HURRA..Æ FIKK PAKKE

Hei & hoppsann folkens.. skulle du sett på maken, da er det jaggu blitt langt utpå kveldinga alt. Dagen har vært super den, og jeg har faktisk vært ute og vært sosial på formiddagen. For å ta det siste først, så har jeg vært å drukket kaffe og skravla litt med go’venninna og gubben, og det var supertrivelig som vanlig.

Men før det – fikk jeg pakke. Eller pakker i flertall.

For noen dager siden fikk jeg nemlig ei melding fra en av følgerne mine på TikTok som sa hun hadde noe hun trodde jeg ville like – og om jeg kunne tenke meg å møte henne på f.eks Kanebogensenteret.. noe vi da gjorde i dag. Tøtta viste seg å være utrulig grei, ei sånn som jeg gjerne vil ta en kaffe eller tre med ved ei seinere anledning.

Det ble ikke tid til kaffe i dag, men pakker? Oooh jah. Bare se her.

Sjekk den nydelige t skjorta.

Jeg regner med dere ser et gjentakende tema her? Yeppz, tøtta har fått med seg at jeg elsker øyenstikkere og jeg finner ikke ord for hvor takknemlig jeg er for alt det flotte hun ga meg.

Men nå er det da godt utpå kveldeninga, og jeg gir meg på bloggen for i dag. Har ikke vært særlig aktiv på noen SoMe i dag, men det er det en grunn for..som dere ikke får vite før i mårra.

Ha en riktig flottersfin kveld videre ❤️ og god natt etter hvert.

Æ KAN BLI SÅ SUR!!!!

Gudd maurnings godtfolk. Av og til kjenner jeg det at jeg har lyst til å være sur. Skikkelig surke-murke-grinete, med leppa langt ned på haka.

Har du det sånn noen ganger? At du våkner opp skikkelig “muggen” og tenker “fu*k you verden” ? Og allerede før man kommer seg ut av senga er man sikker på at den uskrevne loven om maksimal djævelskap, der absolutt alt som kan gå galt – BLIR å gå galt, blir å tre i kraft så snart man står opp? Det skjer som sagt noen for meg, og i dag var det litt sånn.. og det gjorde det ikke bedre av at det første man fikk klaska i trynet når gikk på på nettet, er all den galskapen som foregår rundt om kring i verden. Fy faen så stygg folk kan være med hverandre. For ikke å snakke om det der helvettes EU som skal trø alt mulig rart ned over hauet på oss og tvinge oss i kne. Jeg gidder ikke å ta opp eksakte eksempler nå, for da blir jeg i alle fall sur..men de og de der forbanna direktivene deres når det kommer til stadig flere ting, gjør meg rett og slett uvel. Forresten…jeg veit jeg sa jeg ikke skulle dra frem spesifikke eksempler, men likevel – veit dere at vi – Norge, faktisk kan risikere å måtte bytte ut pantemaskinene etter hvert?

Jada-jada EU.. Norge hopper akkurat så høyt som dåkker vil…æ trur æ hopper av!! Nån som hopper i lag med mæ?

Akk ja. Etter å ha tenkt meg litt om her, har jeg funnet ut at jeg gidder faktisk ikke å være sur i dag likevel. Galskapen i verden får jeg ikke fiksa, men jeg kan gjøre mitt ytterste for å gjøre mitt med å prøve å spre litt positivitet, kjærlighet og glede rundt meg til de jeg møter.

Ha en riktig flottersfin dag alle sammen ❤️ CU L8R

Visste DU dette?

Heisann i kveldinga folkens.. jeg er bare innom en snartur for å komme med litt info som jeg har funnet på nettet. De siste dagene har nemlig detta bildet dukka opp “over alt”, og da spesielt på fjæsboka. Bildet ble posta første gang så langt tilbake som i 2013.

Jeg måtte inn og google den paragrafen det er snakk om – og folkens – selv om dere kanskje er like LITE glad i syklister langs veien som breier seg som bare faen – så må jeg nok skuffe dere. Det er IKKE hold i den infoen der. Det er fullstendig lov for syklister å ligge flere i bredden – men det loven sier er at de må ta hensyn. Nå er jeg ikke heeelt enig i at alle syklister er så jævlig flinke til å gjøre sitt i situasjoner med bl.a forbikjøringer, men på den andre sida så finnes det jaggu nok av bilister også som oppfører seg idiotisk når de tar forbikjøringer.

Her er noen utklipp av den infoen jeg fant. Visste DU dette?

Joda… det kan faktisk lønne seg å være litt skeptisk til alt av info som blir delt på fjæsboka. Fordi om det er noe vi finner fornuftig og/eller støtter – betyr det ikke automatisk at infoen stemme.

Sånn.. da tar jeg kvelden her. Nattinatt folkens ❤ sov godt når den tid kommer.

UTROLIG HVA LITT SURRING KAN GJØRE FOR SJELA

Som dere kanskje fikk med dere i det innlegget HER, starta ikke dagen så steike godt. Men etter at paraceten hadde begynt å virke litt, hyra jeg på meg noe anna enn pysjen og kom meg ut døra – uten mål og meining. Ville bare ut og surre litt rundt og ta dagen akkurat som den måtte komme.

Det første jeg oppdaga var at jeg måtte fylle drivstoff. Jaja..da ble det Bjerkvik neste.. noe jeg absolutt ikke angrer på, da alle andre stasjoner lå med dieselpriser på over 24/liter.

Nå laug jeg litt her, for på veien mot billig drivstoff svinga jeg innom Fjelldal og plukka opp hun venninna mi som jeg har fortalt om tidligere, og da hun hadde gjort unna det som sto på dagsprogrammet sitt, ja DA surra vi oss til Bjerkvik. Det er fremdeles et nydelig vær her, så da jeg hadde fått fylt opp tanken på doningen, dro vi og kjøpte oss is og kaffe som vi kosa oss med i solveggen.

Etter hvert ble det tid for å surre videre, så vi tok med oss litt ekstra kaffe i bilen og starta på returen. Men først ble det en minipause under veis – og fotografering av et kult steinbord der vi drakk opp resten av kaffen vårres.

Etter at jeg hadde levert venninna igjen, satte jeg kursen mot et sted for å lage meg middag. Jeg hadde røska med meg litt forskjellig i sekken da jeg fauk ut i formiddag, og fant et nydelig sted der jeg fikk i gang primusen og laga meg både middag og ettermiddagskaffe.

Og nå sitter jeg god og mett her i “sundet” og skravler med søstersen. Akter å holde meg her ei god stund til og bare nyte resten dagen. Akkurat nå er livet perfekt..så det er utrulig hva litt surring kan gjøre for sjela.

Ha en riktig flottersfin ettermiddag og kveld videre alle sammen ❤️

GOD MÅRRA.. eller?

Da er det piskandø mandag igjen og ei ny, ubrukt uka har banka på. Jeg drister meg til et lite “god mårra” til dere alle sammen, men tenker at det er jo slettes ikke sikkert at alle har en god mårra. I ærlighetas navn var ikke MIN mårra spesielt god, for jeg våkna opp like frustrert som en breiflabb som akkurat har skjønt kukstykket han har gjort ved å glefse over kroken til en håpefull fisker. Ikke en god følelse med andre ord, men jeg har klart å hente meg inn såpass at jeg har fått gjort unna alle mårrarutinene mine, fra daglig aktivitet på SoMe til å få laga bildecollager til fjæsbokgruppa mi, Asfaltcamping & friskluftsliv.
Men i takt med at frustrasjonen begynte å slippe tak, begynte den svartens haupina å snike seg innpå meg. Og det er VIRKELIG frustrerende, for jeg har vært nesten haupinefri siden jeg flytta fra den leiligheta der jeg bodde i fjor vår..og nå har jeg plutselig hatt flere runder med skallebank de siste par ukene. Trenger dessverre bare ett ord for å oppsummere hvorfor: Grubling!
Så nå har jeg krøpet til det berømmelige korset og hevve innpå en paracet, og så får jeg bare ta dagen som den kommer.

Ha en så god dag som over hode mulig nå da, alle dåkker flotte folkan der ute ❤ CU L8R

ALS – LIVSVIKTIG FORSKNING

Heisann i kveldinga alle sammen. Dagen min har vært helt grei den. Har holdt meg hjemme og for det meste brukt tida til ei blanding av huslige sysler, SoMe, spising og hobbyer.
Nå begynner det sakte men sikkert å lakke og li mot kveld og natt her, men før jeg setter punktum for denna uka og stenger ned her, tenkte jeg at jeg ville dele noe veldig viktig med dere.

Mange fikk nok med seg innlegget mitt ALS – i dødens grep. Del 1 – det hele begynner  om bestevenninna mi og mannen hennes, Ivar som har fått den forferdelige sykdommen ALS?

Ser ut til at kar´n kosa seg bare værre ute på tur sammen med flotte folk.

Vel, jeg har sagt at jeg skal følge livene deres i årene som kommer, så oppdatering om dem kommer etter hvert. Men det betyr ikke at jeg ikke kan prøve å slå et slag for å skape litt blest og få oppmerksomhet for sykdommen i andre innlegg også.
Jeg regner med at samtlige som har forstått at dette er en 100% dødelig sykdom, skjønner at livene til de som har fått diagnosen – og som vil få diagnosen i fremtiden, avhenger av at forskninga kan fortsette. Kanskje, bare kanskje vil det komme en kur til slutt. Men det er nå engang sånn at det koster. Og selv om jeg i utgangspunktet ikke er den som flyr kjappest til når det kommer til å støtte organisasjoner, fordi man er seg sjøl nærmest og dessverre lever til tider bokstavelig talt fra hånd til munn, syns jeg dette er noe av det mest fornuftige jeg kunne tenke meg å støtte. Skal selvfølgelig ikke lyge – jeg hadde nok ikke sett på det på samme måten om det ikke hadde vært en nær venn som var blitt ramma. Men det tror jeg er en veldig normal, menneskelig situasjon.

Uansett grunn – jeg har faktisk vist min støtte nå via Vips, og jeg håper så inderlig at flest mulig av dere der ute også kunne tenke seg å gi en liten slant. Det forventes ikke millionbidrag, men dere veit – ei krone her og ei krone der. Og det er fullt mulig å donere flere ganger gjennom året om man ikke har mulighet til det store beløpet på én gang.

Legger ved en kommentar jeg fikk på innlegget mitt fra ALS-Norge.

ALS er grusom og lidelse ingen kan forestille seg uten å vært der selv. Ventesorg, krise og kaos er følger og jeg har kjempet siden 2007 og fått i gang all forskning i Norge, pr. i dag er det ingen kur dessverre”

Støtt forskning på konto nr 1207 25 02521 💜 vipps 10282💜

les om oss her : http://www.alsnorge.no

Ta vare på dåkker sjøl og hverandre no.. og så håper jeg at flest mulig vil dele detta innlegget – for denna forskninga er i ordets rette betydning livsviktig.

 

ENKELT OG GREIT

Da var det på tide å poste mitt bidrag til helgas utfordring fra medblogger Utifriluft, og tema denne ganger er enkelt og greit “ENKELT OG GREIT”.. som jo er.. eeeh.. enkelt og greit, hehe.

Og her er mine bidrag.. som starter med at jeg enkelt og greit gikk ut og knipsa det første og beste jeg fant..

Deretter et tilbakeblikk på en helt enkel og grei livsstil som jeg elsker..og savner.

Og selvfølgelig en helt enkel og grei lunsj ute i det fri.

Og til slutt et glimt av ei lita flue som lever livet sitt helt enkelt og greit, uten å bry seg døyten om hva jeg styrer med i mitt liv. Fornuftig tenker jeg..

Ikke det helt store innlegget akkurat – men det er i alle fall veldig enkelt og greit 😜

 

SE MIN KJOLE..

Se min kjole, den er..eeeh..kort som faen?.. Alt hva jeg eier det er.. eeh..nei, veit dåkker ka, der gir æ mæ med poetiske utskeielsa på mårran, haha.

Latterlig diktning til side, det er søndag og på tide med ukas kjoledag. Den jeg har på her er arva fra fredagsdate-venninna mi. Kjolen er veldig søt og nett.. ikke sant?

Men jeg er absolutt IKKE en søt og nett liten person da, og jeg har store problemer med å takle korte kjoler/skjørt uten å ha strømpebukse eller tights under..noe jeg heller ikke syns noe om dersom det ikke er en kjole som blir brukt som overdel (om dere skjønner hva jeg meiner) Jeg liker laaange kjoler og skjørt fordi jeg hater leggene mine meir enn det er mulig å sette ord på – og absolutt alt dere måtte ha å si av “trøstende” ord ala at man skal godta seg sjøl som man er, er fånyttes. For tro meg jeg har virkelig prøvd, men nei.. æ hate de fremdeles etter et langt liv. Så sjøl om kjolen er veldig fin blir jeg nok kun å bruke den (og de andre korte kjolene) til å valse i her hjemme – kun for meg sjøl.

Men nok om kjolen. Fisefin-koppen er også på plass på et søndagspynta kjøkkenbord, og snart er det på tide med rundstykker med godt pålegg.

Hva resten av dagen vil bringe..ja det lurer i alle fall jeg på. Ute er det grått akkurat nå, men det kan jo endre seg i løpet av dagen. Har ikke sjekka YR, og ikke gidder jeg å gjøre det heller. Tenker jeg tar tingene akkurat som de måtte komme.

Ha en riktig flottersfin søndag alle sammen ❤️ CU L8R

GLUP IDÉ & FINGERNEM FAEN

Etter at jeg hadde vært på den søkke trivelige turen HER, og var på tur å kjøre brorsan hjem, sa kar’n at om jeg ikke hadde alt for mye fore kunne han hjelpe meg å reparere litt på samegutten min. For saken er at dørhåndtaket på passasjersiden har vært dårlig lenge – og for et par uker siden rauk det totalt da jeg og go’venninna var på en liten luftetur.

Nå brydde jeg meg ikke SÅ mye da, for det var null stress for meg å åpne den døra fra innsida hvis det skulle folk inn. Men når brorsan tilbød seg å prøve å fikse det, ble jeg kjempeglad.

Så da vi kom hjem til han, heiv han seg i arbeidsklærne og gjøyv laus på prosjektet.

Det første som måtte gjøres var selvfølgelig å få fjerna dørtrekket så han kom til for å skrue løst håndtaket.

Deretter var det å prøve å finne en fornuftig måte å fikse den delen som var knekt. Tenke ikke på å ta bilde av håndtaket når det hang og dingla på utsida av bildøra, men sånn så det da altså ut etter at det var tatt av.

Nå skal jeg ærlig innrømme at jeg var litt skeptisk..knekt hardplast, hva er det å gjøre med det lissom? Og brorsan sjøl var også bittelitt skeptisk…sånn i brøkdelen av et nanosekund. For en smart idé poppa fort nok opp, og han er jo en fingernem faen den broren min, så han klipte til litt blikk, bora & styra, bøyde til og poppa på plass..

..og vips så hadde samegutten min et helt fungerende dørhåndtak.

Så da var det bare å få på plass igjen dørtrekket og Yours Truly kunne strålende fornøyd sette kursen hjemover.

Og nå begynner det å merkes at jeg har hatt en lang men sinnsykt koselig dag. Skal se om jeg finner noe fornuftig å spise, og deretter blir det nok serie på Netflix. Har litt igjen av den vinen ei venninna sponsa forrige helg, så kanskje det blir et glass av den sorten etterpå. Og ja, husker dere at jeg i samme slengen fikk en blomsterbukett? Sjekk detta..

To stilker har takka for seg, men resten har jeg bare klippa litt ned, og de står jaggu like fine enda – over ei uke etter at jeg kjøpte de.

Juppziyeppz folkens ❤️ ha en riktig flottersfin kveld videre nå da.

DET GODE LIV

Som jeg nevnte i innlegget mitt i mårres, skulle jeg ut på tur sammen med flotte folk. For meg er sånt som dette, å få være ute i naturen med masse frisk luft, selve symbolet på det gode liv. Ligge lettere henslengt på bakken, kjenne sola som varmer og lukta fra bålet kile i nesa… perfekt.

Vi ble faktisk 6 stykker som møttes i dag, i Toppsundet i et nydelig vær. Go’venninna og gubben, svigerbroren hennes og kjærringa, samt brorsan. Samme herlige gjengen som jeg var på båltur med for ei ukes tid siden.

Det er vel ikke så veldig mye å si fra turen, anna enn at vi storkosa oss med både mat og drikke. Jeg heiv meg rundt i mårres og baka kanelsnurrer som jeg tok med til gjengen..

..og ellers ble det både bålkaffe og pølsesteiking på oss.

Svigerbroren til venninna mi var å testa fiskelykka et par ganger også, men med dårlig resultat.

Så det var litt fra dagens utfart. Det var mye skravvel og latteren satt løst, og vi kosa oss til sola forsvant bak fjellet, over 3 timer etter at vi møttes.

Yeppz.. definitivt det gode liv ❤️