EN SUPER DAG – og se så HELDIG jeg er.

Da er det langt på kvelden alt og jeg sitter henslengt som et slakt i sofa, haha. Dagen har vært helt super, og jeg storkosa meg på jobb. Dagen starta med en skikkelig frisk gåtur, da jeg parkerte hos go’venninna og gikk ned på jobben. Det var en tur på nesten 4 kilometer, og ga meg en skikkelig kickstart på mårran. Hadde såpass god tid at jeg tok meg en liten runde i byen før jeg start på jobb, og huska faktisk å ta et par, tre bilder til dere. De to første er fra gågata , hhv opp mot torvet og ned mot kaiområdet, og det siste er ut mot fjorden og vannsøylen Selsbanes seil..et 50 meter høyt «seil» som skal hedre den gamle vikingen Asbjørn Selsbane.

Ellers vil jeg vise dere den flotte azalea’en jeg kjøpte meg. Tofarget..er den ikke nydelig?

Så har jeg lyst til å vise dere hvor utrulig heldig jeg har vært de siste dagene. På tirsdag da jeg var hos fredagsdate-venninna mi, hadde gubben hennes vært å kjøpt en førjulsgave til meg. Han hadd nemlig overhørt at jeg beklaga meg til venninna om at jeg hadde knekt bilkosten min.. og seee hva fikk.

Og i dag fikk jeg en overraskelsespakke av go’venninna som jeg skulle åpne da jeg kom hjem fra jobb.. og jeg mener… wooow..snakk om å bli bortskjemt da 🤩 Snille ho ❤️

Og på toppen av alt så var jo guttungen bortom her og spiste middag sammen med meg i går, og da hadde han med seg resten av den adventskalenderen jeg har betalt sjøl for å få laga. Nå skal det sies at kar’n har nok skjemt bort mora si litt, for han valgte å bruke mer penger på gavene enn det jeg hadde gitt han. Så nå gleder jeg meg så mye til i mårra tidlig at jeg blir vel å ha problemer med å sove i natt, hihi.

Ha en riktig flottersfin kveld videre alle sammen ❤️ så “sees” vi til advent.

 

 

LITT PLANER FOR DAGEN…både gleder og gruer meg.

God mårra alle sammen. Bare innom en lynsnar tur for å hilse på, og fortelle om dagens planer.. eller plan. For det er i utgangspunktet bare en.. nemlig å kjøre til byen og jobbe på blomsterbutikken til venninna mi.

Så nå er vatnet til kjørekaffen på kok, og jeg skal om ikke så alt for lenge surre med til byen.

Fikk lagt om til piggdekk i går, så nå er det bare tut og kjør. Skal innrømme at sjøl om jeg gleder meg til å jobbe litt, gruer jeg meg masse også..men det er nok bare fordi jeg husker hvordan det ble etter siste gang. Men det var da, og detta er nå..og nå blir garantert superbra.

Ha en riktig flottersfin dag da alle sammen ❤️

Siste mårrabubbelet mitt på TikTok finner du HER.

FORBAINNA SKREMSELSPROPAGANDA

I dag starta jeg dagen inne i varmen, fordi jeg for første gang på det jeg kan huske våkna opp og hadde kyll i meg. Så i stedet for den vanlige seansen ute i kozekroken for å påkalle dagens gode vibrasjoner, slo jeg av alt av lys inne, tente litt telys, dro stolen bort til vinduet og papp-peisen jeg laga og kosa meg med mårrakaffen under et godt og varmt pledd. Og mårran var både stille, rolig og god. Men så var jeg så jækla dum å skru på telefonen og gå på nett. Djiiiiiizessss og bananas altså!! Der poppa det opp det ene innlegget verre så det andre – og alle hadde et eller annet budskap om noe livsfarlig som enten er på tur til å skje – eller noe livsfarlig vi for guds skyld må holde oss unna, fra mat til døde ting. Det er fantastisk å se hvordan sånne budskap har eskalert de siste årene. Absolutt alt klarer de å sette et varsko foran og gjøre det om til en skremselspropaganda i større eller mindre grad.

Det er ikke ofte jeg bruker ordene “teit” eller “idiot” når det kommer til andre mennesker – jeg har mer respekt for folk enn å bruke sånne kallenavn – da er det heller en teit eller idiotisk oppførsel jeg referer til. Men akkurat nå sliter jeg med å IKKE spørre hva i helvete det er slags teite idioter som spyr ut all denna gørra på daglig basis? Det er mørke tanker og “spøkelser” som bosetter seg i sinnet vårt, og det er faktisk ikke å vente at det stadig øker i antall mennesker som sliter med psyken tenker jeg.

Skal man tro på media er det faktisk livsfarlig å være den du er – men hey..alt blir så jævlig mye bedre bare du gjør som du blir fortalt – av dem. Og det er akkurat det som trigga meg i dag, for jeg er så innmari drittlei av at alle skal pushes fremover mot det som er akseptert av den gruppa med idioter som sitter og bestemmer hva som skal være best og bra for andre.

Det er myyyye jeg kunne sagt videre i dette innlegget, men jeg gidder ikke starte en vanvittig diskusjon.. det eneste jeg har å si når det kommer til denna forbainna skremselspropagandaen de daglig prøver å kontrollere oss med, og som skremmer bokstavelig talt vettet av enkelte er: “Hva er det disse folka prøver å skjule siden de legger så mye energi i å få alles fokus retta mot syvtusen og dævelten ting som skal være livsfarlige for oss?” Noe sier meg nemlig at det de prøver å skjule er mye skumlere og mer livsfarlig enn hva klærne dine er laget av, måten du spiser banan på eller hvordan du tørker deg i rævva.

Yeppz.. det var dagens utblåsing, hehe. Nå skal jeg lirke meg over til byen og få piggdekka på bilen..wohoo!

Ha en riktig flottersfin dag da alle sammen

Det siste mårrabubbelet mitt på TikTok finner du HER.

LYKKEN KAN VÆRE DRITSKUMMEL!!

Lykken..tja..hva er egentlig det? Det er det jo like mange svar på som det finnes mennesker.. men en ting er i alle fall sikkert at vi alle ønsker jo å ha det bra og oppleve lykke.
Men lykken kan være dritskummel!!

I det forrige innlegget mitt som du ser HER skreiv jeg en del om hvordan jeg gikk fra å føle meg totalt på topp mentalt til å rase ned i bunnen igjen over natta. Jeg gikk fra å ha det veldig bra..følte meg lykkelig over det jeg hadde vært en del av, og ikke minst over hva jeg sjøl hadde klart å prestere, til å føle depresjon og panikkangst. Hvorfor?? Tja, si det..

Jeg har fått mange reaksjoner på innlegget både på bloggen og privat, men den kommentaren som kom fra medblogger Frodith gikk rett i hjertet på meg. Om at noen ganger kommer panikkfølelsen nettopp FORDI man har det bra. Fordi man er uvant med følelsen av å ha det bra – og at man aldri vet hvor lenge det varer.
Jeg tror garantert hun er inne på noe, for er det noe jeg kjenner mye og ofte på så er det akkurat det..at ting ikke vil vare. Fordi sånn har det bestandig vært. Skjer det noe positivt så er de liksom et varsko om en nærstående “katastrofe”. Og mitt “problem” er at når jeg blir glad over noe, så blir jeg så innmari høytflyvende – jeg blir jo så jublende glad at jeg får behov for å synge det ut for hele verden.
Takka faen da for at jeg ramler like knallhardt hver gang den negative følgesvennen dukker opp!

Som sagt trur jeg Frodith er inne på noe vesentlig, og nå tenker jeg at det er jo mitt ansvar å gjøre noe med meg sjøl i denna sammenhengen, som med alt anna som går på meg og min oppførsel og mine reaksjonsmønster. For å sitere samme dama enda en gang, fra et annet innlegg: “Kan jeg ikke endre situasjonen eller andre, må jeg endre meg sjøl.
Så jeg skal virkelig prøve å forandre fokus. Å tørre å kjenne på gleden over det positive uten å “ta helt av”, sånn at når det negative dukker opp blir ikke fallet så stort. For etter sol kommer regn, sånn er det bare. Og som ei som elsker å danse barfot i det vanlige regnet, skal jeg PRØVE å lære meg å finne glede i det mentale regnet også.
Det høres kanskje litt galt ut å skulle endre den man egentlig er, men om jeg kan ha det bedre ved å prøve å holde meg på et jevnt glede-nivå hele tiden trur jeg det gagner meg mer i lengden enn disse konstante opp- og nedturene.

Ha en riktig flottersfin dag nå da, alle sammen ❤️ Jeg skal bort til venninna i dag også og fortsette der vi slapp i går. Kanskje jeg kommer innom en tur i ettermiddagskvelden og forteller litt om de to siste dagne.

Det siste mårrabubbelet mitt på TikTok finner du HER.

MENTALT SLITEN..fra TOPP til BUNN på et blunk

God mårra alle sammen.. da er det mandag igjen – og i dag kommer det ikke noe mandagsdikt. Dette blir heller litt mandagstanker, fordi det er så jævlig mye som surrer oppi hauet på meg nå.

Om vi kan være enige om at et “blunk” er fra man lukker øynene til vi åpner de igjen, så var natt til i går (søndag) bare et blunk. Og på det blunket gikk jeg fra å være mentalt på toppen til å falle ned på bunnen – igjen.
Lørdagen var jo en fantastisk dag, det skreiv jeg om HER..og jeg fløt på den gode følelsen hele ettermiddagen og kvelden til jeg la meg for å sove – og dermed lukka øynene.

Men når jeg åpna de søndags mårra – etter det som bare virka som et blunk, var jeg ramla ned på bunnen i løpet av natta. For jeg våkna med panikkangst og ei sinnsyk trang til å bare komme meg vekk fra alt og alle. Nå kunne jeg da ikke det, og prøvde hele dagen å få bukt med den ekle følelsen. Og joda, panikkangsten klarte jeg å døyve utover dagen, men til gjengjeld gikk jeg inn i det jeg vil kalle for en mild depresjon. Jeg prøvde å være litt ute for å få frisk luft og jeg prøvde å sysle med ting i heimen for å få tankene inn på noe annet, men til ingen nytte. Jeg orka ikke tanken på bloggen, og det eneste jeg foretok meg på SoMe var mårrabubbel og søndagsmiddag på TikTok, samt et par bilder på Snap. Alt for å prøve å dra meg sjøl opp mentalt. Men det fungerte som sagt ikke..dessverre.. så dagen i går ble en rein møkkadag i depresjonens tegn, med overtenking og overspising.

Hvorfor det ble sånn, er ikke godt å si. Med tanke på lørdagen burde jeg virkelig hatt gode følelser i haugevis til å ri inn i både søndagen og den nye uka med. Men jeg trur det var to ting som skjedde. For det første ble jeg nok mest sannsynlig overstimulert av å eksponere meg sjøl så til de grader da jeg var på jobb. Husk på at med unntak av en og annen senter-gåing-tur sammen med fredagsdate-venninna mi, har knapt nok vært så mye “sosial” på mange år. Jeg trekker meg jo vanligvis vekk fra folkemengder, men det falt meg ikke inn at jeg skulle få en sånn reaksjon i etterkant siden jeg tross alt storkosa meg de timene det sto på.
Det andre som jeg trur skjedde er at det har slått meg med full kraft hvor håpløst og fånyttes det er alt det jeg driver med for å prøve å få livet mitt stabla på beina. Jeg kan nesten ikke si “igjen” for jeg trur med hånda på hjertet at livet mitt har gått i en u-unngåelig, nedadgående spiral siden jeg ble enslig for snar 10 år siden. Jeg har skrevet et innlegg tidligere om nettopp detta med at jeg føler at jeg går i ring i mine egne fotspor. Det kan du lese HER. Og det er nok det som sagt som er litt av greia her. Jeg prøver og prøver og prøver, men det går til svartens likevel. Nå tenker jeg i første omgang på økonomi, da det nå engang er sånn at det meste her i livet påvirkes av økonomi – dessverre.

Jeg har kanskje ikke sagt så veldig mye om ting her inne i det siste, men kan nevne at jeg har for lenge sia takka ja til å jobbe en del i desember hos ho venninna mi. Jeg kan også si at jeg – som ENDELIG etter knallhard jobbing hadde klart å bli kvitt den personlige gjelda mi i høst, måtte krype til korset og låne på nytt nå nettopp for å få skikkelige vinterdekk (piggdekk) på bilen. Noen husker kanskje at jeg i høst måtte si i fra meg ei leilighet fordi jeg måtte bruke innskuddet til vinterdekk? Vel, saken er at jeg fant aldri dekk som var rimelige nok til at jeg hadde penger til det, så for å spare penger ble innskuddet stående urørt på kontoen. Heldigvis!!..for hvis ikke, hadde jeg ikke hatt penger til å betale innskuddet her jeg bor nå. Så det er jo ei meining med alt, sånn sett. Det er bare det at sjøl om jeg har A/T & MS-dekk på kar´n (All Terrain & Mud and Snow) så er de udugelige på glattisen. Derfor, etter en ekstremt ekkel opplevelse innså jeg at jeg kan ikke utsette andre (og meg sjøl) for fare ved å bare bruke de såkalte “amerikanske vinterdekkene”. Og da var det ingen annen løsning enn å låne privat – igjen. Ikke det at noen har noe med det, men jeg var veldig heldig midt oppi alt og får 4 nye piggdekk for tett på 10 000 kroner. Det er flere tusen billigere enn det jeg klarte å spore opp i høst. Men gjelda er der..og det som er litt tøft å svelge nå, er at jeg må gå inn i enda et nytt år med å ha personlig gjeld, og at jeg som har gått rundt og gleda meg som en unge for å få noen ører ekstra å rutte med fra jobbinga jeg skal gjøre i desember, må nå bruke absolutt alt på den nye gjelda – og enda vil det stå gjeld igjen som jeg må betale ned av den vanlige trygda mi.

Så selv om jeg VEIT at det er mye positivt i denna situasjonen også, må jeg likevel beklager å si det, men jeg sliter veldig med å se “lyset” akkurat nå. Hvorfor pokker skal jeg egentlig gidde å jobbe rævva av meg for å lage meg et bedre liv, når det bare gradvis går sakte men sikkert nedover uansett hva jeg forsøker?

Akk ja!!..man kan trygt si at jeg gikk fra topp til bunn på et blunk.

I dag er jeg fremdeles på bunnen og roter, men skal snart bortover til fredagsdate-venninna mi og ta i noen tak med forberedelser til advent. Det veit jeg blir koselig, så dagen i dag blir nok knallbra – ikke sant?

Ha en riktig flottersfin dag da, alle sammen.

Det siste mårrabubbelet mitt på TikTok finner du HER.

EN FANTASTISK DAG ER PÅ HELL

Som jeg skreiv i innlegget HER i mårres, skulle jeg å jobbe sammen med eine venninna mi på blomsterbutikken hennes i dag. Og det ble altså en fantastisk opplevelse. Det er noen uker siden sist vi så hverandre, så det å treffe henne igjen var supertrivelig.

Det har vært en middels hektisk dag (syns jeg da) og oppgavene mine har vært koselige og varierte. Alt fra å plassere ut varer og få opplæring på kassa, til pakking av bestillinger og rydding. Ellers er det vel ikke så mye å si – annet enn at jeg storkosa meg blant alt det flotte de har på butikken. Og så tenker jeg at litt reklamering tar jeg meg lov til, og anbefaler Anemone Blomster i Harstad på det varmeste ❤️

Men nå er det sløvemodus under pleddet, god og mett og veldig fornøyd. Er ei stund siden jeg kom hjem da, og har bl.a spist meg litt middag. I dag ble det kyllingklubber med resten av risen og coleslaw’en fra et par dager siden. Og så var jeg så heldig at jeg fikk ei plate med sjokolade av venninna – så nom-nom-nom si bærre æ.

Ha en riktig flottersfin kveld videre alle sammen ❤️

WOHOOO!! STRAKS PÅ FARTA

Yeppz, da er det lørdag og jeg har faktisk en plan for dagen. WOHOOO! sier bare jeg.

Jeg skal nemlig jobbe noen timer på blomsterbutikken til eine venninna mi. Så nå er jeg straks på farta ut døra for å møte henne. Hun holder (som oftest) hus her i kommunen, så jeg skal sitte på med henne til Harstad. Men siden det er en bit mellom der jeg og hun bor, skal jeg kjøre og parkere hos kjentfolk som bor ca midt mellom oss, og så kommer venninna mi dit og henter meg.

Har jo jobba litt for henne tidligere, både på butikken og ute “i felten” med å plante i bed, og jeg gleder meg supermassemykkje til dagen i dag.

Juppziyeppz & ha en flottersfin lørdag da, alle sammen ❤️ CU L8R

Dagens mårrabubbel på TikTok finner du HER.

FREDAGSKOZ & VAKKERT VINTERLANDSKAP

Akkurat nå sitter jeg sammenkrølla i sofa og roer ned både kropp og sjel. Har jo vært på den ukentlige butikk til butikk-runden sammen med fredagsdate-venninna på et mini-senter her, og i tillegg joina brorsan oss til skravvel og fredagskoz når vi skulle på cafeen. Sååå trivelig. Ble ei lita vestlandslefsa til kaffen på Yours Truly, og det holdt i massevis.

Etterpå kjørte jeg rundt og fikk gjort unna noen ærend, før jeg stoppa på en butikk og tok litt helgehandel. Og på tur hjemover stoppa jeg for å ta et bilde til dere. Det var nemlig blitt et vakkert vinterlandskap langs den ruta jeg vanligvis kjører.

Jeg er en smule sliten i hauet nå etter dagens inntrykk, så resten av ettermiddagen og kvelden akter jeg å bruke til kun sløving og kos. Blir vel strikking og serie, tenker jeg. Skal lade batteriene til i mårra, for da skal jeg ut av heimen igjen og har planer for en god del av dagen – men hva jeg skal foreta meg mens jeg er borte? Vel, det får du vite i mårra tidlig.

Ha en riktig flottersfin fredag videre da alle sammen ❤️

TORSDAG BLE BÅDE AKTIV OG GOD DAG

Da var det sannelig fredag og helg igjen, og jeg er snart på tur på den vanlige kafferunden med fredagsdate-venninna mi. Satser på at det blir like koselig som alltid.
I går, torsdag hadde jeg en virkelig god dag. Og litt aktiv. Ikke fysisk aktiv, men likevel..
Etter mårrarutinene med kaffe ute i kozekroken, endte jeg opp med å først kjøre på butikken for å kjøpe gulerøtter som jeg brukte i gårdagens middag. Deretter kjørte jeg meg en lengre tur for å få lufta hauet. Ble et par, tre stopp for å ta bilder til dere (og filme litt til dagens TikTok)

Da jeg kom hjem laga jeg da den middagen jeg skreiv om i går, med bl.a kyllingskav, deretter ble det helgevask inkl. skift av sengklær, snømåking og brødbakst.

Jeg spiser ikke så mye brød at det gjør noe, siden jeg holder meg til knekkebrød i ukedagene, men nå er det i alle brød i fryser´n for mange uker fremover. Så torsdagen ble absolutt både en aktiv og god dag for meg.

Juppsiyeppz, da er det bare å hive seg til her og starte fredagen på en skikkelig måte – whohooo & vroooom!

Det siste mårrabubbelet mitt på TikTok finner du HER.

KYLLINGSKAV, FULLKORNSRIS & (mager) COLESLAW

Juppziyeppz, da tenker jeg det er på tide med et nytt mat-innlegg fra meg. Jeg hadde nemlig bestemt meg for å ha kyllingskav til middag i dag, men var litt i tenkeboksen på hva jeg skulle ha som tilbehør.

Men etter å ha raida kjøleskapet og funnet ut at jeg hadde en bit hodekål som måtte brukes, samt ei flaske med creme fraiche-dressing som var kjøpt på 40%’en  for ei tid tilbake, rasa jeg en tur på butikken for å kjøpe gulerøtter, og så ble det coleslaw og fullkornsris til.

Starta med å hive risen på kok. Så – til coleslaw’en kappa jeg kålen i tynne strimler og raspa ei gulrot og et halvt eple. Deretter hadde jeg i litt sukker, salt og sitronsyre, før jeg rørte alt i creme fraiche-dressingen. Et helt ok og mye magrere alternativ til den vanlige dressingen som skal lages av majones og rømme.

Deretter skava jeg opp en kyllingfilet og fresa den noen minutter i smør, og krydra med salt, karri, chilipulver og sitronpepper.

Blei nydelig godt, og nå er jeg så mett at jeg nesten triller, hehe.