BLE HALLOWEENFEIRING PÅ MEG OGSÅ

Tenke seg til, det ble faktisk ei lita Halloween feiring på meg i dag.

Ikke særlig skummelt da, men morsomt for tante sin lille mini.

Det måtte selvfølgelig pyntes litt i minihjemmet mitt. Men jeg har jo ikke noe sånt stæsj med meg..alt ligger lagra hos guttungen. Så da måtte jeg lag litt sjøl..med to lokk til aluminiumsformene til Omnia’en min

litt akvarellmaling og papir

og ikke helt perfekte tegneegenskaper

ble det en liten sak for å henge i døra

Og så laga jeg ei lita lyslykt av glasset etter ei ødelagt parafinlampe jeg hadde tatt vare på.

Sånn ut på ettermiddagen, etter at vi hadde vært på Flisa og kosa oss, ble det å kjøre minien for å gå Knask eller knep sammen med en gjeng med unger fra barnehagen og foreldrene deres. Det var skikkelig gøy, altså.. men dessverre ble ikke bildene særlig bra i mørket.

Og nå er det litt kos hjemme hos søstersen som står på programmet, så minien får spist snopet sitt…og når han har lagt seg, er det meininga vi voksne skal kose oss med litt mere snop og Hokus Pokus 2.

Ha en fortreffelig kveld videre 🎃 og Happy Halloween

 

BARE KOS

Heisann…er bare innom en lynsnar tur nå, for å vise dere hva jeg har styra med frem til nå. Jeg har nemlig vært en tur på Flisa sammen med søsteren & co..og for de som ikke er kjent der, så er det en koselig liten landsby..og noe de er “kjent” for er kaffe. De har ei egen gate som heter Kaffegata..og har nå fått opp en gedigen kaffekjele midt i rundkjøringa.

Vi tok oss en tur på senteret der og titta litt i butikkene, og bare kosa oss.

Jeg var virkelig råflott og kosta på meg BÅDE toast..

..og kaffe & kake.

Så ja, dagen til nå har vært bare kos ❤️ og vil dere høre litt cafe-bubbel på TikTok, finner dere det HER.

 

 

TANKER OM 31. OKTOBER

Da er det 31.oktober og for veldig mange betyr det Halloween feiring – en skikk som sikkert alle nå veit ikke er norsk, så jeg gidder ikke skrible om det. Men det jeg vil dele med dere er mine tanker om denna dagen, fordi den er faktisk veldig viktig for meg.

Bildet er lånt fra nettet.

De som har fulgt meg over en del år veit vel nå at jeg er paganist. Hva det er? Det finnes nok like mange forklaringer på det, som det finnes folk. En hedning..en ikke-troende… For meg er det grovt sagt en som respekterer og prøver å leve i pakt med naturen, som gjør hva h*n vil så lenge det ikke skader andre, og som har akseptert at det er mer mellom himmel og jord enn det man ser. Jeg tilhører ingen spesifikk religion/trosretning som f.eks Wicca, men henter mine inspirasjoner fra flere steder som keltisk, norrøn og samisk religion…og har ellers ei klokkeklar tro på at universet leder meg rett.

Så til det som er poenget med dette innlegget..mitt syn på dagen i dag. Når det kommer til den nye “høytida” Halloween, så ELSKER jeg den. Jo mere skrekk & gru jo bedre.

Bildet er lånt fra nettet.

Men i tillegg symboliserer dette starten på en ny årssyklus for meg. Nå starter alt på nytt.. Vinter, vår, sommer og høst.

Bildet er lånt fra nettet.

Så dagen i dag går til veldig mye refleksjoner og ettertanke. Til å se tilbake på de syklusene som har vært og glede seg til de nye som kommer. Noen år feirer jeg ved å trø meg en tur ut i skauen, tenne bål og litt rensende røkelse..mens andre år er jeg bare hjemme og koser meg…og Halloween blir bestandig markert i tillegg.

Yeppz, det var litt tanker fra meg om en dag som noen elsker, noen hater og noen bare rett og slett finner ubetydelig.

Ellers ligger det faktisk 2 nye TikTok’er ute nå. En fra i går  HER og en fra i dag HER.

 

EMOSJONELL MÅRRA

God mårra, god mandag og god siste dag i oktober. Jeg har et litt spesielt forhold til denna dagen – men det kommer jeg tilbake til i et seinere innlegg, for det har ingenting med dette å gjøre. For i dag ble det en vanvittig emosjonell mårra på meg. På en GOD måte. Ja jeg ble faktisk så glad at jeg begynte å tute 🙈😂

Saken er at det tikka inn ei melding i mårres, som kan vise seg å være svaret jeg har leita etter. Jeg tror jo hardnakka på at ting skjer av en grunn og at universet leder meg dit jeg er meint å være. Og det kan vise seg at dette kan være grunnen til at camper’n har laga bare problemer for meg fra dag én. Fordi det er ikke meininga at jeg skal være i den 365 dager i året.

Jeg vil ikke si så mye mer enn dette nå, for jeg må selvfølgelig finne ut av om det blir som jeg håper og få alt av detaljer på plass. Det kan ta ei uke, det kan ta flere… men jeg lover at så snart jeg veit utfallet, får dere beskjed.

Nå er det litt mer mårrakaffe som vanlig.. som i dag inntas i sittegruppa utenfor hos søstersen.

Ha en nydeligvakker mandag folkens ❤️

 

SØNDAGS-JAKT

I dag har jeg og søstersen & co vært på jakt. Ikke sånn jakt med våpen – men med kamera på telefonen.

Her jakta søstersen på meg, som gjorde telefonen klar til å gå på jakt sjøl.

Og så bare fortsatte ho å jakte..

…og fortsatte, hehe.

Men til slutt fikk jeg begynt mi jakt, og jeg jakta bl.a på et tomt hus i tåkeheimen.

Og ellers litt ditt & datt.

Jeg og minien prøvde oss på en temmelig gjengrodd vei..

..men måtte til slutt snu for å finne tilbake til de andre.. og da ble det marshmallow-jakt i tåka.

En ensom stakkar ble et flott motiv på slutten av turen.

Jeppz..det var søndags-jakt med meining.

Ha en flottersfin kveld videre alle sammen ❤️

MAT MÅ MAN HA

Da var det tid for å prøve å fore skrotten litt igjen..og i dag ble det en..eeeh…kjøttbolle-tikkamasala med rundstykke til.

Jeg prøver så godt jeg kan å holde matbudsjettet nede, så i dag ble det en pose tikkamasala som jeg fikk av han roadtrip-kompisen min i Harstad da han rydda matskapet her i høst, samt 2/3 av en boks med minikjøttboller som jeg kjøpte i Sverige i går, til under 15 kroner.

Jeg tilberedte gryta med krafta fra bollene, vann og melk…og en stor dæsj Holiday potetgull-dip. Var nemlig så svinaktig heldig at ei nydelig tøtta vipsa meg noen ører før helga til litt eksta kos…så da ble det potetgull, dip og brus.. som var bare rett og slett nydelig.

Gjett om det lukta godt.

Dette blir faktisk i alle fall 4 måltider for meg..og med det som er igjen i kjøttbolleboksen, får jeg enda en middag.

Juppziyeppz og bon appetit 😊

 

SPOOKY ROAD

Måtte bare innom en lynsnar tur for å vise dere et bilde jeg tok i går kveld da søstersen og jeg var på tur hjem fra Sverige.

Det er langs den siste grusveien på tur hjem. Spooky, eller? Syns i alle fall det ble så kult at jeg måtte teste ut å fjerne fargene på det.

Hva syns du var kulest eller mest spooky, da?

GRÅ MÅRRA, GRÅ DAG??

God mårra og god søndag. I dag har jeg vært våken sia rundt 5.30, men kraup ned under dyna igjen etter å ha vært ute på do. Kan bruke den hos søstersen, men da må jeg snike meg opp i 2.etg og gjennom soverommet hennes – så jeg velger utedoen i stedet.

Nå har tåka letta litt..

.. men det var en sabla grå morgen som møtte meg da jeg gikk ut. Nå var det såpass tidlig at det var mørkt i tillegg, og jeg så nesten ikke hånda foran meg. Et kompakt mørke som svøpte seg rundt meg og prøvde å skremme livskjiten ut av meg ved å sende en liten, usynlig nisse til å sitte å dunke på en stige som ligger rett ved utedoen. Svarte som æ skvatt, haha

Som sagt la jeg meg igjen etterpå, for jeg skal innrømme at dagen starta ikke heilt bra mentalt, da jeg våkna opp med en ekkel følelse av ensomhet. Men den skal jeg jobbe med i dag, for det er bare tull å lalle seg inn i den tåka der. Den er nemlig skummel, og da risikerer jeg å gå meg vill og få en ekkel, grå dag. Takk, men nei takk!!

Så nå har jeg valgt å skippe mitt daglige knekkebrød med kaviar og egg, og heller dekka på bordet for en gangs skyld. De var fri for Remabrød når jeg handla sist, og jeg har over hodet ikke råd til å kjøpe andre brød. Så da kjøpte jeg et par rundstykker i stedet for å klare meg over helga, og nå skal kose gørra av meg her inne, i ensom majestet 😉

Ha en nydeligvakker søndag folkens ❤️

Den nyeste TikTok’n min finner du HER.

SØSTERDAG

Da er det sannelig kveld igjen..og dagen min har vært fin som bare det. Som jeg sa i det forrige innlegget skulle jeg og søstersen på en liten aleinatur etter at hun kom hjem etter barnebursdagen. Er sjelden at bare vi to gjør så mye sammen, så i dag tok vi oss en mini-harrytur til Charlottenberg.

Der var det jaggu både jul og halloween om hverandre…noe som dessverre er totalt normalt nå til dags.

Ble ikke den store shoppinga da, men jeg fikk i alle fall panta litt flasker jeg har samla langs veien og kjøpt meg litt ny middagsmat, samt begynt på litt julegavkjøp. Kjekt med Sverige der ting er billigere enn her.

Hovedfokusert på denna turen var da altså ikke å bruke penger, men å tilbringe litt tid sammen. Selvfølgelig kunne vi dratt i skauen en tur, men på denna måten ble jeg kvitt tomgodset i tillegg til kvalitetstid… genialt.

Ellers ble jeg litt plaga da vi skulle hjem, for ekstralysene mine fungerte ikke. Tenkte at det var da snodig at begge pærene gikk samtidig.. så jeg prøvde å skifte sikring (uten resultat) – men plutselig kom jeg til å tenke på at kanskje bryteren var slått av. Og yeppz, surrehuet Helene hadde vært borti den, ja. Så med godt lys surra vi oss tilbake igjen, temmelig sliten begge to etter en lang men koselig dag.

Akkurat nå er jeg inn hos søstersen & co og har ei siste skravlestund før man svimer av for natta. Hun har alle ungdommene sine her denna helga, så det er jo ekstra kos å tilbringe litt tid sammen med tanteungene mine også.

Ha en nydeligvakker lørdagskveld alle sammen ❤️ og så ligger det en mini-TikTok fra Sverigeturen HER

RESTER ER OGSÅ MAT

Akkurat nå er søstersen, eldstedattera & minien i en barnebursdag. Så da passa jeg på å få laga meg dagens varme måltid.. nemlig restemiddag. Stekt bacon, kokt makaroni og ketchup fungerer krute godt.

I ærlighetas navn begynner jeg å bli en smule matlei av de samme ingrediensene i forskjellige varianter. Men nå har jeg spist opp alt det som kunne blitt ødelagt, så da får jeg endelig lov til å kjøpe meg noe nytt..wohoo 🤩

Og når bursdagsfeiringa er over, skal jeg og søstersen på en liten tur… heeeeilt aleina. Men det får dere vite mer om etter hvert.