CATCHING UP..

Hey & halloen, alle sammen..jada, jeg VET..det er langt og lenger enn langt – eeh..lenge siden jeg var innom her – men – livet skjer, og av og til blir ikke ting sånn som man tror.

Dette blir et lite “catching up” innlegg, bare sånn grovt sett, altså…for det har vært så utrolig mye i livet mitt de siste månedene.
Dagen i dag startet veldig mykt, og jeg satt i en halv evighet i mørket ved kjøkkenvinduet mitt og drakk kaffe og så på at det lille av lys vi har igjen her i nord nå, sakte men sikkert gjorde seg gjeldene. Mørketida og det lyset som nesten ikke er lys her nå – er rett og slett magisk <3

Men altså..sist jeg var aktiv her inne, var jeg vel begynt å trene med vektene igjen – og det har gått bare helt fantastisk. Har øka alle mine 1RM (personlig rekorder) med flere kilo, og bruker mye tid på å være sikker på at jeg får i meg nok proteiner – og vann..

Ellers er det ikke mye som skjer utad i livet mitt (det som foregår innvendig, er ikke noe poeng i å ta opp..i alle fall ikke her og nå) ..så jeg trener, jobber, trener, jobber..Var nemlig så heldig å få tilbake jobben som assistent på det sykehjemmet jeg jobba på i fjor (for de som husker det), og jeg simpelthen ELSKER å være der. Det er jo ei skjerma avdeling, og ja – visst er det tungt mentalt..og med hånda på hjertet, jeg har av og til vært så sliten når jeg har kommet hjem om ettermiddagen, at jeg hverken har klart å spise eller drikke på flere timer..men seriøst..det er verdt det. For fy pokker så givende det er å være sammen med de folkene. Mange av dem er jo like skiftende som årstidene i humør i løpet av dagen..men duuuuh så gode de er, hver på sin måte. Som i går – da ei av de som ikke har noe særlig språk, og som er ei ganske sjenert og tilbaketrukket dame, uttrykte glede over noe jeg ga henne, ved å ta meg i hånda og lene seg med tårer i øynene mot meg, og gnikke nese og kinn inn mot halsgropa mi.. Yepp..den var stor, den klumpen i halsen min jeg svelget da <3

I tillegg har jeg så utrolig trivelige kollegaer, og det er så mye koselig som skjer på avdelinga..som f.eks at vi kunne melde oss på for å lage adventskalender for de ansatte. Klaaart jeg måtte være med på det – det er jo SÅ koselig med pakker..og i går var det min tur å få..WIIIIH =D

Så ja – jeg elsker jobben og det den gir meg..men dessverre..på grunn av NAV – og det faktum at jeg faktisk er ufør av en grunn, må jeg holde tunga rett i munnen når jeg takker ja til timer. Siden det var så sent på året før jeg begynte å jobbe, kunne jeg tjene det tillatte års-beløpet på et par mnd i stedet for et helt år – og tro meg, det er faktisk “livsnødvendig” for meg. For jeg sliter nemlig med min elskede Buster (for nye lesere: bilen min) Men mer om han, kommer litt lenger ned..
Derfor har jeg jobbet ganske mye den siste tiden – og har dessverre allerede begynt å bruke av de timene jeg kan jobbe til neste år. Så for å være sikker på at jeg skal kunne være litt hos “bonusfamilien” min videre fremover også, har jeg avtalt i snitt 1 vakt i uka, og fått oppgitt til NAV hva jeg forventer å tjene i løpet av hele 2020, så de kan begynne å trekke av trygda mi fra januar..
Naturlig nok fungerer det slik at jo mer jeg tjener i løpet av året, jo mer trekker de pr.mnd..og det er helt greit. Problemet er bare at dersom det dukker opp en måned der jeg får ingen eller svært lite jobb, trekker NAV det samme beløpet uansett. Selvfølgelig kan jeg “ta igjen” det tapte ved å jobbe dobbelt måneden etter – men gudane veit hvordan jeg skal komme meg igjennom den måneden jeg går flere tusen i minus..for så lenge jeg kun er tilkallingsvikar og ikke har noen fast ansettelse – er jeg heller ikke berettiget på sykepenger.
Derfor går jeg heller for noen få dager i snitt – for det blir enklere å forholde seg til, dersom det verste skulle skje..så jeg ikke ender opp med å bo i bilen igjen, hehe =P

Så litt om Buster – mannen i mitt liv 😉

En ting er jo at han trenger seg en liten makeover – for det er utrulig mye rust på han..men heldigvis ikke noe rammerust, så skjønnhetsbehandlinga får vente.
Jeg har nettopp skifta alle glødepluggene på kar´n – da han stakkar har måttet slite med at kun 3 av 6 har fungert siden jeg overtok han for 1 1/2 år siden. Så må/bør skifte alt av bremsecalipere, skiver og klosser både foran og bak (bl.a på grunn av den lille hendelsen i høst..hehe..og veit du ikke hva jeg snakker om, kan du lese det i begynnelsen av dette innlegget HER)
Dessuten må jeg få tak i ei ny dyse, reparere eksosanlegget og få på plass noen foringer som mangler..i tillegg til at meg MÅ få slått inn nytt rammenummer – da det originale ikke vises lengre.. Så ja – for meg – som er så kjøregær´n og avhengig av friheta mi, er det livsviktig å kunne få inn de ekstra kronene ei stund fremover.

Ei ringvirkning av at det er så mye som må fixes, er at jeg har jo knapt vært utenfor døra de siste månedene. Og som den farende fanten jeg er, kjenner jeg at jeg gleder meg som en unge på julaften til jeg kan friskemelde bilen – og vi kan legge noen mil bak oss – i gudane veit hvilken retning.
Men noen få turer har det jo blitt – kun her i Troms og Nordland – så jeg legger ved noen få bilder dere kan kose dere med. De fleste er bilder som ikke har vært postet noen steder tidligere – men ett og annet kan de av dere som følger med på Instagram og bildesiden min via Facebook, ha sett før =)

Vel – det var litt kjapt om den siste tida her hos meg. Som sagt, de indre tingene som har foregått – og til dels foregår enda – gidder jeg ikke å henge meg opp i. Jeg har det bra!! Faktisk bedre enn bra – og når jeg veit hva som venter meg om noe måneder, er det slettes ikke ille å måtte “ligge brakk” ei stund.. Den som venter på noe godt, vet dere.. 😉

Ha en nydelig 2.søndag i advent, alle sammen. Jeg skal på kveldsvakt om ikke så alt for lenge..så jeg brenner adventslysene mine nå =) <3

 

#catchingup #trening #jobb #turer #natur #bil #søndag #advent