meg – og tok meg en sånn vanlig runde jeg bruker å kjøre rundt nabokommunen – når jeg ikke har mulighet til en langtur. For så vidt er det en grei tur, for den korteste ruta er ca.5 mil rundt..

I alle fall – jeg kursa meg ut av byen som vanlig – og været virka greit nok akkurat da.. men herrefredogfaaader, da..hehe..  Etter hvert ble det så tett snykov – ispedd sinnsyke haglbyger – så jeg måtte bokstavelig talt ta sats fra brøytestikke til brøytestikke for å holde meg på rett kjøl.

Det fikk meg til å minnes første gangen jeg var på Andøya.. sånn ca. vinteren 2013.. Jeg jobba for Retail24, og min jobb var å kjøre rundt mellom butikker å holde demo og dele ut smaksprøver på diverse matvarer. Vel ok – jeg googla og fant ut at det ville ta meg litt over 3 timer å kjøre bortover, så jeg starta ganske tidlig på mårran. Og godt var det.. for et sånt vær som jeg fikk der borte, trur jeg faktisk ikke at jeg har vært borti verken før eller siden. For det første var det ikke brøyta – og den bilen jeg hadde da (en eldre Subaru Forester..og heldigvis for det) – hadde temmelig store problemer med brøyte seg vei i stedvis opp mot 1/2 meteren med snø. I tillegg var det et svartens uvær på den sida jeg kjørte..for jeg visste ikke da at den “normale” veien å ta, er innsida..så selvfølgelig kjørte jeg yttersida/vestsida – med havgapet rett på.. Kan love deg at det til tider var så mye vind, at bilen vingla som bare fy – og på toppen av det hele, en snøstorm som gjorde at jeg faktisk hadde problemer med å se brøytestikkene..
Men frem kom jeg – i én bit – og det var heldigvis både brøyta og roa seg med været da jeg kjørte hjem igjen..selv om det da var blitt bekmørt igjen..

Og vet dere hva? Den turen fikk meg til å forelske meg totalt i Andøya. For selv om jeg så minimalt av naturen rundt, og det virket som om øya gjorde sitt ytterste for å skremme vettet av meg..var det en liten bit hvor jeg plutselig fikk et “øye”..totalt stille i stormen, med helt klarvær rundt meg. Og når jeg titta ut – fikk jeg totalt hakeslepp..for du syke Sa..n… for nån fjell!! Jeg holdt på å kjøre av veien i rein forfjamselse 🤣Spisse..taggete..rå..”oppflerra”..æ meine – med min fantasi kunne æ glatt se smådemonan som flagra der oppe mellom toppan. Yepp..synet varte bare noen sekunder – men jeg var totalt hekta – og den dag i dag MÅ jeg minst én tur i året bortover dit 😉

Uffda – detta blei utenomsnakk, hehe..
Tilbake til turen min i dag.. Jeg måtte stoppe et par ganger og gå ut i halvstormen for å fjerne snø og slaps fra vindusviskerne – men kan love dere at jeg var kjapp med den jobben, ja..for haglbygene piska meg i fleisen så det gjorde vondt..
Og helt plutselig fikk jeg megabra vær ei lita stund..akkurat nok til at jeg kom meg ut av bilen og fikk knipsa et par bilder..og så var det på´n igjen..akk ja..

 

 

FIRKANTEDE BØLGER

Firkantede bølger??

Hva i all verden… Jeg trudde faktisk ikke mine egne øyne når jeg leste overskrifta på en artikkel jeg kom over i går..så her måtte det sjekkes..og her er grovt fortalt det jeg fant..

“Kjennetegnet for dette havfenomenet er såkalte firkanter ute på vannet. Bildet over er fra øyen Île de Ré i Frankrike hvor «cross sea» pleier å forekomme. Det som skjer er at forskjellige havstrømmer drar i hver sin retning.” 

Wow…nu vart æ imponert, gitt..

Vil du lese mer? Da kan du bl.a klikke deg inn her:

Firkantede bølger

HUMØRDRAGEN LUCKY

God mårra alle sammen der ute..i dag er jeg temmelig trøtt i trynte, som det så pent heter..fordi natta ble ikke helt som planlagt.. Men ikke verre enn at noen kopper med kaffe fikser det, vil jeg tru 😉
I går kveld etter at guttungen hadde dratt hjem, ble jeg stort sett bare ligget lettere henslengt i sofa, med nesa godt nedi ei bok.. Og det var jo veldig så godt det, da. Men så fikk jeg et lite raptus rett før sengetid, og begynte å rote litt igjennom en boks med rariteter som jeg har..og der spratt plutselig Humørdragen “Lucky” frem..

Den er én av mange “søsken” fra Franklin Mint, som vi (jeg og han jeg var gift med) bestilte da guttungen var liten.

Bildet er lånt fra nettet.

Måtte google litt nå, og fant ut at de heter som følger:

Sneaky

Lucky

Gloomy

Lazy

Snoozy

Dreamy

Dippy

Coy

Lucky – som rager hele 8 cm over bakken (hælledussan da) har nå bodd i en boks sammen med meg siden jeg gikk ut av ekteskapet for 8,5 år siden…og skal få flytte hjem til guttungen etter hvert, når og hvis han blir å sette pris på selskapet.

Er den ikke fin?

Der Limited Edition-greia bryr jeg meg ikke særlig om, selv om det er moro å vite at den ble solgt bare i en bestemt tidsperiode.
Men det jeg bryr meg om angående Lucky, er at den er over 20 år gammel..og har veldig stor affeksjonsverdi for meg.

Vel, da er det på tide å fylle på mer i kaffekoppen her, så ha en nydeligvakker nå da, folkens ❤️

DEN BESTE DAGEN I MÅNEDEN

Jeg har så absolutt mange gode dager i løpet av en måned..men den dagen trygda kommer, et likevel den beste. For da kan jeg stakket stund late som om jeg er “kongen på haugen”..som i dag..hadde shoppa alt som sto på lista mi, av vått & tørt som jeg følte jeg MÅTTE ha.. og så kjøpte jeg en SVÆR proteinbar (som jeg åt med det samme..) samt 2 greske yoghurt jeg aldri har sett før..med mintsmak, faktisk..

Tja..den likte jeg faktisk..absolutt ikke noe fremtredende mintsmak..akkurat passe, syns jeg..

Ohooo…yeppz, æ leve råflott..5 minutt i måneden, hehe.. For selv om prisene murra i bakhauet, nekta jeg plent å tenke over det mens jeg sto og betalte. Litt syns jeg at det må være lov å unne seg utenfor budsjettet.
Dessuten ble de dessert til meg og guttungen som kom innom på middag, så da var det liksom litt extra lov 😉

Yeppz…middag ho gamla har gleda sæ til..

Og nei – ingen fremgangsmåte på matlaginga her, for jeg tenker at alle kan vel lage nachos? ..så DET blir for kjedelig å skrible om.

Ellers har dagen tusla seg fremover i røkk & napp.. Det er kommet et tonn med snø igjen, men sjøl hvor kjipt jeg syns det er – er jeg likevel utrulig takknemlig for at regnet tok med seg en del av det som var kommet fra før…og ikke minst at brøyremannskapene hadde rukket å få unna en masse sørpe og is.

Nå er da guttungen dratt hjem til sitt igjen, så da blir det garantert sløving på denna skrotten resten av kvelden..og jeg truuuur ikke det kommer mere jårr i fra meg i dag 😉

Og har du gått glipp av noen av de andre innleggene mine tidligere i dag, finner du de her:

NASA til mårrakaffen
Tekniske problemer er no dritt
Ørna som ble kidnappa av snykovet

 

 

ØRNA SOM BLE KIDNAPPA AV SNYKOVET

Vel, har du min fantasi så var det akkurat det som skjedde. For etter at jeg hadde vært ute å handla litt mat til heimen, fikk jeg fylt opp tanken til “rimelig” (les:latterlig) pris..kr.18.11/L for diesel.. og så tok jeg meg en liten luftetur. Det var egentlig veldig ok å kjøre, for selv om det småsludda litt hist og her, kjørte jeg mot antydning av blått i det fjerne.

Derfor parkerte jeg kjerra på ei utkjøring for å ta litt bilder. Og det første som møtte meg mot “blåflekken” som hadde skvisa seg veg gjennom skylaget, var jammen ta ei ørn. Oooh kor æ zoma & orga for å prøve å få den i fokus..med svært lite hell, for vind & mobilkamera er ikke den beste komboen. Synd å si det, men dette er det eineste som ble sånn høvelig klart.

Jeg bala så mye, at jeg fikk ikke med meg at fra den kanten den hadde kommet svevende – kom det også en gedigen sky stappfull av snø som ville være med på bildet..

..og når jeg snudde meg den veien ørna hadde svevd…huh…borte..æ trur jaggu en er blitt kidnappa, gitt…

Jaja..da var det ikke annet å gjøre enn å tusle seg inn i bilen igjen. Og det er heilt teit, for før jeg kom meg så langt – hadde det lavet ned så tett at jeg var hvit som en snømann.. Ka gjer dåkker mæ? hehe 🤪

TEKNISKE PROBLEMER ER NO´DRITT…

Yeppz..da var den etterlengta trygdedagen her – og på tide å betale regninger før man begir seg ut i den store, vide verden for å prøve å fylle litt på i skuffer & skap som har ekko-lignende tilstander.
Og så skjer det som så ofte skjer – tekniske problemer på den forbaska mobilbanken.. blargh!!

Jada, jada..jeg KAN gå inn via den “gamle” veien, og bruke kodebrikken – men det er ikke poenget her. Det er bare så søkke irriterende at man aldri kan stole på den nymoderne “dritten” som blir prakka på oss i øst og vest.
Jøss bevares, visst liker jeg mye av det – og syns det er utrulig enkelt og lett håndterlig de løsningen og appene som jeg gjør meg bruk av…men det er under forutsetning av at det VIRKER!!!!!! når man trenger det..

Dagens utblåsning, hehe 🤪

Er du ofte plaga med mobilbank eller andre apper som skal gjøre hverdagen lettere?

NASA til mårrakaffen

God mårra i snykovet, godtfolk.. ja jeg sier i snykovet – for her veksler det mellom sludd og store snøfiller fra oven akkurat nå. Blei vekt av et sabla bråk fra to enorme maskiner som holdt på å rydde veien utenfor her..takk mine skapera for det, si æ bærre.. For fyttikatta for et elende å skulle kjøre på ellers..

Men-men..været er da (heldigvis) noe av det man IKKE får gjort noe med..så da er det å prøve å finne noe annet å fokusere på – som vakre bilder fra NASA sine sider.
Jeg er ikke en sånn person som klarer å huske alt jeg leser, men finner det ekstremt interessant å sitte å scrolle på sider som har med universet å gjøre..både sett nedenfra og opp – men også ovenfra og ned..på oss..som på de bildene under her, som er lånt fra Earth Observatory Images i kategorien LIFE.
Og i stedet for å skrible en masse her om hvert bilde, legger jeg ved link så du kan lese selv (er på engelsk da, men..)

Lake Maracaibo, Venezuela..

The rainforest Daintree, Queensland 

The Barents sea

..og ett til fra barentshavet 

Rene kunstverkene, jo.. 🤩