BO-I-BIL’N

Med tanke på at jeg har absolutt null, nix & nada fornuftig å fordrive tida med om dagene – så har jaggu ukene sia forrige innlegg bare forsvunnet. Litt synd egentlig, for i tillegg til at jeg har ignorert de faste leserene mine, så har jeg jo også ignorert de bloggerne jeg følger – og har totalt mista oversikten over hvem som har opplevd hva… HUFF!!! 🙈

Men gjort er gjort og spist er spist – og det er nå på tide med et livstegn fra meg igjen..for æ har såååå løst til å fortelle dåkker om den kule boibil’n æ har fått mæ 😁

Yeppz, dere leste rett – det står bo i bil’n..da det ikke er en ekte bobil – men bilen min som er omgjort til mini-camper, uten strøm, vann og andre fasiliteter.

Jeg er så heldig at jeg har en storebror som er utrulig kreativ og nevenyttig, så jeg raska med meg diverse ting & tang jeg hadde liggende her etter han som bodde her før – som bl.a ei hobbyplate og ei trehylle..og så susa jeg og samegutten min (les:bilen) bortover til brorsan for litt oppgradering.

(et lite PS nu i dissa tider, da folk finn på å ta anstøt av det mest utrulige..om nån reagere på at æ kalle bilen for samegutten – gi fa.. i det!! For det første er han henta hjem til meg fra mitt elskede Finnmark..og to: navnet er meint som ei hederserklæring fra mi sia, da bilen min er det viktigste i livet mitt, forutenom sønnen min..)

Men tilbake til oppgraderinga..måtte jo starte med å få lempa alt ut av bilen – og her er utgangspunktet som broren min fikk å jobbe med.

Det første som kom opp, var ei seng. Den hobbyplaten jeg hadde tatt med, passet perfekt til formålet – og i fellesskap fant vi ut at den beste løsningen ble å ha senga såpass høyt oppe, at jeg kan ha kasser med ting & tang under den.

Litt kaffepause er aldri feil, særlig når man er i tenkeboksen for å få nye ideer..

Og det neste som kom opp, ble et kombinert nattbord og spisebord i form av ei trehylle som passet perfekt til jobben.

Deretter ble det satt opp en “benk” mellom reservehjulet og bordet. Det er god plass for meg å sitte og spise på den ene siden av den benken, og på den siden ble det skrudd fast en plastboks for lagring av bl.a gass – samt rett over den, ble det plass til en liten boks for lagring av krydder, fyrstikker o.l..

Kult..ikkje sant?

Deretter måtte brorsan til med litt kutting og sliping..

…og vips, så ble en gammel hylle som hang i dusjen, omgjort til mer lagringsplass som sitter fast nede på dørken (jada æ veit – gulvet) i fotenden av senga.

Vél hjemme igjen, heiv jeg meg rundt og fant et gammelt teppetrekk som jeg lot Singer´n få lov å herje litt med..

..og da ble det jaggu gardiner i boibil´n min også.

Da gjensto det bare å ta kompisen ut på prøvetur.. Kjekt å kunne ha ei ferdig oppredd seng til enhver tid.

Og god plass på frokostbordet, så jeg kan sitte tørt og godt når det regnet ute.
(..og seee..fikk til og med laget en duk som matcher gardinene.)

Faktisk utrulig koselig å sitte der inne, når mørket senket seg ute.

Og sånn så det ut fra utsiden, mens vi sto parkert.. (og se – æ har t.o.m brusholder..ei stor flaska passa akkurat i navhullet på felgen 😁)

Måtte jo markere på et vis at vi var gått inn i påskeuka.. Gåsungene satt godt fast på sin plass, selv under kjøring – men de stakkars påskeharene fant det tryggest å rømme ned i magen min, hehe 😉

Eneste minuset med denne varianten av en boibil, er at siden det er en pickup er det ikke dører bak – kun “lem og luke”.. altså bakluke på selve kassen, samt luken på hardtop´en. Og da det ikke er noen låsemekanisme fra innsiden, vil det være et SÆRDELES dumt trekk av meg å slamre de i lås når jeg går inn i bilen.
Men der kom da brorsan sin kreativitet virkelig til hjelp – og han ga meg denne saken, som jeg kan sette på bakluken før jeg tar ned “lokket”..

Da ser det sånn ut..jeg slipper innsyn – og trenger likevel ikke være redd for at jeg skal låse meg selv inne, så jeg må hugge meg ut med hammer og øks, hehe.

Minuset her er at det tross alt er åpent rett ut i vær & vind – noe som gjorde at det ble en smule kaldt første natta – da det hadde krøpet under minuspunktet, og snødd en del. Men “gluphodet” mitt, fant plutselig ut at jeg skulle tette hullet fra innsiden med varmekjeledressen min – og tenk – neste natt stakk ikke varmen ut av åpningen – og jeg endte faktisk opp med å ha ei særdeles varm og behagelig natt..

Så yeppz – både jeg og samegutten min er strååååålende fornøyd med resultatet. Og nå ser jeg frem til at vi skal ha råd til å ta oss mange turer i årene som kommer.

I denne omgang ble det 3 dager på veien – og jeg tok selvfølgelig en haug med bilder. Men siden dette innlegget er dedikert til den fiiiine boibilen min, legger jeg kun ved et bilde av den fantastiske utsikten som møtte meg, da jeg våknet etter første natta på tur..den flotte Innerfjorden, på tur ned mot Lofoten.

Og ja – jeg LOVER at det kommer flere bilder fra turen..selv om jeg kanskje bruker en dag eller tre mellom hvert innlegg =)

 

DAGENE SOM KOM OG GIKK..

..joda – du ser rett..her kommer et lite livstegn fra meg. De siste ukene – eller heller månedene har jaggu vært noe helt for seg selv. Etter siste innlegget mitt, for ei halv evighet siden, har jeg virkelig prøvd å legge meg i selene for å ha noe å henge fingrene i om dagene. Som fotografering, bilderedigering og skriving. Meeeeen nope – det fungerer IKKE som jeg hadde håpet. For selv om alt det er ting jeg liker å gjøre, blir det bare så inn i Helvette kjedelig når det er det ENESTE jeg har å gjøre. Og når jeg på toppen av alt er singel igjen, er det dager jeg rett og slett må ta meg sammen for ikke å starte høylytte diskusjoner med meg selv 🙈 Måtte se to ganger på ei melding jeg sendte som svar til ei venninne for ei tid tilbake, på spørsmål om hvordan jeg hadde det: ..æ et, ser på Netflix, et, søv, et, ser på Netflix, et og søv enda meir.. fascinerende livsstil?????
Konklusjon: Æ vil grine!!!! For detta er IKKJE et liv – sånn som æ vil ha det!!!!!!!!!!!!

Men for ikke å henge meg opp i det faktum at jeg må velge bort den delen av meg selv – “tateren” – som jeg elsker mest av annet, til fordel for faktisk ha tak over hodet og mat på bordet – så velger jeg å ikke skrive mer om det i dette innlegget – og heller vise dere noen av de bildene jeg har tatt siden sist. Har vært på én lengre tur (spleise-tur til Vesterålen) sammen med eine venninna mi, men ellers har jeg holdt meg her i nærområdet. På den måten har jeg i alle fall kommet meg litt ut..