IDÉMYLDRING

Selv om de som kjenner meg ganske godt, vet at det skorter jaggu ikke på fantasien, når jeg først kommer i gang (kremt) – men nå føler jeg at jeg står fast. Som jeg nevnte i det forrige innlegget, så holder jeg på med å friske opp fotograferings-kunnskapene mine. Jeg har nemlig gått i den fella, at jeg – som 90% av folk med et kamera gjør – bare knipser bilder, i stedet for å “lage” bilder. Altså planlegge og komponere, før jeg trykker på utløseren.

Derfor trenger jeg nå litt drahjelp, i form av idéer til hva jeg skal ta bilder av. Årstiden – og meg som person – tatt i betraktning, så ønsker jeg idéer til flotte motiver jeg kan jakte på i nærområdet. Selv er jeg ikke kommet lengre enn at jeg tenker: “Hm..hvor kult hadde det ikke vært å ta bilder av is under vårløsninga”.. Men det er jo maaaange måneder frem i tid (nord-Norge, vettu)
Så kom med forslag til oppgaver.

Kan ikke garantere at alle forslagene blir brukt, da.. Men av de jeg kommer til å teste ut, blir det også lagt ut bilder – og dersom det er ok, kommer jeg til å si hvem som har kommet med forslaget.

Her er et par eksempler på forskjellen mellom å bare “knipse” et bilde og å tenke litt over hva man egentlig vil presentere.

Før helga var jeg ute og surra litt sammen med ei venninne, og fikk se dette søte, fluffete hjertet..som nesten blir borte i “støy” fra alt som ellers er med på bildet.

Mens ved å gå helt innpå med kamera, fikk jeg mye mer av poenget mitt frem..et mykt hjerte 😊

Og som i dag – laga meg pizza til middag..og når jeg bare “heiv opp telefonen” og knipsa uten å tenke, så ble det med så mye annet rot på bildet, at det kunne like gjerne vært dressingen jeg skulle vise frem.

Mens her er det vel liten tvil om hva det er jeg prøver å vise frem 😉

Så yeppz.. Æ treng å øve 😁😁

GODE DAGA

Da var det jammen ta søndag kveld og enda ei uke er over. Da jeg var nødt til å si opp jobben for snart en måned siden, trudde jeg faktisk seriøst at jeg ville komme til å gå på veggene rimelig kjapt. Men det har vært så mye flott i livet mitt, og jeg har hatt så mye å henge fingrene i, at jeg har knapt nok hatt tid til å kjede meg ett sekund.

Som noen av dere sikkert har lagt merke til, så er det ei stund sia forrige innlegg. Det er nå bare dessverre sånn det blir av og til, og jeg har sluttet å pæse meg selv på det området. Det har heller ikke vært så mange turer, og en av grunnene til det, er rett og slett at det nå er kommet mye mer snø. Og da jeg er like LITE glad i den delen av vinteren, som jeg bestandig har vært – tja, da sier det seg sjøl at det nok ikke blir en overflod av turbilder på ei stund 😉

Så hva har jeg bedrevet tida med, da..siden jeg ikke har vært ute på tur..?.. Jo, jeg har vært ekstremt opptatt med å jobbe med bildene mine. For å fotografere, det gjør jeg vel bortimot hver bidige dag, og er bl.a med i ei nettgruppe der vi jobber i team – og konkurrerer mot andre team. Ikke noe materielt å vinne, men en flott måte å få vist frem bildene sine. I tillegg har jeg tatt en god del gratise kurs for å friske opp kunnskapen – og har flere kurs på planen fremover, for å lære nye teknikker 😊

Så jeg har hatt gode dager ❤️ Og dagen i dag har vært super. En valentin-fastelavn-morsdag er ikke noe man opplever hvert år, akkurat, hehe 😂 Men jeg prøver så godt jeg kan å skjemme bort meg sjøl, litt..og “overraska” meg sjøl med sjokolade til frokosten 🤪

Etter fullstendig enighet fra begge parter, er jeg fra og med i går, aleina igjen..og da ble det valentines-gave til mæ sjøl..så æ skjønne at nån er glad i mæ også..LOL 🙈😂

Hadde faktisk tenkt å bake noen fastelavnsboller også – men innså at jeg hadde nok å fråtse i, så jeg skippa de. Og kosa meg heller max sammen med guttungen som kom på middagsbesøk.

Butterdeigshorn med ost & skinke, pommes-frites og bernaise er alltid en fulltreffer 😉

Og så ble det et stykke Verdens Beste etterpå – kjøpt og betalt på butikken. Jeg er nemlig ikke noe stort kakemonster (utrulig men sant😁) og det ville bare endt opp med at mye ville blitt kastet om jeg hadde bakt ei sjøl.

Men nå er det sløvetid på denna skrotten – og opplading til ei ny, flott uka med masse futt & fart 😉😊

TAKK

Dette innlegget er til alle dere utrulig flotte folkene der ute, som har imponert meg over måte de siste dagene. I forrige innlegget mitt skreiv jeg om dårlig helse og dårlig økonomi.. og hvordan det for så vidt er en sammenhengen mellom de to for mitt vedkommende. Og den responsen jeg har fått fra fjernt og nært, har vær helt overveldende. Må visst begynne å forstå at jeg har folk rundt meg, som bryr seg genuint om meg..og at tidligere livsstil, “brølere” og feile prioriteringer fra min side, ikke betyr at jeg i dag “ikke fortjener bedre” enn å ha det sånn. Har faktisk gaula gledestårer flere ganger siden jeg blogga sist.

Så TUSEN MILLIONER TAKK alle dere som har hjulpet meg, både fysisk, psykisk og materielt de siste dagene..og også en ydmyk takk til dere som har hunget med meg i årevis, uten å gi meg opp..

❤️ Æ er sannelig velsigna som kjenner folk som dåkker ❤️

 

KORT OPPSUMMERT..og en hællsikkes masse surk.

..da jeg faktisk ikke har vært i stand til å sitte å blogge side før helga, tar jeg først ei kjapp-kjapp oppsummering av de siste 2-3 dagene. Som faktisk ikke ble heeeelt det jeg hadde sett for meg. Fredagen var supertrivelig, med kaffeslarving sammen med ei venninne på dagen..

..og så var jeg invitert ut på middag av kjæresten om kvelden – og fikk treffe sønnen hans for første gang. Tok ikke noen bilder av det, for jeg syns liksom ikke det falt seg særlig naturlig..

Okey..så langt, alt vél..selv om jeg allerede på seinkvelden fredag begynte å kjenne ei rar murring i kroppen.

Lørdag dro jeg en liiiiten tur ut på oppdagelsesferd i nærområdet – og fant bl.a et koselig lite sted langs Botnelva i nabokommunen Kvæfjord.

Og så testa jeg ut super-macro-innstillinga på mobilen, ved å prøve å ta bilder av iskrystaller…hmmm..her må det øves 😉

Lørdag var også bursdagen til guttungen..

Han ble hele 23 år – og slettes ikke noen guttunge lenger, hehe 🙈😂

Etter at han var ferdig på jobb kl.18, tok jeg han med ut for å spise bursdagsmiddag.

Det var rett og slett supertrivelig, og jeg kosa meg kjempemye sammen med han❤️

Men da jeg var kommet meg hjem igjen, og hadde lagt meg – slo murringa jeg kjente i kroppen på fredags kveld, ut for fullt. Korsryggen slo seg totalt vrang, og jeg hadde ikke nubbesjanse til å klare å sove. Klarte faktisk ikke å ligge heller – så det endte med at jeg måtte stå opp..og halvveis ligge, halvveis sitte i sofa mesteparten av natta. Har ikke den vanlige medisinen min heller om dagen (av økonomiske grunner), kun paracet og ibux – men til slutt roa nå de verste smertene seg, så jeg fikk sove litt på mårrakvisten i går. Da jeg våkna, var jeg litt bedre i selve korsryggen, men ellers var kroppen stiv som ei saltstøtte. Skulle egentlig til sønnen min for å spise bursdagskake i går ettermiddag – men måtte bare innse at det var et dumt trekk, og meldte avbud. Er fremdeles veldig lei meg for det – men trøster meg med at jeg fikk i alle fall noen timer sammen med han på selve dagen hans.

Og i dag – hehe..joda..korsryggen er myyyye bedre, og jeg er ikke på langt nær så stiv som i går – men til gjengjeld har jeg fått noe som kjennes ut som en betennelse i begge skuldrene.. Forbainna mainnkjit!!!

Men i ærlighetas navn, så trur jeg faktisk jeg har en god del av skylda sjøl. For jeg skal innrømme at spesielt de siste 4 mnd etter at jeg ble “tvangsflytta” ut av det daværende samboerskapet mitt, har kostholdet mitt vært ganske rævva..faktisk er det nesten så jeg må krype til korset og innrømme at pr i dag har jeg ikke noe som er i nærheta av å ligne et bra kosthold. Jeg må tenke økonomi i absolutt ALT..og det går dessverre ut over både kvalitet og kvantitet. Og kombinert med at jeg ikke gidder å lage fullverdige måltider kun til meg selv – så består dagen min av det daglige knekkebrødet med kaviar og egg om mårran..og deretter sklir det bare ut. Med unntak av noen få tilfeller, er de eneste gangene jeg har laga meg “middag” (noe varmt å spise), de gangene jeg har vært ute og tent bål..og et par ganger når kjæresten har vært her. Så det mest fornuftige jeg spiser når det er bare meg, er enten riskaker eller noen brødskiver, dersom jeg er heldig og kommer over et billig brød på butikken. Og ellers går det på en svartens masse sukkerholdige produkter. For det er nå bare engang sånn, at jo mer usunn maten er, jo billigere er den som regel.

Så ja, veldig mye av de smertene her er nok sjølforskyldt. For selv om jeg har både Spondylolistese og fibromyalgi, er det urettferdig å skylde kun på diagnosene, når jeg bevisst raserer kroppen min på denne måten. Så da er spørsmålet – hva gjør jeg nå? For økonomien min ER rævva..og den kommer til å være det i alle fall ut dette året. Har ikke mota meg opp til å skrive noe om det enda – men jeg er fri for jobb.. Hvorfor? Ene og alene på grunn av det tungrodde systemet til NAV..og det BLIR å komme et blogginnlegg om det – før eller seinere..

Jaja..pr nå får jeg bare gjøre det beste ut av situasjonen. Selvfølgelig bruker jeg litt penger på drivstoff…men de som kjenner meg, veit at dersom jeg må la bilen stå, og dermed bli fratatt muligheten til å komme meg ut på annet enn gåturer i nærområdet – ja da e det bærre å ro mæ midtfjords og søkk mæ me én gang. Det GÅR bare ikke..så noen hundrelapper for å berge psyken, det akter jeg fremdeles å prioritere..

Meeen..nok surk, nå.. Skal bruke resten av dagen til å pleie kroppen – og er jeg riktig heldig, er jeg heilt oppe og i full vigør igjen i mårra..WOHOOO 💪😊