LITT GRUBLERIER..

..vel – litt og litt..egentlig er det vel bare ETT grubleri, hvis man kan si det sånn..jeg lurer – for dere som er så kjekke at dere legger igjen kommentarer på innleggene mine..får dere svarene mine på de?

Hos meg ser det nemlig ut som om jeg bare har skrevet en kommentar på mitt eget innlegg..enda jeg trykker på “svar” linken på kommentarene fra dere..hmmmmmmm…???..

 

STOLT MAMMA

Heisann i kveldinga, folkens – bare innom for å vise frem stoltheta mi <3 …nemlig “guttungen” 😉

Han fullførte lærlingetida si i fjor – og i kveld var det utdeling av fagbrev – med påfølgende middag og dessert/kaker. Tilstelninga ble holdt på en videregående skole i nabobygda – og det var elever ved kokkelinja der, som sto for serveringa.. Fantastisk dyktige =D

..aner IKKE hva det var vi fikk til forrett..dvs.det er en form for surdeigsbrød underst – og noe tomat-greier på toppen..men gikk totalt glipp av det i midten..men godt var det, hehe =P 

 

Aldeles nyyyyydelig hovedrett – lam så mørt som bare det <3

 

Og så ble festen avrunda med noen vanvittige dessert-kaker..klarte ikke spise opp alle – men duuuuuh så nydelig de var, de jeg fortærte =D

 

Og nå er jeg godt parkert i sofa – iført pysj – og strax klar for senga. Har vært en flottersfin dag, gitt..og føler meg så utrulig heldig som har en så flott, ung mann i livet mitt <3

Natti-nugatti med sukker på, folkens =)

 

#mammahjerte #stolt #utdeling #tilstelning #fagbrev #flottungdom #mat #festmiddag

SØNDAGSTANKER…

God søndag, folkens..vet ikke hvordan det er der dere bor – men her har det høljeregna i flere dager, så veiene veksler mellom å være såpeglatte og helt bare.. Akkurat nå er det opphold og et lite solgløtt..men i følge YR skal det fortsette å pøse ned senere – og i dagene som kommer..akk ja..hadde det nå enda vært våren som var i anmarsj – men deeeet må vi nok vente på enda ei god stund her nord..

Søndag, ja..normalt sett bryr jeg meg ikke så mye om hvilken dag det er i uka – gjør liksom det jeg må og vil gjøre, uansett..og i dag hadde jeg i utgangspunktet tenk å ta i noen tak hos ei venninne..men meldte avbud alt i går, da jeg bare sånn helt ut av det blå, fikk et eller annet sykt “anfall” da jeg var på butikken..mista nesten alt av syn på høyre øyet..isjameg da!! Er garantert en kombinasjon av at jeg har styra noe veldig de siste dagene, som har gitt veldig stiv nakke-muskulatur og en rygg som kjennes ut som om noen knivdolker den –  og at jeg antagelig trenger briller. Har vært plaga med migrene tidligere – men krysser virkelig fingrer og tær for at det ikke kommer noen slike anfall mer..

Så med dagen fri, hadde jeg egentlig bestemt meg for å jobbe litt i leiligheta mi i stedet..har kjøpt inn litt maling og stæsj..men da jeg våkna i mårres, og så at jeg hadde sovet helt til klokka 8 (våkner vanligvis rundt halv6 – 6..) innså jeg at jeg nok er litt mer sliten enn jeg hadde trudd – og bestemte derfor at dette skal bli en sløvedag, der jeg ikke gidder å stresse med noe.

Derfor sitter jeg nå i skrivende stund og koser meg med kaffe og ei vaffel, fylt med vaniljekesam og bringebærsyltetøy. Og i tilfelle du lurer..nei – jeg har ikke gidda steike vafla i dag – var noe jeg rota frem fra “kriselageret” mitt i fryser´n, hehe =P

Og utsikta herifra – på klare dager – er som nevnt tidligere – absolutt ikke å forakte =D <3

Ellers prøver jeg å finne ut hva jeg EGENTLIG skal foreta meg med den andre bloggen jeg har snakka om..hadde tenkt å bruke samme plattform som denne, så jeg slipper å forholde meg til to måter å jobbe på..men nå må man jo søke om å få opprette en blogg..og det ser ut som om det kan ta tid. Fikk beskjed om at det var stor pågang – og at de forbeholder seg retten til å avslå søknaden..og jeg vet egentlig ikke hva jeg syns om det.
Derfor vurderer jeg å bruke en annen plattform..samtidig som jeg er tilbake i tenkeboksen om å “raurøske” denne  bloggen, så den blir mer brukanes til det formålet jeg har tenkt..hmmmmm…tjaaa..uansett må jeg vel begynne å få den berømte finger´n ut – og få gjort noe med det – så jeg ikke ender opp med at det bare ble en dårlig idé som rant ut i sanden..

Ha en super søndag videre da, alle sammen..så “sees” vi plutselig 😉

 

#søndag #søndagsblogg #søndagstanker #solgløtt #utsikt #sløvedag #kaffekos #vaffel

 

 

DRITSLITEN – MEN LYKKELIG =)

Hey og hoppsann, folkens..må bare takke for alle tilbakemeldingene jeg fikk etter det forrige innlegget..både her, der alle kan lese de – og privat..det er litt delte meninger om hvor vidt jeg bør lage en blogg til – men jeg har analysert det opp, ned og i mente – og funnet ut at jeg nok blir å satse på to..fordi det er så himmelvid forskjell mellom hva jeg vil formidle på hver av dem..og det føles ikke rett for meg å blande det sammen. Dessuten tror jeg at om noen begynner å følge meg etter å ha lest et natur-innlegg..er det stor sjanse for at de forsvinner igjen, når de får dag på dag med helse og interiør i stedet..og omvendt..

Men – det tar nå enda noen dager før den nye blir oppe å går – da jeg ikke har så mye tid til å sitte hjemme om dagene. Jobber ikke – men likevel jobber jeg..hehe..er jo som poteta, jeg – og kan brukes til det meste..og har i flere dager nå, hatt hendene fulle med å hjelpes til både her og der..og i dag har det blitt en ganske heavy 8-timersdag, med mange tunge løft..så akkurat nå er jeg – på godt nordnorsk – dritsliten!..men – gjett om jeg er lykkelig =) Det er SÅ innmari godt å vite at man kan være til nytte – og jeg bare simpelthen elsker å kjenne på kroppen at jeg tross alt er i livet <3
Og på toppen av det hele – da jeg kom inn i leiligheta mi – fikk jeg månen rett i synsfeltet..ikke det beste bildet i verden – tatt med mobil, gjennom et (kremt!!) ganske så skitten vindu – men dog =D

Men nå blir det litt sløving med et par episoder av en Netflix-serie, før jeg finner køya..

..og så satser jeg på at mårradagen blir like innholdsrik og fin =)

Ha ei riktig god natt da, alle sammen..sove godt og drømme søtt 😉

 

#aktivdag #opptatt #sliten #gladoglykkelig #måne #måneskinn #serie

FØRST MEG SELV – SÅ MEG SELV..

Egoistisk? Tja..kanskje det..

Men før jeg utdyper noe mer – så får jeg si heisann, folkens – lenge siden sist nå..
Dette med blogginga har blitt skjøvet heeeelt i bakleksa, for de siste par månedene har vært ganske høytflyvende for min del.

Kjapt fortalt – så er jeg flyttet fra huset etter mora mi, der jeg havna etter at jeg kom tilbake til nord-Norge..og bor nå i ei blokk – veldig sentralt i hjembyen min..og – utrulig nok – STORTRIVES jeg her.

Gidder ikke å gå så mye i dybden om den utløsende faktoren for at jeg valgte å flytte på meg til byen – annet enn at selv hvor koselig det er der i ødemarka – ville det ikke vært godt for psyken min å bli værende der for lenge.
Så nå velger jeg å holde fokus på hvordan jeg vil ha livet mitt fremover – og det er her overskrifta gjør seg gjeldene.

For jeg har brukt de siste 2 månedene til å tenke mest mulig på meg selv og mitt velvære.. Ikke på bekostning av andre, da..men jeg har hatt noen runder med grubling og gått i dybden av meg selv – og tatt valg som jeg er overbevist vil ha positive ringvirkninger for meg selv. Den største kamelen å svelge, var å måtte innse at å flytte fra øya til byen, innebar at jeg ikke kommer til å ha økonomi til å BÅDE leve & bo OG farte rundt så mye med bilen. Tøff avgjørelse, for ei som har “farende fant” i blodet – men ved å prøve å tenke langsiktig, er nok det å gi avkall på landeveislivet, det beste valget jeg tok…..
Ellers har jeg tatt flere personlige valg, som er stikk i strid med den personen jeg har fremstått som tidligere – og har til og med blitt så “tøff i trynet” at jeg har satt ned foten og sagt “NEI” når jeg har følt at et ja ville vært negativt for meg..og også vært tøff nok til å være bestemt – og fått gjennom ting jeg har ønsket – der jeg tidligere ville resignert og glemt mine egne behov.

Jeg har altså endret meg veldig mye i denne prosessen – og det er som en bryter er blitt svitsjet over inni hodet mitt, og jeg har på mange måter “resettet” meg selv..man kan vel si at jeg har starta livet på nytt, med (nesten) blanke ark..

Er fremdeles veldig glad i natur og friluftsliv – det kommer bestandig til å være en del av meg,. Men i tillegg merker jeg at jeg finner enormt mye glede i å være fokusert på trening og kosthold.. Er 3-5 dager i uka på treningssenter..og har det som førsteprioritering,..noe som vil si, at dersom folk ber meg om noe – må de vente til treninga er unnagjort, før jeg trår til.
..selvfølgelig ingen regel uten unntak..men poenget er bare at jeg nå velger MINE ting før jeg gjyver løs på andre sine..

Så derfor…først meg selv – så meg selv 😉

Dessuten merker jeg at jeg er blitt utrulig sosial..og elsker å bo så sentralt at jeg kan la bilen stå, og heller ta beina fatt og traske dit jeg skal – det være seg alt fra bank, butikk og cafeer, til kjøpesenter, treningsstudio og legesenter..

Og – utrulig nok – er jeg også blitt mye mer glad i å investere i ting til hjemmet mitt…
Nå er det bare ei hybelleilighet jeg bor i – men den er ca.35 m², og har faktisk både større kjøkkenkrok, og plass å bevege seg på enn det jeg hadde i den hytta jeg leide for et år siden (for de som husker den..)


Minuset her, er selvfølgelig at siden det er hybelleilighet, er det kun en sovealkove – og ikke et eget soverom..meeen..det er absolutt ikke et problem..bare se..med et større sengeteppe, og flere pynteputer, blir senga nesten som en ekstra sofa, hehe 😉

Og så er det felles vaskerom – men det er heller ikke et problem..har enda ikke måttet stå i kø for hverken å vaske eller tørke klær =)
Ellers kunne det selvfølgelig vært koselig med en veranda – men igjen – ikke et problem –  jeg bor i 3.etasje, og har en flott utsikt..

..dette er utsikten bak blokka rett ovenfor den jeg bor i..

 

..og så litt til venstre for den blokka..okey..veldig uklart bilde, dette da..men jeg zooma inn for å vise at jeg faktisk ser hav, fjell OG hurtigruta når den kommer/går om mårran =)

Så var det veien videre, da..både for livet mitt – og for bloggen.

Jeg stortrives som sagt her – og det er faktisk første gang siden jeg begynte å flakke imellom for snart 6 år siden, at jeg har hatt en følelse av at “her vil jeg være til evig tid”.. Hehe..skal vel mye til for at jeg blir boende her til de bærer meg ut i kiste, da..men bare det å ha den følelsen av å ha et hjem der jeg stortrives og VIL være, er helt fantastisk..og jeg gleder meg faktisk til sakte men sikkert å innrede hjemmet mitt med ting jeg har lyst på.. <3
Derfor er det ikke så utrulig mye ting og tang her – ENDA – men det er fullt boende her likevel 🙂

Og det bringer meg over til – hva blir veien videre for bloggen..

Kjenner jo at jeg begynner å få tilbake litt av lysta til å skrive – men….men-men-men…jeg er ikke så sikker på om dette er rette bloggen for det stadiet i livet jeg er på nå…
Så jeg vurderer å lage meg en blogg til..som skal være fylt av alle de daglige gjøremålene mine..trening, kosthold, interiør, sosiale tilstelninger…og heller ha denne bloggen til rein turblogg. For turer blir det – men ikke på samme måte som før..

Så folkens –  hva syns dere om idéen om to blogger, da? Vet ikke om det blir her inne – eller om jeg finner et helt nytt sted.. Og har dere gode idéer til navn på den nye..? Har selvfølgelig noen tanker om det selv, da – men alltids kjekt å få litt inspirasjon fra andre 😉

Ha en super dag videre, alle sammen..så “sees” vi plutselig 🙂

 

#jegformeg #egoisme #positivetanker #flyttet #selvsentrert #tavarepåmegselv #nytthjem #trives