KROPPEN STREIKA TOTALT

..heilt ærlig veit jeg ikke hva jeg skal tenke og meine om denna forbaska kroppen min akkurat nå..
Mange har nok fått med seg at jeg sliter mye med den “normale” maten etter at jeg tok en GB for over 10 år siden – men jevnt over så går det greit..jeg må bare passe veldig godt på og kjenne på følelsen i kroppen mens jeg spiser.

Som på søndag, da guttungen var her og spiste hjemmelaga kjøttkaker sammen med meg, gikk det rimelig greit. Jeg klarte 1/2 kjøttkake og 1/2 potet før det sa stopp..men da var jeg også i veldig fin form hele ettermiddagen og kvelden.

Men så – i går, etter å ha sysla litt i heimen med klesvask & anna jårr, og kosa meg masse-masse med bl.a å sette et par julekakedeiger og fått de i kjøleskapet frem til de skulle rulles ut – tenkte jeg at jeg skulle spise opp restene etter søndag – og fikk faktisk i meg ei heil kjøttkake og en potet..og trudde alt var ok..
Men nei..en sjelden gang reagerer kroppen i etterkant – og det gjorde den da til gangs i går. Kan faktisk ikke huske sist jeg var så dårlig etter et måltid.
Det starta en liten halvtime etter at jeg var ferdig med å spise, med at spyttproduksjonen begynte å bli overarbeida – så jeg sto i evigheter på badet og spytta bare værre, og prøvde å roe ned kroppen ved å ha iskaldt vann over håndleddene, i panna og i nakken..det bruker merkelig nok å hjelpe av og til. Men IKKJE i går..

Etter gudane veit hvor lang tid kunne jeg endelig slutte med spyttinga – og trudde jeg skulle få slappe litt av i horisontalen på sofa..
Pøh!! DA kom den jækla, ekle og vonde “over-stappmett” følelsen – samt at magen este ut så jeg så høygravid ut..og med det kommer en hel haug med luft som må ut – på alle mulige, tenkelige måter..så da var det bare å la det stå til, mens jeg veksla mellom å prøve å ligge og sitte..uten særlig stort hell med noen av variantene.
Må nu egentlig bærre flire her – æ meine, se det førr dåkker…”rap, hikk & fis A/S”
Trur bare det er like greit at jeg er aleina..

Sååå..etter noe som virka som ei ny evighet – i alle fall timer – ga den verste, vonde følelsen seg..men dessverre – da kom spyttproduksjonen i gang igjen – og det var ny spytterunde på badet. Og DET var kjipt, det..for det har faktisk aldri hendt før, at jeg har hatt to sånne spytterunder på én og samme dag..i alle fall ikke som ringvirkning av ett og samme måltid..

Men til slutt, etter x antall timer, ga kroppen endelig opp å protestere såpass mye at jeg klarte å legge meg..og da kan jeg love deg at jeg var sliten – for det er faktisk sykt energikrevende å ha det sånn.
Heldigvis klarte jeg å sovne rimelig kjapt – og sov frem til ca. halv7 i mårres..og fikk sjokk..
For kroppen er fremdeles i ulage – og DET har definitivt aldri skjedd før. “Sikkerhetsnettet” mitt har bestandig vært at jeg har vært frisk som en fisk & totalt Good to Go igjen, etter ei god natts søvn..og spiser bestandig frokost i løpet av den første halvtimen etter at jeg har stått opp..
Mens nå, etter 3 timer på beina, har jeg ikke klart å få i meg mer enn litt kaffe..

Er det å vente at jeg ikke heilt veit hva jeg skal tenke og meine…??

Akkurat nå føler jeg meg bare rett og slett sliten..meeeeen..æ står han av denna gangen også 😊

ROLIG HELG – men æ “mista” en dag

…har dere noen ganger stoppa opp og lurt seriøst på hvor dagen har blitt av? Og innsett at du ikke kommer på nesten noe fornuftig som skulle ha holdt det sååå innmari opptatt, at du har glemt tid, sted og det du ellers hadde planer om å gjøre?

Vel – sånn har jeg det dessverre titt & ofte – og nå har jeg jaggu mista en dag igjen…har tydeligvis hoppa over hele lørdagen, jeg.
Det vil si – jeg veit jo hva jeg gjorde lørdag, da..
Først laga jeg risboller til ei venninne..det vil si, dette var en test-porsjon for å se om hun likte min måte å lage de på – noe hun gjorde – så nå har jeg fått bestilling på 2 porsjoner til før jul 😉
Etterpå var jeg å leverte de hos henne, og så bomma jeg ørten kopper kaffe og hjalp henne med adventspyntinga.. Meeeen…jeg “glemte” totalt å blogge 🙈 Og jeg glemte også alt som het Facebook og Instagram..både lørdag og søndag..så i går kveld når jeg skulle sette meg ned og titte på bilder, hadde det jaggu hopa seg opp både på historiene og innleggene til folk jeg følger..huffamegda!!!

Men nå troooor jeg at jeg er ajour igjen – hvis ikke, må folk bare ha meg unnskyldt at jeg ikke rekker over alt de legger ut – det får være måte på hvor lang tid jeg skal sitte med nesa klistra i laptop eller telefon, hehe.

I går, søndag var en rolig og koselig dag.
Pakka ferdig stort sett alt av julegaver som skal sendes, med julemusikk på laptop´en i bakgrunnen..

Så stekte jeg opp litt kjøttkaker for å hive i frysa (har nettopp vært supersalg på kjøttdeig, nemlig)

Og så ble det selvfølgelig kjøttkaker i brunsaus til middag til guttungen som kom innom ❤️

Deretter var det bare adventskos på høgt plan til langt ut på kvelden.

Og nå er den første mårrakaffen fortært – og jeg er våken & opplagt – og superklar til å “glemme” mange, flotte dager til i ei ny, ubrukt uka, hehe 🙈😂

 

 

SOVEDYR & “INNVIELSE” AV ERIKSBY

…du vide verden, da.. jeg trur jaggu jeg har vært en smuuule småsliten i kroppen – for jeg sovna rimelig tidlig i går – og våkna ikke opp av dvalen før klokka var nærmere 9 i dag.. Jøsses & wohoooo for et sovedyr..DET var godt, det 🤩

Her i heimen er det nå blitt full advent – og stjernene ble tent i går ettermiddag. Da klarte ikke JEG å vente lenger, hehe.

Men før jeg tok skikkelig fatt på dekoreringa, kjørte jeg meg en liten tur til brorsan og beunda byen hans – æ meine, han er jo blitt grunnlegger OG borgermester av Eriksby (ja han hete Erik) så da er det vel naturlig å ville bort å beskue den kommende metropolen.. Jeg syns den var skikkelig flott jeg – så jeg “tvang” han til å sette på lysene i byen sin mens jeg var der – altså ble den innvidd, med hele 2 tilskuere (mæ & katta) i tillegg til borgermesteren..

..og i allefall jeg feira begivenheta med kaffe og pepperkaker 😁

Så var det pyntinga i min egen heim, da…jeg blir IKKE å vise dere alt av pynt her – og jeg har ikke lagt på noen duker enda – fordi det viser seg at alle de lilla adventsdukene mine er sykt slitt – og ikke noe fine i det hele tatt lenger..

I alle fall..vinduet på kjøkkensida..med steike, ny gardin æ fikk i førjulsgave av ei venninna ❤️

Og litt kunstnerisk utfoldelse – som vises best når det er mørkt ute.. 😁

..samt et lite glimt av kjøkkenet..

Så var det adventen i det andre vinduet..

Veit ikke om dere klarer å se det, men det er sølvtråder i gardinene..oh lykke 🤩

Og bittelitt fra “The Wall” sida..

En av fjorårets julegaver…nydelig ❤️

Yeppz…æ er klar for desember 😊

THE WALL

Jeg skal IKKE påberope meg at mitt arbeid er i nærheita av å være like bra som Pink Floyd´s “the WALL”..

…men hey..æ har gjort mitt beste – og ALT er bedre enn sånn som det så ut da jeg flytta inn her (se forrige innlegg)..og nåååå er jeg endelig ferdig med den sabla veggen..wohoooo!!

Har ikke gidda å dekorere noe særlig enda..av flere grunner.. For det første skal jo advents- og julestæsj opp nå i løpet av helga..og for det andre, så skal juletreet stå mot den veggen – så da vil jeg vente til utpå nyåret før jeg bestemmer meg for hvilke bilder som skal opp hvor.

Men..fungerer jo egentlig greit UTEN så mye bilder også, da..

Og så vil jeg bare vise dere hva jeg laga i går ettermiddag..
Jeg hadde en gammel glassbolle/vase/tingetang som jeg arva etter ei venninne for ei god stund sida.
Den var jo ikke akkurat blitt vakrere med tiden, for gulldekoren som var oppe langs kanten var nesten borte. Akkurat DET plaga ikke meg, da jeg er mer sølv enn gull..

I alle fall så fant jeg ut at jeg skulle prøve å dekorere den med ei kalkpenn..eller glasstavle-penn..(veit egentlig ikke forskjellen, men det er da penner som gir skrift du kan tørke bort easy-peasy etter at det den er tørr..)

Så først forsvant den gullkant-wannabe´en..

..og sliiiiik ble resultatet 😁 (ok..alt av gull ble visst ikkje borte likevel 🤔)

Tru mæ – æ er alt i full gang med å dekorere vinduan mine med den..

…resten får dåkker se i et seinere innlegg, når adventa er heilt på plass her 😉

 

..FORBASKA OGSÅ..MEN DET BLIR VEL BRA TIL SLUTT

De par siste dagene har jeg rett og slett bare holdt meg hjemme, og forsøkt å få ferdig både det ene og det andre til advent. Etter det forrige innlegget mitt, hvor gledes-faktoren var på topp, heiv jeg meg rundt og begynte på tapetseringa av den vanvittig, jævlig stygge veggen her. Har vel ikke vist dere noe bilde av den – men slik så den da ut før jeg begynte på prosjektet..

Jeg hadde fra før av fiksa den stygge sprekken – skjært av litt, sparkla, pussa “bungler”, hatt limbånd over og sparkla på nytt..og alt i alt så grunnlaget for tapetsering greit ut..

Så som sagt – tirsdag hadde jeg bestemt meg for at NÅH!!!! skulle veggen få en total makeover..
…jah…

Nå er det sånn at det er kun én kurs inn til alt av lys her – og jeg måtte koble ut sikringa fordi jeg ville fjerne dekslet på de to stikkontaktene som er på den veggen, for at det skulle se finest mulig ut.
Dobbelt jah!!

Jeg hadde da kun et lite arbeidslys å hjelpe meg med, i tillegg til det sparsommelige dagslyset vi har nå – men alt SÅ veldig bra ut..helt til jeg kobla inn sikringa igjen.

Æ meine – ka faen??? Totalt fargeforskjell på “fugen”..

Forbaska også!!! Gjett om jeg ble lei meg! Greit nok at jeg kjøpte tapetrullene den dagen jeg var i Narvik sammen med sønnen min, og vi hadde det travelt fordi vi rakk frem bare ei lita stund før Rusta stengte (for de som husker det innlegget) ..men jeg VEIT at jeg sjekka numrene på de før jeg røska med meg 3 ruller. Og nå var det da en enorm fargeforskjell på den ene.. Dustetapet!!!

Så hva nå? Vel – for å gjøre ei laaang historie kort – brorsan skulle til Narvik dagen etter (altså i går) og jeg fikk han til å kjøpe med seg en ny rull – med mørke fuger – og tenk..jeg var tydeligvis ikke så jækla sverr i skolten som jeg beskyldte meg sjøl for å være..for det viste seg at det var to forskjellige utgaver OG samme nummer på både den mørke og den lyse varianten..og da jeg ikke var klar over at det faktisk var to forskjellige – tenkte jeg jo slettes ikke på å studere fargenyansene da jeg halte de med meg til kassa..

Siden jeg sto i stampe med makeover-prosjektet mitt, brukte jeg dagen i går til å fjerne all den feile tapeten og gjøre grunnarbeidet på nytt…og så prøvde jeg meg på litt kunstnerisk utfoldelse..
Hadde tatt vare på bakdelen til hylledelen av en gammel veggseksjon jeg arva etter ei venninne her i høst..og så fant jeg litt hvit acrylmaling blant rotet mitt..og vips..”dørskilt” til å ha i vintermånedene 🙈

Og i dag rir jeg fremdeles på en god bølge – og skal gjøre et nytt forsøk på å få ferdig veggen..og dersom jeg nå blir sabla mye plaga på nytt, og dere aldri hører fra meg igjen – har jeg nok limt meg sjøl bak tapetet i rein frustrasjon 😉😂

DEN BESTE DAGEN..

..de aller fleste kjenner vel til det fenomenet der man våkner opp om mårran med en elendig følelse innvendig – og så blir den følelsen hengende i en hele dagen – så man må skikkelig ta seg i nakken for å klare å fungere optimalt..?

Men hva med det stikk motsatte? Der man våkner opp GLAD – og kjenner at WOOOOW..dette kommer til å bli en kanonbra dag?
Sånn hadde jeg det i går..ja jeg tør faktisk påstå at jeg var glad hele, jækla dagen (yepp..æ er nordlænning, så æ bainnes enten æ er glad eller forbainna, hehe 😉)

Summa summarum – æ hadde the best day EVER 🤩

Jeg måtte ut litt på formiddagen for å gjøre unna noen ærender, og kosta snø av bilen mens jeg smågliste for meg sjøl..tralla-laaa & tamdi-daaa..detta er jaggu livet, ja 😁 (hæh? småforstyrra i skolen? Ka du meine? 🙈😂)

I alle fall, etter at “pliktene” var unnagjort, fant jeg ut at mens jeg likevel var ute, skulle jeg dra til brorsan og levere tilbake den lånte våtere, og snike til meg en kopp kaffe eller 3.. Så da jeg fikk klarsignal fra han om at han var kommet hjem etter å ha utført sine “plikter” ute i den store verden, surra jeg meg den lange veien dit (over Storjorda, for de lokalkjente) og hadde en fantastisk tur, der jeg tralla & sang med til julesanger, og mista nesten haka over de utrulig vakre scenene som utspilte seg langs veien.. en bleik måne som hang over et nydelig vinterlandskap i hvitt, rosa og blå pastell – og der det magiske lyset fra ei lav novembersol farga snøkovet på fjelltoppene lilla.. sukk.. Oh lykke, si bærre æ 🤩

Etter (kaffe-kaffe-kaffe) besøket hos brorsan, kjørte jeg den lange veien hjemover (jada, via Nupen for de som veit hvor jeg befinner meg), og måtte stoppe litt hist og her bare for å nyte dagen.

Nå prioriterte jeg ikke å ta bilder – men knipsa ett til ære for dere, da jeg var nesten hjemme igjen…et fantastisk skue mot vakre Grytøya..

Vél hjemme igjen, var det middagstid – og tenk – jeg klarte faktisk å spise opp alt uten å bli syk (så det er nok ikke tvil om at NOEN av de negative reaksjonene mine på mat, er av mentale grunner som bl.a stress..)

Og så da? Veeeel…egentlig ikke så veldig mye å fortelle.. jeg fortsatte som sagt å være glad inni meg hele dagen, jeg..og hørte på enda mer julemusikk, mens jeg leste litt, strikka litt og sorterte julegaver slik at jeg fikk en oversikt over hva jeg mangler for å være heilt i boks…

Og det beste av alt….den glade følelsen har fulgt meg gjennom natta – og nå er jeg brenne sikker på at jeg kommer til å få en kanonbra dag i dag også..og sitter med et innmari stor ønske om at akkurat DU får det samme ❤️

GULL 1

Nå kan det hende noen av dere oppfatter dette som reklame for det spillet jeg skriver om – men det er IKKE meint som det. Jeg har bare lyst til å dele med dere gleden over å få til noe som jeg faktisk “jobber” hardt for..og da må jeg nesten forklare litt også..

Jeg har nemlig i godt over et år spilt noe som kalles Guru Shots..og det er et foto-spill som foregår slik at man deltar i utfordringer med bildene sine, og prøver da selvfølgelig å vinne over andre – og komme høyest mulig opp på lista – med andre ord komme i forskjellige “ligaer”..både som enkeltperson og som team.
For ja, man kan melde seg inn i et team – der man da konkurrerer team mot team.

Det er deltagere fra hele verden, og i det teamet jeg er med i, er jeg eneste fra norden..og vi ligger å spretter opp og ned mellom bronsjeliga II og sølvliga I

Og såååå til den store gleden jeg ville dele – for i går oppnådde jeg som enkeltperson å nå GULLLIGA I …wohoooo 😁💃 Det er et personlig mål jeg har jobba knallhard for, og har vært oppe i nærmere 30 utfordringer om gangen, for å nå målet. Og “jobben” jeg snakker om, er at man må faktisk være superaktiv og stemme på bilder i hver og én av de utfordringene..for jo mer man stemmer på andre, jo mer eksponerer/synliggjør man sine egne bilder for å få stemmer..

Nå er det mye, mye mer som gjelder når det kommer til dette spillet, men jeg gidder ikke forklare så  i detalj her, for det kommer til å bli FOR kjedelig – både for deg som leser og for meg som skal forklare.. men grovt fortalt så er det da som sagt forskjellige ligaer man kan avansere til..og i tillegg er det forskjellige nivåer man går gjennom, der man starter som Newbie og ender opp som Guru..

Som dere ser, så har jeg ett nivå unna toppen – men for å komme dit, må jeg vinne en utfordring – og meg tusenvis av deltagere hver gang, er det temmelig vanskelig. Jeg har vært blant de 50 beste noen ganger, men i teten? Nånei..meeeeen…så lenge det er liv, er det håp 😉

Og nei, man kan ikke vinne penger…kun ting man kan bruke i spillet, som ellers ville kostet penger…som feks muligheten til å bytte ut bilder underveis i utformingen 😊

I tillegg kan man – om man betaler avgifter – delta i konkurranser der X antall vinnere får bildet sitt på utstilling rundt om i verden..hovedvinner(e) får bildet printet og fysisk utstilt i et galleri, mens resten av vinnerene blir med i ei digital utstilling i samme galleriet..

 

WEBINAR & SKUMNISSER – and that´s (stort sett) it..

Huffameg da…gårsdagen ble virkelig heilt på jordet.. Etter at jeg hadde tatt en sjefsavgjørelse for meg sjøl, om å klare å la rot være rot i helga, og ta siste rest av oppussing uti neste uke – var det atte lissom atte denna derre kroppen VIRKELIG gikk i sløvemodus..og jeg fikk ikkje gjort en pellemainnskjit!! (for å si det på godt nordnorsk..) Jeg kom meg faktisk ikke ut av pysjen…langt mindre ut av ytterdøra 🙈

Det jeg fikk gjort, var å være med på et webinar om yoga på mårran – og det var faktisk ganske interessant.

Jeg er jo absolutt ikke i nærheita av å være like aktiv med yoga som jeg har vært. De som kjenner meg, eller har lest bloggen over tid, husker kanskje at jeg dreiv med mårra-yoga stort sett hver dag i uka – men nå skal jeg innrømme at jeg er nede i én gang i uka i snitt..

I alle fall – webinaret tok for seg litt av de tingene som foregår inni kroppen – og hodet – og hvilken innvirkning og helsefordeler man faktisk kan få av å gjøre yoga (anbefalt) 3 ganer i uka..

Og JA!!!!!! yoga passer faktisk for alle..man må bare finne de øvelsene som passer for hver enkelt – og være obs på at endringer skjer ikke over natta.. det er med det, som med alt anna.. TTT = Ting Tar Tid..

Så var det disse skumnissene, da..hvor de hørte hjemme inni alt..
Vel – da jeg og venninna var på shopping i Narvik på fredag – fant vi juleskumnisser med eple & kanelsmak… Jeg kjøpte (dessverre) bare én pakke, for å teste ut smaken..og du syke milliardær kor god de var ❤️

Jeg klarte å bryte i meg halve pakken min på turen hjem til Harstadbyen – men resten overlevde faktisk til i går – men da kan jeg love deg at de gikk de ned på høykant, mens jeg satt å strikka og glodde på hjernedøde serier på Netflix, hehe.. 😁

(nesten) FOTO-FRI DAG

I går hadde jeg også en supertrivelig dag, da jeg faktisk var en ny tur til Narvik – denne gangen sammen med ei venninne. Jeg henta ho på mårran, og så brukte vi store deler av dagen på shopping og kos.
Nå skal jeg innrømme at jeg tok meg en foto-fri dag i går.. både fordi jeg stort sett akkurat hadde vært i Narvik – og for meg blir det litt “kjedelig” å knipse bilder av steder jeg akkurat har vært. Skjønner jo at jeg godt kunne holdt kamera andre veier & vinkler enn før, og fotografert i vilden sky til dere..men..nææææh…ikkje denna gangen 🙈

I stedet har jeg knipsa litt på mårran nå – bare for å ha noen bilder å legge ved..som Rusta-nettene…som betyr at nå er jeg strax ferdig med alt av julegaver..

..og så et lite bilde av stua mi pr. NUH!!..

Er jo i oppussings-modus..men tenker at jeg gidder IKKE stresse med å få ting ferdig i løpet av helga..for tar jeg meg god tid og bruker noen dager utover i neste uke – så blir det såååååå himla koselig når jeg er fix ferdig og får pynta til advent neste helg ❤️

Og sånn på tampen – seee..æ har vært på salg..og føler mæ temmelig eg(g)oistisk – som venninna mi sa, hehe 🙈😂

 

 

DE SMÅ GLEDENE

I en verden (og et liv) som dessverre ser ut til å bli bare mer og mer kaotisk – på så utrulig mange måter – syns jeg det er ekstremt viktig å holde fokus på de øyeblikkene som gir en små gleder..

..som for eksempel i går.. da jeg var innom matbutikken en liten tur – og så disse orkideene ❤️

Jeg veit jo at jeg ikke har råd til å kjøpe en – men det gjør liksom ikke noe, for jeg har aldri fått et forhold til en orkidé til å fungere – de dauer fort vekk – så da er det like greit å bare nyte øyeblikket av rein glede, mens jeg sto å betrakta det vakre skuet..

Og så var jeg faktisk på café sammen med broren min. Han bor jo i en av nabokommunene, men måtte til byen i noen ærender – og skulle samtidig ha med en vater jeg skulle få låne til tapetseringsprosjektet mitt. Så da møtte jeg han nede på et mini-senter her…og så tok vi oss en kopp kaffe i lag.. Sååååå koselig – og virkelig en glede å ta med seg.

Brorsan – med “pustepause” i vaffelspisinga ❤️

..mens jeg valgte “smart”.. det vil si jeg kjøpte en pakke med 8 biscotti..som kosta bare liiitt mer enn den kakebiten jeg vanligvis kjøper – men som varer myyyye lenger. Spiste et par stykker til kaffen i går – og har enda nok til mange kaffe-kose-runder av den her hjemme.. Yepp..æ kan være ganske økonomisk av mæ 😉