OVERRASKELSESPAKKE

Hei & hoppsann..bare innom en lynsnar tur nå for å vise dere hva jeg har fått. Jeg fikk nemlig ei koselig melding fra ei av TikTok- følgerne mine for ei uke siden, om at hun hadde lyst til å sende meg en overraskelse i posten. GJETT om jeg ble glad for det, hihi.. jeg elsker jo overraskelser.

Om du vil se åpninga og innholdet av pakken, samt en Happy-dance på TikTok i stedet for på bildet nederst i innlegget, finner du den videoen HER.

Nå kom pakka faktisk før helga, men jeg har bevisst venta med å åpne den til nå når jeg er “back on the road again”.

Som dere kanskje ser på bildet står det at det var en konvolutt på baksida..og i den lå det et fint kort med følgende skrevet inni.

Og her er innholdet i pakken. Æ meine…WOW!!!❤️

Snakker om å bli bortskjemt, altså. Tusen, millioner takk “IDIS” ❤️ Detta var bare rett og slett fantastisk.

 

PERFEKT TIL SLUTT

Etter en lang men sykt god dag i går, med en fantastisk fjelltur du kan lese om HER, begynte jeg å se meg om etter et sted å parkere for natta. Da jeg kjørte fra Dyrøya valgte jeg å kjøre oppover mot Sørreisa og deretter mot Bardufoss og så ned mot Bjerkvik. De fineste plassene var selvfølgelig opptatt, og der jeg stoppa for å spise litt var jeg alt for nært flyplassen i Bardufoss til at det føltes behagelig å skulle sove der.

Det endte med at jeg kjørte en god bit nedover mot Bjerkvik, og da visste jeg om et nydelig sted som jeg aldri har hatt problemer med at andre har kommet før meg. Mitt hemmelige sted, hihi. Så da kjørte jeg dit og parkerte. Ble bålmat og kakao til kvelds, og en rolig kveld foran bålet til jeg krøp til køys.

Har ligget med luka åpen i hele natt, så det ble masse frisk luft på meg..og sovna og våkna til dette synet. Yeppz, det ble perfekt til slutt!

Men nå er det snart på tide å bryte opp igjen. Har et par avtaler jeg skal rekke, så da er det bare å surre seg tilbake til Harstad igjen noen dager.

Ha en riktig flottersfin dag alle sammen ❤️

Det siste mårrabubbelet mitt på TikTok finner du HER.

GOMMEN, HYTTA & VATNET

I dag har jeg hatt en helt fantastisk dag. Til tross for tåka bestemte jeg meg for å ta en fjelltur, nærmere bestemt Dyrøygommen som rager 491 moh. Hovedgrunnen for å traske meg opp dit, var fordi jeg hadde håpa på at tåka slapp såpass at jeg kunne se over til øya mi og huset etter mora mi.

Startpunktet var ved den grønne prikken på kartet under, og jeg brukte litt over en time opp. Det var en flott tur oppover, og jeg lar bildene ta seg av mesteparten av snakkinga.

Som dere ser var det veldig fint der oppe, og bare et par hundre meter lenger frem lå det ei fantastisk flott hytte. Ser for meg at det må være en vanvittig bra utsikt der på en klar godværsdag.

Som dere kan se er det ovn inne i hytta..og ute er det ei stor bålpanne.

Jeg var å surra rundt i området en god time før jeg satte nesa nedover igjen, men dessverre klarna det ikke opp noe særlig..og her er beste bildet jeg klarte å få av øya mi. Huset etter mora mi er sånn ca midt i bildet etter det jeg fant ut på kartet.

På tur ned fant jeg ut at jeg skulle følge skiltinga og traske bort til vannet også når jeg likevel var i så nært.

Så yeppz, jeg kan bare gjenta meg sjøl – jeg har hatt en helt fantastisk dag. Og nå er jeg for lengst nede og har kjørt av Dyrøya igjen – på jakt etter et trivelig sted å campe for natta.

Ha en riktig flottersfin ettermiddag og kveld videre alle sammen ❤️

LIVSTEGN FRA VEIEN

Da er det jammen torsdag igjen og jeg fant ut at jeg skal gi et lite livstegn fra meg. Er tilbake på veien igjen nå, og har det helt topp.

Jeg var ferdig å tømme og vaske ned leiligheta på tirsdag, og etter at nøklene var levert dro jeg til guttungen for å overnatte til i går. Det var som vanlig supertrivelig, og jeg laga oss pannekaker med nyrørt blåbærsyltetøy til middag. Etter at jeg dro fra han i går mårres, kjørte jeg først bortover til huset etter mora mi for å lempe av siste rest av flyttelass og deretter pakke bilen for en solid roadtrip. Jeg starta med å surre meg til Dyrøya, for der er det mange år siden sist jeg var. Været var egentlig helt ok…men smarte meg tenkte ikke på å ta bilder før det var litt utpå ettermiddagen, da det var begynt å bli overskya. Men alt er bedre enn ingenting, sant?

Når det begynte å bli enda lenger utpå ettermiddagen, parkerte jeg kjærra og rigga meg til for natta.

Jeg har sovet veldig godt i natt, og våkna faktisk ikke til liv før rundt 7. Nå har jeg kosa meg med mårrakaffen ei stund, og tenker at frokosten er neste på…eeeeh… menyen. Tenker det blir brødskive med hjemmelaget multesyltetøy.

Ha en riktig flottersfin dag alle sammen ❤️

Det siste mårrabubbelet mitt på TikTok finner du HER

 

HVORFOR SLÅR DU?

Overskrifta i dag er kanskje litt i grenseland for hvor vidt den er misvisende eller ikke, for innlegget handler ikke om at noen blir slått eller får juling av andre. Derimot er spørsmålet i overskrifta retta mot alle oss som faktisk slår oss sjøl, og gir oss sjøl en solid runde med juling om igjen og om igjen.. mentalt.. sånn at vi utad viser frem noen vi egentlig ikke er.

Hvorfor i svarte hælvette tillater vi og godtar vi at det er greit å skade oss sjøl på det viset? Hvorfor er det greit at vi måler vår egen kvalitet opp mot andres og forteller oss sjøl hvor udugelige vi er? Hvorfor godtar vi å tvinge oss sjøl til å leve etter en målestokk bestemt av samfunnet, men som vi mistrives med og dermed ikke klarer å leve opp til – og som gjør at vi fortsetter med de mentale slagene? Eller tar på oss skyld der vi helt tydelig ikke har hatt noe med saken å gjøre, som å bli utsatt for bl.a overgrep og vold fra andre?

Om dette hadde vært noe vi gjorde fysisk mot oss sjøl..at vi hadde slått oss sjøl f.eks i ansiktet hele tiden, ville vi ikke da ha forstått at dette er ikke bra?..at dette er både vondt og skadelig, og vi må slutte med det NÅ! før vi lager blåmerker og stygge arr som aldri vil forsvinne helt?? Ville vi ikke da ha forstått at det er en form for lidelse vi har, som vi må bearbeide og eventuelt få hjelp til å slutte med om man ikke klarer det selv? Jeg tror i alle fall det, så hvorfor er det greit at slår vi oss sjøl mentalt gang på gang, og gjør ubotelig skade på den personen vi innerst inne egentlig er?

Jeg personlig trur at absolutt alle har en eller annen gang i løpet av livet snakka nedsettende til seg sjøl – og da tenker jeg ikke på de settingene der man bruker “kjefting” som en positiv peptalk. Ergo…mental helse gjelder for ALLE!! så da er det ekstra trist å se hvor mange som fornekter at at den finnes, og som dermed er med på å sette ordene mental og psykisk helse i en bås der mange dessverre føler skam ved å være.

Ha en riktig flottersfin dag alle sammen ❤️ og så håper jeg at akkurat DU vil la de mentale slagene utebli i dag.

Det siste mårrabubbelet mitt på TikTok finner du HER.

IKKE MYE FORNUFTIG

Nope, ikke mye fornuftig som foregår her i kveldinga. Har brukt dagen på å småsurre i leiligheta, pakka ned de siste tingene og vaska alt unntatt kjøleskap, dusj og toalett. Det blir tatt i mårra, samt gulvene når det er klart for å få levere nøklene.

Guttungen var innom en lynsnar tur etter jobb med ei tom bananeske så jeg fikk pakka meg ferdig, og nå sitter jeg bare å sløver med en serie og planlegger så smått å finne meg litt å spise etter hvert.

Så nope, ikke mye fornuftig å skryte av her.

Ha en flottersfin kveld videre alle sammen ❤️ Sov godt og drøm søtt etter hvert.

DRITTJOBB med koselig AVSLUTNING

I dag må jeg bare få lov til å skryte litt av meg sjøl, for mens brorsan fiksa bunnen i kjøkkenbenken i huset etter mora vår, var jeg ute og gikk tur med gressklipperen.

Fyttiskjiten for en drittjobb, for det hadde jo rukket å bli temmelig overgrodd siden jeg hadde “våronna”, og i tillegg var gresset søkkvått. Men jeg gjøyv laus på oppgaven med dødsforakt, og fikk tatt det aller meste av den nederste delen av eiendommen.

Etterpå fyrte jeg opp i bålpanna og så stekte vi pølser og fikk oss ei skikkelig koselig avslutning på arbeidsøktene våre.

 

EN VELDIG LANG DAG

Da er det søndag igjen, og jeg har sittet i solgløttet ute på trappa til huset etter mora mi og venta på at brorsan skulle stå opp.

Vi kjørte jo bortover hit med tingene mine i går, og har sovet over til i natt fordi han har et ærend å utrette på naboøya i dag. Og nå har han våkna og vi sitter på verandaen og bælmer mårrakaffe sammen.

Turen hit gikk helt smertefritt, og jeg kjørte faktisk hengeren sjøl, med godt stappa bil som vanlig.

Eneste gangen jeg måtte overlate rattet til brorsan var når vi kom til huset her, for det er en 90° knekk på veien for å rygge seg opp.

Etter at vi hadde tømt både bil og henger, tok vi oss en sabla lang kjøretur både til naboøya og rundt her på øya, og avslutta med en trivelig filmkveld. The Fantastic 4, popcorn og brus, hehe.

I dag skal vi da etter hvert returnere til byen, men nå skal jeg bruke ei stund på å klare å holde auan åpen. Det ble en veldig lang dag i går, og jeg var såpass sliten ved sengetid at jeg ikke fikk sove før etter 3 i natt…og var oppe igjen 5.30…så KAFFEEEE sier bare jeg.

Ha en riktig flottersfin dag videre alle sammen ❤️ CU L8R

Det siste mårrabubbelet mitt på TikTok finner du HER.

KAOS

Mårnings folkens..og god lørdag. Som jeg skreiv i går kommer det til å gå veldig opp og ned med blogginga fremover – men tenker at så lenge jeg orker å løfte hendene, holde i telefonen og skvise frem noen ord, kan jeg like godt poste det. Så får det heller være stille når jeg er totalt tom i hodet.

Dagen i dag starter med et eneste stort kaos her, og frokosten blir nå inntatt i temmelige tomme omgivelser.

Har dratt frem alt jeg eier som skal kjøres til øya etterpå.. IKKE møbler unntatt ei bokhylle og et par, tre små bord da jeg altså leide møblert her..men alt av klær, kopper og kar.

Så nå er det bare å få stua alt inn bak i bilen da..og suse avsted for å hente brorsan og hengeren hans – er jo nemlig den stolte eier av en liten fryseboks som jeg arva for noen måneder siden, og den må nesten henge på slep. I tillegg er det litt småtteri som ellers kan hives på hengeren, som tørkestativ, gardintrapp o l.

Juppziyeppz og snart VROOOM! CU L8R.

Det siste mårrabubbelet mitt på TikTok finner du HER.

SÅ GIKK DET SKEIS DENNA GANGEN OGSÅ

Noen av dere har kanskje registrert at jeg ikke er innom her så mye lenger, og at innleggene mine er begynt å dale i kvalitet igjen. Vel, jeg er bare så lei blogginga akkurat nå, så det kommer nok til å bli veldig mye i rykk og napp fremover. Alt som heter skriveglede er dessverre totalt fraværende, men jeg skal i alle fall komme med de viktigste oppdateringene i livet mitt, frem til jeg forhåpentligvis finner gleden tilbake igjen.

For å starte med det minst viktige, men som likevel har stor betydning for meg, er at i går var jeg ute nesten hele dagen. Starta med å dra noen mil sør for byen og tilbrakte mye av dagen i ei vakker fjæra. Spiste lunsj og gikk meg en fin tur på i alt et par kilometer.

Deretter fikk jeg samla alle de 3 beste venninne mine til mye latter, skravvel og bålkos til langt utover kvelden.

Det var nemlig en grunn for at jeg ville samle alle sammen, fordi jeg hadde mye å fortelle.. for atter en gang har ting gått skeis for meg.

La oss starte med den jobben jeg nevnte jeg kanskje kunne få. Joda, jobben fikk jeg – men måtte takke nei.. atter en gang på grunn av NAV. Det viste seg nemlig at med den stillingsprosenten jeg kom til å jobbe, ville NAV trekke et lite beløp av trygda mi fra nyttår..og DET er OK!! Problemet er bare at stillinga gjaldt bare 9 mnd i året, og det vil si at jeg ville fått et par måneder uten lønn – men NAV ville likevel trekke det samme beløpet av trygda siden de trekker jevnt fordelt over hele året det beløpet de skal ha av årsinntekta mi. Sånn kan jeg ikke ha det, at jeg noen måneder får mindre utbetalt enn det lille jeg har pr i dag, så takk – men nei takk. Og foreslår du nå at jeg kan spare hver måned for å ha til “lønn” de månedene det ikke er jobb..vel, da kan du umulig forstå hva det vil si å ha lite å klare seg med, for hele poenget med å jobbe er å få noen kroner ekstra så jeg kan kjøpe meg ei ny t-skjorte eller gå på café med ei venninne uten å ha dårlig samvittighet for å ha rasert hele månedsbudsjettet.

Det var det ene jeg ville fortelle venninnene mine i går. Det andre som jeg hadde på hjertet og som har gått skeis, er at jeg måtte si ifra meg leiligheta jeg skulle flytte til nå den 20. Når jeg satte meg ned og virkelig regna på det, viste det seg at det ble alt for dyrt. Jeg måtte tross alt nå betale husleie for resten av de dagene som er igjen av denna måneden + første hele husleie for neste måned + halve depositumet. Da ville jeg hatt nok penger igjen på kontoen til å fylle opp tanken på bilen, men ikke ei krone å handle mat for. Og når jeg da hadde fått frigjort depositumet jeg har her jeg bor nå, og fått betalt resten av det nye depositumet ville jeg hatt noen få tusenlapper igjen, som knapt nok ville rekke til mat, medisin og drivstoff frem til 20 september.

Så er det sånn at jeg MÅ ha nye vinterdekk, og til min bil vil det koste minimum 8-10000. Detta må jeg jo få på plass seinest i oktober, så om jeg da satsa på at isete veier og snøen ikke kommer før i slutten av oktober, velger å justere ned innbetalinga på resten av gjelda mi og tok halve beløpet av trygda i september og  andre halve i oktober, vil jeg hver av de månedene ha 2000 som skulle rekke til alt fra mat til drivstoff, og jeg ville ikke engang kunne dra til øya for å hente resten av tingene mine. Det sier seg sjøl at det går ikke, om jeg ikke lar bilen stå..og å ikke få kjøre noe som helst før etter trygdeutbetalinga i november når hauet slår seg vrang – og i tillegg ikke ha annet enn en sofa og et lite bord i leiligheta..vel..atter en gang, takk – men nei takk!!

Så i morgen kjører jeg og brorsan de få tingene jeg har her tilbake til øya, og så skal jeg atter en gang veksle mellom å være der litt når jeg takler det, bo litt i bilen – og garantert snike meg til ei overnatting eller flere hos guttungen. Og siden jeg nå da ikke må bruke alle pengene mine på å bo, akter jeg etter hvert å ta meg en liten roadtrip igjen – kjenner at det trengs.

Det positive er at jeg har snakka med han husverten jeg hadde da jeg bodde i blokka, og han har lovd meg at jeg skal få leilighet der igjen så snart noe blir ledig. Det kan ta en måned og det kan ta et år, men det er billig, sentralt og jeg trivdes jo sabla godt der tross alt. At jeg flytta derifra i fjor er jo fordi jeg måtte gjøre meg sjøl hjemløs og flytta inn i camper’n. Resten veit dere..

Da får dere ha en riktig flottersfin dag alle sammen ❤️ Veit ikke når neste innlegg kommer, men vi sees etter hvert.

Jeg kommer til å fortsette å være på TikTok, og det siste mårrabubbelet mitt finner du HER.