UTSIKT & BILBERGING

I går sto det jo på agendaen min at jeg og bålmannen min – eller, som nok de fleste av dere har skjønt – kjæresten (ikkje venn dåkker til at æ bruke sånne “klissord” for ofte) skulle over “dammen” for å hente Volvoen til søstersen som havarerte nå før helga. Og joda, etter frokost satte vi av gårde mot fergeleiet i Lødingen uten å egentlig ha sjekka fergeruta – og missa akkurat ei som tøffa seg av sted noen få minutter før vi kom frem. Men skitt au, det var jo bare en time til neste ferge skulle gå. Så da surra vi oss litt rundt om kring i området, og jeg fikk ei trivelig omvisning både her og der. Et av stedene han viste meg var et utkikkspunkt med en fantastisk utsikt over Lødingen.

Når det begynte å nærme seg tida for at ferga var venta, surra vi oss ned til fergekaia..og endte pinadø opp med å måtte vente enda en time på ei anna ferge, fordi den vi nå hadde stilt oss i kø til ikke hadde plass til oss. Makan altså!! Jaja.. da var det ikke anna å gjøre da, enn å vente enda en time. Gikk jo greit da, for det var godt vær og vi tusla oss bl.a opp på “bænsen” en tur og klatra opp litt pæng. Trenger vel ikke gjøre et poeng av at det ble is på YoursTruly, hehe.

Deretter klarte vi ENDELIG å komme oss om bord på ei ferga som frakta oss over bøljane blå. Jeg er jo absolutt ikke glad i å ta ferger, og stressa i huet som jeg var tenkte selvfølgelig ikke på å ta så mange bilder – derfor blir det et Snap-bilde på dere her.

Vel over på andre sia bar det (nesten) straka vegen ned til Ulvsvåg.. det vil si jeg måtte ha meg en tissepause underveis, fordi det fikk jeg selvfølgelig ikke knødd meg til på ferga. Men det er jo ikke mer enn et par mil til verkstedet der bilen sto, så ikke så alt for lenge etter var vi nede og fikk beskua doningen med tanke på eventuell sleping.

Planen var nemlig å prøve og kjøre bilen så langt det lot seg gjøre før jeg måtte begynne med slepinga, så jeg lot han kjøre først for å bestemme farta. Og tenke seg til – bilen surra & jårra seg helt til fergekaia, der vi bytta plass så jeg sto foran han. Fikk også fergemannskapet til å plassere han rett bak meg på selve ferga også, som ei trygghet i tilfelle jeg måtte slepe kar´n av.

Det tok faktisk ikke lange tida før ferga var der og begynte å fylle opp med biler…men folkens..seriøst..trur dere jaggu ikke vi blei stående igjen på den avgangen også? Så da ble det pinadø enda en time med venting. Men over “dammen” kom vi nå til syvende og sist, og bilen kom seg både på og av ferga ved egen hjelp. I Lødingen bytta vi plass igjen sånn at han kunne bestemme farta – og undere over alle undere – Volvoen oppførte seg eksemplarisk og putra seg velvillig av gårde både oppover og nedover bakker, og står nå godt parkert sammen med andre, trivelige kjøretøy av ymse slag.

Hva som skjer videre med kar´n er ikke godt å si, men en ting er i alle fall sikkert at den er totalt ubrukelig å kjøre noe særlig med sånn som den er nå. Men akkurat det er jo helt opp til søstersen å finne ut av hva hun vil gjøre. Vi klarte i alle fall ved å bruke en time her og time der å få doningen til gårds.

Ha en riktig flottersfin ettermiddag og kveld nå da ❤

EN GOD DAG for å ha EN GOD DAG

3 juli.. og klokka nærmer seg sakte men sikkert mot formiddagen. Ute er det grått og regntungt, men det gjør ingen ting for jeg sitter her i bordenden hos bålmannen og koser meg med dagens første kopp med kaffe og litt frokost. Radioen står på i bakgrunnen og legger en ekstra koselig atmosfære over hele greia.
I går ble det en litt lang men likevel veldig god dag. Vi dro jo for å hente den havarerte bilen til søstersen, men det kommer det et eget (kanskje to..) innlegg om seinere.
Hva dagen i dag vil bringe gjenstår å se.. men jeg er veldig, veldig sikker på at det kommer til å bli en bra dag.
Yeppz, i dag er en god dag for å ha en god dag.

Ha en flottersfin onsdag da, alle dåkker flotte folkan der ute. CU ❤️ L8R

FORBASKA OGSÅ DA… og BITTELITT FRA I GÅR

Okey.. først av alt må jeg si at det var sykt rart å komme inn på bloggen i dag – fordi det har skjedd endringer der inne som jeg absolutt IKKE setter pris på. Regner med det er mange som har fått med seg nå at vi er blitt slutta å bli telt her inne (noe som er temmelig snodig å akseptere for meg, i en verden der vi faen dryle meg blir overvåka uansett hva vi foretar oss). Men i alle fall så er ikke topplista her lenger.. Om det “bugger” meg? Både og. Siden jeg aldri fikk til statistikken inne hos meg selv, var det selvfølgelig koselig å kunne gå inn og se hvor mange som hadde vært innom bloggen min i løpet av det siste døgnet.. men ut over det har jeg aldri vært en “liste-jeger”. Men med det sagt var den første tanken som slo meg: “Hvordan skal jeg nå lettest finne de bloggene jeg følger”? For det ser jo ut til nå at de aktuelle bloggerne må ha posta innlegg jeg kan klikke på – ellers så må jeg fysisk inn og skrive bloggadressen deres. Og akkurat det kjenner jeg er litt sånn “forbaska også da”, for seriøst – SÅ godt kjenner jeg meg sjøl at det blir jeg IKKE å gidde i lengden.

Så om noen veit noe om å gjøre detta på en enkel måte som jeg ikke har fått med meg, blir jeg veldig takknemlig for tilbakemeldinger her i kommentarfeltet.

Vel – nok om det.

I går var det nok en koselig dag. Lå og sløva lenge, mårrakaffe på trappa, sein frokost, skravling med bålmannen og søstersen & co og kjøretur til Harstad-byen for å spise middag sammen med guttungen før jeg havna tilbake på den fine vakkerplassen i Gullesfjord.

I dag har man litt planer som innebærer å få den stranda Volvoen til søstersen over dammen og hit.. og hvordan det blir å fyke av blir spennende å se.

Ha en riktig flottersfin dag da, alle sammen CU ❤️ L8R

FORBAINNA UFLAKS!!

Nei – det er ikkje æ som har uflaks denna gangen..

Som jeg har nevnt så vidt tidligere, er søstersen & co kommet seg til nord.. men på en helt annen måte enn både de og jeg hadde sett for oss. De hadde litt problemer med bilen før de dro fra sør, og hadde den inne på verkstedet rett i forkant for avreisen.. og etter det jeg personlig mener var ei totalt udugelig vurdering fra verkstedets side, fant de ut at det var bare å ta bilen og kjøre de ca 130 milene nordover. Jau dæven! sier bare jeg. De var plaga fra første stund med en bil som drakk olje (14 liter i alt hit til nord) og som begynte å gå konstant i nødmodus jo lenger nord de kom. Helt håpløst.. Jeg skal ikke male for mye på verken det ene eller andre, og prøve å gjøre ei lang historie kort – men til slutt ble det sånn at Volvoen ikke takla den minste motstand av motbakke før den nekta å gå videre – og ikke lange biten unna fergeleiet på Bognes takka kar´n for seg og de måtte krype til korset og få bilberging.

Siden detta tilhørte en annen kommune kunne ikke bergingsbilen flytte bilen over fjorden, men tok den med seg tilbake til nærmeste verksted på Bognessida – etter søstersen & co hadde fått skyss ned til fergeleiet.

Så litt før klokka 2 natt til lørdag var jeg og bålmannen med hver vår bil i Lødingen og henta alle sammen og tok de med hit til gården der de fikk bruke gammelstua i helga for å komme til hektene.

I dag har søstersen ringa og grusa rundt for å finne ut av ting, og det er nok dessverre et totalt motorhavari det snakkes om her. De har fått lånt seg en bil for å komme seg til øya, men må selvfølgelig finne seg en billig bil etter hvert sånn at de kommer seg hjem igjen etter hvert. Volvoen skal jeg og bålmannen hente i mårra, så ting vil nok ordne seg etter hvert. Men jeg syns det er helt for grønnjævlig bak mål at de på verkstedet der nede på Kirkenær ga klarsignal til å bare “tut & kjør”..

 

KOSELIG UKESLUTT

Ny dag og ny uka igjen..og jeg er veldig spent på hva denna uka vil bringe. Forrige uke var nemlig utrulig bra, og jeg kjenner at det er veldig godt å være på en så god plass i livet som jeg er nå.

En av tingene jeg har gjort var å få enda et nytt punkt på sommerlista mi.

Etter en sykt trivelig gårdag som jeg nok vil fortelle mer om etter hvert, endte det nemlig med at jeg og bålmannen avslutta kvelden med å ligge på rygg i gresset (ok, på ei matta i gresset fordi det var vått) og titta på skyene.

De skyene var ikke SÅ samarbeidsvillige, da.. men vi fikk nå sett mange rare og fine formasjoner likevel – fra ekornrotten Scrat og nøtta hans fra Istid-filmene, til det grønne “klump-monsteret” Slimer fra Ghostbuster. Rett og slett kooooselig avslutning på uka, altså.

Ha en riktig flottersfin dag da alle sammen.. skal prøve å komme innom her i allefall en liten tur til i dag.