SMÅKALD START – MEN ELLERS BARE KOS

I dag har det vært en utrulig koselig dag. Jeg sovna faktisk litt over 22 i går, og var kvalmende uthvilt og full av futt og fart når jeg våkna klokka 6 i mårres, hehe. Siden søstersen & co vanligvis ikke står opp før ei gooood stund etter det, ble det tid for en solid runde med mårrakaffe og sudoku på meg i ensom majestet. Kosa meg veldig, sjøl om jeg skal innrømme at det var en smuuule kaldt på fingrene etter hvert – for her har det vært skikkelig frost i natt.

Etter at det ble liv i resten av gjengen, foreslo søstersen en Sverigetur – noe samtlige var heilt med på. Og dermed bar det over til Charlottenberg. Tenkte ikke på å knipse så veldig mange bilder, da jeg var mer opptatt av å filme litt til Insta og TikTok 🙈

Men kos var det. Handla meg litt billig mat siden jeg skal være hos søstersen i enda ei uke..og så spanderte ho en kopp kaffe på meg.

..og en neglelakk med en aldeles nydelig lillafarge.

Og i tillegg fikk jeg jaggu en gave hos tantepia mi ❤️

To sakser for å klippe kule border når jeg driver med scrapbooking.

Så min dag har vært fantastisk god med bare kos.

Hvordan har din dag vært?

Har forresten posta 2 “tok’er” i dag, og vil du ta en titt på den nyeste TikTok’n finner du den HER

LYNVISITT

I dag blir det bare en lynvisitt innom her.. for helt seriøst skjer det ikke SÅ mye her, akkurat. Ble den vanlige mårrarunden min når jeg er hos søstersen, nemlig kaffe, frokost og sudoku ute under paviljongen..og fikk knipsa et bilde av mårratåka før den forsvant.

Og sååå fikk jeg pakke i posten.

Ei nydelig sjel fant det for godt å hjelpe meg med å få kjøpt en diesel heater så jeg får varme i heimen til vinters.

Så alt som mangler nå, er å få hjelp til å montere den – når jeg engang får hjemmet mitt tilbake 🤔

Juppziyeppz & dett var dett…og nå er lynvisitten over..

Ha en flottersfin ettermiddag og kveld, folkens..og vil du ta en titt på den nyeste TikTok’n min, finner du den HER

KOS OG KUNST

I dag er det atter en rolig dag for denna tøtta. Søstersen har hatt en del å gjøre, men det har vært ting som jeg ikke har kunnet være behjelpelig med – som å rekke en legetime. I går – for de som leste forrige innlegget mitt – sa jeg at minien & mammaen dreiv å bakte muffins.. Vi fikk selvfølgelig smake både jeg og søstersen også, og gjett om de var gode.

Så det var bare kos i går. Jeg nevnte jo også at jeg hadde tatt opp akvarellmaling etter inspirasjon fra kunstnersøstrs..og sånn ble mitt aller første forsøk på å male ei solsikke.

Skal innrømme at jeg har fått litt (kunstner)blod på tann, og malte meg et testbilde med den fineste skapningen jeg veit..

Alle som kjenner meg veit at jeg ELSKER jo øyenstikkere ❤️ og det var skikkelig skjitartig å male den testen..så disse blir det flere av.

Nå er det straks middagstid her, så ha en nydeligvakker ettermiddag og kveld da, folkens.

Link til den siste TikTok’n finner du HER

 

 

DITT & DATT

Da var det sannelig søndag…og enda ei uka er straks over. Her hos søstersen er det en rolig dag, og tantepia mi & minien er på kjøkkenet og lager muffins.

Sjøl sitter jeg ute i godværet og koser meg med kaffe..og maler!! Søstersen er kunstner og steike flink innenfor veldig mange kunstformer, og maler støtt og stadig – og har nå inspirert meg til å teste ut akvarellmaling igjen.

Gikk et kurs når guttungen var liten, men har knapt nok tatt i en pensel de siste 10 – 12 årene (unntatt for å male husvegger både utvendig og innvendig).

Så nå prøver jeg meg på solsikker.. Æ er nok ikkje så flink, men æ er steike ivrig, hehe..og lover å vise det ferdige resultatet når og OM det blir ferdig..

Ellers er det ikke mye å fortelle. Vi var en tur ute på butikken i går, og stakk samtidig bortom en grisefarm så minien (og Yours Truly) fikk titte litt. Sorry kvaliteten på bildene, for jeg måtte zoome mye..

Yeppz…det var nok alt for denna gangen.. Nå skal jeg surre meg tilbake til kaffekoppen..og penslene.

Ha en riktig flottersfin søndag alle sammen ❤️

Link til den siste TikTok’n finner du HER

VINDUSUTSIKT mot NORGE PÅ TVERS

Hei & hoppsann og god lørdag. I går heiv jeg meg da på toget med retning tvers over landet fra vest til øst til søstersen, for å slippe å sitte og glo i veggen inne på verkstedområdet til bilen blir fiksa.

Det blei en sabla fin tur, men liiitt kaotisk før jeg kom meg av sted. For.. jeg skulle egentlig ta en buss til Voss stasjon som gikk noe over 10, men så fikk jeg tilbud om å sitte på med en sjåfør som ikke hadde rute nedover og som skulle kjøre tett på 10. Glad og lykkelig begynte jeg å stappe ting i sekken og pakke ned bilen.. men feilberegna på tida.. Og plutselig – ca 9.50 dundra det på døra og sjefen for verkstedet kauka at “nå går bussen din!”

Wow!!!! Gjett om Yours Truly fikk fart i bakenden, hehe. Så jeg rasa rundt som en gærning og stappa både det ene og det andre, både her og der..og fløy halvveis på skeiva ut døra med sekken i eine neven og kaffekoppen i den andre. Et under at jeg huska på å slenge inn trappa mi og låse døra.. I etterkant oppdaga jeg at jeg glemte både toalettsaker, jakka mi, veska med medisiner og diverse andre ting..OG jeg glemte å låse døra til matskapet..så det blir vel seende deilig ut der inne, når de må flytte på bilen.. Men skitt au – jeg har det viktigste, nemlig telefonen, ladeledning, pengebok, pass – og den beste kaffekoppen i verden..så da klarer jeg meg lenge.

Det jeg mangler ellers av klær mm, låner jeg hos søstersen.

Og så var det turen, da..som ble buss til Voss, tog til Geilo, buss til Gol, ny buss til Sandvika og tog til Kongsvinger der søstersen var å henta meg. En nydelig tur på nærmere 10 timer, som dere nå får et lite glimt av – gjennom skitne tog og bussruter.

Voss – Geilo

Geilo – Gol

Gol – Sandvika

Sandvika – Kongsvinger

Juppziyeppz & dett var dett 😊 og takk for at du tok deg tid til å henge med på ferden.

Link til nyeste TikTok’n finner du HER

 

 

TJOH-TJOOOOH

Yeppz, når jeg faktisk har kapitulert og tatt opp blogginga igjen, slenger jeg inn et “øyeblikksinnlegg”..og akkurat for øyeblikket er jeg på Geilo.

Det tar enda flere uker før jeg får hjemmet mitt tilbake, så jeg fant billigste billett og heiv meg på toget – retning søstersen..og er nå på tur for å ta buss videre..og så en ny buss enda videre..før jeg til slutt får tog til Kongsvinger, og så henter søstersen meg der.

Prøver å ta litt bilder under veis, og så kommer det i et eget innlegg enten seint i kveld eller i mårra.

TTFN ❤️

Link til nyeste TikTok’n finner du HER

3-2-1… GO!!

Vel…da ser det ut til at jeg er tilbake på bloggen igjen “enten æ vil eller ikkje!”, hehe. Saken er at det er flere stykker som har spurt så pent om jeg ikke kan ta opp blogginga igjen, fordi de har lyst til å følge med på ferden – men har ikke sosiale medier som TikTok og Instagram. Så ok.. jeg sliter enda med litt skrivesperre her, men hiver meg til..og så tenker jeg at jeg slenger med en link nede i hvert innlegg til den TikTok’n som er nyest akkurat da, om noen har lyst å høre på meg der også. Man trenger nemlig ikke konto for å se videoer.

Så 3-2-1 & GO!! Der var jeg i farta igjen.

Mange har nok fått med seg nå, at bilen min tok kvelden her for et par dager siden. Jeg ble henta av NAF og plassert utenfor et verksted – og både jeg og NAF-fyren gjetta på klutchen…noe det også viste seg å være. I går sjekka de den da – og jeg fikk et tilbud på 23000. Æ holdt på å daue!!! Men etter å ha ringa litt,viste det seg at det var “billig”..han eine kar’n jeg snakka med på telefon sa at de hadde aldri tatt en sånn stor bil til så lav pris…

Ei lita stund kjente jeg at panikken kom krypende, men den varte ikke SÅ lenge – for panikk, angst, frustrasjon,depresjon,grining og gudane veit hva, løser ingenting.. så jeg heiv meg på telefonen og plaga vettet av absolutt alle jeg kunne tenke på..og med det jeg klarte å få låne, og total tømming av egen bankkonto, samt donasjoner som var kommet inn på GoFundMe for drivknutene og nytt fritidsbatteri – har jeg nå klart å få inn det jeg trenger for å få den bytta. At gjelda mi nå er like stor igjen som den var for et halvt år siden, får bare være.. bilen og hjemmet mitt MÅ jeg ha.

NÅ er problemet at neste ledige time er om 3 uker, for de har kun én mann som kan gjøre den jobben..sååeh..farsken ta. Men de prøver så godt de kan å flytte om på ting så de kan ta min bil tidligere..for jeg må jo bo her inne på området deres i mellomtiden, og det er ikke helt greit da de leier eiendom og har visst ikke lov å gjøre det slik.

Men hva skal jeg gjøre,da? Ta teltet og bosette meg i nærmeste rundkjøring? Ikke kjenner jeg folk her heller – på Skulestadmo i Voss..og om jeg hadde kjent noen, ville jeg aldri takla å bosette meg i fleire dager, kanskje uker hos kun bekjente.

Så nå sitter jeg her da..sløver, leder og bruker siste rest av fritidsbatteriet på å lade telefonen.

Skal snike meg til å slå på tenninga og lade litt fra batteriene under panseret av og til, men blir det 3 uker her, risikerer jeg å tappe de også. Kan sikkert få lade litt på verkstedet, men de stenger klokka 15 hver dag, og er heilt stengt i helgene..

Yeppz, det var kjapt om tingenes tilstand akkurat nå. Blir nok bare ett innlegg om dagen nå til å begynne med, samt null lesing og kommentering før jeg får tilgang til normal lading – men…I’m back 😉

Og så håper jeg at jeg får time kjapt som fy…. så kryss fingre & tær.

Her er link til den siste TikTok’n

DET VAR DETTA KLIPPEKORTET, DA ..

Jada, enkelte ting endrer seg aldri – og jeg har fremdeles klippekort på NAF…blargh!!

Dette er IKKE et surkeinnlegg, jeg bare rett og slett sitter her – på parkeringsplassen foran et verksted og holder på å kjede rævva av meg – og tenkte at jeg skulle komme med ei ny oppdatering, sjøl om det ikke er ei uke siden sist.

Først av alt – ja – samegutten har streika totalt!! Kom gjennom ei rundkjøring i retning Voss, og plutselig slutta kar’n totalt å høre etter når jeg prøvde å gire. Han bare rusa med motoren, uansett hvilket gir jeg prøvde. Heldigvis hadde vi såpass stor fart, at vi trilla godt utenfor hvitstripa på veien før det var totalt stopp. Så da var det bare å trykke på speed-dial’en da, og få hjelp med utysket.. Kar’n som kom, hadde grei peiling, og etter at han hadde undersøkt både over og under bilen, måtte jeg dessverre bare innse at det nok er klutchen, for så å la meg frakte til nærmeste billigverksted – og håpe at jeg kan stå parkert her til jeg får råd å reparere doningen – sånn i 2030 😂

Men ellers, da? Joda, har ingenting å klage på. Surra meg jo fra søstersen på søndag, og har kosa meg masse&masse.

Hadde en fantastisk utsikt første natta, et eller annet sted mellom Jessheim og Hønefoss.

Mandag, altså i går var det bare stor kosefaktor på Yours Truly. Fikk bl.a med litt nyplukka rips og rester av sjokoladekaka som ble laga til bursdagen til minien. Den var uten sjokoladetrekk, men det fiksa jeg lett med litt Protinella sjokoladepålegg..og rips til pynt. Nyyydelig 🤩

Ellers har jeg hatt stopp både hist og her, sjøl om jeg ikke har tatt bilder over alt.

Akkurat dette er Jutlamannen..eller no’ sånt..

Og i dag surra jeg meg over Aurlandsfjellet, og tok meg en liten fjelltur på en times tid før jeg surra meg ned igjen.

Først et lite pustestopp..

..og et til.

Før jeg kursa meg oppover i veldig lettgått terreng.

Er litt av breen Blåskavlen som synes her.

Mange fristende topper – men akkurat den der får være til en annen gang.

Og så ble det et lite glimt av Aurlandsfjorden etter hvert – men IKKE fra det derre populære utkikkspunktet som var totalt overbefolka da jeg passerte..

Og detta var det siste jeg tok – på en eller annen rasteplass – før jeg da stranda her.

Juppziyeppz og dett var dett 😊 Ha en flottersfin kveld videre alle sammen.

 

 

 

 

 

 

Et BLÆH og et BLARGH og ei riktig GOD GOD HELG

Heisann folkens, daaa kommer ei ny ukesoppdatering. Jeg er fremdeles hos søstersen, og sjøl om det har vært full fres med avtaler og gjøremål for dem – har det ikke skjedd så mye i min verden. Har bare kosa meg og nytt tia sammen med dem, sia jeg ikke veit verken når jeg drar eller når jeg ser dem neste gang.

Men ellers, da? Vel..noen av dere har garantert fått med dere at jeg har en enorm økonomisk krise på gang her, og at jeg har oppretta ei GoFundMe side. Jeg har full forståelse for at folk er drittlei maset mitt,og forventer ikke at folk skal storme til og donere. Men jeg trenger hjelp og dette er eneste måten jeg veit om for å prøve å løse problemene, så får de som vil heller kutte bekjentskapet med både bloggen min og meg. De som ikke veit hva GoFundMe er, så er det en form for spleis..og jeg er temmelig avhengig av at folk kan dele den, sjøl om de ikke har lyst eller mulighet til å gi noe sjøl. Dessverre ser det ut til at sjøl om jeg har 100vis av venner på fjæsboka, er det kun ei lita håndfull av de som har gidda å ta seg bryderiet med å dele.. og jeg kjenner litt på at jeg er litt stressa, for camper’n er IKKE ferdig enda. Én ting er at jeg må få hjelp til å montere en dieselvarmer snart,for vinteren er ikke SÅ langt unna.. men jeg MÅ snart få bytta drivknutene, før jeg ender opp med å få totalhaveri. I tillegg bør jeg få meg et nytt fritidsbatteri. Det jeg har er kjøpt på ei sjappe med profesjonelle fagfolk.. men han derre kar’n som solgte meg det kan ikke ha skjønt at detta er HJEMMET mitt, for han solgte meg et 80 Ah..som duger til null & nix. Da hadde jeg ingen peiling på sånne ting, men etter at jeg nå har blitt kjent med vanlifere som bor i bilene året rundt, har jeg lært at de fleste går for MINIMUM ett 300 Ah, og gjerne solceller i tillegg for å minimere kjøringa for å lade.

Så…pr i dag har jeg ingen kjølemulighet,for det kjøleskapet jeg hadde, tappa batteriet på under et døgn. Den gamle laptop’en suger strøm ved lading så den er jeg slutta å bruke, og tv’n kan jeg se max 2 episoder av en serie pr dag.. Og likevel, sjøl om jeg bruker batteriet primært til å lade telefonen og ha litt lys på om kveldene, kan jeg stå i ro max et par-tre dager før jeg må pakke ned hjemmet igjen og ut å kjøre for å lade.

Tru mæ, det er ekstremt frustrerende..og temmelig slitsomt i lengden!! I tillegg er det ganske vanskelig å finne bra plasser å stå mer enn ei natt, og da er det temmelig surt å måtte flytte på seg når man endelig har funnet et sted…og er det vanskelig NÅ, så hjelpes..tørr ikkje tenke på når vinter’n kommer og alt av rasteplasser og skogsveier blir dekt av snø..

Og i tillegg oppdaga jeg en ny lekkasje i går..

Jeg orker bare rett og slett ikke å skrive så mye om det, for nå er jeg sinnsykt lei. Men kjapt forklart er dette i bunnen av den delen av camper’n som stikker utenfor bilen – altså over kassenivå ca 1/4 inn på lista her. Og i tilfelle du lurer, den lista er ikke bare festa med LITT silikon, jeg trur jeg fylte en halv tube bak og under der, så teoretisk sett skal det ikke være mulig for vann å komme inn der…. teoretisk…

Prata litt med brorsan på telefon i går, men ingen av oss fant ei fornuftig forklaring på hvordan det svartens regnet er kommet inn fra unnersida, da bilen har stått i ro i ei og ei halv uka.. Dette blir i sittebenken og i skapet, og det har vært helt perfekt frem til nå i allslags vær, for jeg var bl.a i den benken for noen dager siden og da var det ikke vått på lokket. Men nå har det jo regna smådjævla sidelengs i nån dager, så det trenger jo ikke være mer enn et mikroskopisk hull et sted før vannet tar seg til rette. Så jeg er ved godt mot, for tross nattas “normale” regnskur, er det ikke kommet inn mer enn det som var – og jeg akter å kjøpe silikon eller tec7 og gå bananas over absolutt alt på utsida, hehe.

Men folkens..med alt dette sagt, og all uffing, stønning, blæh & blargh! til tross, så har jeg det likevel bra. Sykt bra, faktisk og jeg har det bedre mentalt enn på lenge.

Så da ønsker jeg dere alle ei riktig flottersfin helg med bildet av en liten søtnos som satt på stolen til søsteren – og så sees vi plutselig ❤️

Og helt på tampen legger jeg ved link til innsamlina mi samt vipsnummeret, i tilfelle noen av dere enten vil hjelpe eller dele 🥰

GoFundMe

Vips: 99389969

LAZY DAYS

Goood søndag, folkens…og takk for sist 😁 Akkurat nå er det lazy days for Yours Truly, og jeg nyter livet i over 33 grader klokka 12.30 på dagen (ja go’venninna mi, æ hold på å daue 😂)

Ser ut til at jeg er blitt en “ukesblogger” for tida, for jeg har jo lagt ut ca ett innlegg i uka i det siste. Som jeg skreiv i et tidligere innlegg, trenger jeg en seriøs pause fra hele bloggen….men så er det nå sånn at jeg savner det jo litt av og til da, hehe.

Så – ukesoppdatering.. Hva har den farende fanten tatt seg til i det siste? Vel, etter at jeg heilt ut av det blå møtte Connie / Fruensvilje som jeg skreiv om i forrige innlegg, har jeg ikke surra så veldig mye akkurat. Økonomien tok slutt for denna gangen, så jeg hadde valget mellom å kjøre til f.eks Hardangervidda å stille meg ei god uka –  eller til søstersen..

Og valgte søstersen. Én ting er at jeg var bare 2 timer unna og hadde ikke sett henne sia jeg og go’venninna var her i begynnelsen av mai, men også fordi her har jeg tilgang på dusj, vaskemaskin, dusj, ubegrensa med vann, dusj… Jah, dåkker skjønner 😉

Så jepp, her står jeg nå godt parkert

Har til og med fri tilgang til egen do

Og ellers? Tja..har IKKE vært flink til å ta bilder, da alt jeg styrer med går ut på enten historiedelen på Instagram, eller på Tiktok. Akkurat Tiktok har jeg brukt veldig mye tid på, da den ene videoen min tok helt av. Ble spurt om å lage en snutt der jeg fortalte om hvorfor jeg valgte å bli husløs – og som sagt, den tok pinadø heilt av..

Veit det er ekstremt mange som ikke er på Tiktok, men kaller meg i alle fall Harrysdattera om noen er der og vil leite meg opp.

Ellers går dagene i slow motion. I går var jeg “lurt” med i Kongsbadet av søstersen. Æ meine –  svømmehallen? Æ?? Oh djiisezz og alle smånissene, altså.!!! Har ikke vært på et sånt sted sia guttungen var liten, og han er 24 nå.. Jeg overlevde –  men har IKKE en sykelig trang til å gjenta det med det første..

Og oh,  jaaaah…. Dere som ikke følger meg på Insta, seee hva som sto å venta på bordet mitt utenfor camper’n første mårran jeg våkna her.

Tante sin lille mini hadde plukka meg blomst, og sagt til bestemora “jeg ELSKER tante” ❤️❤️ Kan det bli søtere?

Juppziyeppz…og i dag har minien 5-årsdag. Hælledussan da, kor tida går!! Og nå skal jeg prøve å få i meg noe mer enn kun koffein –  og så gleder jeg meg SYKT til å få kake seinere… Wohoooo 🤩