FØRSTE FORSØK..

Ok..bare innom en lynsnar tur for å fortelle at jeg nå har fullført mitt første testforsøk 😉 Jeg er parkert for natta (har faktisk stått i ro i mange timer alt), og har utrulig nok laga meg skikkelig middag..

Beklager hjerte og “boble” på bildet, men det er screenshota fra dagens “Now” på TikTok..for jeg tenkte ikke på å ta et bilde utenom..

Men i alle fall så fikk jeg testa ut Omnia’en jeg fikk i går. Genialt!!

Kanskje ikke helt perfekt første forsøk.. for jeg var som vanlig ute etter billigste sort, så i stedet for hva jeg egentlig hadde tenkt meg da jeg var innom butikken i dag, endte jeg opp med ciabatta..og de var litt i største laget så jeg måtte kutte de i to.. men det endelige resultatet ble absolutt spiselig.

Så nå gleder jeg meg masse-masse til å fortsette uttestinga…må bare finne ut hva som skal bli neste prosjekt, hehe

Yeppz, det var alt for nå..så dere får ha en flottersfin kveld videre 😊

Har faktisk to nye TikTok’er ute nå. En fra i mårres, den finner du HER

Og en fra rett etter at jeg parkerte for kvelden, og den finner du HER

SEIN MÅRRA

Gooood mårra Norge og resten av verden. Wow..i dag ble det seint før jeg kom meg ut av senga. Faktisk begynte klokka å nærme seg 8, og det hører til sjeldenheta. Men trur jeg har vært en smule mer sliten enn jeg trodde, for jeg sovna av ørten ganger mens jeg satt lettere henslengt og så en serie. Du veit sikkert hva jeg snakker om…man sitter/ligger der og trur man er SÅ med i det man ser – og så plutselig rykker man til og fokuserer – og innser at man har missa masse og totalt mista tråden i hva som egentlig skjer, hehe. Så etter en 3-4 ganger på det viset var det bare å komme seg til køys. Og resten veit dere.

Plassen jeg parkerte på i natt er helt ok..

..sjøl om det er (som de fleste steder jeg finner nå) temmelig nært veien..

Har vært her flere ganger, og dette er faktisk første gang jeg har hatt naboer.

Går heilt greit det – jeg plager ikke de om de lar meg være i fred.

Og nå sitter jeg bare her i døråpningen og nyter mårrakaffen og litt frokost, og er ganske fornøyd med utsikten.

Hva som skjer videre i dag, aaaaner jeg ikke. Er fremdeles såpass bomull i hauet etter all søvnen, at jeg har ikke engang vært innom på TikTok (og da er jeg omtåka,da 😂)

Ha en nydeligvakker dag da, alle sammen ❤️

EN LØNNSOM AVSTIKKER

Etter runden min i mårres med å prøve å finne ut hvor jeg skulle sette kursen – og deretter en snartur innom go’venninna på jobb, fant jeg ut at NÅ!! bærer det til Finnmark.. hehe.. jauda…jeg kom meg noen få mil utenfor bygrensa, så fant jeg ut at jeg skulle ringe ei gammel venninne av meg og høre om hun hadde en kopp kaffe å by på. Jeg har nemlig ikke mindre enn 2 tøtter som dessverre har blitt “ignorert” temmelig lenge. Den ene i rundt 1 år..den andre i sikkert 2 (og vél så det) Hvorfor det er blitt sånn?? Han Tygesen veit, men dager, uker, måneder og ÅR har bare forsvunnet. Men i dag fant jeg da ut at NÅ skal jeg hive meg til. Og hun jeg ringte i dag, er hun jeg ikke har vært hos – eller sett – på minst 2 år. Hun andre som jeg ikke har vært hos på ca 1 år, har jeg i alle fall sett og snakka med i mellomtida, og hun var faktisk innom meg et par måneder eller så før jeg flytta i camper’n.

Men altså… jeg ringa tøtta, og heldigvis passa det for henne..og det ble et utrulig koselig gjensyn, med masse skravling og kaffe.

Yeppz, like smilende og blid som alltid.

Når vi hadde skravla lenge og vel, og jeg begynte å tenke på å surre meg videre – kom jammen tøtta med en del ting hun lurte på om jeg ville ha..(klart æ ville ) og i tillegg til noen poser kokekaffe, kom hun med noe utrulig spennende..

En form som skal brukes til å både koke og bake i over gassbluss..(gjett hvem som skal google oppskrifter nå)

..samt en brødrister som også skal brukes over gasskomfyren min.

Jeg er søkkimponert over både hva som finnes av utstyr der ute, samt det faktum at hun ga meg det ❤️ Så tuuusen takk igjen, snille du. Detta ble virkelig en lønnsom avstikker på alle måter.

Og hvordan tingene fungerer, blir jeg garantert å blogge om i et eget innlegg – når jeg får testa de ut.

Nå har jeg da farta videre… og er egentlig ikke kommet så innmari langt. Er temmelig trøtt og sliten, og akter å lage meg litt mat nå, og deretter ta kvelden. Så får dere bare vente til i mårra med å se hvordan det ser ut her jeg bor akkurat nå.

Ha en nydeligvakker ettermiddag og kveld ❤️ og nope, ingen nye TikTok’er ute nå.

KVALITETSTID & TODELT MÅRRA

Ok…det siste først…todelt mårra..vel, det er rett og slett fordi jeg ikke ble ferdig med å bøtte innpå mårrakaffe hos guttungen før han dro på jobb, og har nå vært å fått meg gratis påfyll som jeg nyter i bilen, mens jeg lurere på når og hvor veien går videre.

Første runde tok jeg da altså hos guttungen..

.. etter å ha sovet over på gjesterommet.

Søkke ta, det var kjekt å kunne bruke et bad med varmekabler, hihi.

Ellers var dagen sammen med han i går veldig trivelig. Vi starta med å lage oss litt middag..det vil si han smårydda mens jeg kokkelerte.

Etterpå hjalp jeg kar’n med å sjaine leiligheta litt..og rydde ut ting & tang av noen esker som bare har stått og tatt opp plass.

Og på kvelden..etter en velfortjent og aldeles herlig dusj, satt vi bare å gløtta litt på tv og skravla ❤️

Men nå er da kvalitetstida med han over for denne gangen..og jeg funderer som sagt på “hva nå?”

Ha en nydeligvakker torsdag, folkens 🥰 og en liten mårra-tok finner dere HER.

DEN GODE ROA

Etter at jeg var ferdig med frokosten min i dag, innså jeg at jeg hadde veeeldig god tida på meg før jeg skulle treffe guttungen..så jeg bestemte meg for å traske meg en “nysje-runde” i området – fordi det er et par ting der jeg har vært nysgjerrig på en stund.

Nysgjerrig-Petra i farta 😊

Det ene som fanga interessa mi, var det skiltet som kan anes inne i alt buskaset til venstre i bildet…og det andre er den masta oppe til høyre..dit har jeg tenkt å gå hver gang jeg har parkert på denna plassen, men enda ikke fått gjort..før i dag.

Nå var det ikke lange biten opp til skiltet,da.. men beskjeden der var jo klar og tydelig…enda godt jeg ikke var på jakt etter multer til lunsj-brødskiva, da..

Så med verdens beste samvittighet traska  jeg videre oppover med neste mål i sikte.

Var en brei og fin sti/vei, som faktisk gikk helt opp.

Veit ikke hvor lang tid jeg brukte oppover, men tok i alle fall livet med ro og kjente på stillheta, roa og hvor deilig det var å kjenne sola i ansiktet. Og ble belønna med ei fantastisk utsikt da jeg kom opp.

Og sånn ser masta ut…fra baksida.

Fant meg en flott fjellknaus og satte meg ned – og bare nøt utsikten…og den gode roa som fyller en når man er ute i naturen, uten folk og bråk rundt ørene 🤩

Men til slutt var jeg nødt til å tusle meg ned igjen.. og nå sitter jeg i Harstad og venter på at guttungen skal bli ferdig på jobb..

Juppziyeppz & CU L8R ❤️ og nope, ingen nye TikTok’er nå.

DAGEN I DAG..

Vel..dagen i dag har et heeeeilt annet utgangspunkt enn gårsdagen, da jeg våkna opp sånn ca 13 mil unna der jeg parkerte i går.. nemlig et sted mellom Lofastkrysset og Raftsundbrua…ergo er jeg ikke heeeeilt i Lofoten enda. Men vakkert er det jammen ta uansett..

Nå har jeg IKKE tenkt meg til Lofoten denne gangen, både fordi jeg har vært temmelig ofte nedover der de siste årene – men også fordi jeg (som jeg nevnte i går) skal bort til guttungen etter at han er ferdig på jobb. Så når jeg har spist ferdig frokost #1 og mest sannsynlig #2, og surra meg ferdig her, er det bare å kurse seg tilbake til Harstadbyen.

Var ikke stort som skjedde i går, i alle fall ikke som jeg huska på å forevige.. men legger ved et par bilder fra i går kveld..

Ellers er det ikke mindre enn 3 TikTok’er ute nå:

Litt om plassen jeg sto på i går, og hvordan det ser ut innvendig når jeg kjører finner du HER

Litt jårr for å følge “trenden” HER

Og dagens frokostutsikt – og babling HER

Juppziyeppz ❤️ ha en nydeligvakker onsdag alle sammen.

MYK START

Goooood mårra, Norge..og Sverige, Danmark, England og alle andre land dere lesere måtte befinne dere i ❤️ ..her er et lite glimt av dagens frokostutsikt..

For i går dro jeg nemlig fra brorsan igjen, etter å ha parkert utenfor hos han i ei god uke. Men før jeg forlot området, lånte jeg meg en passe stor bolle og så laga jeg vaffelrøre.. og så lånte jeg kjøkkenet og vaffeljernet hans, og laga litt kaffekos til oss før jeg dro.

Jeg surra litt rundt til å begynne med, for jeg har en avtale med sønnen min etter jobb på onsdag, så av økonomiske årsaker jeg ville ikke kjøre alt for langt vekk..og havna under brua i Tjeldsundet.

Jeg hadde først tenkt å parkere helt nede ved havet, for det er så flott der – men der tok vinden alt for mye til at jeg turte å stille meg. Det var faktisk 16 i vindstyrke da jeg kjørte over brua litt tidligere..

Men det er et vakkert område, sjøl om det er nært veien – og jeg tusla meg en tur både nede i fjæra der jeg parkerte, samt at jeg trødde meg en tur bortover veien og ned på bergene lenger bort.

Nope..ingenting å si på utsikten.

Så det ble en veldig myk start på vagabondlivet igjen. Og hva dagen i dag bringer??? Aner ikke, så du får følge med 😉

Kom forresten en ny TikTok i går, og den finner du HER

MINIDINOSAUR, ELLER..?

I dag la jeg merke til en forunderlig skapning når jeg gikk og satte meg i hagen til brorsan for å nyte den første koppen med kaffe.. Var det en minidinosaur, eller??

Men nei…det var nok dessverre bare en fugl som hadde landa på en stein i fjæra.. Akk ja…her var det bare å bøtte innpå med mer koffein, i håp om å våkne såpass at jeg klarte å fokusere (om æ hadde rette brillan på?….eeeeh…hysj på dæ, hehe 🤣)

Etter oppklaringa av ukas første mysterium (regner med det kommer flere, nemlig) fikk jeg endelig satt min eminente bakdel ned og nyte kaffe, frokost & sudoku.

Og her sitter jeg enda..

Har egentlig ingen planer for dagen, annet enn å hjelpe brorsan med å ta ned taket på paviljongen for vinteren…

.. deretter…who knows. Er nemlig ferdig med alt som skulle gjøres her borte for denne gangen… inkludert å bygge meg ei vedkasse så jeg slipper å ha vedsekken liggende å slenge.

I går var det ellers en veldig koselig dag. Brorsan foreslo at vi skulle ta med oss kaffekanna og dra en eller annen plass å nyte godværet..og som sagt, så gjort.. og jeg fikk til og med tent et lite bål så jeg fikk stekt brødskiva jeg hadde tatt med.

Nå ble både vi og bålet nesten oversvømt av noen gedigne bølger som plutselig dukka opp og kasta seg inn over bergene, men vi sto han av. Dessverre ble jeg så paff at jeg rakk ikke å ta bilde før de hadde begynt å roe seg igjen…

Etterpå kjørte vi oss en luftetur (null bilder) og da vi kom tilbake og var ferdig med dagens gjøremål, bød snille brorsan på nydelig lammefrikassé.

Yeppz..det var “slutten” på Yours Truly, for da ble jeg trøtt som en dupp og tusla meg hjem..og that’s it 😉

Ha en flottersfin mandag og ei riktig god, ny uka alle sammen ❤️ Ingen nye TikTok’er (enda) i dag..

IKKE HELT PÅ NETT..

Bare for å ha det sagt, jeg HAR internett/mobildekning.. men til gjengjeld føles det som om både jeg og hauet mitt ikke er helt på nett. Det er vanskelig å forklare, men jeg bare rett og slett sliter med å “fungere” i såkalte normale settinger, og i ærlighetas navn føler jeg meg rett og slett dysfunksjonell til tider. Skal utdype det mer når jeg klarer å sette ord på tankene mine.. men ellers gir det seg dessverre utslag i forbindelse med bl.a bloggen – og må bare beklage at jeg poster lite, ikke kommenterer – og heller ikke orker å svare på kommentarer. (jada, æ veit nån føle trangen til å analysere no – og det får dåkker nu bærre gjøre om det føles bedre for DÅKKER..for æ har ikkje behov for å bli analysert..)

Men det dysfunksjonelle til side..hva har skjedd sia sist? Vel.. jeg står fremdeles parkert utenfor hos brorsan, fordi jeg enda har litt småtteri som skal gjøres i forbindelse med bilen. Så i mårres var det frokost og mårrakaffe på ene verandaen hans, med ei nydelig utsikt.

Ellers har jeg plukka pigger i et par dager..

Saken er at bakdekkene mine var totalt nedslitt, og sjøl om det ikke er lenge før man kan legge om til vinterdekk her nord, ble det av sikkerhetsmessige årsaker til at jeg plukka piggene av de gamle vinterdekkene mine for å bruke de. Egentlig hadde jeg tenkt å bytte kun bak, men da det var litt vél stor forskjell på foran og bak, ble det til at jeg plukka pigger og bytta alle 4.

Så har jeg vært i bursdag til gubben til “fredagsdate”venninna mi – de som jeg laga et innlegg om når de gifta seg i begynnelsen av september (for de som husker det)

Go’venninna mi hadde bursdag dagen før, men da hun ikke planla feiring, og jeg på toppen av alt styra bare værre med bilen, valgte jeg å kun gratulere henne via telefonen.

Og så holder jeg på med å klargjøre de nye vinterdekkene som skal på snart. Har skrapa felgene og malt første strøket på de, og tenker at jeg blir ferdig med det prosjektet i dag.

Yeppz… that’s all, folks ☺️

Ha en nydeligvakker søndag.. og så ligger det et par nye TikTok’er HER og HER..

 

 

 

PÅ ETTERSKUDD

De med et våkent øye fikk nok med seg at jeg ikke la ut noe innlegg i går.. og det er rett og slett fordi jeg var sabla opptatt hele dagen.

Derfor er jeg nå på etterskudd med å fortelle hva som har skjedd i livet mitt de siste dagene.
Forleden, altså onsdag dag var jeg først ute og traska meg langt mårratur..

..og litt utpå formiddagen hjalp brorsan meg så jeg endelig fikk landstrøm.

Så nå kan jeg få det godt og varmt i vinter – så lenge jeg står parkert steder der jeg kan koble meg på strøm.

Tirsdag var jeg ute og kjørte lang tur sammen med go´venninna mi – men det får jeg heller komme tilbake til hvis og når jeg får gått igjennom bildene mine – for jeg veit faktisk ikke hvor mye jeg knipsa på den turen..

Men så var det i går, da.. da starta jeg dagen med en ny rusletur og tok mårrakaffen i fjæra.

Og når brorsan var stått opp, tok vi oss en liten bytur igjen, både fordi han hadde et ærend, og fordi jeg hadde et par ting til jeg måtte få kjøpt til bilen.
Deretter var det full jobbing på meg hele dagen. Jeg starta med å få skrudd av hjulet, frihjulsnavet og bremsecaliper’n på ene sida fremme, så brorsan kom til for å få sjekka drivknuten(e) som jeg skulle bestille.

Da jeg hadde skrudd på alt igjen, heiv jeg meg rundt og “oppgraderte” litt på camper´n. Jeg nevnte i et tidligere innlegg at sist jeg og brorsan var å shoppa, kjøpte jeg bl.a noe stæsj som jeg skulle fortelle mer om seinere – og nå er det seinere.. så: TA-DAAAA.. en lufteventil samt et vindu i døra..

Det har vært sabla mørkt i den kroken ved døra, så det var fantastisk å endelig få litt lys inn.

Ellers tilbrakte jeg litt av kvelden inne hos brorsan. Vi fikk bestilt det som må kjøpes til bilen, og så spiste jeg pølsebiter & chips sammen med han. Dessverre fikk jeg en vanvittig reaksjon etterpå, og det tok si tid før jeg kom meg såpass at jeg klarte å komme meg opp i senga.

Så ja, jeg var totalt giddalaus når det kom til blogginga i går. Jeg la ut litt på Instagram, og laga en TikTok som dere finner HER, men ellers var jeg lite på sosiale medier i sin helhet.

Okidoki folkens – ha en riktig flottersfin fredag nå, da 😊 så sees vi plutselig her inne.