OG SÅNN GIKK DET DENNA GANGEN

Som jeg har nevnt tidligere var det jo meininga at jeg skulle tilbake til nord for å kvitte meg med camper’n fordi den er temmelig gjennomtrukket av fukt og det er jo ikke det beste miljøet å bo i. Men sånn gikk det da altså ikke. For da jeg kom meg oppover ba brorsan så pent for livet til bygget – enda en gang. Og enda en gang lot jeg meg “lure” til å prøve å berge den for ei stund til. Problemet mitt er bare at jeg er så innmari sliten av alt som har skjedd med bygget disse månedene, all fiksing og reparering heile tida. Så snille brorsan kjøpte inn litt ting & tang og så heiv han seg rundt og tetta hele sovealkovn innvendig for meg.

Og da klarte faktisk Yours Truly å spa opp ny energi og har nå malt alt innvendig på nytt..,(hvitt, men lyset har farga bildene i rosa og lilla)

..og på gulvet under sengebunnen har jeg lagt et lag med aluminiumfilt som jeg hadde.

 

Så nå er det i alle fall tett innvendig der sånn at alt vann som måtte snike seg inn blir værende i veggene. Og når det blir litt opphold ute, skal brorsan ta noen nødreparasjoner der også.

Hvor lenge detta vil vare, er umulig å si. Kanskje det fungerer bare ei uka – men kanskje det fungerer bra og varer frem til sommeren/høsten. Uansett er både jeg og brorsan enige om at dette er definitivt siste runde med å forsøke å berge detta hjemmet mitt.

Fingers crossed!

HVITT SOM TEMA

Dagen i dag har bare rett og slett forsvunnet for meg. Jeg var våken før 6, men selv om jeg ikke har gjort så innmari mye mer enn å rydde plass i camper’n så brorsan kunne begynne med sitt nyeste prosjekt der, laga oss litt lunsj og vært med på butikken så jeg fikk shoppa litt nødvendig – ja så har dagen bare rett og slett rasa av sted.

Nå har jeg vært utenfor huset her en liten tur og fått litt frisk luft og tatt noen bilder.. med tema hvitt.

Joda, vinter og hvitt kan være flott det.

FY-FY TEMA & MINI-RASIST

Yeppz, du leste rett..ordet rasist er med i overskrifta mi. For i går opplevde jeg noe som jeg for min del fant både fascinerende og en smule morsomt. Nemlig det faktum at mange (ikke alle) får et tunnell-syn når det kommer til enkelte tema. Som religion.

Jeg skal ikke lage et innlegg med masse personlig informasjon og synspunkter, men jeg skal dele ei lita historie som jeg nettopp har delt på TikTok, og som inneholder nettopp det temaet..religion. Den videoen ser du HER

I går ble jeg nemlig sparka ut av ei Facebookgruppe fordi jeg delte et av Bunny sine innlegg på min personlige Facebookside..et innlegg som inneholder fy-fy temaet religion. At jeg ble sparka ut av gruppa fordi de mener jeg hadde brutt en regel som går på rasisme og diskriminering er helt greit. Deres gruppe, deres regler. Jeg liker de folkene der uansett. Men det er de tilbakemeldingene jeg fikk både på Facebook og ikke minst på privaten jeg finner så fascinerende. For et par mennesker kunne fortelle meg at jeg var like stor rasist som Bunny. Æ meine, hallo?? De som virkelig kjenner Roger og veit LITT om hans liv, erfaringer og bekjentskapskrets veit at han er absolutt ikke rasist. Og han slenger ikke bare ut meninger uten at han har samla veldig mye informasjon som backer opp det han sier. Men at han har ekstremt sterke meninger? Åh ja.. heldigvis, for i mitt hode trenger vi flere som han. Er jeg enig i alt han skriver? Langt derifra, men det innlegget jeg delte fikk meg til å føle at jeg lærte noe som fikk flere brikker til å falle på plass i MITT puslespill – og jeg følte – og føler fremdeles at det er et innlegg som er verdt å lese. Men det som virkelig fikk meg til å riste på hodet og faktisk le litt, er at jeg ble satt i en bås der jeg tydeligvis følger han og hans ord blindt. Du godeste! Snakk om å føle svimerket av ordet mini-rasist stempla i panna. Tror ikke folk at jeg kan tenke sjøl og gjøre meg opp mine egne meninger? I motsetning til veldig mange har jeg faktisk lest en del om veldig mange religioner, og samtlige har en god del fornuftig – men fy faen samtlige har mange synspunkter jeg personlig finner helt horrible. Og det har jeg funnet ut helt av meg sjøl og hørt på historier fra folk jeg kjenner som har fått erfart de negative sidene med den religionen de tilhører. For jeg kjenner og er venner med mange forskjellige folk..kristne, katolikker, muslimer, buddhister..ja til og med en og annen satanist.

Men-men, jeg regner med at har man først begynt å få det stempelet blir det vel hengende ved meg. Bryr jeg meg? Nei! Jeg er meg, har mine synspunkter og står opp for meg sjøl. Og når jeg møter nye mennesker spør jeg ALDRI hvilken religion de tilhører – jeg prøver heller aldri å tvinge på dem mine personlige meninger om uansett tema. Sender de ut gode og positive energia som gjør at jeg føler meg vél sammen med dem er det alt som teller, ikke form, farge eller religiøst ståsted.

Ha en flottersfin dag da alle sammen ❤️ CU L8R

TENK – 25 ÅR

Detta er bare en liten hyllest til mammahjertet mitt, for i dag har guttungen bursdag…tenk, hele 25 år. HIPP-HIPP-HURRAAA!

Det var jo egentlig ikke meininga at jeg skulle være her nord i dag, så jeg setter sykt stor pris på at jeg fikk være sammen med han på selve dagen.

Vi var ute etter jobben hans og spiste kina-mat, og hadde det utrulig koselig.

Men nå er han dratt hjem til seg og jeg…eeeh..hjem til meg (logisk når jeg er som snegla og har huset med meg på “ryggen”), og om ikke så alt for lenge er det vel på tide å ta kvelden her.. men avslutter med enda et HURRAAAA for mammahjertet mitt.

Ha en flottersfin kveld videre alle sammen ❤️

IKKE ETTER PLANEN

Da er det langt på dag allerede, og jeg har egentlig ikke fått gjort stort annet enn å komme meg ut av senga, drikke kaffe og diskutere med brorsan om hva som skal gjøres med hjemmet mitt. Og ting går atter en gang ikke etter planen. For planen var jo å hive camper’n til svartens og få på hardtop’en og ei ny seng. Men brorsan syns det var for ille å skrote den, da det tross alt er mange rundt om i landet her som er “medeiere” etter at de ga meg drahjelp med bygginga.

Så hva nå??

Vel, jeg har kommet til et punkt der jeg rett og slett ikke orker mer om når det kommer til å rive, reparere eller bygge. Så brorsan skal hjelpe meg å få tetta det vi ser fra utsida, og så skal jeg fortsette å bo i camper’n som den er. Jeg veit det er langt fra helsemessig forsvarlig i lengden, men hvilke andre valg har jeg? Som jeg har sagt før, å bo i pickupkassen med bare hardtop’en vil fungere ei god stund, men ikke evig.. og det kommer raskt nok en ny vinter etter dette. Det samme gjelder camper’n. Jeg kan ikke bo der heller evig, så uansett valg MÅ jeg finne ei løsning før eller siden. Og da kan jeg like godt bo der jeg bor.

Jeg starta jo en spleis i håp om å få muligheta til å skaffe meg et annet hjem, men for det første er det ekstremt få som har vært villige til å dele innlegget mitt. Og på toppen av det hele er det ekstremt mange som ikke vil hjelpe fordi DE mener jeg bare suser rundt og lever livet, og at jeg ikke fortjener hjelp fordi jeg ikke lever i et hus som DE gjør…fordi det er det eneste normale de tolererer.

Screw that! Æ overlever!! Og tenk, om jeg bare holder ut i et år til, så er all den private gjelda borte. Og DET er det aller viktigste for meg.

Ha en nydeligvakker dag da alle sammen ❤️ CU L8R

TikTok’n min fra i mårres finner du HER.

MANDAGSDIKT – 20

Da er det jammen mandag igjen.. og det er jeg faktisk veldig glad for akkurat i dag. Har vært våken sia 4.45 men hauet er tomt – og da er det sabla kjekt å kunne poste et nytt mandagsdikt så det blir i alle fall et lite mårrainnlegg.. og satser på at jeg klarer å rote sammen noe mer fornuftig i løpet av dagen.

ORD

Ord
-en tanke blafrer forbi
Hurtig
-som et fragment av tid
Lynsnar
-på et øyeblikk er den vekk
Likevel
-et frø av tvil er sådd
Ord..

Helene Harrysdatter 

 

TANKER I KVELDEN

Yeppz, da er jeg tilbake i nord Norge og har stilt meg på strøm hos brorsan. Er mest fornuftig å stå her, da han har en garasje stappfull av ting & tang som jeg kan benytte meg av etter hvert. Jeg har ligget strak ut i senga mi og sløva ei stund.. og grubla litt på hva som egentlig skal skje videre nå.

Grunnplanen er jo klar – men likevel… Og akkurat nå kjenner jeg at jeg har egentlig mest lyst til å grave meg ned og ikke komme frem igjen før til sommeren, hehe. Jupp, er nok en smule sliten for tida.

Men ellers har det vært en god dag. Kom ganske tidlig til brorsan, og fikk jammen servert nydelig lammelår til middag.

Det var trivelig å treffe han igjen, og vi har diskutert litt att og fram med detta camper-styret og ellers bare skravla mainnskjit.

Ble dessverre et kort innlegg detta, men det får stå sin prøve. Så ha en riktig fin kveld videre alle sammen ❤️ og så kommer det mer fornuftig oppdatering om camper’n i mårra.

 

SNART I HJEMLANDET IGJEN

Bare innom en liten tur med et øyeblikksinnlegg. Er parkert noen få mil fra grensa til Norge, og lager meg lunsj og koker litt ny kaffe før jeg beveger meg over til hjemlandet igjen.

Har knipsa et par bilder til dere..et av en reinflokk et par mil unna her, og et av himmel rett utenfor her jeg står.

Og et av lusjen in da making, hehe

Ha en nydeligvakker dag videre ❤️ så ses vi igjen på andre sida av grensa.

 

 

LITT AV ET KVELDSSHOW

God mårra folkens, og god søndag 😊 I går ble jeg ønska velkommen tilbake til nord av ho Aurora som dansa sin vakre kveldsdans på den svenske himmelen. Så i dag må jeg jo rett og slett legge ut noen få bilder av det fantastiske showet. Jobba litt med innstillingene på kameraet før jeg ble fornøyd, og det første bildet er det siste jeg tok før fingrene var blitt helt nummen.

Og et bilde mot sør..ser dere Orion?

Dagen ellers er sånn”bob-bob”, men jeg blir nok å komme innom seinere å skravle litt mer om akkurat det. Ha en riktig flottersfin dag videre alle sammen ❤️ CU L8R

Siste mårrabubbelet mitt på TikTok finner du HER

DØDSSEILEREN I NORDSJØEN

Mange av dere har kanskje hørt historien om Dødsseileren – bedre kjent som “den flygende hollender”?

Bildet er lånt fra nettet.

Det er kjapt fortalt historien om et spøkelsesskip med en hollandsk skipper som er dømt til å seile hvileløst på de syv hav til dommedag, fordi han spottet Gud ved å sverge at han skulle klare å seile rundt Kapp det Gode Håp om så både Gud og Djevelen var imot ham. I denna fortellinga kan skipet som regel ses i stormfullt vær i Sør-Atlanteren eller Det indiske hav, og varsler død og ulykke. Ved nærkontakt skal mannskapet på skipet visstnok forsøke å sende beskjeder til personer på land som for lengst er døde.

Bildet er lånt fra nettet

Men visste du at det finnes en annen versjon av historien, der Dødsseileren befinner seg i  Nordsjøen? Det finnes flere grunner for at denne kapteinen er dømt til å seile rundt til evig tid. En versjon er han seilte ut på en søndag, noe som naturligvis var en stor synd og dermed pådro seg Guds vrede. En annen versjon er at han trolovet seg med en ung jente på Sørlandet, men da hun ble gravid stakk kar’n av. Da hun forsto at han hadde sviktet henne, forbannet hun ham til evig tid. (Den trur æ på, hehe)

Ikke veit jeg hva som eksisterer eller ikke, men gjett om jeg syns det er spennende å bruke fantasien og se det for meg. Hva med deg?

Ha en riktig flottersfin kveld videre alle sammen ❤️