FULL FART INN I 50-ÅRA..

Hei og hoppsan..da er det vel på tide å få skribla litt her inne igjen..

Man kan trygt si det har vært full fart inn i 50-åra, for jeg hadde rund-dag på mandag, og siden da, har det vært rimelig turbulent, hehe =P

Det er jo ikke hver dag man fyller 50 (heldigvis, hehe), så litt markering måtte til..derfor starta jeg dagen med å kose meg med ei lita, ferdigkjøpt ostekake og noen pakkenelliker fra søstera mi og familien, etter frokost.

 

 

Hadde ikke invitert til noe stort lag, men laga bl.a ei bløtkakenere bare sånn i tilfelle..

Og ut på ettermiddagen kom det faktisk en del familie og venner innom, og jeg hadde en superflotters dag. =D

Tirsdag var ikke fullt så trivelig. Kongen min har jo sagt takk & farvel – ødelagt gearkasse og nedslitt clutch – så den dagen skulle jeg kjøre en siste tur med han, før han ble parkert og avskilta..meeen..jeg kom meg ikke mer enn halvveis til broren min der bilen skulle parkeres – før kongen dabba sakte men sikkert av i farta, til han stopp helt..yepp..der var den clutchen så nedslitt som det bare var mulig å få den – så da måtte jeg ringe broren min og få han til å komme og slepe meg.

En ting var nå slepinga de siste milene hjem til han – det gikk jo greit – men det var ikke fullt så enkelt å skulle få kongen dit han skulle stå parkert. Vi måtte få kongen opp halve bakken hos han, inn et hull i gjerdet og så over marka til andre sida..noe som ikke var helt lett, siden bilen ikke gikk for egen maskin.
Så broren min prøvde først å feste et stag mellom bilene våre, for å prøve å rygge meg inn, som om han rygget med henger..

..men det gikk ikke så bra, fordi kongen er sabla tung, og ville bare vri seg sidelengs.

Deretter henta han traktoren og klaska skuffa i bakenden på kongen og prøvde å skyve med den – men nope!! Fungerte ikke.

Kongen var vanskeligstilt, og ville bare sidelengs, og til slutt hold vi på å gå i gjerdet til brorsan..trur jeg hadde 1cm klaring på slutten, så han måtte heller dra meg sidelengs oppover et stykke.

Til slutt fikk han nok, og saga et ekstra hull i gjerdet sitt helt øverst, så han kom seg inn med sin egen bil, og fikk slept meg midt ut på marka..deretter kjørte han bak med, fikk satt på staget igjen, og så rygga han og dytta meg, mens jeg fikk styrt kongen på plass.. PUH!!

Prøver å legge ved en liten videosnutt fra den siste økta, der King Blaze blir satt på siste hvilested..håper dere får til å se den.. 🙂

https://youtu.be/SLM3X4-K-YI

Legger ved YouTube-linken i tilfelle den fungerer bedre..

https://youtu.be/SLM3X4-K-YI

Da det var unnagjort, og vi hadde hatt en liten pause, heiv jeg meg til og jobba litt sammen med de andre som var der. Det skulle graves vekk en hel mengde muld, stein og leire fra siden av garasjen til broren min, for å prøve å komme til dreneringa som er tett som bare fy.. Vi grov og hakka for hånd, mens han var å henta løsmasse med traktoren etter hvert, og kjørte det vekk. De andre har vært der i flere runder alt og gravd, og denne dagen fikk vi gjort oss ferdig med det viktigste, og komme så langt ned og inn at det er enklere for han å gjøre jobben. 
Skal innrømme at jeg var en smuuuule sliten i de fleste muskler, etter 7 timer graving i steiksol – men ikke noe en god, varm dusj og litt meddusin kunne fixe etterpå, hehe =P

Onsdag var litt roligere dag – og jeg satt store deler av tida og bare sløva ute på verandaen – men om ettermiddagen kom sønnen til broren min bortover med en bil det var meninga jeg skulle låne ei stund. Jeg SKULLE nemlig kjøpe en annen bil hos han, som han bare skulle sette inn ny topp på – men så viste det seg at den ikke passet – og det kunne blitt en dyr – og ikke minst langtrukket affære – å få den ferdig fiksa…så han tilbydde meg i stedet å kjøpe den bilen jeg egentlig bare skulle låne. Noe jeg sa jatakk til med stor glede, fordi jeg likte den bilen myyyye bedre enn den jeg egentlig skulle kjøpe, hehe.. 
Så sånn endte jeg opp med Patrolen – som rimelig kjapt fikk navnet “Buster” =D

Og i går, torsdag, var jeg først på biltilsynet og fikk ordnet med tingene der..levert inn skiltene til kongen og omregistrert Patrolen over på meg. Deretter tok jeg meg en lengre kjøretur, for å bli litt kjent med bilen. Det er en turbo-diesel..med langt flere hester under panseret så det kongen har..og det var rett og slett en fryd å kunne kjøre i jevnt tempo, uten å måtte dytte bilen oppover de værste bakkene, hehe =P
Deretter avslutta jeg med et supertrivelig skravlebesøk i går kveld/natt, av en venn jeg ikke har sett på flere år 🙂

Så nå gleder jeg meg til å få litt bedre råd etter hvert, til å kunne kjøre meg en lengre tur..mest sannsynlig sørover. Men det blir ikke riktig enda – for det første må jeg som sagt få litt bedre økonomi etter alt det styret som har vært i det siste – pluss at det er et par, små lekkasjer på ny-bilen som jeg skal få hjelp til å fixe før jeg setter avgårde på langtur..

Ojsann..ble litt lengde på dette innlegget, hehe..men sånn er det vel bare av og til, når man har mye på hjertet på én gang, 😉

Ha en super fredag da, alle sammen…og riktig god helg <3

 

#ukeoppdatering #bursdag #feiring #venner #jobbing #tur #kjøretur #nybil 

EN GOD, GRÅ DAG

Det er grått i nord, i dag..egentlig ikke noe uvanlig det, da..men i dag plaga det meg ikke noe særlig å våkne opp til grå himmel og våte hagemøbler. 
Jeg sulla rundt og gjorde meg ferdig med det vanlige mårra-ritualet mitt, jeg..og så rigga jeg meg til på sofa med frokost og boka mi, satte på litt dempet, klassisk musikk på tv og bare nøt tilværelsen.

 

Regnet hadde stoppa tidlig i mårres, og etter hvert tørka det opp ute..så da tok jeg meg en liten tusle-tur..først rundt omkring i hagen, og deretter i fjæra, før jeg henta boka mi og slo meg ned litt i hagen og hørte på måkeskrik som blanda seg med bølgeskvulpet..ganske herlig, må jeg si =)

 

 

 

 

Og nå er jeg godt planta innendørs igjen. Har sittet og surfa litt på nettet, og mens jeg satt her, så jeg plutselig en skygge i øyekroken som gled forbi utenfor vinduet..og seee..der var det sannelig en som kjempa seg padlende forbi langs land..tøft!! =D

 

Ellers blir nok ikke den heeelt store, fysiske utfoldelsen her i dag, nei..planlegger kun koselige aktiviteter som strikking, lesing, baking og titte litt på en eller annen film..har haugevis av DVD´er, i tillegg til Netflix – så det er nok å ta av, hehe =D

Ha en fortsatt supertrivelig søndag da, alle sammen =D

 

#søndag #grådag #overskyet #kosedag #sløvedag #hage #fjæra #stiltogrolig 

LESEGLEDE

En av de tingene jeg setter veeeldig stor pris på, er å lese..det er få ting som får sløve-modusen min i høygir, enn det å kravle seg opp i sofa i pysjen, med en stor kopp te, litt “tjafs” å gumle på – og ei god bok =)

Akkurat nå er jeg midt i bok to av Slottskrønikene av Santa Montefiore.

 

Jeg hadde faktisk ikke fått med meg hverken forfatteren eller serien, jeg (helt i min egen verden som jeg er..) – før jeg plutselig oppdaget bøkene i et stativ ved inngangsdøra på en butikk jeg stakk innom.

Var i manko for lesestoff, og tenkte at “hmm..vi tester de ut”..men jeg hadde jo ikke lyst å bruke 300 kroner på bøker, dersom det viste seg at jeg ikke kom til å like de..får nå være måte på sløseri også, da 😉 Så jeg starta med å kjøpe kun den første boka…hehe..hadde ikke lest mer enn et halvt kapittel, da jeg innså at dette var virkelig ei bok etter min smak – så dagen etter dro jeg tilbake og kjøpte de andre to også..og jeg simpelthen elsker det jeg har lest til nå =P

Og tenk..her om dagen kom ei venninne innom, og hadde med seg et helt plastnett med bøker til meg. Oh lykke <3
For jeg er like glad i å lese krim & science fiction, som “snørr & tåre”bøker, så nå har jeg heldigvis lesestoff ei gooood stund fremover 😉

 

Ha en flotters fredag videre, alle sammen – og god helg <3

 

#bøker #lese #leseglede #hobby #avslapping

PRØVER IGJEN..

Heisann alle sammen..yepp..her kommer et lite livstegn fra meg igjen.

Først av alt må jeg si tusen, millioner takk for tilbakemeldingene på det forrige innlegget mitt..selv om jeg ikke fikk stabla meg sjøl nok på beina til å svare på alle kommentarene, skal dere vite at de ble lest – opptil flere ganger – og virkelig verdsatt <3

Så – de som har fulgt bloggen min stort sett fra starten av, har sikkert fått med seg at jeg har slitt en god del – lenge – og at det har bl.a gitt seg utslag i bloggginga mi. Var jo helt bestemt på at dette skulle bli en blogg KUN dedikert til natur og friluftsliv…og derfor – med alt som har foregått spesielt det siste halve året, og livet mitt har kursa seg mer og mer vekk fra å være “konstant” ute – valgte jeg å slutte med hele blogginga, da den ikke lengre kunne dreie seg om det jeg hadde tenkt i utgangspunktet.

Dessverre sliter jeg fortsatt..MEEEEEN…så har det seg nå sånn, da..jeg liker jo å skrive, og av og til kan det faktisk være godt å få satt ord på det man tenker og føler..ser liksom tingene i et annet perspektiv, da..så jeg har bestemt meg for å prøve meg så smått med bloggen igjen – og denne gangen blir det en “dagbok-blogg”..dvs.jeg blir å skrive om hva som helst – når som helst – uten å legge det presset på meg selv om at jeg MÅ skrive noe hver dag..eller at det MÅ være kun om ditt eller datt..og jeg kan heller ikke love at jeg (i første omgang) blir å klare å holde tritt med dere..blir garantert å lese bloggene jeg følger, men kan ikke love at jeg blir like flink til å kommentere..og håper dere tilgir meg for det =)

Så med det sier jeg bare “I´m ba-aaack”…og legger ved noen bilder fra en liten “kosekrok” jeg har i hagen her =)

 

 

 

 

Ha en nyyyyydelig dag videre, alle sammen <3

 

#hverdagsblogg #livetmitt #hage #kosekrok