AT DET ER MULIG..

Endelig kom det opphold og godvær til oss..og her ligger jeg. Flat ut som en tom-sekk, og kjenner at det er skikkelig frustrerende at jeg ikke kommer meg ut. Begynte å bli dårlig i går formiddag, mens jeg satt å kosa meg med fleskesvor til filmen. Vet jo at jeg ikke tåler de noe særlig, men hallooo??
Starta med smerter nede til høyre i underlivet / svangen, og etter hvert eskalerte det så inni svarten, at klokka 18 krabbet jeg meg under dyna og sa takk & god natt til verden.

Men det skal sies – jeg kan ikke erindre å ha hatt ei så jævlig natt på mange, mange år.

Ingen tvil om at jeg hadde feber, for jeg svetta som fy – og ut på morgenen var jeg så dyvåt at jeg bare måtte opp å skifte. Men det verste var vel at kroppen jobbet så inn i hampen med å få bukt med ting, at nyrene mine gikk på høygir. Og det, i kombinasjon med at jeg må sove på sofa, da guttungen har soverommet, gjorde at natta ble rett og slett pyton. Var et par ganger jeg skulle opp og på badet, men måtte bare glemme det. Så jeg fortsatte å knaske paracet, og i dag er jeg mye, mye bedre. Joda. Jeg ligger flat ut enda, og kjenner at det er feber som herjer i kroppen.
Men at smertene kom fra det jeg spiste, er jeg rimelig sikker på. De letnet og er nesten borte nå, når kroppen har fått vært et par runder på doen.

Så ja – dette er fredagen min..hahahaaaa…får bare krysse finger og tær for at jeg er frisk i mårra, og at godværet holder ei stund..

 

#hverdag #hverdagsliv #syk #sykdom #medisin #smertestillende #harstad #troms #nordnorge

HØSTMÅNE

Dagens bilde må jeg innrømme at jeg har litt problemer med å huske hvor det er tatt. Mener bestemt det er fra en tur jeg hadde fra Odda over Haukelifjell, på tur til Østlandet..det eneste jeg vet med sikkerhet, er at jeg lå på biltaket på ei svær utkjøring, i delvis nedoverbakke da jeg fotograferte – til stor morsomhet for et par vogntog, som tuta vilt og uhemma da de dundret forbi, hehe.

#foto #fotografering #fotograf #hobbyfotograf #måne #fullmåne #måneskinn #natur #skog #åser #kveld #høst #høstkveld

 

TIL SVARTENS MED SNYKOV OG RESTEN AV VERDEN..

Startet dagen med å kose meg inne i varmen..godt krølla opp i sofa med kaffekoppen, mens jeg tittet ut av vinduet på guttungen som gjorde seg klar til å dra på jobb. Snø, snø,snø….og atter snø. Nå syns jeg seriøst det burde stoppe snart.

Joda – jeg vet hvor jeg bor, og vi har jaggu hatt så mye snø enkelte vintre, at man bokstavelig talt har måttet ta sats for å få slengt den over de stadig større snøskavlene, og nærmest laget mini-tunneler for å komme oss frem.
Men det har jo skjedd at man har hatt svært lite snø også, da – og selektiv hukommelse er en fin ting. Derfor er man like optimistiske hvert år, om at våren kommer tidlig…i februar..haha..okey..vi får den i mars. Hmmm..i april..DA er det vår her, for den snøen som kommer nå, er bare “tine-sny”..den forsvinner med én gang, og tar den gamle med seg..Også YEZZ – det er virkelig sant – vi får det snøfritt til 17.mai..wuhuu.
Som sagt, ingen ting i veien med optimismen og trua her nord 😉

Men så var det resten av dagen, da. Hadde ikke noe spesielt på tapetet – ingen jobbing og ingen venninner som jeg hadde lovet bort hjelp til – så jeg ble sittende å gruble, for og imot hvor vidt jeg skulle gidde å bevege meg ut i snø-kovet, eller om jeg bare skulle gi en god pokker i hele verden, trekke for gardiner, tenne litt lys og sette på en favoritt-film mens jeg stapper usunne ting i truten…

Jeg simpelthen ELSKER Pirates of the Caribbean-, Lord of the Rings- og Fast & Furious-filmene.

…synd de ikke lar seg kombinere, hehe..meeen – ikke for det – jeg har kanskje litt problemer med å se LOTR- teamet dundre rundt i Hobbit-land i en 1970 dodge charger..dog kunne det vært interessant å opplevd Jack Sparrow i god surre-hue-stil, mens han prøver å “SAVVY´e” seg ut av situasjoner der vi alle skjønner at det er knyttneven som har det siste ordet…
Hmmm..mens derimot har jeg ingen problem med å forestille meg en pirat-variant av Vin Diesel, løpende rundt i Mordor, iført tights, brølende og svett, med øks og sverd og…eeeh..jah,,,trur jeg lar fantasien stoppe der, hehe..

..og ved nærmere ettertanke – det bke en “til svartens med verden” dag i dag.
Det endelige valget falt på LOTR, da jeg veldig godt kunne tenkt meg å vært i deres verden akkurat nå.

..så skal jeg ta meg et F&F-maraton litt nærmere opp mot når #8 kommer ut på kino..(sikle-sikle) 😉

 

#hverdag #hverdagsliv #vinter #snø #sne #morgen #morgenritualer #film #filmkos #stearinlys #harstad #troms #nordnorge

 

LITEN MEN GOD

Bare en fin, liten båt jeg kom over – et eller annet sted oppe i Sandemarka utenfor Harstad.

#foto #fotografering #fotograf #hobbyfotograf #fotoeffekter #sorthvitt #vann #innsjø #båt #naust #natur #trolsk #sommer #sandemark #troms #nordnorge

MIDTUKE-SURR

Onsdag og midt i uka igjen, gitt. Er helt utrulig hvor fort tida flyr når man har noe å henge fingrene i. Og godt er det, for jeg begynner å bli seriøst lei av vinteren. Det er jo klin umulig å ha dårlig tid om morgenen. Man vet jo aldri om man våkner opp til snøstorm, slapseføre, speilholke – eller et par meter snø og gnallfrost, så man må bruke en ekstra halvtime for å få bilen kjørbar. Snakk om at vær-gudene er stabilt ustabile!!

Nå skal det selvfølgelig sies at det er jo ikke så ofte jeg MÅ ut tidlig for å rekke avtaler, da..og i dag hadde jeg ganske så god tid på meg, etter at jeg hadde fått sønnen min på jobb.
Møtte ei venninne for kombinert kaffe-besøk med någo attåt, og litt arbeids-planlegging.

Hun har et hus som skal selges, og da er det mye som skal falle på plass i prosessen for å få best mulig pris. Men etter en del diskusjoner att og frem, med mye latter inni mellom, kom vi da opp med en plan.

Etter en trivelig dag med venninna, var det på tide å få slengt i hop litt middag.
Kjæresten til guttungen kom for å spise sammen med oss, og det er bestandig trivelig.

God kombo – pannekaker & ertersuppe.

Og nå sitter jeg her og vagler – god og mett og lurer litt på hva jeg skal finne på frem til kveldens webinar starter. Valget står mellom å ta meg en kjapp tur ut i snykov fra til tider knallblå himmel – eller hive meg over bøkene mine.
Og med tanke på at dette er siste uka med kurs, sier fornuften at det bør bli studiene som vinner..så da er det bare  frem med blyant & papir,  brette opp ermene og gjyve laus over en solid kopp kaffe..og kanskje en liten bit sjokolade..eller tre 😉

#hverdag #hverdagsliv #husoghjem #venner #vennskap #kaffe #kaffekos #kaffebesøk #wienerbrød #sjokolade #middag #pannekaker #ertesuppe #familie #familieliv #studier #kurs #bøker # studiemateriell #fotokurs #harstad #troms #nordnorge

 

 

SOMMERGULL

..er vel ikke stort å si om dagens bilde..

#foto #fotografering #fotograf #hobbyfotograf #blomster #sommerblomster #insekter #sol #sommer #ferie

OOOH…TAR RUSSERAN MÆ, NU..?

Ojda..i dag har jeg ikke fått vært utenfor døra annet enn i “jobb”-øyemed. Er (dessverre?) uføretrygdet, men prøver å spe på økonomien litt når jeg kan.
I alle fall, siden jeg bare har konsentrert meg om å få unna avtalte prosjekter, ble jeg sittende som en tom-sekk i sofa etter middag, og bare gape for meg selv. Så tenkte jeg da – at siden dette tross alt er primært en turblogg, er det vel på tide å få litt turer postet ut til dere. Og jeg mener – selv om jeg ikke kommer meg ut på tur hver dag nå for tiden – så har jeg jo haugevis av turer fra før, som tross alt er ny for dere..

Ergo..jeg dykket ned i “arkivet” mitt, og kom over noen bilder fra da jeg var å surra att og frem oppe i Finnmark, sensommeren i fjor.
En av de dagene fant jeg ut at jeg skulle kjøre til Grense Jakobselv. Har bestandig vært nysgjerrig på det stedet…jeg mener HALLOOOO…Russland er jo der i høgget..æ meine…eeeeh..jah…uansett, som tenkt, så gjort.
Jeg hadde ikke kongen på veien da, men Prins Puffenuff av Glopknork.
Okey..her kunne jeg selvfølgelig brukt resten av blogginnlegget kun til å forklare navnet – men for nå, får dere bare slå dere til tåls med at mitt hode når det gjelder å døpe biler..(og eller også, har jeg fått poengtert, hehe) fungerer ikke bestandig optimalt i forhold til “normalen”..

Så der dundra jeg da i vei på smale, humpete grusveier, med en 2L Ford Mondeo fra 2002. Han var så sid-rævva som fysj, og jeg skal innrømme at jeg nok av og til overvurderte prinsen min, med tanke på hvor han egentlig kunne klare å komme seg frem uten å knuse understellet..

Men – lykken står den ivrige bi, eller no sånt – og frem kom vi. Det var jo en fantastisk flott plass, da. Først kjørte jeg helt til veis ende, for å inspisere litt. Det var så tjukt av turister som hadde klynget seg sammen med bobilene sine der, at jeg nesten ikke fikk plass, men – som nevnt tidligere – jeg hadde stor tru på Prins Puffenuff. Så jeg braut han ned i ei grøft og halvveis opp på andre siden av den grøfta, parkerte og traska meg en liten runde for å se på omgivelsene.

Fint..ingen tvil om det..

…privat eiendom..hmmmm…ufint!..neivel, da…bare militær-mainnan som får lov til å dra oppover der, hehe..

Deretter fikk jeg (med nød og neppe) prinsen opp fra grøfte-skråningen og snudd, og kjørte så tilbake til kirka.
Var lenge inne å surra på en utrulig søt, liten kirkegård som hører til der. Vet ikke, men jeg er en sånn person som trives på kirkegårder, og jeg prøver bestandig å finne noen på turene mine. Elsker å kunne ta med meg en kopp kaffe og sette meg på en mur, benk eller lignende, og bare nyte stillheta.

Når jeg var ferdig med å inspisere kirkegården, gikk turen til selve kirken..eller kapellet..
Kong Oscar II kapell, bygd i 1869..visstnok som et grensevern mot Russland.. veldig flott, både utvendig og innvendig,

 

..se…der ute er Russland..hehe.. =D

Surra rundt i evigheter – men før jeg dro, klatret jeg opp på bergene bak kapellet og filmet litt..

Yepp…så var tiden kommet til å sette nesa tilbake igjen. Og mens jeg nå i et veeeldig rolig og bedagelig tempo trillet langs grusveien, vekk fra bebyggelsen, begynte jeg å studere elva jeg fulgte..og alle skiltene som poppet opp her og der. Det er altså absolutt – på ingen måte – no way i hellsikke lov for folk å krysse grensa – som da følger elva..Men Oh..tenk…rett over der – bare et steinkast unna, enkelte steder – lå det store, skumle Russland..hmmm…rare idéer hoppet og spratt inni hodet mitt som vanlig, da jeg sakte men sikkert økte farta og la Grense Jakobselv bak meg.
For jeg lurer – hva om jeg bare hadde parkert bilen..flerret opp døra – rast ned skåningen, plasket meg over elva så vannspruten sto – løpt som bare pokker opp på andre sida – kastet meg rundt et tre og jodla et par ganger, for så å sprinte tilbake i vill panikk..hive meg inn i bilen og kjøre som jeg var galen..hadde russeran kommet og tatt mæ da, tru…??

#ferie #sommer #sommerferie #natur #hav #fjell #utpåtur #opplevelser #turist #turisme #finnmark #nordnorge #grensejakobselv #russland #russegrensen #kirke #kapell #kirkegård #kongoscar2kapell  #grensevern

DEN BLÅ TIME..?

Tjeldsundbrua utenfor Harstad, som knytter Hinnøya til fastlandet.


 

#foto #fotografering #fotograf #hobbyfotograf #bru #sund #hav #fjell #kveld #vinter #vinterkveld #blåtime #snø  #lys #gatelys #fastlandsforbindelse #harstad #tjeldsund #tjeldsundbrua #troms #nordnorge
 

HALVKAOS OG SMÅSTRESS

Heisann der – og god mandag, folkens.

Her starta dagen i et rolig og greit tempo – var oppe litt over 6 og fikk gjort unna en del små-pjusk, før jeg vekte sønnen min så han kom seg på jobb. Deretter dro jeg bortover til bestevennen min, for å kjøre han til flyplassen. Normalt tar dette en god halvtime, max 40 minutt – så vi regna ut å ha god tid til halv elleve-flyet, når vi starta litt før 9.
JOOOODA!! Det vi ikke visste, var at det var gått ras i løpet av natta, så vi endte opp med å bli stående rundt 1 time i kø, ca. midt mellom byen og flyplassen. Greit nok at vi ville jo ikke kommet rasker frem om vi hadde startet tidligere – men det var søttens frustrerende å stå der, og ikke få svar på om de ble å få alt av biler igjennom skredområdet – eller om de kun ble å prioritere flybussene som sto flere steder i den laaaange køa..

Men – til slutt kom man nå igjennom – og det var et lite rotteræs i håp om å nå frem i tide, da vi hadde fått opplyst at flyet hans var satt opp til å gå etter skjema..hehe..2 minutter før avgang var vi der – men de har nok vært greie og holdt igjen flyet, nettopp fordi alle visste jo om raset. Så  joda, han rakk det – og kom seg avgårde.

Jeg hadde egentlig tenkt å ta litt bilder på den turen, for jeg har et veldig bra kamera på mobilen…men..og det er nesten så jeg skjemmes og rødmer bare verre her..jeg hadde klart å kjørt fra telefonen min i leiligheta til kompisen. Så der dura jeg rundt uten både sertifikat og bankkort også – siden alt lå i mobilveska. Snakker om surrehue!! Tenkte med gru på hvis det hadde vært kontroll…eller det hadde skjedd ett eller annet under veis..men det gikk nå heldigvis bra, da..og håpet er at jeg har lært til en annen gang. (egentlig svært lite sannsynlig!!)

Men derfor – dessverre ingen bilder fra Harstad-Evenes-Harstad-turen….

Resten av dagen har gått med til vanlige, kjedelige sysler som vaksing & plasking, vaske klær, lage middag..ja sånne ting, ja.

Straks mer moro blir det litt senere i kveld. Er startet på siste uka mi med fotokurs på nettet. Selve kurset er engelsk og går via webinar – men jeg sitter i ledige stunder å “tyv-trener”, og studerer de norske bøkene mine i tillegg.

Joda..da er det bare å få middags-strekken unnastyrt, hive på kaffen og gjøre seg klar til kursing, med liv og lyst =)

#ras #skred #trafikkø #ventetid #forsinkelser #venner #hverdagsliv #husligesysler #husoghjem #kurs #fotokurs #nettkurs

 

LÅTEFOSS

Vakre Låtefossen i Odda, Hordaland 

#foto #fotografering #fotograf #hobbyfotograf #foss #fossefall #vann #turistattraksjon #turisme #natur #naturfenomen #låtefoss #odda #oddedalen #hordaland #vestlandet