ER EN DRITTDAG VIRKELIG EN DRITT-DAG.. eller lyver vi til oss selv?

Heisann i kveldinga folkens.. det gikk plutselig opp for meg at ikke nok med at enda en dag lakker og lir mot slutten, men det gjør faktisk hele måneden. Tenk, i mårra skriver vi juli..

Jeg har jo dessverre måttet gjøre vendereis og er begynt på returen hjem. Det er ei stund sia jeg stoppa for kvelden, og har sittet og kosa meg med boka mi i godværet.

Skal jo innrømme at tankene flyr litt innimellom også, da. Tenker på hvor lei meg jeg ble i dag da jeg trudde bilen hadde havarert – og hvor glad jeg ble da det viste seg å være bare en bagatell. Og når jeg tenker på hvordan man velger å takle motgang, fant jeg ut at av og til lyver vi for oss selv. I alle fall veit jeg at JEG kan gjøre det.. For en typisk reaksjon KUNNE vært: *Dagen starta bra, men så gikk alt til svartens da bilen streika og jeg måtte bestille berging. Og så tok det ei evighet før jeg endelig kom meg på veien igjen. Drittdag!!!* Ikke sant? Jeg kunne funnet på å kalle hele dagen for dritt bare fordi jeg ble stressa og lei meg og brukte flere timer på venting, berging og mer venting. Meeeen…sannheta er jo at de 4,5 timene det tok fra feilen ble oppdaga til jeg var tilbake på veien utgjør langt under 1/4 av et døgn.. faktisk utgjør det bare ca 18% det. Og regner jeg i fra jeg våkna klokka 5 og til jeg legger meg..la oss si klokka 22, blir det 4,5 timer av 17 timer..altså ca 26% med drittdag… og det er noe heeeeilt anna enn å påstå at jeg har hatt en drittdag som bare starta bra, ikke sant? Så ergo er ikke nødvendigvis hele dagen dritt når man sier man har eller har hatt en drittdag, for som regel finnes det noe positivt innimellom alt. Jeg tenker at det kan være noe å tenke over..

Men nok om det. Akkuratt nå har jeg laga meg litt kvelds og sitter og skal kose meg resten av kvelden og måneden. Brødskive med et eller anna kjøtt og sukkerfri brus i fine koppen som jeg og fredagsdate-venninna har likedan.

Ha en riktig flottersfin kveld videre da alle sammen ❤️ Sov godt og drøm vakkert etter hvert.

ER DET MULIG??..oppdatering på bilproblemet

Yeppz, da er jeg på veien igjen.

Som jeg skreiv i forrige innlegg var det noe riv, ruskende galt med bilen min i mårres, og han fyren som kom fra veiberginga fant det tryggest å få meg på planet og kjøre meg til nærmeste verksted. Der tok det de et øyeblikk å finne og fikse problemet, som viste seg å være handgassen. Jeg meiner HÆH? Er det mulig?? Jeg skjønner absolutt ikke hvordan det er mulig, for jeg bruker den kun midtvinters dersom det er ekstremt kaldt. Derfor falt det meg ikke inn i min villeste fantasi at det kunne være noe med den..og det falt han heller ikke han som henta meg. Og om noen glupe hoder tenker at jeg har dratt i den i stedet for spaken til panseret, så nei.. det ville jeg jo ha merka temmelig fort..

Uansett og samma f’en.. nå er jeg i alle fall på veien igjen, 1000 kroner fattigere – og dermed bærer det definitivt hjem igjen.

DER HAR MAN IGJEN FOR Å VÆRE POSITIV!!!!

Sånn seriøst… jeg prøver så godt jeg kan å holde fokus på de positive tingene i livet, og som jeg skreiv i mårres så jobba jeg iherdig med å gjøre mårran god sånn at dagen også skulle bli god.

Jau dæven!! Man får igjen for det, altså.. Etter frokost tok jeg meg en god og lang spasertur rundt om kring i distriktet for å myke opp kroppen litt, og filme litt til en ny YouTube video jeg jobber med. Så langt, alt vel. Men da jeg hadde pakka sammen alt og gjorde meg klar til å kjøre, ville ikke samegutten min være med på det.

Det vil si etter lyden og bedømme hadde han det kanskje FOR travelt, fordi det hørtes ut som om jeg trødde gassen i bunnen. Jeg fikk stoppa kjærra og tenkte febrilsk på om det var noe jeg kunne gjøre. Jeg fant gasswiren men var ikke i stand til å finne ut noe fornuftig der, da alt virka normalt da jeg dro i den. Prøvde å starte et par ganger til, men det samme var det samme..og siste gangen hadde jeg problemer med å få start. Så daaaa var det bare å hyle på NAF – igjen! Vi veit vel alle nå at det er blitt fast tradisjon å måtte tilkalle de minst en gang i året..

Han fyren som kom til unnsetning prøvde å finne feilen, men måtte bare gi seg..og dermed bar det opp på planet med oss.

Og nå står vi utenfor Harila i Alta.. ironisk nok samme forretning der jeg kjøpte kar’n for strax 3 år siden.

Var skjitheldig og fikk time klokka 14… så nå skal det bli djævelskt spennande å få høre hva feilen er – og ikke minst hva det koster. Håper bare at det ikke ender opp med å måtte haike meg nedover igjen, haha..

 

FYTTIKATTA FOR EI NATT

Drister meg på et lite god mårra her.. for sjøl om jeg har sovet ekstremt lite og temmelig elendig i natt, akter jeg å gjøre mitt ytterste for at mårran skal bli god – og dermed prøve å berge hele dagen.

Jeg var jo SÅ smart når jeg heiv ting i bilen for å starte på turen, at jeg glemte helt myggnetting. Og da jeg heller ikke har myggmiddel, og bakluka må stå åpen når jeg er inni der – tja – trenger jeg å si mer. Fikk nå klaska til en del stykker, men det virka som om for hver jævel jeg avliva kom det to nye.

Godt skvisa mygg (og la meg få fantasere om at kloremerkan er etter de jævlan som prøvde å unnslippe, haha)

Men altså.. til tross for lite søvn og ekstrem varme fordi jeg måtte ligge gjemt under soveposen, satser jeg på en god mårra og en god dag. Har dekka frokostbordet og skipper havregrøten til fordel for brødskive. Blir vel å ete meg forderva her, for dere veit – valgets kvaler.. Jeg syns jo alt er godt hver for seg, men alt er jo også sabla godt i kombo. Syltetøy + peanøttsmør… brunost + syltetøy…og brunost + peanøttsmør…

Hah!! Jeg endte opp med alt på en gang, og DET var godt, det.

Så nå nyter jeg frokost og mårrakaffe med vakker utsikt.

Har enda ikke bestemt meg helt, men det ser ut til at jeg bare må starte så smått på returen. Skal i alle fall gjøre meg ferdig med vakre Sennalandet før jeg bestemmer meg for høyre eller venstre.

Ha en riktig flottersfin dag alle sammen ❤️ CU L8R

Det siste mårrabubbelet mitt på TikTok finner du HER.

SKRIBLERIER MED MEST BARE BILDER

Sett sånn, da er det sannelig blitt kveld igjen. Dagen har gått med til en del kjøring og en del kos. For jeg har vært veldig flink til å stoppe med jevne mellomrom nettopp for å få nyte dagen maks. Akkurat nå har jeg parkert på Sennalandet. Det er så utrulig vakkert her, og nå føler virkelig at jeg har vært i Finnmarka igjen, så da er det stor sjanse for at jeg starter på returen allerede i løpet av mårradagen. Får krangle litt med kontoen og se.

Dette blir egentlig mest bare bilder.. med litt skriblerier underveis.

Som at da jeg stoppa for å forevige en vakker foss..

..oppdaga jeg at det er en merka sti der som går oppover fjellheimen.

Det viste seg nemlig at der starter fluktruta (merka med blått hvis du klarer å se det) som Jan Baalsrud tok i 1943. Trur kanskje jeg må gå den turen en gang…

Så var det å forevige et nydelig fjell med lillaskjær mens jeg sto i veiarbeid-kø.

Når jeg begynte å nærme meg Alta var det ut og få litt ekstra vind i håret..

..og så kokte jeg meg en kopp kaffe og satte meg utenfor bilen og leste litt i solsteiken. Ser du den rosa sandalen nederst i bildet?

Yeppz… noen har hatt det litt for travelt.

Ellers fikk jeg faktisk besøk mens jeg satt der, av en kompis som var på retur etter jobb opp til Alta. Det var koselig det, å skravle litt før han susa videre.

Og nå sitter jeg da altså på Sennalandet og koser meg. Det er djææævelskt med mygg og knott her…but what else is new, hehe.

Skal snart lage meg litt sein middag…bjorr av svinekjøtt, potet, ost og rømme-wannabe.

Og så blir det vel å lese litt før jeg bikker meg og glaner på en serie før jeg sovner.

Så ha en riktig flottersfin kveld videre alle sammen, og sov godt når den tid kommer.

LUNSJ MED NYSGJERRIG SELSKAP

Å være på tur i godt vær og kunne ta tida til hjelp er bare helt fantastisk. Jeg har vært på veien i over 4 timer men har ikke tilbakelagt større avstand enn fra Skibotn til Kvænangsfjellet, som ved normal kjøring tar ca halvparten av tida. Og her er jeg da i skrivende stund, med en fantastisk utsikt..

..og prøver å få i meg litt lunsj.

Men jeg hadde knapt nok satt meg ned for å begynne å spise, før jeg fikk besøk av flere nysgjerrige klegg. De kan jo bite fra seg de der jævlene, men de holdt seg unna både hender og ansikt på meg og da lot jeg de være i fred.

Og etter kanskje 5 minutter med snoking på detta fremmede vesenet som innvaderte stedet deres, var nysgjerrigheta deres stilla og kan nå nyte resten av lunsjen i fred. Deretter er det bare å surre seg videre en bit.

Ligger forresten en ny TikTok ute.. den finner du HER

DEN ALLER FØRSTE MÅRRAN ER MAGISK

Heisann og god torsdag folkens. Jeg har jo endelig kommet meg ut på veien igjen, og jeg storkoser meg. Mårrakaffen er på plass og det er varmt i været om enn grått.

Og veit dere – jeg syns det er noe helt spesielt med den aller første mårran når jeg legger ut på en ny tur. Selv om alt er kjent og kjært, er det likevel nytt og spennende. Og til tross for at jeg noen ganger står på store utkjøringer tett innpå hovedveien, eller sånn som i natt der jeg har parkert på en bortgjemt skogssti men hører biler i det fjerne, gir det meg en skikkelig god følelse å bare bare bikke opp luka, klatre meg over kasselemmen og ta fatt på en periode med det helt enkle livet. Jeg føler meg rett og slett hjemme. Så yepp, den aller første mårran er magisk for da senker jeg skuldrene.

Juppziyeppz..da er det straks klart for frokost her.. havregrøt med proteinpulver.

Ha en riktig flottersfin dag da alle sammen ❤️ CU L8R

Detsiste mårrabubbelet mitt på TikTok finner du HER.

I FARTA

Heisann i ettermiddagskvelden alle sammen. Yeppz.. nå er jeg i farta.. eller rettere sagt på farten. Fant ut i dag at jeg er nødt til å ta meg en liten langtur og få lufta kropp og sjel litt. Men før jeg satte nesa ut av distriktet var jeg en liten tur innom brorsan. Planen var at han skulle hjelpe meg å få på plass bryteren til varmeapparatet som han klarte å fikse (hurra)..og i tillegg til det endte det opp med at han og nevøen min bytta dynamoreima og reima til aircondition for meg. De var temmelig ødelagte begge to – og den til AC var jo heeeeilt vanvittig.

Så nå mangler jeg bare ny servoreim, og den var jeg å bestilte i mårres før jeg pakka bilen til tur.

Selvfølgelig var noe av det første som dukka opp ei vanvittig kø med ledebil og greier, for de driver med asfaltering. Men når den var forsert var det bare tut og kjør – retning nord.

Og nå leiter jeg etter en grei plass å stå for natta.. så kryss fingre og tær folkens.

Ha en riktig flottersfin kveld videre alle sammen ❤️ Sov godt og drøm søtt etter hvert.

SOMMERLISTEN 2023

Nå om dagene nyter vi gode dager her i nord, med sol, varme og late dager. Jeg har jo planer om å ta meg et par lengre turer før sommeren er over, men man trenger jo noe koselig å gjøre ellers også. Så da laga jeg meg ei sommerliste.

For mens jeg var i tenkeboksen på gode og billige sommeraktiviteter kom jeg til å huske først sommeren da jeg begynte å drifte denna bloggen, nærmere bestemt 2017. Da ble jeg inspirert av medblogger Annebe som hadde skrevet seg en “to do” liste over ting hun ville gjøre, som var tilpassa helsa hennes akkurat da.

Og med den sommerlista i minne har jeg laga meg ei ny liste over ting som jeg akter å gjøre før denna sommeren er helt over.

Som dere ser er det en grønn prikk bak det ene ordet.. det er fordi da jeg var på den kjøreturen i går stoppa og kosa meg med årets første softis, og dermed var en av sommerens aktiviteter i boks.

Smart med ei sånn liste, ikke sant?

 

 

ENKELTE DAGER SKJER ALT

Heisann og god mårra folkens. Yeppz, da er enda en ny dag klar til bruk og deler av den skal i alle fall brues til å prøve å få tak i ei servoreim og nytt oljefilter til bilen. Det er vel lite sannsynlig at det finnes på lager, men må i alle fall få det bestilt.

I går ble det en sånn dag der “alt” skjedde, og jeg skravla jaggu med flere folk enn jeg har gjort på den siste uka til sammens. Kort fortalt starta det med at jeg hilste på to av naboene mine da jeg kjørte ut på mårran. Deretter ringte en gammel venn mens jeg var i kjøringa. Han hadde møtt bilen og måtte høre om det faktisk var meg han hadde møtt. Så jeg stoppa på ei utkjøring bak en anna bil som sto der, og det ble ei koselig skravlestund. Han måtte sette meg på vent ei lita stund, og mens jeg satt der i min egen verden og venta banka det på ruta mi. Gjett om jeg skvatt, haha. Det viste seg at det var sønnen til eine venninna mi som sto parkert i den andre bilen, og det ble ei kort skravlerunde med han før han andre fyren kom tilbake på linja.

Når jeg var ferdig med kjøreturen dro jeg en liten tur innom brorsan, og der var nevøen min også – trenger jeg å si at det ble koselig skravvel ut av det? Og når jeg akkurat hadde kommet meg hjem igjen, ringte han kompisen min som jeg bl.a har vært på “Norgesturné sammen med..og som jeg feira 17 mai lagme.

Og så – rosinen i pølsa – i går ettermiddag var jeg og jobba et par timer sammen med ho venninna mi som er mora til han fyren som banka på ruta mi tidligere på dagen. Jeg har skrevet en del om henne før, både i forbindelse med koselige turer og jobb. Hun driver da ei blomstersjappe her i byen, og i går skulle jeg hjelpe henne å plante litt for kunder.

På første plassen fikk jeg i oppgave å starte med bedet..

..mens hun planta i et par krukker.

På den andre plassen fikk jeg lov til å designe bedet.. altså bestemme hvordan det skulle se ut. DET var gøy, det..og tøtta ble fornøyd.

Så ja, i går skjedde “alt”.. Jeg til og med hadde go’venninna mi på tråden i noen minutter før jeg kjørte hjem og parkerte skrotten for natta.

Ha en riktig flottersfin onsdag alle sammen ❤️ CU L8R

Det siste mårrabubbelet mitt på TikTok finner du HER