FAMILIEDAG med MAGI

I går ble det en perfekt dag for meg. Familiedag sammen med guttungen – til Svolvær (ca.2,5 times kjøring unna) og jeg kan med hånda på hjerte si at vi opplevde en god dose med magi 🤩

Men – det første først 😉

Jeg henta guttungen litt utpå formiddagen..etter at jeg hadde stekt oss en bunke med vafler til veimat (yeppz, både ost og ostehøvel fulgte med på lasset 😁)

Og så satte vi da kursen mot Svolvær. Det første vi gjorde, var å dra på det eine kjøpesenteret og surre litt.. der kar´n bl.a leita seg vintersko.

Og så avslutta vi shoppingrunden med hver vår variant av noen utrolig gode burgere.

Men sååå, vettu..kjørte vi en liten bit videre fra senteret og parkerte, og traska i vei ned mot kaien..

..og det var der dagens magiske innslag begynte ❤️

Det er et is”galleri” som er åpent hele året – og består av en vanvittig kul pub..av is…

..og ei utstilling av is-skulpturer i mange forskjellige varianter.. (her er bare et liiite utvalg av det de har..)

Til og med bord og glass til drinkene er laget av is.. (jada..alkoholfritt.. Svolvær Sunrise..eller no sånt..)

Skikkelig kult med dekor inni is-bordet

Selfie-time ❤️

Og så MÅTTE vi prøve ut den kule sklia de hadde der…ELENDIG kvalitet på bildan, da de er screenshot´a fra en video æ laga og la ut på Instagram-kontoen min..men dåkker skjønne nu tegninga vil æ tru 🙈

Så ja – vi hadde en fantastisk, magisk dag.. og æ anbefaler virkelig de som har mulighet, å ta sæ en tur dit❤️

Etter det som vi ble fortalt, har de avdelinger flere plassa..Tromsø, Bergen og på Island..og så hadde de ei i Oslo, men den er stengt, hvis jeg forsto tøtta rett..

 

FORFULGT av en REGNSKY

Yeppz, sånn føltes det i alle fall i går.. For etter at jeg hadde fått ut blogginnlegget mitt, og gjort meg ferdig meg forsøket på å få koffeinsjokk før lunsj – bare kjente jeg at nå MÅÅÅÅ jeg ut å trø litt. Så får fot være fot. Men heldigvis så har visst alle god-bedring-ønskene fra dere hjulpet, for foten var mye bedre allerede i går..og i dag er den helt fin 😊

Men altså – ut skulle jeg..så jeg pakka litt vått & tørt i sekken, sammen med det sedvanlige klesskiftet – og satte kursen vekk fra heimen, med fjelltur i tankene. I utgangspunktet hadde jeg ingen formeining om hvilket fjell jeg skulle på..så jeg kjørte mot den retninga der det så ut til å være greiest vær..og endte opp med å parkere på tur opp mot Kvæfjordeidet – med Vetefjellet med sine 546 høydemeter som dagens mål.

Og yepp, det var heilt greit vær da jeg parkerte..grått, men opphold og antydning til blå himmel enkelte steder.. (sjøl om det kan være vanskelig å se her..)

Men det var til jeg var begynt å gå. Da kom det sigende en gråhvit tåkesky, iblandet både regn og sludd..og den fulgte med da stort sett hele veien..og trur du jeg hadde et fint vinterføre å gå på. Nope!!!
Slapseføre store deler av veien – og når jeg begynte å komme litt i høyden, var det enkelte steder såpass dyp snø at jeg grynna til knærne. Og på toppen av det hele, ble jeg møtt av en skikkelig ufin isvind da jeg kom opp i ca. 400 meters høyde.
Skal IKKJE lyge – for de som kjenner meg, veit at jeg er absolutt ikke noen stor tilhenger av vinteren sånn generelt – og hadde noen sett meg, hadde de vel fått seg en god latter, da jeg sto til knes i snø og lira av meg ei god, nordnorsk glosa, mens jeg hytta med knyttneven mot universet, og regn og vind hylte rundt ørene på meg..jaddah!!..hehe..
Men har denna tøtta sagt A – så sier ho jaggu både B og C, og gjerne hele alfabetet med. Så jeg traska og grynna meg heeelt til topps..og endte opp med å ha en fantastisk tur – som jeg absolutt ikke angrer på at jeg tok.

Tross vær og føre, var det utrulig vakkert oppover lia, og jeg tok faktisk en del bilder 😉

Den kjedeligste delen for meg som ikke liker skau – men vakkert likevel..

..og så passerte jeg ei av flere, gamle hytter/skur som står der i området (og det veit jeg, fordi jeg har vært oppover her mange ganger før)

Utrulig deilig – og vakkert – at elva enda ikke er frosset igjen

Ei stund etter at dette bildet var tatt, måtte jeg opp en sånn derre “tykjebakke”, som kan være tøff nok på leggene på en god sommerdag – og i går var det da som sagt slapseføre, noe som gjorde at det føltes ut som om jeg gikk to skritt frem og skled ett tilbake..men opp kom jeg da til slutt – og kunne så smått begynne å skimte bedre terreng i det fjerne.

Snaaart oppe på flata, der jeg skal til høyre og opp på fjellet..

Og sett sånn, der var det jaggu antydning til bart fjell, gitt..

Yeppz, opp til venstre der er toppen – og siden det så ut til å være ganske lite snø langs ryggen..

..tok jeg sikte på den bare flekken til høyre her – og grynna i vei 😉

Wohoo..toppen rett frem – og yesss..det VAR temmelig bart på den fjellryggen, hehe..

OH LYKKE!! Æ nådde toppen uten å hverken regne eller blåse bort 😊

Her oppe var det bare ære-være med vind..brrr…men valsa meg nå litt rundt og klarte å få Treppedalsfjellet i siktet et øyeblikk..

..og Sollifjellet..

Joda – ingen ting å si på skjønnheta i naturen, selv på vinterstid

Som sagt, det blåste noe så grønnjæklig på toppen, så da jeg var ferdig med fotograferinga og hadde fått blåst liv i halvfrosne fingrer igjen – grynna jeg meg tilbake en bit for å ta en lengre pause..og tenke seg til…..mhmmm – DA kom blåfargen til syne over toppen jeg nettopp hadde vært på..

…mens der jeg hadde slått meg ned for å ta pause, hang fremdeles den derre gråhvite regnskyen og dingla over hauet på meg..
Men skitt au – da hadde jeg for leeeenge sida bestemt meg for at jeg ga nå ei blankskurt gamperæv i heile skyen, og gjorde akkurat som jeg pleier på tur.. av med det våte, både på overkroppen og ikke minst på føttene, så jeg kunne beholde varmen i skrotten..

..for så å la undersåttene få hvile seg litt..

..mens jeg kosa meg med vått & tørt – som også ga varme i skrotten, hehe 😉

Så som sagt – jeg endte opp med å ha en aldeles herlig og fantastisk tur, sjøl om jeg var forfulgt av en regnsky.
Og – bærre sånn atte dæfførr, så seeee…den derre blåfargen som begynte å yppe mens jeg satt og pausa, tok jo virkelig over styringa…ETTER at jeg var kommet ned til bilen igjen..

 

HINKEDAG & en smule FANTASI

Vel – hva kan jeg si..i går ble det en ny sånn derre ufrivillig inne-dag på meg.. for den vonde høyrefoten jeg våkna med i går mårres, bestemte seg for å være skikkelig vanskeligstilt det meste av dagen.
“Vondt´en” hadde bitt seg fast i fotbuen, og gjorde det temmelig vanskelig å gå normalt. Så da fôr jeg nå rundt og hinka for meg sjøl her, og prøvde å få dagen til å gå på ett eller annet vis.

Fikk gjort unna litt småpjusk som jeg har utsatt i laaang tid – som å reparere ei bukse, samt kose-dress-pysjamasen min som var gått opp i en søm. Og så ofret jeg ene hanskeparet mitt, for å lage meg nye pulsvanter. Jeg er totalt avhengig av pulsvantene mine, nemlig..og de gamle var så  utslitt nå, at til og med søppeldunken vegra seg for å ville ta i mot dem..

Men de nye, ble fiiiine di 🤩

Ellers gikk dagen med til å plage hodet litt – i form av å løse sudoku, lese og prøve å ferdigstille noen julegaver.
Så mens regnet trommet på ruta..

..hadde jeg det riktig så koselig, med lys på bordet..

..og et knitrende peisbål inne 😁

Tru ka æ sku gjort uten YouTube og fantasien min, hehe 😉

 

ALTERNATIV nr. 2 & 3

I går da jeg våkna hadde jeg ei ekstreeeem uro i kroppen – ei sånn derre som jeg kun kan få bukt med, ved å sette meg bak rattet og kjøre – helst langt og lenger enn langt…det er – som de fleste kanskje har fått med seg – min terapi i stedet for medikamenter..

Men – en ting er nå jeg måtte krangle litt med meg sjøl om hvor vidt jeg faktisk hadde såpass mye på kontoen at det lot seg gjøre å dra uttafor bygrensa – men en annen ting er at jeg ante jo absolutt ikke hvor jeg ville, siden det ville bli en tur med begrensninger.

Så hva gjorde jeg da? Jo..jeg la ut et spørsmål på fjæsboka, og spurte folk om å gi med to tall-alternativer.. nr.1 eller nr.2 OG nr.3 eller nr.4..(der hvert tall skulle representer et veivalg i ei rundkjøring, men deeet fortalte jeg jo ikke på FB 😉)
Nå tok det litt tid før noen ga respons, så første valget måtte jeg pent ta sjøl..og det ble nr.2..som da i denne sammenheng representerte “rett frem” i rundkjøringa ved Tjeldsundbrua – m.a.o mot Lødingen…eller rettere sagt Lofastkrysset, som ble neste rundkjøring jeg hadde sett meg ut. For ja, jeg hadde i forkant bestemt meg for hvilken vei hvert av tallene skulle representerte..

Så – endelig – da jeg var nesten fremme ved Kåringenkrysset, (en liten bit før Lødingen) kom eine tantepia mi og foreslo 2 og 3..og DET passa jo bra, sida jeg allerede hadde valgt 2..og nummer 3 ble da LOFOTEN..(nr.4 hadde blitt Andøya-tur..og teoretisk sett er det jo én arm til i den rundkjøringa – men den fikk ikke lov til å være med som kandidat ) Og for de som lurer..hadde valget vært 1 til å begynne med, hadde neste rundkjøring vært i Bjerkvik…og nr.3 hadde da vært opp mot Setermoen..mens nr.4 hadde blitt gammelveien mot Narvik..og evt. Ballangen..

Men – nå ble det da alternativ nr 2 og 3 i går..så med planen klar, surra jeg meg lykkelig videre – i et – utrulig nok nydelig vær. Var litt småsludd og ekkelt til å begynne med, men jo nærmere jeg kom Lofoten, jo finere ble det.. og jeg hadde en fantastisk dag med kjøring, i både solgløtt og bare – og til dels tørre veier. Siden jeg ikke hadde noen eksakt plan om hvor langt nedover Lofoten jeg skulle, bestemte jeg meg for å kjøre til jeg møtte på nedbør..noe jeg også gjorde etter hvert.
Men da hadde jeg rukket å kommet litt forbi Ramberg, ca 3 mil før Å..da begynte det å sludde..og da var det liksom greit å snu gampen igjen, og ri hjemover 😊

Siden det primært var en kjøretur jeg trengte, det ble ikke så veldig mange stopp..men noen hadde jeg da, og da tok jeg selvfølgelig litt bilder..

Rasteplassen på Skreda – en bit etter Leknes, når man kjører nedover Lofoten..

..med en kul dekor på (fjell) veggen

Dessverre begynte det jo å bli skjømt/mørkt allerede litt over klokka 5..men her i alle fall utsikt fra Torvdalshalsen rasteplass..og akkurat her skimter man Borg i det fjerne.

Og så gjorde jeg et tappert forsøk på å knipse et bilde av månen som hang så trolsk bak skyene..meeen.. det var begynt å blåse en del, og det – i kombinasjon med mørket som stadig ble..eeeh..mørkere, ble det ikke noe bra resultat..Men dåkker skjønne tegninga, sant ja??

Brukte nærmere 12 timer fra jeg starta til jeg var hjemme igjen – inkludert småstoppene for energipåfyll både til meg og samegutten..og gjett om det var ei som stupte lykkelig til sengs i går kveld.

I dag våkna jeg dessverre med en svært øm høyrefot..så hvordan den bestemmer seg for å oppføre seg etter hvert, skal bli interessant å se..

C U L8R 😉

 

HELLERISTNINGENE ved MØLLERSTUFOSSEN

Det er absolutt ikke hver dag at jeg føler jeg gjør noe så fornuftig at jeg gidder å blogge om det – og jeg tenker det får da være måte på hvor mange bilder av mårrautsikten min fra leilighet dere vil ha – sjøl om det er aldri så mange varianter av vær og vind..så deeet skal dåkker få slippe i dag 😉

Men altså – i går – mellom all jårringa mi frem og tilbake uten egentlig å få gjort noe som helst ekstraordinært – kom jeg på at jeg har ei severdighet jeg IKKE har blogga om..nemlig helleristningene ved Møllerstufossen.
Nå skal det sies at jeg når jeg begynte på dette innlegget, hadde jeg ingen aaaning om hvor i verden jeg egentlig hadde funnet denne plassen, men heldigvis har jeg aktivert den derrane greia som gjør at det blir lagt til stedsinfo på bildene mine – og daaa så jeg jo at jeg befant meg tydeligvis ved elva Etna på/i Nordsinni ved Dokka, på tur fra Gjøvik opp mot Valdres..

Men altså..dette var i mai, da jeg var på tur nordover etter å ha besøkt søstersen – og jeg hadde absolutt ingen idé om hva som venta meg, da jeg parkerte kjærra på ei flott, stor utkjøring for å hvile gassfoten litt..

Jeg så jo at det var ei elv der – men det var alt..helt til jeg begynte å gå ned mot den derre elva – da så jeg jo både at det var benker satt ut der..

..og jammen ta et severdighets-infoskilt..

Det var veldig greit lagt til rette for å kunne gå og studere kunstverkene fra fordums tid, uten å komme i skade for å tråkke på de..noe som er utrulig bra, med tanke på å bevare de lengst mulig 😊

Skal ikke skryte på meg at jeg har tatt vare på alle de bildene jeg tok der…men et par stykker klarte jeg nå å rote frem fra kaoset på telefonen 🙈

Og som vanlig – link til litt mer utfyllende info om helleristningene kan du lese HER

DE KREATIVE

Jeg er så innmari heldig å være i en såkalt kreativ-klubb sammen med noen venninner.. Nå KUNNE jeg sagt syklubb, men det er definitivt ikke sying det gjøres mest av..derimot strikking – DEEET er vi flinke til, det – alle sammen..så kanskje strikkelubb hadde passa bedre. Men nei, for vi laga oss ei gruppe på MSN for å kunne kommunisere kjapt mellom oss alle dersom det er noe klubbrelatert, og daaa ble det DE KREATIVE..for vi har faktisk vært kreativ på andre områder enn strikking siden vi starta opp for noen år siden.
Det har vært litt til og fra med disse møtene, for klubben var lagt på is en ganske lang periode – men her for noen måneder siden fikk vi endelig knødd oss til å starte opp igjen, og møtes med 3-4 ukers mellomrom, alt etter når det passer for alle pga jobb.. (foruten mæ da, som i så måte bærre sitt på rævva og ikkje gjør en pellemainnskit 🙈😁)
Dessverre har vi hatt frafall av ei – som vi håååper kommer tilbake når det høver seg sånn i livet hennes..og så har vi fått inn ei ny “førkja”, som sklidde rett inn i det humoristiske miljøet vi har i klubben.

Men altså..i går var det da en ny klubbkveld for oss strikkeglade – og det var så kult, for hun som hadde klubben, hadde noen servietter som var midt i blinken, hehe

Og så fikk vi kule kopper å drikke av – og av en eller annen merkelig grunn, syns jeg min passa meg perfekt 😉

Normalt sett er vi 5 stykker, men ei av oss kunne dessverre ikke komme – men vi andre?? Oooooh, vi kosa oss på høgt plan..

..både med strikking..

..og kaffekos ❤️

Og så bærre mååååå æ vise dåkker..
Hun som var vert, har en aldeles nusselig liten sak av en hund – som rasa rundt og ville ha kos – og gjerne leke litt. Meeen, som dyr flest, var det nesten klin umulig å få til et bra bilde av søtnosen..

 

 

SIDRUMPA SØNDAG

Hmmm…ja i dag kan jeg ikke påstå at mårrautsikten kan måle seg med den jeg viste dere i gårsdagens innlegg..

Og foruten det blogginnlegget, kan jeg love deg at her var det ikke mye aktivitet å spore i går, hehe..
Som jeg nevnte i det innlegget, var det jo folk som hadde fest på bygget – så det ble litt krøll med den sårt tiltrengte skjønnhetssøvnen..men fikk nå noen timer på øyet.

Men jeg skal love deg at den store slappen hadde tatt bolig i meg i løpet av de timene, for etter at jeg hadde fått gjort unna mårra-rutinene mine, med kaffe-frokost-kaffe-sudoku-kaffe-blogging-kaffe-lese-kaffe.. så klarte jeg liksom ikke å få krøpet ut av natt-habitten min før ubeskrivelig langt på dag.
For å være helt ærlig, så gikk jeg rundt her å subba i pysj-kosedressen min og lester, helt til det var på tide å begynne med middagen..så yepp – både æ og dagen var temmelig sidrumpa, hehe..

Men middagen, da..den ble en koooselig affære. Guttungen skulle komme bortover å spise, så jeg laga løvstek..

..og fløtegratinerte poteter. (nope, ingen grønnsaker, da jeg blir sjuk av det 9 av 10 ganger – og guttungen er ikke SÅÅÅ glad i det)

Fiiiine mamma ❤️

Og så måtte vi jo ha litt dessert 😉

Ellers hadde vi ei veldig trivelig familiestund, og han satt her til langt på kveld å skravla og så titta vi på gamle bilder fra han var liten, og hadde ei koselig mimrestund oppi alt.
Bildene ligger på en gammel ekstern harddisk – som nå begynner å synge på siste verset. Jeg har begynt prosessen med å flytte alt over på en ny – og passa på å jobbe litt med det også, mens vi likevel hadde “gammelhunden” fremme.

 

 

LØRDAG MED MEINING

Som jeg nevnte på slutten av gårsdagens innlegg, var jeg på tur ut døra for å dra hjem til øya en tur sammen med broren min og sønnen hans. De bor begge to i nabokommunen her, så jeg kjørte bort til brorsan og parkerte kjerra, og så kom sønnen hans å plukka oss opp der.

Personlig syns jeg vi hadde en fantastisk flott dag – og vi var til og med skitheildig med været (jada, nordlænningen stakk hauet frem der 😉)

Første stopp hadde vi etter en times tid – i Bjerkvik – der det ble påfyll av energi – både for bilen og oss…for snille tanteglunten spanderte bolla ❤️

..og mens vi sto der å kosa oss, måtte jeg prøve å “fange” en fyr som hang og dingla oppi godværet.

Neste stopp hadde vi en times etter det igjen, på Sjøvegan.

Måtte innom butikken der for å kjøpe litt flere gravlys som skulle plasseres ut på begge kirkegårdene vi har på øya..og så ble det en liten puste-frisk-luft (les: røykepause for brorsan)..

..før vi surra videre den siste, gode timen til øya og huset vårt.

Dessverre har vi måttet stenge av strømmen der, så det var jo for kaldt til at vi ble værende der lengre enn høgst nødvendig, så etter at vi hadde fått forsikra oss om at alt var som det skulle, fylt frostvæske i toalett og sluker, og sørga for at noen lufteventiler var åpen, surra vi oss tilbake igjen.
Første stopp etter det, ble kirkegården på Engenes, der morsan ligger. Der er også øyas flotte kirke..

..så hadde vi et stopp på kirkegården som ligger på Ånstad – og besøkte vi gravene til ene bestefaren til nevøen min, faren min og to av besteforeldrene mine (foreldrene til farsan)
Mora mi er opprinnelig fra østlandet – så all hennes slekt ligger der nede..

Men i alle fall..etter kirkegårdsvandringa, satte vi kursen vekk fra øya igjen – og hadde siste stopp i Bjerkvik (igjen), der vi kosa oss med Bjerkviking – en lokal hamburger-variant med sprøstekt løk, som er superpopulær..og veeeeldig god 😍

Deretter var det straka vegen hjem – først til brorsan, så jeg fikk henta bilen – og så var det home, sweet home for meg..mettet på inntrykk, etter – for mæ – en lørdag med skikkelig meining i 😊

Dessverre hadde noen stykker her på bygget fått det for seg at de skulle ha fest, og det ble spilt musikk som vibrerte i alle fall i mine vegger, til ei god stund utpå natta..så det tok si tid før jeg sovna..

..men duuuh for en vakker mårra æ våkna til..

 

OH (KVALMENDE) LYKKE..

Hver uke bruker jeg som regel å ha en fredags”date” med ei venninne..så fremst at vi begge to er hjemme da. Forrige fredag var jo jeg enda på roadtrip´en min…og i neste uke drar hun og gubben til feriehuset sitt i Spania, så da kan vi jo ikke møtes.. men DENNE fredagen var vi begge til stedet – og tok oss den vanlige runden med å glo litt i butikker, og avslutte med koffein med nogo attåt.

Vanligvis bruker jeg å kjøpe en sånn derre havre-kake-ting med frukt og bær..men i går lå det verdens største brownie-stykker å frista meg. Æ meine – æ ELSKE brownies..og tviler ikke et sekund på at jeg hadde sikkel i munnviken 🙈
Jeg vurderte veeeldig for og imot – da det stykke var sabla stort..men lot det stå til..oh lykke ❤️

…men jauda..ikke fullt 1/3 inn i kakestykket, var jeg allerede begynt å bli så kvalm, at jeg måtte gå til ungspjælingen bak disken og få meg en “doggy bag”, så jeg kunne ta med meg resten hjem, LOL 😂

Sååå..ja..da kosa jeg meg med brownie etter middagen i går også, hehe.

Ellers var det ikke mye som skjedde her i gården. Var innom ei anna venninne en snartur og lånte med meg flere bøker av Isfolk-serien jeg leser..og på tur dit kjørte jeg innom det som heter Møkkelandsvannet her i Harstad, for å strekke på beina og få litt frisk luft..og knipsa jaggu et par bilder også.

Og nå er jeg straks på tur ut døra for å kjøre hjem til øya sammen med brorsan & sønnen hans, for å sjekke det huset vi har der borte…så tuddeluuu & TTFN 😉

 

GODT Å NYTE MEDBRAKT

Vel, en ting er sikkert – i går tok jeg igjen for de siste par dagene, der jeg har holdt på å kjede gnagsår & vannblemmer på meg..for jeg hadde bare rett og slett en fantastisk torsdag..
Litt utpå formiddagen kjente jeg på skrotten at nå bare MÅ jeg ut litt – og det virket så mildt og godt i været, at jeg så for meg både bål og mat og kaffe og…ja heile pakka. Så tenkt, så gjort – og en liten halvtime seinere hadde jeg hoppa ut av pysjen (som jeg stort sett bor i når jeg suller rundt her) og inn i turklærne, hadde pakka sekken og var i full kosting og skraping av snø og is på bilen. Deretter satte jeg nesen ut av byen. Til å begynne med var jeg ikke heeeeilt sikker på hvor jeg skulle kjøre – men endte opp i Austerfjorden, en nydelig plass ca. 6-7 mil unna der jeg bor.

Og duuuuh så flott det var der i går, med uberørt snø ❤️

Jeg gadd ikke engang tenke tanken på å rase rundt og leite tørrved – så jeg henta sekken med ved jeg stort sett bestandig har tilgjengelig i bilen – og fyra opp et koselig bål.

Etter å ha sløva litt foran flammene, heiv jeg meg rundt og laga meg sein lunsj eller tidlig middag – og følte meg temmelig intelligent da jeg innså at jeg hadde dratt fisk med meg til havet, hehe 🙈

..men gjett om det var godt å nyte den medbrakte også 😉

God og mett og i et stråååålende humør, surra jeg rundt litt og tok litt flere bilder..

..før jeg kokte meg kaffe og kosa meg med..eeh..tja..la oss kalle det dessert..

Var reint trist å måtte forlate etter hvert, men det begynte å snø litt – og SÅ glad i vinter’n er æ ikkje, at æ gadd å leke levende snymann 😉