DET VAR KOSELIG, DET.

Yeppz, da har jeg kommet meg velberga gjennom denna dagen som starta så traurig. Jeg har ikke vært utenfor døra annet enn i kosekroken min, men det er greit. Brukte formiddagen til litt huslige sysler, og ettermiddagen har i ærlighetas navn gått til sofatjeneste med strikking og film om hverandre. Humøret er såååå mye bedre enn i mårres.. heldigvis. Og nå i kveldinga fikk jeg faktisk en gjeng med ungjenter på døra som gikk knask eller knep..eller Trick or Treat som jeg velger å si. Personlig syns jeg det går bedre overens med ordet Halloween.

Jeg liker sånt, og syns det var SÅ koselig at de fant døra mi. Heldigvis hadde jeg bittelitt snop på lur – bare sånn i tilfelle. De fleste andre steder jeg har bodd de siste årene, har det nemlig aldri kommet noen på døra, så nå er jeg skikkelig fornøyd, hehe

Tok jo ikke bilde av de flotte tøttene, derfor laga jeg bildet over her for å ha noe å poste i innlegget. Gresskaret er ikke fra i år, men det er jeg som i si tid har stått for utskjæringa.

Med det sier jeg meg fornøyd med dagen og ønsker dere alle en riktig flottersfin kveld videre ❤️

Gikk du glipp av det forrige innlegget mitt der jeg hadde en god gått-ut-av-dato lunsj, finner du det HER.

UTGÅTT PÅ DATO, men LIKE GODT

En fast rutine jeg har når jeg er innom en butikk, er å gå rett til billigdisken for å se om det finnes noe godt der jeg kan ta meg råd til. Dessverre er det mange ganger at det ligger mat oppi disken som er alt for dyrt for meg, sjøl på 40%. Men i går fant jeg tacosalat på som jeg syns er SÅ godt, på hele 50%

Den gikk jo ut på dato i går, men jeg hadde den til lunsj i dag og den var akkurat like god.

I tillegg fant jeg flere av disse Skyr-produktene, også på 50%.. så nå skal jeg nyte den eine med veldig god samvittighet.

For de som har lest innlegget mitt fra i mårres, kan jeg si at humøret er hakket bedre – om enn ikke heeelt wohoooo. Gikk du glipp av det innlegget finner du det HER.

Æ ER LEI MÆ..

..ja beklageligvis var det følelsen jeg våkna opp med i dag. En skikkelig ekkel, trist følelse. Jeg var rett og slett lei meg, og jeg aner ikke hvorfor.

Selvfølgelig er det normalt å ha sånne dager – det trur jeg vi har alle sammen fra tid til annen. Det var bare det at jeg hadde ikke forventa DEN følelsen akkurat NÅ.. Jeg hadde jo en fantastisk dag i hele går, med ikke mindre enn to turer ut i skog og mark, og avslutta med en koselig kveld sammen med guttungen som du kan lese om HER.
I tillegg trives jeg i den nye leiligheta mi. Stortrives, faktisk! Noen tenker kanskje nå at det skulle jo ellers bare mangle, siden jeg ikke har bodd her i 3 uker engang. Og joda & jøss-bevares jeg skjønner tankegangen. Men nå er det da engang sånn at jeg er nemlig veldig var for energier, og kjenner raskt om et nytt sted er “væranes på” eller ikke. Til sammenligning – for de som husker så langt tilbake da jeg bodde i den lille hytta ved havet..der visste jeg allerede da jeg kom med flyttelasset at det var ikke meininga at jeg skulle bo der så veldig lenge..og ikke fullt 7 måneder etterpå flytta jeg ut og dro sørover. For ikke å snakke om den forrige leiligheta. Selv om jeg hadde en super husvert og leiliheta i seg selv var helt grei, vantrivdes jeg nesten fra dag én.
En sånn følelse har jeg ikke her..tvert imot. Bare en sånn enkel ting som at jeg allerede har planlagt i hodet mitt hvordan jeg skal pynte her til jul, sier sitt.

Men, men.. til tross for den leie følelsen er jeg ved godt mot likevel og prøver å holde fokuset på at dette er en HELT NORMAL FØLELSE vi alle sliter med til tider.

Det snør litt her nå på mårran, og skydekket ligger lavt rundt om kring – derfor blir det ikke noen tur ut på meg nå. Hva resten av dagen vil bringe veit jeg selvfølgelig ikke, men ei stund fremover nå skal jeg sysle litt i heimen. Vente på at oppvaskmaskinen skal bli ferdig, vaske en maskin med klær, gjøre ferdig neste episode av podcasten som kommer ut i mårra, strikke… ja, bare rett og slett prøve å kose meg og snu den leie følelsen til et WOHOOO i stedet.

Ha en riktig flottersfin dag da, alle sammen CU L8R

Det siste mårrabubbelet mitt på TikTok finner du HER

TRADISJONEN TRO

Jeg er veldig glad i Halloween.. sånn er det bare. Men dessverre er det absolutt ikke hvert år jeg hverken kan eller vil feire like mye. I fjor var jeg hos søstersen og gikk Trick or Treat sammen med henne, minien og mammaen hans..pluss en del andre unger med foreldrene på slep.

Men om det høver seg at jeg er i Harstad-distriktet har jeg og guttungen vår egen tradisjon. Da møtes vi og baker spøkelsespizza som vi koser oss med, mens vi ser på film (og spiser litt snop etterpå).

Tradisjonelt har vi brukt å se filmen “Trick ‘r Treat” som jeg har på DVD, men siden vi er hos guttungen og han ikke har noe så “gammeldags” som en bluerayspiller, blir det “Hokus Pokus” på Disney+ i stedet.

Da sier jeg bare BØØØ & HAPPY HALLOWEEN (på forskudd) herifra.

Jeg har forresten vært på to turer i dag, og det forrige innlegget mitt der jeg viser bilder fra tur nummer to, finner du HER.

TO FLUER I EN SMEKK (smekk 2)

Som jeg skreiv i det forrige innlegget mitt som du kan se HER, har jeg vært på ikke mindre enn to turer i dag. Og gjett om jeg var fornøyd etter denna turen.

“Smekk” nummer to var også i Kvæfjord, nærmere bestemt til Korsvatnet. Der har jeg vært mange ganger før, derfor visste jeg at jeg fikk brukt meg litt – for veien dit er en eneste lang oppoverbakke, hehe.

Men først passerte jeg ei bru..

..og deretter et…eeeh..tja. Er det et tre eller ei einebuska? Kult var det i alle fall.

Etter å ha forsert den eviglange oppoverbakken, kom jeg først til ei lita brakkehytte som har stått der så lenge jeg kan huske. Er vel 12 år siden jeg var der første gangen, så det begynner jo å bli noen år.

Deretter måtte jeg ned og knipse det islagte Korsvatnet.

Fremdeles var jeg ikke heeelt fornøyd med lengden på turen, og det var en nydelig dag – så jeg traska like greit en god kilometer til innover, på øversida av vannet.

Til slutt hadde jeg fått metta mi for denna gangen, og slengte meg ned i solgløttet ei stund før jeg rusla meg ned til bilen igjen.

En liten videosnutt fra turen kan du se på TikTok HER.

Men nå skal jeg hive meg rundt og laga pizzadeig. Er hos guttungen, og tradisjonen tro skal vi bake spøkelsespizza og feire Halloween når han kommer hjem fra jobb.

TO FLUER I EN SMEKK (smekk 1)

Okey..det burde kanskje stått DEL 1 i stedet for smekk, hihi. Og så er det jo ikke to FLUER jeg har “smekka”, men to turer. Jeg rasa nemlig ut gjennom døra litt over 7 i mårres, og har vært ute i over 5 timer til sammen.

Det ble en del bilder av det, derfor lager jeg “smekk 1” og “smekk 2”

Den første turen gikk til et sted jeg ikke hadde vært før – nemlig Almenningsætran.

Stedet ligger i Kvæfjord der jeg nå bor, og det er ca 1,8 km å gå fra der jeg parkerte til jeg var fremme. Det var ei grei rute med bare litt oppoverbakker, og rett og slett nydelig å vekke kroppen ute i frisk luft med vakker utsikt.

Vel fremme fant jeg et par gamle ruiner (sikkert sæter skal man gå ut i fra navnet)

Jeg fant også en benk som var veldig kjekk å sitte på for å nyte medbrakt kaffe og frokost.

Og det var til og med ei lita bålgrue der..og et nusselig, lite juletre.

Rett og slett vakkert 🤩

Det ble en smule småkjølig etter hvert, så etter en god time – halvannen tusla jeg meg ned igjen, med rim i håret og svært fornøyd.

Men sjøl om jeg var veldig fornøyd med turen, følte jeg meg likevel ikke fornøyd i kroppen..om dere skjønner hva jeg mener. Den turen ble liksom for kort til at jeg følte at jeg hadde fått brukt meg skikkelig..og derfor ble det en tur til..som jeg forteller om i neste “smekk”.

Vil dere se litt filming fra turen, ligger det mårrabubbel derifra på TikTok. Det ser du HER.

Og så posta jeg et lite “filosofisk” dikt her inne i mårres. Det ser du HER

MANDAGSDIKT – 38

God mårra alle sammen 😊

Ukas mandagsdikt er vel litt mer filosofering enn dikt, da…men altså:

Hvis det er sånn
at man trur ikkje på ting
før man ser det
og det man
ikkje kjenner til
eksistere ikkje. Hva da?

Det meste av verden
ser ikkje mæ
og kjenner ikkje
til min eksistens.
Finnes æ egentlig da?

Som det treet som
datt overende i skogen i går.
Laga det egentlig lyd
dersom ingen var tilstede
og bevitna at det falt?

Hmmm..🤔

Helene Harrysdatter 

PROTEINVAFLER & andre GODE SAKER

Okey.. jeg må bare erkjenne mine “synder” med en gang..det ble vafler til ettermiddagskaffen.

Jeg fikk nemlig så sabla lyst på akkurat det, etter å ha surfa på TikTok og så ei som hadde lagt ut et svært fristende bilde. Så dermed bestemte jeg meg for å steike meg noen få, litt sunnere vafler..laga på sukrin og med masse proteiner.

Og så hadde jeg sukkerfritt bringebærsyltetøy på.. nyyydelig.

Så var det de andre gode sakene da. Vel – noen av dere fikk vel med seg det forrige innlegget mitt der jeg var ute på tur? Det endte opp med at jeg ble værende lenge på det stedet jeg posta bilder fra, og tente meg opp et bål så jeg kunne steike nista mi over flammene. Bålmat er fantastisk.

Etter en herlig dag ute i frisk luft, dro jeg hjem og fikk laga meg middag etter hvert. En nydelig lammefrikassé. Fjordland-produkt, men skitt au – den var virkelig god.

Kan trygt si at jeg er en smule mett nå, så gjett hvem som akter å ha sofatjeneste resten av kvelden, hihi.

LUFTA VANT KRANGELEN

Etter litt godmodig krangling med meg sjøl etter det innlegget HER i mårres, bestemte jeg meg for at en kjøretur for å lufte hauet var akkurat det jeg trengte i dag. Så før jeg rakk å overtale meg sjøl til å sige ned i sofaen likevel, røska jeg med meg kaffekoppen og et par ekstra brødskiver og satte på dør. Og nå er jeg nesten 7 mil unna heimen, faktisk i Lødingen kommune – og koser meg i sola på en utrulig flott plass.

Er til og med ei lita strand her. Frista ikke med et isbad akkurat, men et koselig område å tusle rundt på.

Om jeg kjører noe videre etter hvert, eller om jeg holder meg her til jeg blir lei og drar hjem, vil tida vise. Akkurat nå koser jeg meg i alle fall masse-masse og er veldig glad for at lufta vant “krangelen” i mårres.

 

HVILKEN DAG ER DET I DAG..?

Yepp, det er søndag..

Og hva skal så folk i det ganske land gjøre på en dag som detta?
Jeg har som vanlig ingen planer, men akkurat nå står valget mellom å la den tunge bakdelen bestemme og synke ned i sofa sammen med strikkinga, kaffekoppen og fjernkontrollen til tv.. ELLER – ta meg en lengre kjøretur og lufte hauet (før jeg synker ned i den før nevnte sofaen, hehe)

Får se, får se. Har vært oppe i en del timer alt, og fikk endelig et glimt av månen. Jakta litt på den i går kveld siden det skulle være måneformørkelse, men den hadde gjemt seg langt bak over blåner og fjell. Derfor tok jeg heller et par bilder i mårres da jeg hadde fått opp auan tilstrekkelig til å finne kamera på telefonen.

Ha en riktig flottersfin søndag da, alle sammen ❤️

Det forrige innlegget mitt med bl.a link til en “follow my day” video finner du HER

Og det siste mårrabubbelet mitt på TikTok finner du HER.