ET LITE AVBREKK

Vel folkens…sida jeg posta det forrige innlegget mitt i mårres og frem til nå, har jeg faktisk fått gjort en hel masse av det lille som gjenstår å gjøre i leiligheta nå.. inkludert å vært på butikken og kjøpt søppelsekker og henta tomme bananesker. Og daaa tenkte jeg at jeg fortjente et lite avbrekk – og frokost nummer 2..så da røska jeg med meg ting & tang og sitter nå (for de lokalkjente) på en benk på et berg i Kanebogenfjæra og koooser meg i sola.

Harstad Camping på den ene sida..

..og (fra venstre) Holtet og Medkila..

samt Kanebogen på andre sida.

Det er en fantastisk flott plass dette, som jeg har brukt mye opp gjennom årene. Men litt lenger utpå, når det begynner å myldre av folk her…vel – da holder ho Helene seg laaaangt unna, hehe

Nyt livet, folkens…det gjør æ 🤩

SISTE MÅRRAN..

..juppsiyeppz – daaa var det sannelig siste mårran i detta krypinnet. Å ha samme bostedsadresse i 1,5 år er jammen godt jobba til meg å være, når man tenker på hvordan livet mitt har vært de siste 9 årene. Trur rekorden i motsatt retning er et par mnd eller no´sånt fra jeg tok innflytting til jeg tok utflytting igjen.. da befant jeg meg faktisk i Nordland fylke. Akkurat DEN hendelsen TRUR jeg at jeg har blogga om før – da jeg skulle leie et rom hos ei venninne, men det viste seg at jeg begynte å utvikle allergi mot kattene hennes..
Uansett, da denne bloggen er bare 5 år gammel, er det jo MYE her dere ikke veit om.. men kanskje jeg en dag blir å blogge om de andre årene – så dere virkelig får lære meg å kjenne, hehe..

Men nok bortsnakking og vrøvvel her.. jeg skulle jo bare skrible litt om den siste mårrarutinen her i leiligheta – som egentlig ikke skiller seg ut fra alle de andre mårraene – unntatt med det faktum at den er den siste, da.

Mårrakaffen..

..og selvfølgelig mårra utsikten, hehe.

Ha en nydeligvakker tirsdag alle sammen.. CU L8R 🥰

BLÅSLÅTT OG TRØTT I TRYNET

Bare innom en bitteliten tur for å si god natt. Dagen i dag – etter at jeg (utrulig nok) hadde meg en tusletur i byen på mårran, har som vanlig primært blitt brukt til å komme litt videre på camperbygginga. Og det begynner å merkes både i kropp og sjel for å si det sånn. Én ting er at jeg skal innrømme at jeg begynner å bli både småsliten og smålei – men vi er heldigvis nærmere slutten enn starten.
En annen ting er at jeg er jo totalt blåslått til enhver tid. Jeg får jo blåmerker bare noen ser hardt på meg, hehe.. og her er det da snakk om både ublide møter med jernstenger..

..og innpåslitne popnagletenger..

Det er bare et par av plassene – jeg er sikker på at om jeg hadde tatt bilde av meg sjøl i kun truse og bh, hadde jeg sett ut som om jeg hadde dengt fra mårra til kveld med en stokk.. Til og med i fjeset har jeg kutt og små blåmerker.
Akk ja!!

Ellers ble faktisk litt av dagen brukt til at jeg og brorsan var på shoppingrunde – er jo stadig nye ting som må skaffes tilvei til detta prosjektet..

Men nå er det definitivt kvelden her. Har lest igjennom de fleste av bloggene jeg følger, men nå makter jeg rett og slett ikke mer. Jeg er trøtt som fy i trynet, og det verker som bare pokker i betennelsen i låret. Skjønner jo at jeg ikke får hvilt foten før detta prosjektet er over, men enkelte dager er verre enn andre. Da jeg kjørte hjem fra brorsan, var det meininga at jeg skulle stoppe på en butikk for å kjøper med meg en rull med søppelsekker..hehe.. Vel, jeg stoppa utenfor butikken, men klarte ikke å få den sabla skanken UT av bilen.. så jeg satt i 5 minutt og psyka meg opp, deretter brukte jeg av restlageret med energi for å klare å kjøre hjem, rulle meg ut av bilen og nesten slepe meg opp de jækla trappene opp til 3 etasje. Så nå akter jeg å ta meg litt medisin og se om jeg klarer å få sove litt.
I mårra er det jo siste dag her i leiligheta, så da skal jeg faktisk holde meg hjemme og få pakka sammen siste rest, som bl.a madrassen, dyna og maten min.. og så skal jeg få vaska over alt før go´venninna kommer for å kjøre litt ting & tang for meg – og til slutt skal nøkkelkortene leveres.

Så ha ei riktig god natt etter hvert da, alle dåkker flotte folkan.. så sees vi nok i mårra 😊

EN ANNERLEDES MÅRRA

Kanskje litt vél drøyt å skrive om mårraopplevelsen når det er nesten sengetid – men det får stå sin prøve det.. Jeg er dessverre alt for sliten til å legge ut i det vide og det breie om dagen ellers..
Så altså.. i dag var det nemlig en totalt annerledes mårra for denna førkja.. Yeppz, jeg gjorde noe som til og med sjokkerte meg sjøl.. jeg var faktisk nede i sentrum av byen klokka 7 i mårres – og det uten at jeg hadde det skape grann der å gjøre.
Jeg bare kjente at jeg takla IKKE å sitte inne i det gode mårraværet.. jeg har IKKE drivstoff til å kjøre rundt-i-tull-turer.. og foten min er IKKE fri for betennelse enda, så så skau- eller fjelltur er uaktuelt akkurat nå.

Så da ble det inngått et kompromiss. Jeg sala gampen og kjørte ned til sentrum (æ burde sikkert skjemmes, da æ bor 10 minutt unna..) men skitt au.. det var det kompromisset, da.. jeg fikk ta i bruk bilen mot at jeg tusla meg en liten bytur.
Jeg endte opp meg å surre bort et par timer der – og noe av det jeg gjorde, var å studere hurtigruta da den ankom byen.

Ble en god del bilder da, så jeg håper dere ikke blir alt for lei..

Ellers var jeg å surra litt rundt om kring, men de bildene kommer i et eget innlegg.. og så avslutta jeg hele greia med å ta den medbrakte frokosten med meg og sette meg i Harstads lille bypark – Generalhagen – og kose meg med mat og kaffe.

Veit ikkje med dåkker – men æ er søkkimponert over mæ sjøl, hehe..

 

MANDAGSDIKT – 9

Wow.. mandag igjen.. allerede? Hvor i jøssenavn og alle smånissan har tida blitt av?
Jaja.. at tida flyr veit man jo – og mandagsdiktet i dag var faktisk skrevet på siste halvdelen av 1980-tallet (mens jeg enda var temmelig blåøyd ideologisk overfor enkelte ting) Tenk – over 30 år siden 😲


VALGET ER DITT..

Ei fri, levende jord

Ei jord hvor det ei finnes sult,

for alle trær og marker

bugner over av frukt, korn og bær.

Ei jord hvor det ei finnes krig,

for alle mennesker og dyr

lever side om side i fredfull harmoni.

Ei jord hvor sjalusi er et ukjent begrep,

for fattig og rik – sort og hvit,

er forenet i stille fred..

 

ELLER

 

Ei fengslet, døende jord.

Ei jord hvor hungersnød regjerer, 

for alle trær og marker

er besudlet med avfall og gift.

Ei jord som er herjet av krig,

for menneskene flekker tenner mot hverandre

lik store, ville rovdyr på jakt.

Ei jord fylt av angst, hat og sjalusi,

og mens våpen spyr ut kuler og ild,

stjeler de rike de fattiges brød.

Helene Harrysdatter

 

SKJØNT FOR ØYET

Sett sånn, da ble jammen et lite innlegg nå i ettermiddagskveldinga.. Er ikke så alt for lenge siden jeg kom hjem fra brorsan og camper bygginga – som vi nå begynner å komme så langt med at det nok snart er på tide med ei ny oppdatering. Men det blir IKKE i dag.

Nå tenkte jeg rett og slett å vise dere noen få glimt fra brorsans lille paradis.. Det er jo blitt temmelig grønt i lavlandet nå, og det er et vakkert skue.. yeppz, grønt og skjønt for øyet 🤩

Rett på øversida av garasjen hans..

Og rett nedafor huset.. Snakk om å bo et solid steinkast unna fjærsteinan, hehe

Spredt med naboer eine veien..

..og en snuplass som nærmest nabo andre veien.

Ingen tvil om at det er et lite paradis han har der for seg sjøl. Eneste minus er at det er litt lite sol, men man kan vel ikke få alt her i verden heller.

Nå er det på tide for denna førkja å få i seg litt solid næring.
Har akkurat hatt guttungen innom for å hente med seg en del ting som skal lagres hos han – inkludert mikroen – så i dag blir det ikke mye lettvint-mat å mekke i hop, akkurat.

Da får dere ha en flottersfin ettermiddagskveld videre – her skal det etes og leses blogg – og ellers skal jeg bare prøve å stå han av til klokka har bikka i allefall 9 – 10 i kveld 🙈

IKKE HELT PÅ NETT

Hey & hoppsann.. og god mårra for eksempel 😊
I går ble det da totalt jårr med alt her inne.. At jeg ikke er aktiv på bloggen når jeg jobber med camper´n er bare sånn det skal være, tenker jeg.. Men jeg var forholdsvis tidlig hjemme i går ettermiddag og HADDE tenkt meg innom her.. men det gikk da virkelig ikke som planlagt..

For de interesserte (hah – forteller det uansett jeg 🤪) så var det en fin jobbdag, og jeg fikk henta meg helt inn og kom ajour med alt av popping av plater.

Drittkjedelig.com og alt det der – men det MÅ gjøres..og nå er jeg da up to date med det av kledning som er kommet opp til nå.

Så – når jeg da bevegde min eminente bakdel tilbake til ei stadig tommere leilighet, hadde jeg først tenkt å gå gjennom alt av kommentarer her – men jeg fikk ikke laptop´en på nett, og jeg gadd ikke bruke mobilen, så jeg fant ut at jeg skulle lage meg litt å spise først.
Joda – et porsjonsbeger med frossen lapskaus kom ut av frysa (som tilhører her i leiligheta) og inn i mikroen (som forsvinner ut i dag) og gikk ned på høykant. Det viste seg at jeg var jo faktisk skrubbsulten, hehe.. og heldigvis ble jeg ikke sjuk av den porsjonen.. kun stappmett. Og siden eneste sitteplassen som er her utenom en hard pinnestol, er madrassen på gulvet.. vel – trenger jeg å si mer? Der flata Yours Truly ut som en halvfull sekk med poteter – og ble værende i den stillinga resten av gårsdagen.

Jeg veit ikke hvor mange ganger i løpet av kvelden at jeg prøvde å komme meg på nettet for å jobbe litt med bloggen – men ikke søtten heller at jeg slapp til..verken med laptop’en eller mobilen..

Jeg kom meg til slutt inn på hovedsida til blogg – men hver gang jeg skulle laste inn ei side for å lese, var det stopp. Fikk kun beskjed om at sidene ikke kunne vises og at jeg ikke hadde internettforbindelse, enda jeg sto som tilkoblet.

Tenker at det allerede totalt overbelasta nettet her på bygget var antagelig rødglødende i går, for det så ut til at ALLE som bor her var hjemme og på nett.
Selvfølgelig kunne jeg brukt av mobildataen min – men jeg har ikke lyst til å bruke mer enn nødvendig av den før jeg flytter ut herifra og MÅ bruke den hele tida.. så derfor klappa jeg til slutt igjen lokket, satte mobilen på lydløs og korra meg under dyna med boka mi.. og tjaaa.. våkna opp klokka 6.30 i mårres, totalt forvirra i trynet.. Var visst ikke helt på nett jeg heller, hehe.

Har sagt det før og sier det igjen – jeg er søkkimponert over hvor godt jeg sover på kun en 15 cm madrass rett på det harde gulvet.. yepp.. man er forskjellig, hehe

Hva dagen i dag bringer, aaaner jeg ikke – men håper da virkelig at jeg kommer meg innom her i allefall én gang i løpet av dagen.. så god søndag & CU L8R 🥰

QUIZ til mårrakaffen – del 18

Hey på dey.. og goood mårra.. Fant ut at NÅ er det lenge sida jeg har plaga dere med litt info om mitt ringe legeme – så i dag kommer en ny runde med spørsmål & svar – som jeg har “knabba” hos Veralynn.
Hennes svar leser du HER

 

Spørsmål 1: Hva lenger du etter akkurat nå?

Svar: At vi skal bli så ferdig med camper´n min at jeg kan flytte inn.. hehe.. DET kom vel ikke som noe sjokk regner jeg med..

Spørsmål 2: Hvilken følelse har du i kroppen i dag?

Svar: En todelt følelse.. på ene sida kjenner jeg litt stress, fordi det enda er litt småtterier som må fordeles rundt til folk for lagring.. og onsdagen nærmer seg med stormskritt. Men likevel har jeg en god og rolig følelse.. for jeg er helt sikker på at livet mitt vil ordne seg til det beste.

Spørsmål 3: Hvilke planer har du til helgen?

Svar: Vel – det samme som de siste par helgene – jobbe med camper´n så mye som mulig

Spørsmål 4: Hvordan har dagen i dag vært?

Svar: Så langt – veeeldig god.. da jeg har disse spørsmålene til mårrakaffen og ikke har rukket å levd så mye av denne dagen enda 😉
Men kan jo slenge på gårsdagen i stedet. Den var også sabla god, og jeg og brorsan kom veldig langt i byggeprosjektet. Betennelsen i foten min murra litt, og jeg klarte å lage blåmerker på meg sjøl på de mest utrulige steder – men skitt au, det var verdt det..

Spørsmål 5: Tror du at det er en mening med alt som skjer?
Svar:
JA! Jeg tror fullt og fast på at det er ei meining med alt som skjer – sjøl om mye kan virke både grotesk og urettferdig, og at jeg ikke bestandig skjønner bæra av hvorfor.
For i mitt hode er det som følger: Selv om det skjer noe helt forferdelig som jeg ikke kan forstå grunnen til der og da, er jeg temmelig sikker på at
A: enten vil grunnen åpenbare seg – kanskje mange år etterpå.. eller
B: det er ikke meininga at jeg skal forstå meininga med det, fordi den hendelsen hadde ringvirkninger som har hatt betydning for et annet menneske..jeg var liksom bare en brikke i det hele.

Et lite eksempel på min tankegang..forhåpentligvis uten å trampe noen på tærne nå.(i så fall ber jeg om unnskyldning på forskudd)
Ta et fiktiv hendelse der jente møter gutt i et rusmiljø, klinsjer i hop og får en unge som blir tatt fra dem og plassert i fosterhjem. La oss si at ingen av foreldrene klarer å komme seg ut av rusmiljøet – og hvem vet, kanskje den ene – eller begge – dør som resultat av livsstilen, uten å ha hatt mulighet til å bli kjent med avkommet sitt. Hva pokker er meininga med noe så hjerteløst?
Vel – da velger jeg å tro at den hendelsen var ikke for å være “god” eller “rettferdig” mot de som foreldre – de var “en brikke” for at nettopp dette avkommet skulle komme til verden, fordi h*n vil ha betydning i den større sammenhengen.. Enten sjøl – eller som brikker for en annen, kommende generasjon – som aldri ville blitt til dersom de to rusmisbrukerne aldri hadde møtt hverandre..
Har veldig forståelse for at dette er enormt vanskelig for mange å relatere til.. men sånn tenker da jeg..

Yeppz.. det var bittelitt om meg – kanskje ikke den helt store, nye infoen – men, men..

Ha en nydeligvakker lørdag alle sammen 🥰

 

SEILENDE STEINER

Heisann i kveldinga.. bare innom en liten tur for å si hei & hå og takk & godnatt.. og så tenkte jeg bare rett og slett å dele et nytt, kult naturfenomen med dere. Nemlig Sailing Stones.. de “seilende” steinene i Death Valley.. også kalt The Racetrack..fordi det ser ut som steinene kjører om kapp..

Bildet er lånt fra nettet

Sailing stones er steiner som beveger seg over lange avstander – uten hjelp fra verken firbeinte, tobeinte, fugl eller fisk.. Det som skjer er – ekstremt forenkla forklart – at det av og til danner seg veldig store men likevel ekstremt grunne vanndammer som fryser til is over natta.. og når så isen brytes opp i plater av den varme sola, beveger isplatene seg og “drar” steinene med seg på kortere og lengre strekninger..

Bildet er lånt fra nettet
Bildet er lånt fra nettet

Kult – ikke sant?

Ha en flottersfin fredagskveld videre alle sammen 🥰

DE SVARTE HJERTENE

En del av dere har nok fått med dere at jeg er på Tiktok og roter.. og jeg må innrømme at jeg storkoser meg der. Ser litt på videoer, og poster en del sjøl også – om alt fra camper-prosjektet til rett og slett jårr & mainnskjit.
I går (trur æ det var) posta jeg et innlegg som rett og slett går ut på å poste fargede hjerter i kommentarfeltet:
Rødt om du vil være venn med meg
Lilla om man allerede er venner
Rosa om du har et “crush” på meg
Svart – om du ønsker meg død (ja, det høres horribelt ut, men det er ikke jeg som har satt opp det der – det er ei ferdig lydfil man bruker..

Til nå har jeg fått veldig stor respons på det innlegget – og det er da utrulig mange som ser ut til å både være vennene mine der og som vil være venner..

..for ikke å snakke om at jeg har tydeligvis en del der ute som har et crush på meg, høhø 🤪

Men SELVFØLGELIG dukka det opp en haug med svarte hjerter også..

Hvorfor noen får seg til å si de ønsker et vilt fremmed menneske dødt, er ubegripelig for meg – men jeg regna VIRKELIG med at de der ville komme, så jeg personlig tar meg ikke nær av det i det hele tatt.
..det er det tydeligvis andre som gjør på min bekostning.

Som dere ser er det ei/en som går så langt og sier at vedkommende kommer til å rapportere alle som har postet svarte hjerter på profilen min..
Jeg veit ikke – jeg beskytter ikke lenger profilene på hatere og nettroll, men hva syns DU? Tenker DU at jeg burde reagere med å rapportere de?? Og i så fall – hvorfor?? når det tross alt er jeg sjøl som har posta et klipp der det åpner opp for å kunne bruke den fargen..🤔

Akk ja – æ blir aldri klok på folk, hehe..