DET ER JO BARE TIL Å FLIRE AV

Sett sånn, da er det siste dagen i denna måneden også – og i mårra skriver vi juni. Veit ikke med dere men når jeg tenker juni, tenker jeg sommer. Juni og juli står liksom å skinner grønt, varmt og forlokkende gjennom de lange, kalde vintermånedene. Men akkurat nå må jeg bare flire til akkurat de tankene, for her jeg bor er det jaggu ikke mye som kan ligne på det.

Grønt? Joda, visst er det blitt vakkert grønt her og der.. men fy flate så surt og kaldt. Det er masse snø langt nede i fjellene og mer på tur. I alle fall i følge værmeldinga.

Her skal det være et sabla vær utover dagen..regn, sludd..OG tordenvær. Akk ja.. jeg tenker at joda, det er nå bare å flire til hele greia for været får vi ikke gjort noe med uansett. Får si som ei tøtta svarte broren sin på fjesboka, da han ba om å bli minna på hvorfor vi bor her oppe: “Fordi den dagen vi har sommer er utrolig flott” 😉

Yeppz, det sier alt!

Ha en flottersfin dag da alle sammen ❤️ CU L8R

Det siste mårrabubbelet mitt på TikTok finner du HER.

 

SUPERKJAPP MIDDAG

I dag har det vært en god dag med energien på topp, og på sånne dager prøver jeg å være flink til å lage meg noe fornuftig å spise. Og i dag valgte jeg kyllinwrap. Superkjapt og supergodt.

Det fine med sånn mat er at man kan jo velge nøyaktig hva man vil å fylle lefsa med..og jeg valgte lettrømme underst, og så fylte jeg den med kyllingkjøttdeig som jeg først fresa sammen med hvitløk, hjertesalat, agurk, paprika og avokado. Nam!

Til dessert ble det Skyr med morell & vanilje som jeg plutselig oppdaga i billigdisken. DEN var god, den..

Ellers har jeg ikke gjort så veldig mye etter at jeg kom hjem. Er starta på et nytt strikkeprosjekt (kommer mer om det etter hvert) og kosa meg med å glo litt på serien jeg holder på med. Tenker at jeg starter på den nye boka etter at jeg kryper under dyna i kveld.

Ha en riktig flottersfin kveld videre da, alle sammen ❤️

 

DET HADDE JEG IKKE PLANLAGT

Heisann og god midt-på-dagen folkens. Akkurat nå sitter jeg faktisk på en benk inne på et kjøpesenter og koser meg med en kopp kaffe.

Jeg venter på at det skal slutte å regne..eller i alle fall at det skal gå fra høljeregn til yr. I dag har jeg nemlig gjort noe som jeg absolutt ikke hadde planlagt da jeg sto opp i mårres. Jeg hyra på meg, lot bil være bil og traska meg de ikke fullt 2 kilometerne bort til Amfi Kanebogen.

Har vært her å surra lenge-lenge, og trur nok det stedet jeg brukte mest tid var inne på bokhandelen. Og yeppz, jeg endte opp med å kjøpe meg ei ny bok.

Men nå ser det ut til at det værste regnet har gitt seg, så da er det bare å begynne å traske seg hjem igjen.

CU L8R ❤️

VERDT ET FORSØK

Yezzzzz!!! Der er endelig hellidagene over for denna gangen. Skjønner jo at spesielt dere som jobber nyter å ha noen dager med ekstra fri, da. Men for sånne som meg som holder på å gå på veggene i vanlige ukedager, er helg og røde dager pyton. DA er verden stille da, og ensomheta bli til store brøl. Så juhuuuuu.. pinsen er over, hehe

I går hadde jeg egentlig tenkt å holde meg innendørs siden bilen ikke bør brukes så veldig mye før jeg får rep-settene. Men utpå dagen melda brorsan for å få meg til å jekke opp forhjulene for å sjekke hvor treigt de gikk rundt. Hjulet på venstre side, altså go’sida gikk lekende lett å surre rundt med ei hånd, men den andre sida var treig som fy. Så vi avtalte at jeg skulle surre meg bortover til han igjen, så skulle han ta av på nytt og se om det var noe mer han kunne gjøre. Vel, joda – bittelitt bedre ble det, men skiva på spesielt eine sida blir fortsatt glovarm. Så jeg må nok ta det ekstremt piano med kjøringa frem til jeg får delene.

I alle fall, mens jeg var der og han sysla med bremsesystemet fant jeg ut at jeg skulle prøve å rense ene frontlykta. Det var mye “gørr” inni som KAN bli sett på som en skade på reflektoren på EU-kontrollen når den tid kommer. Jeg har aldri gjort akkurat detta før, men måtte i alle fall skru av grillen for å få løsna lykta.

Og til dere som lurer på om jeg ikke bare kunne ta av glasset..nope, tok ikke sjansen på det fordi det sitter fast. Så i værste scenario kan glasset knuses – og i neste scenario risikerer jeg at det ikke blir tett etterpå. Så ut med heile sulamitten.

Dessverre viste det seg at det “gørret” innvendig (som ligner litt på finkornet sand) sitter så fast at selv med x antall forsøk på å spraye inn ting som kunne løse det opp, var det minimalt jeg klarte å få tørka vekk gjennom det lille hullet bakpå.

Så da var det bare å krangle alt på plass igjen, hehe. Men det var verdt et forsøk for å slippe å kjøpe ny lykt…og LITT bedre ble det.. så er det bare å krysse fingre og tær for at det er nok til å slippe gjennom nåløyet.

Ha en riktig fin dag alle sammen ❤️

Siste mårrabubbelet mitt på TikTok finner du HER

1 – 0 til UFLAKSEN

Etter at jeg fikk problemer med bremsesystemet på bilen i går, varma det godt å se at så utrulig mange hadde trua på meg om at jeg snart ville finn ut av og fikse problemet. Men sannheta er at sjøl finner jeg jo ikke ut av en jævla dritt! Hadde det ikke vært for at jeg har fantastiske folk i livet mitt som rydder opp i bilkaoset mitt til enhver tid, hadde jeg garantert vært fotgjenger for mange år siden. Og de to fantastiske folkan er brorsan og sønnen hans.

Da jeg ble stående i går ringte jeg brorsan for å høre om han trudde det gikk greit å kjøre bilen tilbake..noe han bekrefta at det gjorde, så jeg surra meg avsted i korte intervaller på max 3,5 mil om gangen før jeg kjølte ned skiva igjen. Etter at jeg hadde starta på returen ringte brorsan tilbake og sa at jeg kunne komme dit, så skulle han og nevøen min se på problemet. De tok av og reingjorde stempler, glidebolter og bremseklosser på begge sider for å være på den sikre sida.

Jeg må kjøpe rep-set inkludert nye stempel, men teoretisk sett skulle jeg nå kunne bruke bilen likevel uten problemer..Wohoo!!…

Men det var teoretisk sett ja.. så det wohoo’et ble kortvarig. For dessverre, etter å ha kjørt de milene fra brorsan og hjem til meg, var nå BEGGE skivene så gloheit at jeg ikke klarte å legge fingertuppene på uten å svi meg. Så yeppz, 1 – 0 til uflaksen..

Og tro meg, den som kommer til å finne ut av og eventuelt fikse problemet er definitivt ikke meg!!!!

Ellers må jeg si det var en trivelig kveld sammen med slekta, da. Fikk nemlig servert ribbe-middag…NAM!

Ha en riktig flottersfin mandag alle sammen ❤️

Det siste mårrabubbelet mitt på TikTok finner du HER

SÅ UTRULIG DRITTLEI PROBLEMER SOM FORVERRES AV ELENDIG ØKONOMI

Heilt seriøst folkens, jeg begynner å bli så drittlei av konstante problemer som blir ti ganger større enn de har trengt på grunn av rævva økonomi.

I dag lempa jeg glad og optimistisk litt ting og tang i bilen for å kjøre meg en tur, og sove over i alle fall til i mårra. Men trur dere det har gått etter planen? Nope!!

Etter sånn ca 10 mil begynte jeg å kjenne ei veldig ekkel, men akk så kjent lukt av varmt metall. Så her var det bare å få doningen på ei utkjøring og sjekke. Joda, skiva på eine hjulet var glovarm – og blå, sjøl om det ikke vises her.

Yeppz, da har jeg et caliper-problem på denna kar’n også. Faen!! Er jeg heldig går det å smøre opp glideboltene eller kjøpe et såkalt rep-set..i værste fall bytte caliper. Av erfaring veit jeg at det kan bli veldig dyrt, sjøl om man har mulighet til å gjøre det sjøl. Men det er jo akkurat det, det skal jo gjøres også. Og min økonomi tillater i utgangspunktet ikke særlig mye, så detta var en solid nedtur.

I første omgang prøver jeg å unngå bergingsbil, fordi de er pliktig til å kjøre meg til nærmeste verksted.. og det kan jeg bare ikke. Så nå er jeg begynt å lirke meg tilbake til Harstad – med en zillion stopp underveis for at skiva skal få kjølt seg ned litt med jevne mellomrom.

Akk ja…sees etter hvert.

LOS & LØRDAGSPAUSE

God mårra alle sammen og fortsatt god pinse. I dag har jeg starta dagen som vanlig med litt luft til mårrakaffen.

I går – lørdag valgte jeg å ta meg en velfortjent pause fra hele bloggen. Jeg får nok svi litt for det, siden det betyr mye mer å lese gjennom for å oppdatere meg – men skitt au, det var jaggu verdt det. Så i går gjorde jeg absolutt ingen ting annet enn å slappe av hjemme, og passa på å brenne masse levende lys.

Er dritnervøs for å ødelegge ting her siden jeg leier møblert, så jeg la servietter under lysestakene i tilfelle det skulle renne stearin på bordet. Men ser man bort i fra det, hadde jeg det riktig så trivelig.

Det vil si jeg var ute en bitteliten tur for å være los. Brorsan og nevøen min kom nemlig fra nabokommunen med en liten fryseboks jeg skal låne/overta (husker ikke hva vi ble enige om), og siden de ikke visste hvor jeg bor (det kan de ikke si nå lenger, haha), kjørte jeg ut for å møte dem og vise vei.

Ellers er det ikke mye nytt å rapportere..regner med at det at jeg klippa tåneglene ute i frisk luft i dag, er av ekstremt liten interesse for folket. Og for de som husker hva jeg har skrevet tidligere om søvnen min den siste tida, kan jeg fortelle at de to siste nettene har jeg sovet godt – fordi jeg har valgt å trekke meg ut av soverommet igjen og heller sove på sofa.

Juppziyeppz, that’s all for now folks.

Ha en riktig fin dag da, alle sammen ❤️ CU L8R

Det siste mårrabubbelet mitt på TikTok finner du HER.

 

ENKELT MEN GODT

Jeg hadde egentlig tenkt å lage meg skikkelig middag i dag, med enten ris eller pasta. Men så hadde det seg sånn at sist jeg var på butikken kjøpte jeg meg en stor boks med cottage cheese, fordi jeg har gått og hatt lyst på det i flere dager nå. Og daaaa klarte jeg ikke å dy meg, så i stedet for varm mat til middag, ble det cottage cheese med skinke, agurk & paprika…og litt chilli salt.

Enkelt men sykt godt…om man liker cottage cheese, da. Jeg har full forståelse for at folk ikke liker det, for tidligere takla jeg ikke hele greia..fytti grisen, altså. Men så er jeg nå engang laga sånn at selv om jeg i utgangspunktet ikke liker noe, stopper det meg ikke fra å teste det ut med jevne mellomrom. For plutselig en dag kan måten jeg opplever akkurat den smaken på ha endra seg. Det gjorde det bl.a for sopp og tomat som jeg ikke tålte smaken av frem til for kanskje 20 år siden, men som jeg nå godt kan spise selv om det ikke er det beste jeg får. Og for ca 4-5 år siden oppdaga jeg plutselig, etter en zillion forsøk at hey, cottage cheese er jo dritgodt!

Ellers har jeg bare brukt ettermiddagen til å sløve og glo på Grey’s Anatomi. Og det trur jeg faktisk jeg skal fortsette med. Er temmelig trøtt i trynet, for jeg sov ekstremt dårlig i natt – men planlegger å stå han av i alle fall et par, tre timer til.

Ha en riktig fin kveld videre alle sammen ❤️ og natti-natt etter hvert.

NESKAIA

I går ettermiddag ble det en supertrivelig kjøretur på meg. Go’venninna mi sendte meg nemlig ei melding om jeg hadde lyst til å kjøre henne en luftetur – noe jeg gladelig gjorde.

Er lenge sida sist vi to hadde en mini-roadtrip sammen, så vi daffa avgårde mens vi kosa oss med skravvel og latter, og endt til slutt opp i Lødingen – nærmere bestemt ved Neskaia kanon (Nes fort)

Nå skal det sies at det var en skikkelig skitvær med masse regn og iskald vind, så det ble en kort fotorunde. Men vakkert er det der både i storm og stilla.

Det var som sagt en supertrivelig tur, og siden det ble godt og vel 16 mil tur)retur fikk jeg heldigvis stilla kjøretrangen min litt, hehe.

Men det var i går. I dag har jeg vært på på café sammen med fredagsdate-venninna mi, og det var også superkoselig selv om jeg ikke tok noen bilder.

Og nå sitter jeg bare å sløver og funderer på hva jeg skal finne på til middag..

Ha en riktig flottersfin ettermiddag videre alle sammen ❤️

 

DUMME BLOGG.NO og KOSELIG HILSEN

Hmmm… mulig det er bare hos meg.. eller er det blogg.no som er blitt skikkelig dum? For jeg har ikke fått oppdatert blogglista de siste 4 dagene. Selvfølgelig syns jeg det er morsomt å se hvilken plass jeg har på lista, men den siste halve uka har ikke lista endra seg.. alle ligger på akkurat samme plassering dag etter dag, med akkurat samme klikk på bloggene sine. Er det flere som opplever dette, eller er det bare meg? Og om noen har tatt det opp på sin blogg tidligere, beklager jeg.. men jeg har falt helt i bakleksa med å være oppdatert på lesinga her.

Men blogg og plassering til side. Jeg har lyst til å vise dere hva jeg har fått i posten.

Seeeee det fine kortet Ligaya, bedre kjent som medblogger Happy har laget til meg. Er det ikke fiiint?

Og med en koselig hilsen inni.

Tusen, tusen takk Ligaya ❤️ Kortet har fått hedersplassen i vinduskarmen sånn at jeg ser det når jeg sitter å koser meg og slapper av i godstolen.

Ha en riktig flottersfin dag alle sammen ❤️

Det siste mårrabubbelet mitt på TikTok finner du HER.