FROSSENPINNE PÅ SIGHTSEEING

Etter en lengre periode med kanonbra vær, og skyhøye tall på gradestokken – fikk vi i dag en runde med regn og gråvær..og sett fra mitt ståsted – istemperatur (12 grader..som jeg hjemme i nord-Norge ville ha kalt for god sommertemperatur, hehe) 😂Men selv om stakkars meg holdt på å fryse kattunger på meg, fant jeg, søstersen og barnebarnet hennes veien til den gamle festninga på Kongsvinger.

Jeg har vært der tidligere, men denne gangen fant jeg ut at jeg faktisk skulle lage et lite innlegg om turen. Selve festninga veit jeg ikke så mye om..men leste meg til at den ble anlagt i årene fra 1673 til 1784, og at den aldri har blitt beleiret eller erobret..

Og med det sagt – her er bilder fra dagens “sightseeing” 😉🤗

På tur opp og inn..

Ganske kult med de gamle steinrommene..

Søstersen og barnebarnet på inspeksjon ❤️

Måtte jo deige mæ til litt, æ oxo 😉

Spennende for en liten tass, det der 😉

Og på tur ut igjen..

Ble jo ikke allverden av bilder, da..men tenker at litt er nå bedre enn ingenting.. 😉🤗

5 DAGA PÅ FARTA

Yeppz, dere ser rett..her kommer jaggu et nytt innlegg fra meg igjen. Tenk – hele 2 stykker på ei uke..makan..blir jeg ivrigere nå, kan jeg jo bli beskyldt for å være seriøs blogger, hehe 😂

Uansett..som jeg nevnte i det forrige innlegget, hadde jeg planer om å ta meg en liten rundtur – og som tenkt, så gjort..og tirsdag mårra lempa jeg både vått & tørt i bilen – samt litt ekstra klær – og kursa meg vekk fra søstersen og Kirkenær – ja faktisk fra hele Hedmark – og endte opp med å ha første “ta-et-bilde” stopp på en smal, snirklete vei ovenfor Lomen i Valdres..med utsikt over innsjøen Slidrefjorden.

Deretter surra jeg videre i sikk-sakk, og før jeg visste ordet av det, var jeg på tur langs Tindevegen. Den første biten, som går fra øvre Årdal, er sykt bratt, smal og svingete..men dødskul å kjøre. Fikk ikke stoppet for å ta bilder, fordi jeg møtte biler nesten hele tiden – og ved ett tilfelle måtte jeg bokstavelig talt rygge bak i grøfta, for at en svær bobil skulle komme seg rundt svingen. Takk mine skapera førr at æ kjøre “traktor”, og kommer frem korsomheilst 😉

I manko på bilder, legger jeg ved screenshot av veien, sånn som google maps viser den.

Vél oppe, og i godt driv videre – måtte jeg bare bite i det sure eplet og betale for å komme videre. Visste jo fra sist jeg kjørte der, at det er bomstasjon midt på fjellet – men seriøst – fy pokker for en pris..

Men vakkert – og langstrakt er det sannelig..så tja..kanskje det er verdt kronene..?..

Skal innrømme at selv om jeg stoppa både hist og her, gadd jeg ikke ta noe særlig med bilder. Tåka kom sigende, og ødela hele fotogleden, hehe 😂

Så, med tid og stunder kom jeg meg av Tindevegen, og bega meg opp på Sognefjell. Var der for første gang i fjor, sammen med søstersen, etter at snøen var kommet – men da var det skjedd et eller annet med veien, så vi måtte snu halvveis. Men i år var veien åpen – OG i en nydelig sommerprakt. Jeg campa midt oppi der om natta, og fikk meg en nydelig start på onsdagen.

Frokost ved et trivelig, lite vann er aldri feil♥️

Og du verden for en utsikt 😍

Etter et par fantastiske timer på fjellet, var det på tide å farte videre.. Stoppa selvfølgelig både titt og ofte, og gjorde hva jeg kunne for å nyte turen..men det ville blitt et aaalt for langt innlegg om jeg skulle tatt med absolutt alt..så jeg holder meg til de plassene som jeg var lengst på.

Som her..har totalt glemt hvor det er hen, men vakkert var det jaggu..trur aldri jeg har sett så grønt vann før 😍

Neste sted jeg ble værende på, var på Valdresflya..og der overnatta jeg til torsdag.

Kjekt med det lille Nordmarkateltet mitt, for det går nesten i ett med terrenget..

En ting som er sååå vanvittig bra her “nedaførr” i landet, er at det er temmelig mørkt ute om nettene – selv om det er sommer og varmt..og det var supertrivelig med besøk av en vakker ne-måne som titta på meg fra horisonten ♥️

…og her trengs vel ingen forklaring 😉

Et annet sted jeg stoppa opp og virkelig tok meg tid til å nyte, var etter at jeg hadde forlatt flya, og kursa meg videre – med Hardangervidda som potensielt mål..den vakre innsjøen Heggefjorden i Heggenes i Rogaland.

Etter hvert kom jeg meg da på vidda..men det var så inn i hællsprettens mye folk som okkuperte alt av avkjøringer og parkeringsplasser, at jeg valgte å surre meg videre etter en aldri så liten pust i bakken 😉

Frisk og uthvilt surra jeg meg videre – ned fjellet, via Kinsarvik og Odda, og snirkla meg til slutt opp på Haukelifjell..et sted jeg bare simpelthen ELSKER♥️ ..så de neste x antall bilder er derifra..

Valgte å sove ute under åpen himmel..bare rett og slett fantastisk 😍

Dagen etter..fredag, tok jeg meg en runde innover ei sykt smal og svingete grusvei, som gikk inn til ei demning..

…og for å komme over den, måtte jeg gjennom en port..for så å komme på en enda smalere vei 😂

Og her stoppa fjellveien..

Utrolig vakkert, ikke sant?

Men etter noen deilige timer i et nydelig vær – ble det rett og slett for varmt..og jeg valgte å sette nesen videre..uten mål og mening.

Starta med å komme meg ned av fjellet og tok meg en stopp på Haukeli, for å studere kartet..og valgte meg ei rute opp mot Geilo igjen, via Rjukan..hvor jeg hadde minipause for å kjøpe is..og huska akkurat på i tide å ta et bilde før jeg dro videre 😉

Etter hvert som dagen gikk, begynte jeg å leite etter et sted å sove om natta. Kjørte bl.a over Dagalifjell, men det var hytter og biler over alt hvor øyet kunne se..og det gadd jeg ikke..så da jeg innså at jeg begynte å nærme meg Geilo igjen, bestemte jeg meg for at jeg like greit skulle se om jeg hadde lykka med meg på Hardangervidda denna gangen..og yeppz..fant meg en flottersfin plass, med en nydelig utsikt.

Da det var litt seint før jeg parkerte, gadd jeg ikke sette opp teltet.. og det florerte med mygg og veps, så jeg skippa å ligge ute kun i soveposen..så det endte opp med at jeg sov i bilen, med begge bakdørene åpne, og myggnett foran åpningen.

Koselig å sitte bak i der, og bare nyte roa. Ei super avslutning på en flott dag..

..og på en flott tur. For dagen etter, i går, vendte jeg nesa nedover til søsteren igjen..og skal nå være sammen med henne og barnebarnet resten av ferien hans 🤗

Ha en flottersfin søndag, allemann-alle..så sees vi plutselig ♥️

 

 

 

 

Continue reading “5 DAGA PÅ FARTA”

SOMMEREN SÅ LANGT..

…vet ikke om det er flaut – eller beint ut latterlig..men jeg oppdaget nettopp at det er nesten 2 måneder siden siste innlegget mitt her. Heeeerrefredogfader, da..snakk om at latskapen blomster hos enkelte av oss, hehe 😂

Men nå kommer i alle fall et lite sammendrag av sommeren min så langt – og så får vi se om jeg klarer å knø meg til å være litt mer aktiv videre fremover..

Det første som sto på tapetet, var å få bilen gjennom en ny EU-kontroll..og uten større utlegg enn et hjullager, en lenkearm, et par lyspærer og nye vindusviskere, var Buster min klar for 2 nye år i min tjeneste.

Da bestevennen var friskemeldt, satte vi nesen sørøstover, med det for øyet å besøke søstersen, som jeg ikke hadde sett siden november i fjor.

Jeg kursa meg ned gjennom Sverige, og hadde et par – tre flotte dager i de svenske skoger 😉

Et lite, koselig vann hvor jeg sov ei natt..aaaner ikke  hvor..

Dette er faktisk et 2000 år gammelt meteorkrater, et eller annet sted i midt-Sverige.

Da jeg kom meg over på norsk side, la jeg turen innom Hessdalen, og tok meg en aldri så liten fjelltur der ♥️

 

 

Så – endelig kom jeg meg ned til søstera mi, og ble det naturlig nok stooor gjensynsglede..og vi var å surra litt rundt på dagene, og kosa oss i godværet. Et av stedene vi endte opp på, var Gruetunet på Kirkenær, med masse flotte, gamle bygninger å se på.

Meeeen..Adam var visst ikke så lenge i Paradis, sies det..og jeg var i alle fall ikke så lenge hos søstersen – for ei lita uke etter, satt jeg på et fly nordover, for å starte del 2 av ferien. Jeg møtte for ei lita tid tilbake, en som jeg likte ganske så godt – og fant ut at jeg (for å bli bedre kjent med han) skulle slå til på tilbudet om å være med han i bobilen, på en ukestur til Sel – og dansebandfedtivalen der.. (dåkker som kjenne mæ og musikksmaken min – yeppz, mulig at galskapen tok overhand ei stund, hehe 😜)

Åkke som..jeg lot bilen stå igjen sørpå, tok fly nordover..og endte opp med å ha ei fantastisk uke, med mye latter, sang og morro, sammen med fantastiske folk.

Festivalplassen lå vakkert til langs Gudbrandsdalslågen.

Det var ei uke med full fart og masse musikk, både inne i storteltet..

..og ute ved og i det mindre teltet..

Og ellers gikk dagene med til sløving, kos og fin utsikt (les: biler)

Men uka tok slutt..og med den, idéen om å komme nærmere innpå et annet menneske. Helt ærlig, så er jeg nok for “vill” for mitt eget beste. Han kjørte meg ned til søsteren, og var sammen med oss der et par dager, før vi skilte lag – enige om at vi er alt for forskjellige.

De siste dagene nå, har gått med til å være sammen med søstera mi og barnebarnet hennes.

Vi har farta litt rundt, og bare kosa oss.

Har t.o.m fått knødd meg til å se Nes kirkeruiner..utrulig kult.

 

Så slik har grovt sett min sommer vært så langt. Jeg har planer om å farte litt rundt for meg selv ei lita stund nå..noe som trengs for å komme litt til hektene igjen..på mange måter..

Så følg med..kaaanskje kommer det et nytt blogginnlegg susende 🤗