BARE ROT, JO.. og litt tanker om VEIEN VIDERE

God formiddagsmårra fra øya. Yeppz, har fått surra meg dit nå – med ekstremt blandede følelser. Fikk vaska et par maskiner med klær i går, gått meg en herlig tur i vind og blåst, og laga meg ei nydelig søtpotet- og gulrotsuppe med kylling til kvelds. Ingen bilder av den, men oppskrifta er på TikTok..og du kan se den HER. Men ellers har alt vært bare rot på meg. Hauet mitt har “bråka” og vært temmelig høylytt, og jeg sov utrulig dårlig i natt på grunn av smerter i hele kroppen – var nesten så jeg gikk ut i bilen å la meg.

Dagen i dag skal hovedsakelig brukes til å vaske resten av skittenklærne, og prøve å planlegge veien videre. Jeg klarer ikke for alt i verden se for meg hva jeg skal gjøre med bilen min for å klare å holde meg både tørr og varm i vinter. Folk har foreslått å ta med alt fra lavvo til fortelt, MEN.. 1: -det skal kjøpes.. 2: -det skal være plass til å frakte det med seg.. 3: -det krever større områder for å kunne parkere bilen.. og 4: -det er tidkrevende og for tungvint å sette opp og ta ned, spesielt i dårlig vær.

Så han tygesen veit!!

Da skal jeg rote meg videre gjennom dagen, og håpe at noen intelligente tanker dukker opp.

Legger ved noen få bilder fra gårdagen om noen er interessert.

Utsikten min i går mårres. Det vil si, jeg sov faktisk på Heia (den der store rasteplassen med samisk butikk som alle som har kjørt nordover sikkert veit av), men doen var stengt så jeg kjørte litt lenger nedover før jeg kokte kaffe og laga meg frokost.

Et par bilder fra turen til øya.

Og noen bilder fra gåturen min her i går ettermiddag.

Til slutt kveldshimmelen før jeg prøvde å få meg litt søvn.

Ha en riktig flottersfin dag videre alle sammen ❤️

Det forrige innlegget mitt “TRE UKER PÅ LOFFEN & VAKKERT KVELDSBESØK” finner du HER.

Og dagens mårrabubbel på TikTok finner du HER.

 

3 UKER PÅ LOFFEN & VAKKERT KVELDSBESØK

Yeppz..i dag er det faktisk 3 uker siden jeg kjørte fra venninna mi med retning Finnmark, og bare vært å loffa rundt. Og fy flate for en tur det har vært.

Jeg veit jo at jeg ikke har vist dere absolutt alt siden det har vært så som så med hele bloggen, men kanskje jeg kommer med et “flashback”-innlegg eller to etter hvert..kanskje..

Nå har jeg (dessverre) begynt på returen og skal surre meg en tur til øya, fordi jeg har ting som må ordnes. Som oppgradering av garderoben. Jeg har jo alt av vinterklær der, og enkelte dager nå i det siste hadde det vært jækla kjekt med litt tykkere klær, altså.

I går ble det mest bare kjøring på meg, etter at jeg hadde inntatt frokosten min i høyden.  Jeg starta med å kjøre nesten opp til selve Nordkapp, men snudde noen solide steinkast unna både fordi jeg har vært der et par ganger før, og ikke minst fordi jeg ikke ville bruke penger.
Etter at jeg returnerte derifra, kjørte jeg innom Skarsvåg, Gjesvær, Honningsvåg og Nordvågen. Jeg er jo IKKE glad i å valse rundt blant folk & fe, så jeg nøyde meg med å knipse ett og anna bilde på avstand på alle stedene – unntatt Honningsvåg.

Skarsvåg..

Nordvågen..

Og fantastiske Gjesvær med litt inngående studering av en gammel ruin nede i fjæra.

Og selvfølgelig filma jeg litt til TikTok, det ser du HER.

I natt har det vært et forrykende vær, med regn og så mye vind at jeg så meg nødt til å lukke bakluka som ellers har vært åpen stort sett hver eneste natt disse ukene. Men før uværet tok helt overhånd, var jeg så sabla heldig at jeg fikk ho Aurora på besøk.. like vakker som alltid. Det var temmelig vrient å få klare bilder på grunn av vinden, men noen ble det – og jeg fikk testa ut noen forskjellige innstillinger.

Og nå er jeg da i kjøringa igjen. Gidder ikke stresse, men tar livet som det kommer.

Ha en riktig flottersfin dag videre alle sammen ❤️

Det forrige innlegget mitt “UPLANLAGT TUR OG JERN-GAMMEN” finner du HER

Og det siste mårrabubbelet mitt på TikTok finner du HER.

UPLANLAGT TUR & JERN-GAMMEN

Vel folkens, som jeg lovde tidligere i dag så kommer det nå et lite innlegg med litt fra en temmelig u-planlagt tur i går.

Jeg hadde ikke kjørt så veldig lenge – kanskje en times tid – fra der jeg sto parkert forrige natt, der med den kule rasteplassen som hadde mini-gapahuker for de som fikk med seg det innlegget. Jeg stoppa egentlig for at jeg skulle ta bilde av noe som så ut som en liten ruin fra veien, men som viste seg å være noe som var bygd opp av små steiner og heller.

I alle fall, da jeg hadde knipsa ferdig fant jeg ut at jeg skulle traske meg en liten tur opp på den “haugen” som lå rett bak der jeg sto.

Jeg hadde jo ikke tenkt meg noe lenger, derfor tok jeg kun en genser med meg, for det var litt sur vind. Men..da jeg kom opp på toppen, var dagen så utrulig vakker og det fjellet som lå bak haugen virka så innbydende. Så vips..der var Yours Truly på full fres opp i fjellheimen. “Haugen” jeg hadde gått til er nede til venstre.

Det var ikke mye til sti å følge..litt hist og her..men en nydelig utsikt..bare se..

..så jeg traska ivrig ivei den mest logiske veien, og kom til slutt opp til et lite vann. Selv om det ser ut som et stort og et lite vann, er det vannet jeg snakker om nærmest – det andre du ser er faktisk havet.

Og like ved detta vannet fant jeg en “jern-gamme”. Okeeey, den var ikke laga av BARE metall, men nok til at jeg kommer til å kalle den jern-gamme resten av livet, hehe.

Jeg filma innvendig, men glemte å ta bilder der. Den så i alle fall godt brukt ut.

Etter gamme-inspeksjonen bar det ivei videre til toppen – av det som tydeligvis heter Lille Børa og rager hele 303 moh.

Blingsa dessverre litt med å ta bilder på toppen (kun filming), så jeg har screenshot’a noen bilder til dere fra filminga i stedet.

Det var en fantastisk tur, ingen tvil om det. Men gjett om det var ei som var sulten og tørst da ho kom tilbake til hybelen på hjul, altså.

Juppziyeppz & that’s it. Ha en riktig flottersfin ettermiddag og kveld videre alle sammen ❤️

Det forrige innlegget mitt “SKULLE DU SETT PÅ MAKAN, DA” finner du HER

SKULLE DU SETT PÅ MAKAN, DA

Av og til sjokkerer jeg til og med meg sjøl!! Som i dag, da jeg våkna proppfull av energi og bestemte meg for å bruke litt av den til å “gå ut” å spise. Normalt sett spiser jeg jo de fleste måltidene mine ute for tida.. bokstavelig talt – men i dag nøyde jeg meg ikke med bord og stol rett utenfor bilen. Så jeg kokte kaffe, fylte tursekken med godsaker og labba ivei opp på en liten topp rett i nærheta av bilen. Og skulle du sett på makan, da – når klokka bikka 07.00 var frokostbordet dekka og jeg hadde en fantastisk start på søndagen.

Jeg hadde egentlig en fantastisk dag i fjellet i går også, og tenkte å vise dere litt bilder…men jeg har ikke fått sorter de enda, så jeg skal gjøre mitt ytterste for å komme innom her i løpet av dagen med et lite innlegg om den turen. Noen av dere har sikkert fått den med dere på diverse SoMe, men jeg har jo innsett at ikke alle her inne er aktive andre steder.

Så yeppz, I’ll be back ❤️ og vil du ikke vente på neste innlegg, finner du en videosnutt fra turen i dagens mårrabubbel på TikTok som du finner HER.

Gikk du glipp av det forrige blogginnlegget mitt, “WOHOO..EN PERFEKT START PÅ HELGA” finner du det HER

WOHOOO..EN PERFEKT START PÅ HELGA

Wohoo..lørdag og helg! Hmmm..man skulle egentlig ikke tro at jeg merker helga så veldig mye, jeg som tross alt både er arbeidsledig OG konstant på “ferie”. Men jo, jeg gjør det, altså. Merker at det er helg. For det første er verden bittelitt roligere når jeg beveger meg gjennom befolkede og trafikkerte områder. Men jeg prøver også å være veldig bevisst på at det skal være litt ekstra kos når det er helg. Som litt popcorn, kjeks eller andre ting som jeg har hatt veldig lyst på igjennom uka.
Og i går ble det virkelig markert at helga starta. Jeg overnatta jo på vakre Sennalandet, og derifra er det bare noen solide steinkast til Hammerfest.(okey..hvis du er jævlig sterkt..og en kjempe på høyde med en enorm skyskraper) I alle fall, kjæresten til guttungen tar lærlingetida si på Melkøya, og jeg var så sabla heldig at hun hadde både tid og lyst til å møte meg etter jobb. Wohooo!

Jeg henta henne der hun bor, og etter at vi hadde kjørt en liten “sightseeing” tur gikk vi ut og spiste litt før jeg farta videre. Vi endte opp med en nydelig Club Sandwich hver. Snakk om helgekos, da. En virkelig perfekt start på helga.

Men jeg dreiv ikke dank fordi om det var fredag, altså. Mens jeg venta på at hun skulle bli ferdig på jobb kjørte jeg ut av selve Hammerfest og gikk meg ikke mindre enn to turer.
Den første var til Kirkegårdsbukta i Forsøl, hvor det var både ei vakker strand og en fin, liten fjelltopp med nydelig utsikt.

Den andre turen var en totalt random sti jeg fant på tur tilbake til Hammerfest..men vakkert var det jaggu der også.

Noe annet som også var veldig vakkert, var utsikten jeg hadde til mårrakaffen.

Det er på en flott rasteplass like ved der jeg sov i natt, nærmere bestemt Oldernes rasteplass ikke langt unna Skaidi – og den er alt fra oppvarmet do med vask, friskt vann til å fylle på kanner, tømmerlass for kjemisk toalett, små gapahuker med bord og benker, samt bålgruer. Og et lite område å trø seg kvelds- og/eller mårratur på.

Men nå er det langt på dag, og jeg har faktisk vært så superaktiv at jeg har gått over 14000 skritt alt. Så nå skal jeg kose meg med kakao og knekkebrød med brunost før jeg surrer videre mot nye mål. Så tuddeluu og TTFN.

Det forrige innlegg mitt “SKAL – SKAL IKKE?!” finner du HER
Og det siste mårrabubbelet mitt på TikTok finner du HER.

SKAL – SKAL IKKE?!

God mårra og god fredag, alle sammen..jaddaaaa, da kommer det jaggu et nytt innlegg fra meg – under et døgn etter det forrige, hehe.

I skrivende stund sitter jeg fremdeles med mårrakaffen og bare koser meg. Våkna såpass tidlig at jeg fikk faktisk med meg sola som gradvis jobba seg vei over horisonten og farga nattas frostmalte landskap i gull. Se så vakkert.

Hva dagen i dag bringer veit jeg akkurat like mye – eller lite om som dere. Står parkert på Sennalandet nå, men det er så nært veien at jeg får alt av bildur rett i ørene..og det gidder jeg IKKE. Så jeg skal surre meg videre – nord eller sør – etter hvert.

Så til det som er opphavet til overskrifta. “Skal – skal ikke?!” Saken er at jeg fikk ei utrulig søt melding i innboksen min i går, fra ei som lurte så pent på om jeg ikke kunne lage bare et bittelite innlegg hver dag. Hun bruker ikke SoMe, men liker tydeligvis å lese bloggen min. Jeg blei reint rørt, jeg..og derav spørsmålet “skal – skal ikke”.
Jeg har jo ikke problemer med å få skribla ned NOE, det er bare det at jeg syns KVALITETEN på innleggene mine har dalt merkbart, fordi det har ikke gitt meg så veldig stor glede å blogge de siste månedene. Men kanskje.. bare kanskje det vil ta seg opp igjen om jeg bare holder ut og fortsetter å dele litt fra livet mitt – selv om det kan være både kjedelig og ensformig..

Tja… kanskje æ skal.

Ha en riktig flottersfin dag videre alle sammen ❤️

Det forrige innlegget mitt “Og hva er så dette, da?” finner du HER

Og dagens mårrabubbel på TikTok finner du HER

OG HVA ER SÅ DETTE, DA?

God torsdag alle sammen. Da har det atter en gang gått ei stund sia forrige innlegg, men som nevnt tidligere så må det bare være sånn i alle fall for øyeblikket. Jeg er fremdeles i Finnmark, og koser meg veldig.. sjøl om jeg hadde første frostnatt i natt, og kunne skrape hilsninger i is med neglene både i taket og på vinduene. Kaldt, ja..men det ble fort glemt så snart jeg kom meg opp av køya og fikk dagens første kaffekopp innabords.
Jeg traska meg en liten tur i nærområdet i de tidlige morgentimer – og fant dette. Noen som kan gjette hva det er?

Svaret kommer lenger ned i innlegget.

Men først tenkte jeg å vise dere litt fra hvor jeg har sovet i natt. Et stooort, nydelig område mellom Karasjok og Kautokeino, hvor det er plass til mange fricampere både på hjul og i telt. Det er egentlig en rasteplass, så her er både do, søppeldunk og bord + benker. Og ferdige bålgruer.

Jeg tar meg virkelig god tid når jeg farter rundt – har jo ingen steder jeg MÅ være, men etter at jeg hadde spist både frokost OG lunsj, fant jeg ut at ok, på tide å surre litt videre. Det ble ikke lange distansen jeg tilbakela altså, for jeg bare måtte ha meg et stopp ved Pikefossen.

Jeg hadde et innlegg derifra i begynnelsen av oktober i fjor, da jeg bodde i camper’n..men da var det litt kaldere der enn i dag. Vil du se de bildene, finner du de HER

Så var det den der rare greia på bildet helt i starten da. Personlig trudde jeg faktisk det var en svær sopp da jeg så det..men nei. Det er faktisk en slags gammel skumgummiball som har ligget ute i vær og vind så lenge at den har blitt hjem for mye rart. Det første som slo meg var å kaste den i søpla, men..da tar jeg jo faktisk livet av alt det som nå ser på den gamle ballen som hjem. Så kall meg gjerne rar, men den fikk være i fred.

Og nå er jeg på tur bak rattet igjen i  retning…tja.. jeg veit faktisk ikke enda. Det begynner å skramle skummelt på kontoen, så jeg må vurdere litt for og imot her frem til trygda kommer.

Som vanlig ligger det mårrabubbel ute på TikTok som du finner HER

Og vil du se litt filming fra Pikefossen, finner du det HER

Ha en riktig flottersfin dag videre da, alle sammen ❤️

FASCINERENDE INFO…og et tungrodd prosjekt.

God mandag alle sammen… yeppz, da kommer det et bittelite livstegn fra meg. Jeg fikk høre noe i dag som jeg personlig syns var utrulig fascinerende, og som kanskje noen av dere også setter pris på å vite.

Det kom nemlig ei eldre tøtta ruslende med ei bærspann på slep forbi her jeg har stått i natt. Godt skjult fra hovedveien, nesten nede ved vannkanten – nærmer bestemt Tanaelva – og utsikt mot Finland på andre sida.

Hun slo da av en prat, og kunne fortelle meg at i gamledager gikk det ferge over akkurat her. Wow!! Selvfølgelig ikke sånn nymoderne ferge som vi er vant til, da. Jeg spurte egentlig ikke inngående hvordan akkurat denne ferga så ut, men det var veldig vanlig at det gikk elvebåter flere steder i landet..og noen av de kunne til og med frakte biler sånn som dette.

Bildet er lånt fra nettet.

Ferga på dette stedet sluttet å gå på siste del av 1960-tallet, og hun kunne også fortelle at det hadde stått en liten kiosk akkurat der bildet under viser.

Som sagt, utrulig fascinerende.

Så var det det tungrodde prosjektet da. Nemlig bloggen. Beklager å si det, men det går bare gradvis nedover med hele greia for mitt vedkommende. Klok fra tidligere erfaringer skal jeg IKKE si at jeg legger blogginga på hylla..men jeg får dessverre null utbytte av å lage innlegg lenger. Som jeg har sagt tidligere får jeg mye mer ut av å være på de andre SoMe, som TikTok og Instagram. Men – hvem vet, kanskje det snur seg igjen etter hvert.

Hmmm..kom akkurat på at jeg har vært så lite gira her, at jeg har til og med glemt å poste link til episode 3 av podcasten min på Spotify – som kom ut 1.september. Link til den finner du i alle fall HER.

I dag har jeg da i alle fall holdt meg i ro i godværet, og brukt dagen på hårvask, klesvask og tusleturer i nærområdet.

Ha en riktig flottersfin dag videre alle sammen ❤️ Vi sees nok før eller siden.

Det siste mårrabubbelet mitt på TikTok finner du HER.

 

DET LILLE HUSET & VEIEN VIDERE SIDEN SIST

God formiddagsmårra og god fredag alle sammen. Ikke for å skryte, men gjett om jeg nyter livet mitt akkurat nå altså.

Sitter her i solgløttet og lurer på hva jeg skal finne på i dag, og fant ut at jeg skulle slenge ut et nytt innlegg før det går så lang tid at jeg atter en gang må sortere ei uke med bilder, hehe.

Jeg har jo vært på farta, da..og etter forrige innlegg begynte jeg så smått å bevege meg mot nye mål – som jeg ikke ante selv hvor var. Når jeg sjekka YR var det mest fornuftige å kurse meg mot Finland..men.. jeg hadde svært lite lyst til å bytte ut de nydelige, åpne områdene i Finnmark, med tett skog og krigersk mygg. Ikke enda, i alle fall. Så derfor kursa jeg meg heller mot Varangerhalvøya og lovnader om regn. Akkurat nå er jeg sabla glad for at YR ikke veit hva den snakker om til tider, for det var kun første ettermiddagen og litt av natta som var regnfull.. deretter har det vært oppholdsvær, om enn ikke så sabla mye sol.

Dag 1 etter forrige innlegg, altså forleden dag, var en treig dag av store dimensjoner. Jeg var bare rett og slett sliten i kroppen. Men tenker at med 10-11 dager med å gå, sitte, lage mat, spise og sove i frisk luft, i tillegg til at spondylolistesen og det vonde kneet mitt har herja litt villmann med meg, må det være lov å være litt sliten.

I går våkna jeg da til bittelitt yr men ellers bra, og etter de vanlige mårrarutinene pluss litt ekstra jobb med å få fylt opp vanndunkene fra elva som renner rett ved der jeg sov, satte jeg kursen mot Hamningberg. Jeg har jo vært der før, men fader altså, den veistrekka innover dit er jo SÅ sinnsykt vakkert.

Men før jeg viser dere de bildene, har jeg bare lyst til å vise dere det mest sjarmerende, lille huset jeg har sett på lenge. Synd at det er blitt så ensomt og forlatt..men på den andre sida er det vel nettopp det som gir det all sjarmen.

Så var det veien til Hamningberg, da. Tenker at ord er overflødige.

For meg er veien innover den fineste opplevelsen med hele turen, men det er jo veldig vakkert i selve Hamningberg også da..selv om… eeeeh… jeg tok ikke et eneste bilde der, kun litt filming til TikTok. Jeg hadde i alle fall en fantastisk fin tur, og avslutta med en trasketur fra bobilparkeringa og ned til havet. Vilt og vakkert langs hele turen.

Kan trygt si at det er et verna område her.. noe som faktisk er veldig bra spør du meg.

Yeppz, det var ferden min de to siste dagene. I natt har jeg stått mellom Komagvær og Skallelv.. sistnevnte ser du i det fjerne på bildet under…på et utrulig flott område.

Jeg hadde en nydelig mårrautsikt..og så ble det jaggu bål på meg også. Snakk om perfekt start på dagen for Yours Truly.

Ha en riktig flottersfin fredag videre alle sammen.. så sees vi etter hvert ❤️

Legger ved link til både gårsdagens og dagens mårrabubbel på TikTok, fordi i går fulgte det med en liten videosnutt fra turen til Hamningberg..om noen vil se.

Gårsdagens mårrabubbel HER

Dagens mårrabubbel HER

 

10 DAGER PÅ VEIEN – del 2

Juppziyeppz…her kommer andre del av bildekavalkaden fra de siste 10 dagene.

Aner du ikke hva jeg snakker om? Da kan du jo ta en titt på del 1 HER.

Da jeg avslutta forrige innlegg var jeg på tur opp mot Gamvik..som du ser et glimt av under her. Jeg hadde bestemt meg for å dra og titte på Slettnes fyr som ligger rett utenfor der. Nå var jeg dessverre så surrete at jeg knipsa null bilder av selve fyret..bare filming til TikTok og Instagram. MEN.. jeg fikk tatt bilder ut gjennom vinduene på toppen. Jeg var nemlig så sabla heldig å komme akkurat da et utenlandsk par fikk nøkler for å kunne gå inn, så da spurte jeg selvfølgelig om jeg kunne få gå inn sammen med dem..noe de sa ja til..wohoo.

På tur ned igjen..var jaggu 10 etasjer høyt, så gjett om jeg fikk trimma lårene på tur opp, hehe.

På returen ble det en liten omvei til Dyfjord, fordi ei av TikTok-følgerne mine som kommer derifra hadde ytra ønske om at jeg skulle se bygda hennes.

Ellers har det vært en haug med småturer på temmelig ukjente steder, og så huska jeg faktisk på å stoppe ved Humpen – Norges eldste fjell.

Etter å ha studert det flotte, gamle fjellet som faktisk er ca 2900 millioner år, ble det en ny tur til Grense Jakobselv. Jeg sier ny, fordi jeg var der for en del år tilbake også.

Nydelige Kong Oscar II Kapell.

Ikke noe å si på utsikten, akkurat.

Yeppz..rett over gjerdet er Russland.

Så ble det en del mer surring rundt om kring i området – fremdeles Russland rett frem, før jeg tok turen til Treriksrøysa i Pasvikdalen i går.

Saaaaabla vått!!! Skulle egentlig hatt støvler, men skitt au.

Tok dessverre ikke flere bilder fra selve turen oppover til”røysa” – hadde ikke tid!! Da jeg var ca halvveis kom det nemlig et par militære på ATV etter meg, for å informere at jeg hadde 2 timer på meg før de skulle sprenge ei gammel bru 3 km nedenfor parkeringsplassen der bilen min sto. Det ville si at om jeg ikke kom meg over brua igjen før den tid, måtte jeg nok bli værende der til ny bru står klar om ei lita uka. Det ønska jeg virkelig IKKE, men til røysa ville jeg. Det er godt og vél 5 km en vei, og jeg hadde brukt nesten en time på halve distansen.. så gjett om det var ei som fikk den eminente bakenden i høygir, haha. Brukte i alt 1t 45min på resten av turen frem og så tilbake, og passerte den før nevnte brua et helt kvarter før de skulle sprenge den. Dæven æ er god, haha.

Inngangen til “røysa”.

Russland rett frem.

Og Finland der fremme.

Det var en hektisk men fantastisk tur, som jeg håper jeg får muligheten til å gå i roligere tempo en annen gang.

I natt har jeg stått på enda et vakkert sted, og jeg føler meg så utrulig heldig som får se alt dette.

Hva resten av dagen i dag byr på – for ikke å snakke om de neste dagene, skal bli spennende å se. Og om det tar en dag eller ei ny uke til neste gang jeg stikker innom her – vel.. det får tida vise.

Ha en riktig flottersfin dag videre alle sammen ❤️