OPPDATERING & ETTERTANKE

I dag har det vært en dag viet til oppdatering og ettertanke..

Oppdatering av meg sjøl, både om hva som skjer her på bloggen, og litt om hva som skjer i livet til de jeg bryr meg om. Skravla bl.a ei god stund med han kompisen min som jeg hadde med meg på roadtrip i månedsskiftet februar/mars.. Vi har ikke snakka på godt og vél 2 uker, så det var kjekt. Og ingen av oss har et behov for å henge over den andre.. vi har våre separate liv, og at vi ikke snakker sammen verken ukentlig eller månedlig er helt normalt.. men når vi da først ringes – eller møtes – kjennes det ut som om det var i går vi så hverandre sist. Og så melda jeg litt med go’venninna mi nå i kveldinga. Ho er ikke heilt i form om dagan, stakkars – så jeg måtte sjekke om ho “står han av”…og det gjør ho.. “ukrutt forgår ikkje så lett” var hennes ord, hehe.

Det er ikke mange jeg har rundt meg..ei god “handfull”.. men jeg setter SÅ utrulig stor pris på disse få, men fantastiske folkan æ har i livet mitt..dem er absolutt gull verdt.

Ellers var det den delen som var via til ettertanke, da.. Litt av fokuset har streifa den livsstilen min og alt jeg har opplevd på godt og vondt de siste 7-8 årene.. men hovedfokuset – på denne siste dagen i mars – har vært på nettopp den måneden som nå tar slutt.. for den har hatt veldig mange skarpe svinger og et terreng med enormt mange berg- og dalbanelignene topper og dalsøkk… men alt i alt – etter å ha hatt ei “opptelling” – mars har vært veldig, veldig bra 😊

Ha en riktig fin torsdagskveld da, folkens – og ei riktig god natt etter hvert..så sees vi i neste måned.

Ble noen innlegg i dag, da.. og linkene til de, finner du her:

Quiz til mårrakaffen – del 11
Hva svarten skjedde i går..
Nødvendig onde – med belønning
Storskaret

STORSKARET

..ok – ting gjør seg jo ikke sjøl, akkurat – så skal jeg få lagt over mesteparten av gammelbloggen min, må jeg vel bare jobbe på.. Og i dag hopper jeg faktisk litt tilbake i tid, i forhold til de seineste innleggene jeg har flytta over kategorien GAMMELT NYTT – for jeg fant plutselig et fra slutten av august 2012 som jeg hadde lyst å dele her også..nemlig min første (men absolutt ikke siste) tur til:

STORSKARET

Hallo der ute – mååå bare få sagt det, altså…for en utrolig nyyydelig dag vi har hatt i Harstad i dag.. da klokka så ubarmhjertig røsket meg ut av skjønnhetssøvnen kl.7 i mårrest – og jeg fikk gluggene nok opp til å fokusere blikket, så jeg jo at det var et helt utrolig vær på yttersiden.. så jeg spratt opp av senga (i svært sakte kino, vel og merke..) og fikk dratt guttungen ut av senga og sendt han på skolen..så heiv jeg meg rundt og kikka litt på kartet..

Har lenge hatt lyst til å gå opp i Storskaret, og har ei kjempegod venninne som har vært der flere ganger og som har skullet vist vei for meg før.. så DA var planen klar – Storskaret neste.. Jeg kikka på klokka og fant ut at jeg skulle driste meg til å ringe hun venninnen min og høre om hun hadde tid og lyst til å traske sammen med meg.. som sagt så gjort…men – hun svarte ikke!!! Oh gru… jaja.. da får jeg klare meg selv, tenkte jeg – og lempa kropp og sekk i bilen og durte i vei.. etter ei lita stund ringte mobilen (det var venninna mi, det – som nettopp var våkna – sovedyret, hihi 😉 – jeg krangla med mobilen ei stund for å prøve å få svart henne – det gikk ikke så bra – endte opp med å sette henne på “pause” (forbanna touch-tinge-tang-sak..blæh!), så jeg fant ut at det var tryggest å kjøre ut av veien og ringe henne opp igjen… og såååå fikk vi kontakt – og hun ville veldig gjerne være med..så da tok jeg turen dit og drakk litt mårrakaffe mens hun fikk spist og ordnet seg – og såååå dro vi..

Starta veldig sakte og greit, og klarte å kurse oss rett opp mot dit vi skulle.. flinke venninna mi som viste vei – og må bare få sagt at omgivelsene var helt utrolig oppover der..jeg var målløs.. eller eehhh..rettere sagt tvert motsatt..har visst ikke helt skjønt det der med å være målløs, jeg..for jeg bubbla & bæbbla og akka & oja meg bare værre over den utrolig naturen og utsikten som utfoldet seg..bråkebøtta meg!!…dessverre yter ikke bildet noen rettferdighet for hvordan det egentlig er oppover der.. men tro meg – vakkert og storslått er passende ord..

…oppover går det…både med meg…

…og venninna mi..med sin splitter nye touch-tinge-tang-sak (blæh! enda en gang, hehe..)
En nydelig utsikt utover mot Andørja og Rolla…
Et flott, lite vann – som jeg ikke har klart å finne navnet på på kartet….
..enda et flott vann – venninna mi lurte på om det kunne være Langvatnet, mens jeg stemte for Skarvatnet..
..og tenk – enda et vann…som venninna mi trodde kunne være Vinkelvatnet..
I etterkant – når jeg nå har sjekka kartet – viser det seg at Langvatnet hennes er Skarvatnet – og Vinkelvatnet er Langvatnet.. såååeeehhh…sånn kan det gå her i verden, hehe..
Jeg innbilte meg at vi var kommet så lang opp og bort at vi var på baksiden av Sørvikfjellet å rotet – og hadde egentlig tenkt å traske oss opp på en topp for å sjekke om jeg hadde rett eller ikke – men siden vi begge har familier som vi skjemmer bort med middag på bordet til bestemte klokkeslett, valgte vi å gjøre vendereis etter ei stund oppi bakkan.. men først tok vi oss tid til en liten knekkebrød, appelsin og vannpause mens vi nøt dagen til fulle..
Og bare for å ha det sagt – vi VAR ved Sørvikfjellet å rota – så det, så..
Turen nedover gikk utrolig raskt – ganske så bratt hist og her (vises ikke så godt på bildet), men som de spræke damene vi er, trippet og trappet vi så lett på tå nedover lia…holdt ikke på å tryne mer enn et par ganger, hahahaaa…..

Takk for følget så langt – ha en fantastisk dag videre.

NØDVENDIG ONDE – MED BELØNNING

Mange her har nok fått med seg at jeg hadde en gastric bypass for ca. 10 år siden..og en av de tingene som fulgte i kjølvannet av det, er at jeg må ta B12-sprøyter hver 3 mnd resten av livet.

Det vil si, de første 3 årene trengte jeg det ikke, da lagrene mine var helt fine. Men etter det har jeg da måttet sette de sprøytene. Jeg trur jeg var én eller to ganger hos legen og fikk det gjort – men innså kjapt at det der pæset gidder jeg ikke – så jeg fikk ei venninne som jobba i helsevesenet til å lære meg å sette de sjøl.. og det har jeg da gjort siden..

Det plager meg ikke i det hele tatt – men det er jo ikke akkurat sånn at jeg roper: “JIPPI” hver gang jeg skal stikke meg sjøl – så som en liten motivasjon, lovde jeg meg selv hjemmelaga pizza-baguetter som belønning når jobben var gjort..

Nammi…pizza, melk og boka mi…yezz..her skal det koses i sofakroken 😉

HVA SVARTEN SKJEDDE I GÅR..

Da har mårrakaffen fått gjort sin magiske virkning, og øynene begynner å nå tinntallerken-størrelse, hehe..
Og jeg tenkte å komme med ei lita forklaring på gårsdagen.. for de som følger meg, fikk nok med seg at det kom kun 2 innlegg fra meg i løpet av hele det siste døgnet – og at jeg ellers var totalt fraværende på bloggen, med både kommentering og svaring på kommentarer..

Så – hva svarten skjedde i går ?

Vel – ei stund etter det første innlegget mitt “en hjerne i vinterdvale”  klarte jeg i godt samarbeid med mårrakaffen å vekket den opp av dvalen…hvorpå den dustehjernen gikk rett over i grublemodus – og der ble den værende..
Først må jeg ile til her og si at jeg er IKKE gått i en ny depresjon der alt er bare mørkt og trist.. nei jeg er rett og slett… tom.. Det er vel det ordet som dekker best det jeg føler.

Etter innlegg nummer 2 i går – DHMO – klappa jeg igjen lokket på laptop´en og ble bare sittende – og liggende totalt apatisk hele, jækla dagen.
Jeg var faktisk ikke innom bloggen en eneste gang etter det.. Begynte å svare på en kommentar på fjæsboka, men gadd ikke mer der heller, da jeg ikke er interessert i å ha “høylytte” diskusjoner på nettet – mi erfaring er at det ender aldri godt, da det er alt for enkelt å misforstå og feiltolke det skrevne ord og dermed gjøre seg opp sine egne meininger – som i utgangspunktet slettes ikke har noe med saken å gjøre.

Så dermed ble dagen brukt til tenking og grubling.. og det var ikke BARE av det negative, for jeg er faktisk kommet et skritt videre i planene mine videre fremover.
Jeg har ikke skrevet så mye annet tidligere, enn at jeg har en plan – og dere skal få ta del i den så snart jeg har litt mer klarlagt for meg sjøl.
Det som IKKE var så positivt med gårsdagens tenking og grubling, var at jeg ble dobbelt så rastløs som det jeg har vært i det siste. Har jo klart å holdt rævva mi i ro nå i 14 dager etter operasjonen, nettopp fordi jeg vil gi såret mest mulig tid til å gro pent.. men seriøst – alle som kjenner meg GODT og veit hva dette koster meg, veit også at det er et stort varsko – med flashene lys & hylende alarmer når rastløsheta begynner å nå et for høyt nivå..

Foreløpig klarer jeg å stå han av (og ja, jeg forstår at veldig få forstår meg helt her). Jeg føler meg fortsatt temmelig tom innvendig – men i dag er hjernen tilbake til den normale tenkemodusen – og DET går heilt greit 😉

Ha en nydeligvakker torsdag, da – og tusen takk for at du tar deg tid til å lese bloggen min ❤

QUIZ til mårrakaffen – del 11

God mårra  godt folk – håper dåkker har hatt et fint døgn sia sist jeg var innom her.
Noen har kanskje fått med seg at det kom kun 2 innlegg fra meg i går – og at jeg heller ikke svarte på kommentarer eller var innom for å kommentere hos dere.. og forklaring på DET kommer litt seinere. Er for trøtt til å gidde å prøve å ordlegge meg på en fornuftig måte akkurat nå – derfor tar jeg en ny runde med spørsmål & svar som jeg denne gangen har stjælt hos Veralynn.. hennes svar finner du HER

Spørsmål 1: Om du fikk velge en låt som din uvenn måtte høre på non-stop i en uke, hvilken låt skulle du velge da?

Svar: Trur det måtte bli “Psycho”… til Hitchkok´s film med samme navn..

Spørsmål 2: Irriterer det deg om bilde ditt i passet eller på førerkortet ikke blir så bra?

Svar: Nei egentlig ikke – sånne bilder ser da vel aldri særlig bra ut..eller??

Spørsmål 3: Hva er den verste duften du kan tenke deg?

Svar: Lukta av jordbærviskelær… Den lukta som jeg forbinder med noen rosa viskelær som “alle” hadde på midten/slutten av 80-tallet. DA syns jeg de lukta godt, men nå slår magen krøll på seg når jeg kjenner noe som minner meg om den lukta… GRØSS!!

Spørsmål 4: Om du ble tvunget til å velge mellom å aldri mer i livet bruke noen for for sminke, eller aldri mer få lese en bok. Hva skulle du velge?

Svar: Enkelt – aldri bruke sminke.. da jeg pr. i dag aldri bruker sminke, hehe

Spørsmål 5: Hadde du noe kallenavn da du var yngre?

Svar: Ja… tjukka.. smultblubba.. blåkvalen.. Take Your Pick!

Yeppz..det var alt i denne omgang..på tide å bælme mere mårrakaffe 😁

DHMO

Første gangen jeg leste om DHMO skal jeg innrømme at jeg letta litt på øyebrynene, ja – før det gikk opp for meg hva det var jeg leste. Men dette viser litt av hvor lett det er for folk å glemme å tenke sjøl, og la seg rive med av det de blir fortalt – og la frykten ta over, uten å ta seg tid til å undersøke fakta først…

Farene ved DHMO – dihydrogenmonoksid inkluderer:

  • Substansen som også blir kalt «hydroksylsyre» er en av hovedkomponentene i surt nedbør.
  • Bidrar til jorderosjonen.
  • Bidrar til drivhuseffekten.
  • Akselererer korrosjon og nedbryting av elektrisk materiell;
  • Forhøyet inntak kan forårsake ubehagelige virkninger
  • Langvarig kontakt med dets faste form medfører alvorlig skade på vev.
  • Innhalering, selv i små mengder kan føre til dødsfall.
  • I gassform kan det føre til alvorlige brannskader.
  • Det har blitt funnet i tumorer hos terminalen kreft-pasienter;
  • Abstinenser hos personer med avhengighet av substansen medfører døden i løpet av 168 timer.
Tekst oversatt til norsk: Jeff har vært profesjonell idrettsutøver i over 10 år. I 7 år har han brukt Dihydrogen Monoxide (DHMO) for å få økt utholdenhet. Jeff er nå avhengig, og uten DHMO vil han dø i løpet av 3 dager.. Det finnes ingen kur.

Veit du hva DHMO er??

Di Hydrogen Mon Oksid – H2O – også kjent som vann 😉

Så langt tilbake som i 2004 var det i Aliso Viejo i den amerikanske delstaten California noe luringer som (etter sigende) skulle gjøre narr av det hippe og miljøbevisste California, der hvert gatehjørne hadde sin egen selvoppnevnte og selvhøytidelige ekspert på det meste..  og endte opp med å skremme vettet av bystyret i stedet, da de gikk ut med at store mengder dihydrogenmonoksid truet miljøet og sikkerheten.

Politikere er visst seg selv lik over alt – for de benyttet seg av det lettest tilgjengelige politiske redskap, og foreslo forbud mot styggedommen uten å skjønne hva det dreide seg om..
Men – heldigvis – før de rakk å vedta forbudet, gjorde vennlige sjeler dem oppmerksom på hva det var de ville forby..

“Rådmann David Norman i Aliso Viejo sier at de burde tenkt seg om, før de satte folk til å granske saken.
– Våre folk gjorde en slett jobb, innrømmer Norman.”

(Kilde: NTB)

Tenker de følte seg temmelig smarte etterpå, haha..

Dagens moral: Du skal ikke tro alt du hører

EN HJERNE I VINTERDVALE

Fyttikatta, liksom.. i dag er jeg så trøtt i trynet at jeg nesten sitter å hangler ved bordet..og jeg er i gang med kopp nummer 3 av mårrakaffen..

Fatter faktisk ikke hva som har skjedd i natt – for jeg sovna rimelig kjapt når jeg la meg rundt 22.,og våkna ikke før nærmere 6.. Greit nok, jeg var våken én gang i 3-tia, men likevel.. og jeg PRØVDE virkelig å ligge lenger i håp om å sovne – men DA var hjernen totalt innstilt på å løse verdensproblemer på løpende bånd.. mens nå, virker det som den har gått i vinterdvale.. (forbaska tuilling!!)

Kanskje ikke så rart, for det var ikke mye koselig å titte ut av vinduet i dag heller, og se at det var kommet enda mer snø.

Så akkurat NÅ har jeg ikke stort andre planer for dagen enn å få skremt såpass liv i hauet at jeg klarer å stå han av. For jeg veit at å gå å legge seg igjen, fungerer ikke. Jeg er dessverre av de som aldri klarer å sove på dagtid, uansett hvor trøtt jeg er. Det er nemlig som om at det sekundet jeg lukker øynene, er det en bryter som blir slått på – og så kommer alt av tanker – både positive og negative – flommende over meg.. og det er absolutt ikke noe jeg gidder å utsette meg sjøl for. Da er det bedre å peise på med koffein og satse på at hjelpa er underveis..

 

LITT AV HVERT

I dag har det vært en sånn dag der jeg føler at jeg har fått gjort kjempemasse..tatt i betraktning at jeg må subbe rundt i snilefart.. Starta faktisk dagen – etter at jeg hadde lest litt blogger – med å få farga håret..

Og tro meg, det trengtes..for fyttikatta så mye grått som hadde grodd frem.. huttetu & haha..

Før..

..og etter..

Deretter surra jeg legemet mitt til legen, som du kan lese om i innlegget “ut av respekt” som ligger nederst på siden her.
Når jeg dro derfra, kjørte jeg meg da en liten luftetur – men var så opptatt med å nyte friheta at jeg ikke tenkte ett sekund på å stoppe og ta bilder.

Vél hjemme igjen, inviterte jeg naboen på en ekstremt enkel middag når han var ferdig på jobb. Hadde nemlig en kjøttdeig som var ferdig stekt – og den MÅTTE spises i dag for at den ikke skulle bli ødelagt.. Og da ble det nachos.

Det var supertrivelig, og vi drakk ettermiddagskaffe og skravla masse-masse i flere timer etterpå, før jeg ble for trøtt i trynet og han tusla seg ned.

Og nå er det litt sofasløving fremover til det blir sengetid. Gidder ikke engang å prøve meg på å komme meg på nett for å se serier – så jeg krøller meg likegodt sammen i sofa med boka mi ei stund.

Ha en riktig fin kveld videre, alle sammen.

Her finner du de andre innleggene mine i dag:

Bloggmårra
..ut av respekt..!
2015 – ble bærre tull!!! Hurra for 2016

2015 – ble bare tull!!! HURRA FOR 2016

Jada – regner med du skjønte at dette er enda et innlegg som er lagt over fra gammelbloggen, og er havna inn under kategorien GAMMELT NYTT her.. og er dette din første tur innom her, så..eeeh..er da dette et av flere innlegg fra den gamle bloggen min, som jeg holder på å flytte over til denne..

En god del bilder her, da.. bare sånn at dere veit det 😉

2015 – BLE BARE TULL!!! HURRA FOR 2016

..yepp..det er liv i Trolltufsa enda..har så mange ganger prøvd å klappe tak i nakken på leg sjøl for å begynne å blogge igjen – meeen nei..!!..har vært så utrulig mye som har skjedd i livet mitt dette året – så energien har rett og slett ikke strukket til…og det enda jeg har tittelen “turbotøtta” hengende over meg, hehe 😉

Vel..først ei kjapp oppsummering av året – holdt mæ i nord pga. familiesaker som måtte ordnes, og bodde i Harstad i campingvogna frem til i begynnelsen av mai, da jeg kjørte opp til Tromsø og bodde nesten 2 uker i bilen mens jeg gikk på kurs..så – i midten av mai kjørte jeg ned til Finnskogan og søstra mi – men ..knappe uka etter måtte vi begge sette nesa nordover grunnet flere familiesaker. Planen deretter var å rydde og selge huset etter moren vår, som var flyttet på sykehjem – men skjebnen går sine egene veier – og det endte opp med at jeg flytta inn i huset i stedet – med det for øyet å bli der 1 år til å begynne med..altså frem til sommeren 2016..så her sitter jeg da..med 2 kullsvarte pusekatter og en hund jeg av og til har på lån..
Er jo uføretrygdet i utgangspunktet, men nekter å la det dominere livet mitt – så jeg prøver å jobbe når jeg kan – og har fått mulighet til å jobbe som assistent/tilkallingsvikar på sykehjemmet her i kommunen..noe jeg trives godt med..men ellers prøver jeg å være mye ute..har laget meg et eget rituale om morgenen, der jeg først forer dyrene..og ordner til meg selv mens de spiser, og så marsjerer vi på rekke & rad ut på verandaen, der jeg spiser min frokost – uansett vær…veeeldig deilig..ok – av og til veeeeldig kaldt – men fortsatt veeeldig deilig..

Nå er vi i altså kommet til veis ende i dette året – og jeg har hatt mange, flotte turer – selv om jeg ikke har blogget om dem..i det nyet året SKAL jeg bli flinkere til å være aktiv..om det blir noe fra alle turene, kan jeg ikke love, men mer enn det ble i 2015..

Så her følger en liten bilde-serie av turåret mitt..blir ikke å kommentere noen av dem, for jeg husker ikke hvor alle bildene er tatt – ellers får dere bare nyte synene – og så “sees” vi i 2016..

GODT NYTTÅR ALLE SAMMEN!

(noen av bildene har dårligere kvalitet enn de andre, fordi de er tatt med et elendig mobil-kamera..og noen er lagra ekstremt små i forhold til de andre – ane ikkje koffer æ gjorde det, da..)

That´s all, folks 😊

..UT AV RESPEKT..!

..yeppz, ut av respekt for de rundt meg som bryr seg om meg..og som har sendt meg melding på privaten med oppfordring til å få en lege til å se på det vanskeligste såret mitt.. Nå har jeg vært og fått det sjekka!

Hadde EGENTLIG bare tenkt å ringe dem for å forhøre meg hvor vidt det er lurt å pøse på med sårkrem – eller om det ville være med på å holde såret for fuktig til at det vil gro..

…”pell dæ nu hit og la en sykepleier se på det” var beskjeden jeg fikk..

Vel – jeg hadde tenkt å protestere..men så tenkte jeg da på alle dåkker nydelige menneskan som da tydeligvis er litt bekymra på mine vegne…og ga meg for overmakta.

Både en pleier og legen min sjekka såret, og det er ingen ting feil..

Det er jo kun innvendige sting, og det som var skjedd, er at det øverste stinget hadde vært for stramt, så det rauk…og dermed løsna litt hud som får det til å se ut som et hull. Groprosessen er i full gang med å ordne opp, og det som siver ut er bare blodvatn fra innsida.

Men jeg lovde på tru og ære at jeg skal komme innom en tur på fredag også, så hun får sjekke om stinget som rauk, har smuldra bort – eller om hun må klippe litt..

Yeppz..der SER dåkker kor GLAD æ er i alle dåkker flotte folkan som bryr sæ om mitt ve og vél…at æ til og med drar til legen i tid og utide 😉❤️

Og nå – sida jeg likevel måtte koste bilen fri for snø og dra ut – kjører jeg meg en liten luftetur i samme slengen 😁 CU L8R