DA VAR DET I BOKS

Som jeg har antyda et par ganger tidligere, hadde da jeg og venninna ett eneste mål vi skulle prøve å nå i dag.. og det var å komme oss på IKEA i Leangen for at venninna skulle kjøpe noe til ene søstera si..og eventuelt til eine dattera (nei, ikke hun vi traff i Mo i Rana som du kan lese om HER)

Verken jeg eller venninna er kjent i Trondheimsdistriktet, så her måtte jeg ta Google-maps til hjelp for å finne frem. Og frem kom vi..

..og etter ei heil forbaska tima med trasking blandt søttogførtitusen ting & tang, fant hun ei ramma til søstera si..men dessverre ikke det dattera ville ha..og dermed var dagens oppdrag i boks.

Etter det kom vi oss til svartens ut av byen.. ikke at det er noe galt med Trondheim, tvert imot, men jeg er ikke glad i å surre rundt på steder med mye trafikk når jeg ikke er kjent der. Pluss at vi hadde liksom et mål om å komme nærmest mulig søstersen min i kveld.

Så nå står vi parkert ved Prix’en på Lundamo, og skal handle litt før vi kjører videre med retning Østerdalen.

Dette blir det siste innlegget i dag, for når vi stopper for natta, blir jeg å konsentrere meg om å lese meg opp på bloggene jeg følger – men beklager, jeg kommer ikke til å kommentere noe særlig.. det tar så innmari tid, så jeg har heller prioritert å lese 😊

Ha en flottersfin kveld videre, og natti-natt etter hvert..og de andre innleggene mine i dag finner du her:

TIT…dessverre

Familietreff og koselig frokost

Kjapp minioppdatering

KJAPP MINIOPPDATERING

Hei & hoppsann… bare ei bittelita minioppdatering her. Jeg og go´venninna som da er på roadtrip ned til søstera mi på Østlandet, har oss nå et solid pausestopp midt i mellom Mo i Rana og Trondheim, så jeg kan hvile skrotten og øya litt. Været har vært ganske greit, men litt mye regn nå den siste timen.. Har hatt et og annet lite stopp underveis for å strekke på beina, og da ble det selvfølgelig knipsa et par, tre bilder.

Ellers har vi begge både spist og drukket godt på turen..skravla, hørt på musikk og kauka og sunget til Abba og bare kosa oss. Og nåååå er det litt mer pause og et par riskaker med spekepølse på Yours Truly, så suser vi vider mot.. tja si det, hihi 😉

FAMILIETREFF & KOSELIG FROKOST

Som jeg så vidt nevnte i forrige innlegget, så leide da venninna oss inn på hotell i natt..noe som selvfølgelig var veldig kjekt, da jeg har tatt av hardtop´en på samegutten – og tenker at det får være måte på å være villmann og skulle ligge bak i kassa i snykov, hihi.

I alle fall, nå viste det seg at dattera til venninna mi og typen hennes som bor på Vega, var på tur nordover til Harstad..og da de fikk høre at vi hadde tenkt å stoppe i Mo i Rana, bestemte de seg for å ha ei overnatting der de også, sånn at vi kunne treffes. Venninna mi fikk dattera & co til å bestille hotellrom samtidig som de bestilte til seg – og for meg var det sykt morsom da jeg fikk beskjed om at vi skulle sove på Ole Tobias..

..for det er ikke mer enn ei god uke siden jeg leste om det hotellet hos Strikkekjerring, og du an lese litt om hva hun skrev om det HER

Her er et lite utdrag av hvordan hotellet beskriver seg selv på nettet:
“Hotellet byr på 30 koselige hotellrom, sjarmerende restaurant og lobbyshop hvor du kan kjøpe dagens avis og diverse snacks og drikkevarer. Rett utenfor døren fra hotellet finner du mange spennende restauranter, nattklubber, teater og kino. Slapp av i hotellets badstue etter en opplevelsesrik dag i Mo i Rana. Hotellet byr på en intim atmosfære med forankring i Nord-Norges unike lokalhistorie. Hotellet er utsmykket med detaljer fra byens historie som bilder fra byens jernbanehistorie.”

Vel, vi møtte da dattera (som faktisk er niesa mi) og typen ved hotellet..så det ble reine familietreffet der. Det var selvfølgelig litt seint før jeg og venninna kom oss ned dit, men likevel tok vi oss tid til ei trivelig skravlestund inne på rommet vårt sammen med “ungdommen” (som ikkje er SÅ ung, hihi) før vi krøyp til køys i…tjaaa…23.. 23.30 tia..?? Beit meg faktisk ikke merke i det.

Grei utsikt fra rommet som da lå i 4.etg.

Og i dag møttes vi alle til en utrulig trivelig frokost i spisesalen.

Fine tantepia mi & kjæresten 🥰

Spisesalen er temmelig kul, for en del av den er innredet som et tog med spisevogner, og i alle fall jeg følte meg hensatt mange år tilbake i tid.

Jeg var jo klar over at det så sånn ut der, takket være innlegget til Strikkekjerring, men det ble jo noe helt annet å oppleve det live 🤩

Og nå står vi på farta til å suse videre.

Har ett planlagt stopp til på veien, som jeg nevnte så vidt i går – men det gidder jeg ikke si noe mer om før jeg ser om vi rekker det eller ikke..

Ha en nydeligvakker lørdag, folkens – CU L8R

TIT…DESSVERRE

Goood mårra, folkens.. yepp, må bare si at nå er jeg dessverre skikkelig TIT her… altså TRØTT I TRYNET!!!
Veit faktisk ikke hva som skjedde i natt, for alt la opp til at det skulle bli i god natts søvn.. men nei..kan tenke meg at det har blitt et par timer med søvn til sammen. Hodet ville absolutt ikke slå seg til ro, og kroppen hadde den derre maurlignende kriblinga som i alle fall jeg får når jeg er oversliten. Jeg FØLTE meg ikke så søkke sliten.. Trøtt på øya etter å ha stirra på snykov i 6-7 timer, men ikke ellers. Men så kom jeg til å tenke på at akkurat det samme skjedde etter at jeg hadde vært den dagsturen til Lofoten for ei uke sia – så da veit vel kroppen min mer enn det jeg sjøl veit, hehe.

I alle fall, nå sitter jeg her og koper med min første kopp med mårrakaff i halvmørtna og venter på at go´venninna skal våkne sånn at vi kan gå ned og få oss frokost.

For yepp..hun leide oss jaggu inn på hotell i natt…noen som vet hvilket & hvor? 😉


Vel, litt mer om det kommer etterpå når frokosten er fortært.. gjeeesp!! 😉

LITT KVELDSVIBBER

Heisann & hoppsann i kveldinga, folkens.. da er jeg og venninna kommet oss til Saltfjellet og har en liten stopp i snykovet…her er det faktisk hvitt så langt øyet kan se.. (eller lyseblått 🤣)

Det har vært helt greit å kjøre, men fy farao for et drittvær hele, jækla veien. Måtte få venninna til å ta et par bilder når vi kjørte over Hamarøya..

Faktisk best føre inni tunnelene, hehe

Første solide stopp etter Bognes, var på Fauske for drivstoffpåfyll for både to beinte og firhjulede.

Og så ble den en liten stopp på en rasteplass ved oppkjøring til Rognan for å ta bilde av denna kule gubben 😉

Kjenner godt på skrotten at jeg har vært lenge oppe og kjørt noen mil ja, derfor ble det en liten stopp nå..men skal absolutt ikke klage, for sjøl om jeg våkna 4.30 i mårres – klarte jeg faktisk å sovne igjen og var ikke oppe før 6.30. Føttikatta for ei sløving man driv på med, haha.

Men uansett, nå skal vi i alle fall surre videre en liten bit, med det som mål å overnatte i Mo i Rana.

I mårra blir straka vegen nedover til søstersen – men likevel har vi en liten plan på turen.. Hva det er? Vel, titt innom på bloggen ut mot ettermiddagen, så får du se 😉

Da sier jeg takk & godnatt herifra.. Sees i mårra..

AND OFF WE GO

Wohoo..da sitter jeg og go´venninna på ferga fra Lødingen til Bognes.. vi var så heldige å rekke ferga som gikk 15.15.

Jeg gjorde alt i stand tidligere i dag, rydda bilen og fikk fylt opp med drivstoff – og vi var blitt enige om at jeg skulle bare dra bort og vente hjemme hos henne (yeppz, kan nøkkelkomboen, hihi) Så når hun var ferdig på jobb, var det bare for henne å hoppe i dusjen og så var vi good to go.

Det tar godt over en time å kjøre fra Harstad til Lødingen, og hadde vi ikke rukket denne ferga – hadde vi måttet vente 2 timer på neste, da det er kun ei ferge som går nå utenom sesongen og det tar ca 1 time over fjorden.. så jeg syns vi var skjitheldige 😁

Nå skal jeg bare slappe av og nyte resten av fergeturen.. Er ikke så sykt mye å se på akkurat, da det kun er tåke og grått ute..

..og tenker at til og med det godt brukte og ekstremt skitne nøkkel-ring-spøkelset mitt er bedre å se på 😉

Ha en flottersfin ettermiddag folkens..og stay tuned..det kommer garantert ei oppdatering i løpet av ettermiddagskvelden..

BUNNY-FLAX

I påska hadde jo Bunny en supertkul konkurranse gående, der det var ikke mindre enn 3 runder hver dag med spørsmål og påskenøtter, der man faktisk kunne vinne Flax-lodd æ.. og én av de rundene vant jeg 😁

Nå har jeg jo sett på bloggen her at det er flere stykke som har fått sitt lodd + en liten overraskelse i tillegg – i posten alt.. og da jeg oppdaga førstemann..eeh..kvinne som la ut innlegg om premien sin på onsdag, måtte jeg selvfølgelig rase ned 3 etasjer for å sjekke min postkasse. Men nei!! Null Bunny-snailmail der..
Og da innså jeg at siden det er postlevering kun annen hver dag, og akkurat onsdag var det utlevering her – måtte jeg pent holdes på pinebenken til i dag.

Så nå har jeg trava en dyp ring på gulvet mens jeg jakta på postbilen, og når den endelig kom satt jeg som en forbaska gribb vaglene over inngangsdøra, klar til å kaste meg over det stakkars vesenet som ante fred og ingen fare..
….jeg regner med at dere alle skjønner at alt dette foregikk inni hodet mitt..? 🤪
But nevertheless.. brevet med lodd & overraskelse kom i dag.

Den bunny-lappen har jeg faktisk bruk for, da ene turbuksa mi ser ut som en sveitserost, hehe..

Og selv om det ikke ble den store pengepremien, vant jeg faktisk nok til et nytt lodd.. om jeg ønsker det. Men da jeg har absolutt NULL vinnerlykke, tenker jeg at de kronene skal gå til litt helgekos, i form av en Starbucks iskaffe fra Rema i stedet 🤩

Så tusen takk, Bunny 🥰

MENS JEG VENTER

Da er dagen her.. yezzzz.. i dag skal jeg endelig få mulighet til å forlate denne hvitbefengte delen av det vakre landet vårt for ei stund, og jøsses som jeg gleder meg.

Veit du ikke helt hva det er jeg snakker om?
Vel – go´venninna mi tar den ene ferieuka nå, så etter jobb i dag kjøre vi nedover til søstersen min. Om noen syns det kan virke rart at hun vil akkurat dit når hun har ferie, er fordi hun og deler av familien hennes har vært tett knytta til min familie i alle år og hun venninna mi har veldig lyst til å besøke de der ned og se hvordan de har det.
Vi har kjent hverandre i snart 45 år, og har vært venninner stort sett hele tida. I tillegg var hun sammen med broren min fra hun var i tenårene og i gudane veit hvor mange år, og de har ei godt voksen datter sammen..og vennskapet har bare fortsatt mellom oss alle – for å si det enkelt.

Men roadtrip´en tar vi da ikke fatt på før seinere i dag.
Nå er det litt “mens jeg venter” kaffe & frokost som står på menyen, og så skal jeg sveipe litt over leiligheta før jeg fyker ut døra. Jeg fordrar nemlig ikke å komme hjem til rotete & møkkete hus.

Ha en herlig fredag, folkens – CU L8R

FULL RULLE – OG DERETTER BOM STOPP!

Det er dessverre synd å si det, men det kjennes jammen ut som om dagen er på tur til å gå mot slutten for meg allerede…klokka 19.15??..djiisezz!!

Var våken til vanlig tid, litt før 5 – og da ble det faktisk full rulle i flere timer frem til ca kl.15.. Tok frokosten ute, løp småærend innimellom snyelingene og ikke minst måka kassen på pickup´en tom for snø før jeg henta firkantrørene jeg bestilte forleden dag. De rørene var buntet sammen, noe som gjorde at det ble svintungt –  men fikk hjelp av to sterke karer på sjappa til å bære de ut av lageret og lempe de oppi kassen. Deretter sikra jeg de så godt jeg kunne med jekkestropper og markering på enden, før jeg kjørte til brosan og heiv de av.

Klargjort for bæring fra kassa til kjeller´n av YoursTruly 💪😊

Deretter ble det litt skravling med brorsan mens vi planla litt videre, og jeg fikk hjelp og input til å sette opp ei liste over hva som er viktigst å skaffe til veie når man setter i gang med selve bygginga.

Men alt dette var da frem til ca. kl.15.. og etter det? Hehe.. bom stopp i alt, her.
Har spist et ostesmørbrød og kosa meg med blogglesing – og så datt jeg helt bort på Tiktok.. igjen 🙈

ER BLITT REINT DRIKKFELDIG

Helt seriøst, å bli sittende inne en hel dag uten å ha noe fornuftig å gjøre, sånn som jeg gjorde i går – kan gi overraskende utslag. For midt inni sullinga & surringa og jårringa & bla-bla-bla for meg sjøl her, ble jeg nemlig ekstremt drikkfeldig.. og NEI, æ var ikkje på ei margefylla, hehe.

Nei tvert imot så gikk det opp for meg litt ut mot formiddag – da jeg satt å klødde meg på eine hånda og armen som er steike tørre – nesten på flassnivå til tider, at hallo.. jeg drikker jo faktisk så og si aldri noe annet enn kaffe..
Veit ikke når den endringa kom, men jeg har gradvis gått over fra å drikke MASSE vann – til å drikke lite vann og MYE sukkerfri saft – for så å slutte HELT med vannet og kun LITT saft – og nå til å drikke INGEN TING!!
Er det å vente at jeg syns jeg ser ei skrukkete sviske i speilet??

Væskeinntak er VIKTIG, så jeg bestemte meg pronto el gringo for at jeg skal ta opp drikkinga igjen, og bælma innpå det jeg klarte i går..og er godt i gang allerede i dag.. og tenker at det – i kombinasjon med at jeg prøver å kutte ut mest mulig sukker, så er det kanskje håp om at jeg snart tør å se meg i speilet igjen uten å få lyst sviskegrøt (jada – verdens teiteste humor på toppe av alt 😜)

Minuset her er jo at alt renner rett igjennom… Er du som meg, og løper på do 7000 ganger om dagen når du drikker mye?
Vel – her er tipset for oss 😉