SNART I MÅL – OG ETTER DET..HVA DA??

Det ble dessverre ikke tid til noe innlegg i går..eller..TID var det, men heller null-zip-zero energi til å blogge. Sov 1,5 time natt til i går, fordi det jækla hauet nekta å slutte å kverne på ting som er greie å blokkere ute på dagtid.. Og litt av det, er grunnen for deler av overskrifta..men det kommer det mer om på slutten, hvis du gidder å henge med..

..så, det første først..når de andre sto opp, ble det fokus på først de faste mårrarutinene her – deretter fikk jeg hjelp av søstersen til å tømme hytta jeg skal flytte inn i.

Var så heldig å få låne en stor henger av husværten hennes, så jeg fikk kjørt alt på en gang, dit det skal stå på lagring. Og yeppz..ho gamla både henta henger’n, kjørte lasset og fikk rygga (med litt veiledning) den på plass etterpå.. SÅÅÅ stolt av mæ sjøl nu, hehe 😂

Ellers var vi på Flisa, 20 minutter unna, å henta en sofa jeg har kjøpt…og det var litt av et syn, kan jeg fortelle… Det høljeregna ute, og i tillegg hadde vi dårlig tid for å rekke å hente minien i barnehagen..og sofaen var så svær og tung, at vi bokstavelig talt måtte ta springfart for å få trødd den lengst inn i bilen.. Men det endte ikke der..,for den var selvfølgelig lengre enn kassa på pickupen..selv med lemmen nede – så da var det å rase rundt i hypertempo, og prøve å tjore den fast…og håpe at tyngden på den, ikke ville fucke opp heile den intelligente planen min, sånn at den ville slite seg løs og skli ut i de to bakkene som jeg måtte opp, før jeg var hjemme.

Meeen..etter enda en intelligent idé, unngikk jeg den første bakken – ved å kjøre en hællsprettens omvei, som har mye slakkere stigning 😁 Men den siste var ikke mulig å unngå – så jeg sneik meg opp i ei fart som til og med ei skilpadde ville fått latterkrampe av..og fikk doningen parkert nesten opp på trappa mi. Og så byksa og kava vi bare værre med å få halt den syvtusenogdæventonn tunge tingen ut av bilen, opp trappa og inn døra… (æ nevnte pessregna, ja??)

But we did it!! Snakk om PowerPuffs 💪😁

Og her er noen bilder av sofa – godt innbailla i plast..samt rommene i hytta, sånn at dere får en liten idé om hvordan det ser ut.. Kommer flere bilder når jeg er ferdig med å få dekorert etter min smak..men seriøøøst.. Sjekk den blåfargen på veggan 🙈

Ellers forsvant dagen temmelig kjapt – og dagen i dag har gått med til å vaske ned og få flytta tingene mine fra søstersen og “hjem”..

Og her er litt av cluet med overskrifta..for hva pokker gjør jeg når jeg er i mål med innflyttinga??

Jeg prøver så godt jeg kan å være positiv, og innfinne meg med at jeg må være her nede nå..og jeg prøver å holde fokus på det positive her på bloggen også..men beklager at det nå kommer ei utblåsning.. For jeg sliter fremdeles noe så inn i Helvette. Det er nå 6 uker siden jeg mista det livet jeg trodde var ment for meg, og som jeg satte så utrulig pris på..for ikke å snakke om han som fremdeles betyr alt for meg..Men er det blitt noe bedre med tida? Nei..tvert om.. Jeg får høre “du har det jo bra der nede” og “du trives tydeligvis best sammen med søstera di”.. men sannheten er at jeg sliter om mulig enda mer nå..og selv om jeg som sagt veit at jeg er “dømt” til å være her, og er innstilt på å gjøre det beste ut av det..så hater jeg detta livet som pesten sjøl. Jeg holder på å gjøre søstersen småsprø, fordi jeg går ut og inn av depresjon hele tida..og drikkinga mi..som jeg blogga om tidligere..er egentlig også blitt værre. (og nei, det hjelper dessverre ikke at dere nå forteller meg at jeg er verdt mer enn detta..skjønner at det er godt ment, men jeg har mista noe vesentlig under veis her.. ) Og det gjør det ikke likere at jeg veit at om 6 mnd MÅ jeg flytte igjen.. Så ka faen gjør æ når æ flytte inn i ensomheta i skauen i mårra?? Ikke veit jeg.. Det blir å komme et innlegg når jeg er ferdig innflyta, så dere får se hvordan jeg har fått det..men ut over det, veit jeg ikke hva det blir med heile bloggen fremover.. Æ e bærre så utrulig lei.. 😪

TÅKEMÅRRA og en LYSERE VERDEN

Litt rar overskrift, kanskje…men i alle fall..dagen starta som vanlig her sammen med søstersen…og avlevering av minien i barnehagen. Og det var et tåketungt – men utrulig vakkert syn som møtte meg rett rundt hushjørnet, da vi dro ut i mårres 😊

Så..utpå formiddagen, “letta” ting og verden ble litt lysere..både været – men ikke minst min egen bosituasjon. For da hadde jeg et møte med min nye husvært – i alle fall for de neste 6 månedene..og sånn ser det ut der..utvendig..hvordan det ser ut innvendig, blir å komme i et senere innlegg, når jeg har fått rydda ut og vaska ned..og fått inn de få tingene som er mine private..og laga meg et nytt, midlertidig hjem..

 

 

SMÅHYPER SØNDAGSMÅRRA

Skal innrømme at jeg har slitt litt for å få ut noen innlegg de siste dagene. I går hadde jeg en supertrivelig stund ute i hagen hos søstersen..med bål og pølsesteiking..men ble det noe innlegg ut av det??? Nope 🙈

Sannheten er at jeg sliter fremdeles noe så inn i Helvette..og prøver SÅ hardt å legge om livet mitt, da det bare er sånn at det er her jeg tydeligvis er ment å være nå..men jeg nekter å gjøre dette til en surkeblogg..derfor kommer det nå litt jårr fra meg – da mårran til nå, har vært ganske hyper.. 😊

Jeg våkna klokka grytidlig..som vanlig..men ikke heeeilt sånn som jeg bruker..nei i dag blei jeg revet ut av den sårt trengte skjønnhetssøvnen min, til krigsrop fra minien – som hadde alt mulig annet å foreta seg klokka 5 om mårran, enn å sove..

Du godeste, si bærre æ.. 😂

Så etter en bratt oppvåkningskurve, var jeg ferdig med mårrakaffe, frokost og setting av hvetedeig litt over 8..og da kjørte jeg like godt ut en tur, mens deigen sto til heving.

Endte opp et eller annet sted – ca 1,5 kilometer med traktorsti, oppi hutiheita..og traska meg en runde for å lufte hauet i tildels pessregn..men med de fantastiske vårtemperaturan vi har om dagen, gjør det absolutt ingen ting om man blir litt blaut 😉

Og slik så det ut oppi der 😊

Her var jeg ved veis ende, og måtte ta beina fatt..

Joda..vakkert som fy, sjøl om det ikke er “hjemme”..

Som dere ser, er det god – om enn ganske oversvømt – sti/vei oppover der. Men hvor langt den går, må “han Mersk” vite..og det får jeg finne ut av en annen gang..da jeg i dag måtte snu, fordi jeg skulle bake kanelsnurrer til søstersen og mini ❤️

 

BLOGGEN SOM MISTA MEININGA SI

Da jeg starta å blogge for over 3 1/2 år siden, var hovedmålet med bloggen min, å dele historier og bilder fra turene mine – land og strand rundt.. Men en eller annen gang underveis, og ca. 900 innlegg seinere, har jeg kommet ut av kurs. Og særlig etter at jeg starta opp igjen nå i høst, etter at jeg hadde en lengre pause – har bloggen totalt mista den opprinnelige meininga si.

Og det skal jeg prøve å få gjort noe med. Blir nok fremdeles å blogge litt om ditt & datt som skjer i livet mitt ellers..men skal gjøre så godt jeg kan å komme meg tilbake på sporet – og ha innlegg som på en eller annen måte omhandler naturen..

Som i dag..etter at søstersen og jeg hadde surra med gudane veit så mye rart..som bl.a innebar en tur til Flisa..kjørte jeg “øverveien” hjem igjen..en mye lengre tur, som går via Svullrya.. Og én eller annen plass der – langs en flott innsjø som heter Rotbergsjøen – oppdaga jeg plutselig en gjørmevei som gikk ned mot vannkanten.

Ikke heilt greit å få med seg alt under fart – så jeg var flere meter forbi nedkjøringa, før jeg fikk trødd inn bremsa..og så var det bare å få gampen i ryggemodus, så jeg kom meg tilbake til avkjøringa…og humpe & skumpe meg ned, gjennom gjørme og og små innsjøer av regnvann. Nå viste det seg at det var liiiitt vél trangt om plassen for å få snudd doningen..men heldig som jeg er, og har en solid kar med lavgir/krypegir..fikk jeg snodd meg inn mellom steiner, trær og gjørmehauger til jeg fikk fronten rette veien igjen 😁

Etter at det var gjort, surra vi litt rundt og sjekka ut terrenget..

..og så sanka vi sammen litt næver og kvister som ikke var så våte at det dryppet av dem..og så laga vi oss et lite bål som vi kosa oss med, før vi satte nesa hjemover igjen.

Gjett om ho gamla hadde det fint der 😁😁

Fikk aller nådigst lov å legge ut bilde av søstersen 😉

Og seee – fikk jaggu knipsa nån små Bambi’er da vi var nesten hjemme på gårdsplassen igjen 😍 (ok..ikkje verdens beste kvalitet på det bildet – men skitt au 😉)

NOE MANGLET HER..

Som vanlig kommer julekvelden som et sjokk på kjærringa – og jeg fikk en skikkelig WOW-reaksjon da jeg sto opp i mårres, og så all snøen som hadde lavet ned i natt.

En ting som gjorde at jeg ble litt paff, er at det var ikke meldt direkte snø her..kun sludd. Men den tyngstveiende faktoren er at det mangla noe!! Yeppz!! Jeg har enda ikke fått den “crispy” lukta i nesa, som jeg bestandig har fått i nord, like før den første snøen kom. Og jada, det første, hvite teppet som legger seg over landskapet er nydelig..men det ble liksom ikke helt det samme uten forvarslet mitt, hehe 😉

 

STOLT AV MÆ SJØL

Det er ikke ofte at jeg dunker meg selv på brystkassa og brøler i seiersrus, eller peiver med armene for å få “se ka æ klare” oppmerksomhet.. Men akkurat nå er jeg faktisk en smule stolt av meg selv.

Jeg elsker jo å ta bilder, men har liksom aldri fått meg til å gjøre noe særlig ut av det..SÅ stor tru på egne talenter, har jeg ikke hatt. Men for ikke fullt ei uka siden, fant jeg ut at jeg skulle melde meg inn på ei fotoside, som har haugevis av utfordringer/konkurranser gående hver eneste dag..og hvor man da får diverse “Achievements” – påskjønnelser for hvor høyt opp man kommer med antall stemmer på hver konkurranse.. Dessuten avanserer man i nivåer..og starter som “Newbie”..og YEEEEEY..på den bittelille uka jeg har sendt inn bilder, har jeg steget raskt i gradene, og er i dag på “Advanced”..og trenger nå kun 5 Elite-nivåer til, før jeg kryper enda et hakk opp..

Bare seeee 😁😁

Så ja..æ e bittelitt stolt av mæ sjøl nu 😁

Blir litt vél drøyt å legge ut alle bildene jeg har fått stemmer på..men legger ved noen av topp-bildene ❤️

 

SAMLA SURR

Nå har jeg tydeligvis vært litt mer opptatt de siste dagene, enn det jeg var klar over sjøl – for jeg har ikke hatt tid (okeeeeey…æ har vært for lat 🙈) til å blogge så veldig mye.

Men en kjapp gjennomgang…torsdag var en møkkadag…fordi hodet ville absolutt ikke være med på noe som helst av fornuftig tankegang.. Så da dro søstersen meg med bort til Kongsvinger, og så tok vi oss en trivelig runde oppe i byen, i nærheten av festninga – så jeg fikk knipsa litt bilder..og de ser dere her.

Så var det gårsdagen, da..da våkna jeg opp i et så strålende humør, at jeg vart reint skremt av meg sjøl..og da var det min tur til å dra søstersen på tur..og vi endte opp på CC Senteret på Hamar…med litt shopping og kos. Og i ærlighetas navn, så kosa jeg meg så innmari mye, og var på et sånt happy-stadie – at jeg glømte reint av å ta noe særlig bilder..

Det ble ett fra der vi starta raidet vårt, NewYorker (I❤️IT)

..men såååå fikk hauet totalt blackout, der jeg føyk fra sjappe til sjappe, og sugde til meg det jeg kunne av inntrykk. Skulle pinadø tru at en måned på bøgda, hadde gjort meg til reine landsbytullingen 😂

Så derfor ble det ikke noen bilder før vi klaska bakenden ned på hver vår stol, for å få litt næring i skrotten..

Jeg shoppa ikke noe særlig som er verdt å ta bilda av, heller..kun noen t-skjorter..men én ting fant jeg, som jeg bare MÅTTE ha…TA-DAAAAA!! ..en øyenstikker i metall 😍

Yeppz..sånn var den dagen, hehe 😂

Og dagen i dag har vært supertrivelig..men jeg har ikke tatt et eneste bilde. Og grunnen til det, er at jeg faktisk var (og ikke svim av, nå da) på en date..!!.. Og den var perfekt, for den var ute i det fri, og han serverte kaffe kokt på primus 😁 Men mer enn det vil jeg ikke si nå – tenker at både dere og jeg, får vente på en eventuell “fortsettelse følger” 😉

 

SNIPP – SNAP(filter) – SNUTE

..så var detta eventyret ..eeeeeh…ute??🤔 Nei uuups..noe eventyr blir ikke detta, da jeg – sjøl hvor mye jeg kjeder meg akkurat nå – seriøst ikke gidder å fortelle historier til bildene..  Men jeg kjeda meg da så inni granskauen (nesten bokstavelig talt), at jeg begynte å leke meg med SNAP-filtrene..igjen (for det har jeg jaggu gjort nån ganga)

Og her er ho Snap-Helene 😉😁😂

(herrefredogfaaaader, kor mykkje jårr dåkker må være vitne til på denna bloggen 🙈😂)

 

UT I DEN SVARTE NATTA..

Når søvnen nekter å komme, fordi man er en smule irritert…nei feil.. SYKT JÆVLIG frustrert!!!..fordi visse mennesker ikke klarer å forstå sin rolle i feil som er blitt begått..da er det godt å ha bilen og kunne kjøre seg en tur ut..og enda bedre når det er vanvittig stjerneklart ❤️

Så litt over klokka 12 i natt, sneik jeg meg ut på gårdsplassen – og fikk mitt første møte med det vakre denna natta hadde å by på – tross alt..

Ganske fascinerende å se Orion så høyt på himmelen, så tidlig på året..i nord måtte jeg pent vente noen måneder..

Det første jeg gjorde da jeg kjørte ut, var å dra ned til skinneovergangen på Kirkenær og vente på toget som aldri kom…noe jeg naturligvis ble rimelig lei av – rimelig kjapt 😁

Så da surra jeg meg til bortvekkistan (eller no sånt), for å komme mest mulig unna lysstøy – og her er et lite forsøk på å fange litt av det jeg så uti skauen..ikke det beste som er å by på, akkurat..men skitt au..æ liiika telefonkameraet mitt, uansett 😉💕

Og etter et pa timer med surring og jårring i den svarte natta, kursa jeg meg tilbake til søstersen, og fikk til slutt et lite glimt av innsida av øyelokkene, før minien våkna, og den nye dagen starta her i huset 😊

 

VÅLER VA’KKE VÆRTSTE VALGET

…blei jo reine rimet, den overskrifta der😂 Men sant er det, åkke som.. Etter at minien var avlevert i barnehagen i dag, fant jeg og søstersen ut at vi fortjente å ta oss en kaffe et sted – som ikke var hjemme.. (fortjente vel det, etter å ha blitt terrorisert av sports-musa i går.. (det kan du lese om HER)

Som tenkt, så gjort..og vi fant ut at vi skulle se om de hadde noen kule caféer på Våler..en god halvtime unna her.

Ved godt mot og happy som bare det, surra vi oss avgårde, og rota oss inn på et minisenter..

..og hadde en supertrivelig formiddag med strikking og kaffeslarving ❤️

Om det nå var en så steike kul café, veit jeg nå ikke..men den var utrulig trivelig..og superbillig på både kaffen og nogo attåt..så dit skal i alle fall jeg flere ganger 😉