FORNØYD MED DAGEN

I dag kan jeg ikke si annet enn at det har vært en god dag. Haupina og ryggproblemet har glimra med sitt fravær, humøret har vært på topp og jeg har faktisk fått gjort litt fornuftig her. Noe av det første jeg gjorde var å hive meg rundt og sjaina litt her. Tørka støv, støvsugde og vaska over gulvene. Og så har jeg laga meg skikkelig mat både til lunsj – wrap som jeg skreiv om i forrige innlegg – og middag. Sistnevnte ble sterkt kyllinglår og ris.

Ellers har jeg faktisk vært ute og kosa meg i vinden.

Ble fjæratur i dag også, men det var superdeilig å gå der nede og surre i sin egen verden ei stund. Kaste stein i havet og titte på alt det spennende som befant seg oppi en liten kulp med sjøvann.

Etterpå tok jeg meg en runde i hagen, og tenk – det var faktisk kommet opp vårblomster blant all snøen. Gjett om at de fikk æren av å bli med meg inn for å pynte opp litt.

Så joda, jeg er veldig fornøyd med dagen så langt. Nå har jeg benkra meg i sofa og tenker at det blir litt film eller serie resten av dagen.

Ha en riktig flottersfin kveld videre alle sammen ❤️

SØNDAGSLUNSJ

Etter siste runde med å farte langs veien rundt om kring i landet, innså jeg at det største problemet mitt med den livsstilen er å få i meg nok fornuftig mat. Og selv om økonomien min ikke kommer til å forbedre seg så innmari mye når jeg nå skal forsøke å være fastboende igjen, har jeg gjort en avtale med meg sjøl om å holde fokus på å komme tilbake til den sunne livsstilen jeg hadde før ting begynte å gå til svartens for et par år siden. Derfor er jeg bl.a blitt flinkere til å kjøpe frukt og grønt. Jeg reagerer fremdeles på for mye av begge deler, men litt går heldigvis greit.

Så i dag ble det en ganske sunn søndagslunsj.

Stekt wrap med eggerøre, skinke og ost, samt agurk og avokado med sitronpepper. Nydelig!

 

 

MAMSEN SIN “MEIS”

God søndag alle sammen. I dag føles både ryggen og ikke minst hauet mye bedre, og jeg har starta dagen med de vanlige mårrarutinene mine når jeg er her, inkludert å ta mårrakaffen på verandaen. Ute er det full vinter igjen, men det ignorerer jeg glatt og elegant i dag.

Mens jeg satt der inntulla i pledd og kosa meg, og så på en kjøttmeis som er veldig ivrig etter å holde seg nær verandaen, kom jeg til å tenke på mora mi. Mamsen ville nemlig hatt bursdag i dag og blitt 88 om hun hadde vært i live. Så gratulerer til dæ, der du er no ❤️

En av de tingene som virkelig var henne, var at hun tok vare på og matet småfuglene. Til og med når hauet begynte å svikte, var hun veldig bevisst på at vennene hennes måtte få mat, og hun passa nøye på at de til enhver tid hadde fullt opp av godsaker på fuglebrettet. Det resulterte i at flere av de – spesielt kjøttmeisen, ble utrulig tamme.

Hann-meis.. bildet er lånt fra nettet

 

Hunn-meis.. bildet er lånt fra nettet

Så mens jeg satt der å mimra og titta på den ivrige lille kar’n (eller tøtta), begynte jeg å fundere på om det kunne være en av mamsen sine? Hvor lenge lever egentlig kjøttmeis? Her måtte det googles!! Og i følge nettet er snittalderen 2-3 år, men at de også kan bli opptil 6-9 år.. og i enkelte tilfeller enda eldre. Nå er det ca 7 år siden mamsen forlot huset, så jeg velger å tro at det er mamsen sin meis som fremdeles er her og leter etter noe godt å spise.

Ha en nydeligvakker søndag, Valborg og Beltane alle sammen ❤️ CU L8R

Siste mårrabubbelet mitt på TikTok finner du HER.

 

OPPE OG VAKER

Yeppz folkens, atter en gang er jeg bare innom en lynsnar tur… for akkurat nå er jeg faktisk bare oppe og vaker litt. Har tilbrakt 90% av dagen i horisontalen på sofa, og sovet kanskje 75% av den tida. Dagen ble nemlig absolutt ikke som planlagt. En ting er at ryggen streika som jeg skreiv om i mårres, men jeg fikk jaggu besøk av den forbaska haupina som av og til slår meg helt ut.

Personlig mistenker jeg at det er den migrenen jeg sleit med i tidligere år som er synderen, for det ligner veldig. I alle fall var det bare å dra ned alt av persienner for å få det litt mørkt, lempe innpå noen paracet for ryggen og flate ut.

Så nå vil jeg bare ønske dere alle en riktig flottersfin kveld videre, og så sier jeg rett og slett godnatt. Satser på at i mårra er jeg krute god igjen.

 

PÅ MINUSSIDEN IGJEN

Mårn-mårn alle sammen, og god lørdag. Skal innrømme at jeg syns ikke lørdagen min starta særlig bra, for her var både det ene og det andre gått tilbake til minussiden i løpet av natta.

Hva jeg snakker om? Først og fremst været.. Jeg våkna til -2 grader og snø..blæh & blargh!!

Men når jeg satt ute på verandaen med koppen fylt til randen av dagens første mårrakaffe og den gjenstridige mårratåka i hauet begynte å lette, innså jeg en ting. Det er jo bare forbaska tull å surne til som en boks med dårlig rømme på grunn av noe jeg ikke har kontroll over. Ikke sant? Yeppz, så nå er humøret på topp igjen..vær får være vær, eller no sånt.

Men som jeg starta innlegget med å si, så var både det ene og det andre på minussida i mårres. For dessverre har kroppen min bestemt seg for å gå til streik i dag. Korsryggen er nå én ting, den er jeg vant til streiker på grunn av spondylolistesen. Men i tillegg har jeg noe som kjennes ut som en svær knute fra nakken, ned mellom skulderbladene og til ca midt på ryggen. Jeg er 10000% sikker på at det er etterdønningene etter de to tannlegetimene, der jeg satt i til sammen 3 timer med hodet bøyd bakover, kjeften på vid vegg og så anspent som bare pokker. Jeg kjente nemlig antydning til den enorme knuten allerede etter første timen, men den har liksom oppført seg rimelig bra etter siste runde. Men nå protesterer musklene som bare fy, og jeg tenker at de var vel mer spent enn en gitarstreng, så det er veldig naturlig at de bruker litt tid på å bli normale igjen. Jeg veit jo det går over, men akkurat nå er det faktisk dritvondt til og med når jeg svelger.

Akk ja.. så sånn sett er det kanskje like greit at det er halvveis vinter igjen ute, for jeg akter å holde meg innendørs uansett og bare pleie skrotten etter beste evne.

Ha en riktig flottersfin dag alle sammen ❤️ CU L8R

Dagens mårrabubbel på TikTok finner du HER.

HJEMMELAGA FREDAGSKOS

Etter at jeg kom hjem igjen fra en utrulig koselig start på dagen nede ved havet, har jeg egentlig bare surra rundt i huset og gjort svært lite. Fikk vaska en maskin med klær og hengt de opp, men det er stort sett alt av fornuftige ting jeg har gjort. Ellers har jeg pusla litt på puslespillet, hekla litt på teppet – og sett på Netflix. Holder på å se alle “The Hunger Games”-filman på nytt igjen, og midt mellom #1 og #2 fant jeg ut at jeg skulle lage meg noe godt å tygge på. Er det fredag så er det fredag, og dermed heiv jeg meg rundt og laga meg noen scones.

Fantastisk gode med smør og pålegg som hvitost og (sukkerfritt) syltetøy.

Ser at veldig mange inne på Snap screenshot’a oppskrifa da jeg delte den der, så da legger jeg den ved her også i tilfelle noen er interessert.

Tja, da trur jeg at jeg skal gå tilbake til å glo litt på film.. nummer 3 av 4 står for tur.

Ha en riktig flottersfin kveld alle sammen ❤️

DEN FINASTE Æ VEIT!

En flott ting her på bloggen (syns jeg i alle fall) er at det av og til dukker opp utfordringer fra andre bloggere. Jeg elsker jo utfordringer og tar de så fremst jeg ser innleggene de er posta i, og har mulighet til det. Og i dag poppa det opp ei flott utfordring fra medblogger Bunny om å poste et bilde av en blomst, til glede for alle. Utfordringa er til alle, enten du har blogg eller ikke, så klikk deg gjerne inn på linken og se hvordan du kan ta utfordringa.

Blomster er jo bare rett og slett fantastisk, og de gjør meg så glad. Og selv om jeg ikke har en hage jeg orker å plante i, og aldri tar meg råd til å kjøpe blomster med hjem, elsker jeg de alle sammen. For jeg syns faktisk alle blomster er vakre – hver på sin måte.

Med det sagt, så selv om det er tusenvis av arter og varianter å velge mellom, var jeg ikke ett sekund i tvil om hvilken jeg skulle lage et lite innlegg om – for den finaste æ veit er villblomstern Bukkeblad ❤️

Den vokser kun på særdeles fuktige steder, som i utkanten av myrområder – og jeg ble totalt forelska første gangen jeg fant de, en gang da jeg var på langtur med sovepose og telt i ryggsekken for mange, mange år siden.

Rett og slett nydelig ❤️

Vil du lese mer om Bukkeblad kan du gjøre det HER.

EN FRISK START PÅ HELGA

God mårra alle sammen. Det er ikke hver dag jeg er like flink til å forsere den berømte dørstokkmila, men nå har jeg gitt meg selv en skikkelig frisk start på helga. Natta har vært god, for sjøl om jeg har vært våken både klokka 2 og klokka 4, klarte jeg å sove helt til 5.30 før jeg måtte opp. Og etter første runde med mårrakaffe på verandaen, heiv jeg meg rundt og pakka kopp nummer to og frokosten i tursekken og labba meg ut en tur.

Det ble ikke den lange turen da, kun ned i fjæra.. eller rettere sagt på bergene nedenfor huset.

Jeg røska med meg fiskestanga også, og starta dagen med å prøve å få litt gratis middag… uten hell. Jeg har innsett at nylon jeg har på nok er i tynneste laget, for jeg klarer lett å slite den med bare hendene. Derfor rauk siste sluken da jeg hekta meg borti noe tang. Så øverst på ønskelista til meg sjøl står nå tjukkere nylon, flere sluker og ikke minst spinnere. Alternativt å klare å finne fiskeveska mi som jeg har klart å rote noe så innmari bort..

Da det var null håp for mere fisking, ble det frokost og kaffe. Gjett om jeg kosa meg.

Og her sitter jeg nå enda etter flere timer, hehe. Men nå begynner det å blåse litt, og jeg kjenner at fingrene er temmelig kalde. Så kanskje jeg bare rett og slett skal tusle meg opp igjen, lage meg mer kaffe og kanskje gjøre noe fornuftig – som å legge puslespill, haha.

Ha en riktig flottersfin fredag alle sammen ❤️ CU L8R

Det siste mårrabubbelet mitt på TikTok finner du HER

BLE JAMMEN EN LANG DAG

Heisann i kveldinga. Detta blir bare en lynvisitt innom her, for å gi ei lita oppdatering av dagen min etter forrige innlegg. Det er ikke så veldig lenge siden jeg var fremme i huset etter mora mi, og nå sitter jeg bare her og prøver å manne meg opp til å lage meg noe å spise.

Timen hos tannlegen gikk ganske greit, og hun fikk gjort seg ferdig med den tanna hun starta på sist. Det var ikke snakk om noe særlig borring i dag, men det ble likevel så mye jobbing med den at jeg endte opp med ei svartens haupina etterpå. Den haupina er bedre, men absolutt ikke helt borte. Derfor blir det veldig tidlig kveld på Yours Truly.

Jeg har vært våken sia før 5 i mårres, så det har blitt en lang dag på farta. Og helt ærlig så har jeg såpass problemer med å fokusere på å skrive nå, at jeg gir meg med dette. Får heller komme sterkere tilbake i mårra.

Ha en riktig flottersfin kveld videre alle sammen ❤️ Sov godt etter hvert.

LITT AV HVERT

God langt på dag folkens..da har jeg for lengst sagt hadet til guttungen for denna gangen, vært å handla litt mat som skal være med til øya seinere, og nå sitter jeg parkert litt utenfor bykjerna og venter på at tida skal gå.

Skal snart bort til tannlegen og ta siste fase av å få fiksa den tanna jeg starta på forleden dag. Du kan lese mer om det i det innlegget HER – og jeg satser virkelig på at det går mer smertefritt i dag, ja.

Gårdagen var veldig god. Jeg har jo kræsja hos guttungen sia jeg kom til byen, og som takk sjaina jeg i går litt i leiligheta hans mens han var på jobb. Utrulig nok var det ekstremt LITE å gjøre der.. det var primært badet som var støvete, mest fordi der står vaskemaskinen og tørketrommelen. Så da heiv jeg meg like godt rundt og vaska klær også, fikk de tørka og så bretta de sammen. Og så bytta jeg (etter ønske fra han) batterier i alle røykvarslerne.

Det ble ugratinert pølsegrateng til middag (også etter ønske fra han). Ligger en video på TikTok om hvordan jeg lager den – det kan du se HER.

Og om kvelden kosa vi oss med en serie på HBO og litt å tygge på.

Da får dere ha en riktig flottersfin dag videre alle sammen ❤️ CU L8R – men antagelig ikke før jeg har kommet meg tilbake til øya..

Siste mårrabubbelet mitt på TikTok finner du HER