HAVREKJEKS m/ SOLBÆRSMAK

Noe jeg virkelig liker, er å teste ut hvordan forskjellige matvarer og smaker fungerer sammen. Så mitt siste prosjekt, ble å teste hvordan det ville fungere å bytte ut sukkermengden med solbærtoddy-pulver når jeg skulle lage havrekjeks.

Lagde en liten porsjon – i tilfelle det skulle bli bare ære-være-og-føttikatta-smak.. men jeg må bare si at det der ble noen av de beste havrekjeksene jeg har laga på lenge..og her følger oppskrifta:

75 g lettkokte havregryn
75 g halvt om halvt m/ hvetemel & grov sammalt hvete
1,5 pk solbærtoddy-puver
ei lita klype salt
1 ts bakepulver
50 g smelta smør
1/2 dl melk
1 ss mørk sirup

Forvarm ovnen til 175°C (160°C dersom du har varmluftsovn)
Bland sammen alt det tørre, og ha i smelta smør, melk og sirup.

Rør kjapt sammen, uten å kna deigen..den skal være litt klissete.

La den hvile noen minutter.
Rull så store kuler, på størrelse med plommer, og legg de på bakepapirkledd brett..  (mitt syn på plommer er STORE..så jeg fikk 5 stykker, hehe)
Klem så kulene flate, til de er ca. 7-8 cm i diameter og stek de i 20-25 minutter, til de begynner å få en fin farge.

Avkjøl & nyt ❤️

..ja æ veit æ sa det blei 5 stykka, men..men…bærre heilt PLUTSELIG var den eine forsvunnet når det var tid for å ta bilde 🙈🤪

 

 

11 kommentarer

Siste innlegg