GREIT NOK – MEN NEI TAKK..

Hmm..sett sånn..langt på dag, alt – og jeg har knapt nok hatt tid til å være innom her. Jeg leiter fortvilet etter et sted der jeg kan parkere og stå noen dager, men det står altså en bil (med eller uten campingvogn), en bobil eller motorsykler på hver en steika plass som er større enn 10 kvadrat. Joda, det finnes en del større rasteplasser og parkeringsplasser…som her. Det er greit nok, men definitivt ikke for meg.

Ei natt? Jada.. Lenger? Nope! Nix! Njet! & Neitakk!!

Det var litt sånn der jeg sto i natt også, sjøl om det var på Gaularfjellet.. Men der fikk jeg nå tatt litt fine bilder på utkikkspunktet som var ca 15 minutter unna meg

Ja, og så måtte jeg ta et bilde av isen som lå å duppa uti et vann.

Akkurat nå har jeg meg en matpause – glemte lunsjen, så jeg gikk rett på middagen. Fant meg to vegetarburgere på 50% i dag, og sammen med stekte poteter.. Nydelig 🤩

Men grunnet dårlig med kjølekapasitet må de spises opp kjapt, så da blir det garantert vegetar på meg i mårra også, hehe.
Ellers har ei nydelig tøtta vipsa meg litt som er øremerka et godt måltid – og gjett om jeg veit hva jeg skal kjøpe…må bare finne et sted som selger det først..men daaa får dåkker også se 😉

Ellers har ei anna vipsa meg bursdagsgave på forskudd – med fremymting om kanskje litt godteri i tillegg. Oooooh ja..gjerne, så til helga blir det nok snop på Yours Truly.
Tja…hva ellers..
Jo..når det kommer til lekkasjen, trur jeg at jeg har lokalisert den. Fikk låne meg ei svær gardintrapp på en bensinstasjon og klatra opp på taket.. Og den eneste, tenkelige muligheta er ventilen. Det er en båtventil med metallkuppel, og sjøl om det visstnok skal være ei form for drenering på den, ser jeg som sagt ikke noe anna fornuftig enn at den blir overfylt – og en plass må jo vatnet ta veien da.. Så ho gamla skrudde like godt av metallkupoelen, gaffateipa den totalt innvendig, deretter gaffateipa jeg innerdelen fast ned på taket, skrudde kuppelen på igjen, og gaffateipa den fast både over selve kuppelen og rund den, ned mot taket.. HAH!!!! Det bør holde til jeg får fjerna hele skiten og tetta igjen.
Yeppz gaffa/ducttape er genialt…eller som fyren på stasjonen sa når jeg leverte tilbake trappa: If you can’t “duck” it – then fu*k it! 😉

Ha en flottersfin dag videre – CU L8R

OPPSUMMERING

God mårra fra Gaularfjellet. I dag starter jeg rett og slett med ei bittelita oppsummering over det siste døgnet mitt – i bilder. Jeg skal skrive litt mer om både det eine og det andre etter hvert, men i dag akter jeg å nyte mårrakaffen ute i sola, og legge litt planer.

Selfie må til 😉
Sognefjellet
Sognefjellet
Et nydelig fossefall rett nedenfor Turtagrø og innkjøringa til den fantastisk vakre Tindevegen.
Et eller annet sted langs Lusterfjorden (trur æ), på tur til Sogndal
Bøyabreen..herrefred, det er faktisk snart 4 år sida jeg var der sist..og da sammen med søstersen ❤️
Et nydelig parti på tur opp Gaularfjellet, før jeg endelig fant ei ledig luke å parkere på for natta.

LYKKEN ER EN BROR, EN HÅRVASK & GULE SOKKER

Først må jeg få takke for alle gode tanker som er sendt min vei 🥰 dåkker er fantastisk. Beklager nå om jeg ikke får svart på alle kommentarer, men jeg er utenfor dekning lange perioder om gangen..
Forrige innlegget var temmelig svartmalt, men nå er jeg kjæmpe-happy igjen.

Den snille brorsan ringte meg og sa han syns det var for jævlig, både lekkasjeproblemet, men også at jeg skulle være nødt til å bevege meg tilbake til nord, når det skinte så igjennom at det egentlig er det siste jeg ønsker.
Så han vipsa meg bursdagsgave på forskudd, og nå skal jeg gjøre så godt jeg kan med å få tatt tak i og fiksa problemet mens jeg er på farta.
Gjett om jeg ble glad!! 🤩
Og nå har jeg fått tatt meg en hårvask (elver nok rundt om kring her)

..og fått på meg splitter nye, gule happy-sokker.

Yeppz – lykken er…. ❤️

ET SNIKENDE MØRKE

Mårn folkens.. akkurat nå sitter jeg å nyter livet så godt jeg kan, men dessverre er det noe svart og ekkelt som flyter rundt meg akkurat nå. Et snikende mørke.

Det har vært litt stille fra meg det siste døgnet – men jeg har dessverre kommet til et punkt der kropp, sjel og hode absolutt IKKE samarbeider. Jeg kjørte til jeg fant litt oppholdsvær, sånn på tur opp på Sognefjellet, og der parkerte jeg, spiste meg ei brødskive og la meg…klokka 14.30..og har mer eller mindre sovet i ett til klokka 7 i mårres. Jeg er ikke trist, lei, deppa eller oppgitt, jeg er nummen. Og av erfaring veit jeg at det er den verste “følelsen” jeg kan ha, for hakk i hæl følger likegyldigheta.. Det er et stort varsko om at jeg er ute på dypt vann mentalt, og jeg ønsker ikke gå tilbake til det stadiet.
Dette kan nok for enkelte føles som mye surk fra mi sida, men seriøst – da tenker jeg at folk får slutte å lese bloggen. Detta er livet mitt – hjemmet mitt for gudane veit hvor lenge – og jeg kjenner at tankene må få komme ut et sted.

Probmet med døra som jeg fikk hjelp til å fixe, ser veldig bra ut til nå…og jeg min arme idiot – etter å ha sjekka status etter siste, kraftige regnskyllet tillot jeg meg å senke skuldrene i to sekunder og føle oppriktig glede..
Jau dæven! I det jeg tar dassrullen med meg ut for å bruke den til det formålet den er beregna på, så “drypp”!! Der datt det en jækla vanndråpe rett i panna mi…fra plateskøyten midt i rommet.

Jeg orker ikke skrive så mye om det akkurat nå, nyoppstått som jeg er, men det er blitt en enorm lekkasje i taket, og etter at jeg prata med brorsan i går, har ting bare eskalert. For det som bare var en temmelig stygg flekk i går mårres, har nå spredt seg tvers over hele taket langs stålrøret og ned langs veggene…pluss at det har funnet veien videre til neste stålrør og viser fuktsymptomer over hele taket og ned langs veggene der også.

Ha mæ unnskyldt for å være ekstremt sliten av å kjempe for å ha et trygt sted å bo.

I dag skinner da som sagt sola..

..men selvfølgelig er det nå ikke noen annen utvei for meg enn å returnere til nord, der jeg har utstyr for å prøve å få fixa opp i galskapen. Jeg kan ikke bare løpe ut og kjøpe nytt, og pengene raser ut fra konto. De faste regningene er der, og jeg har allerede kjøpt inn småting og tang på turen, alt fra pakninger og pensler til skruer og anna stæsj, og som forventet er drivstofforbruket gått opp, og kar’n bruker nå 1,3 på mila i snitt. Matbudsjettet har selvfølgelig også endra seg, for nå er jeg tvunget til å kjøpe små pakker av både ost, melk, egg osv, fordi jeg har kun et minikjøleskap og ingen mulighet til å fryse billige varer. Heldigvis og tuse takk atter en gang til alle de nydelige folkan her som har hjulpet meg med “øremerka” penger..for får jeg beskjed om å kose meg, så gjør jeg så godt jeg kan med litt ekstra ❤️

Så valget nå er enten å kjøre kontoen helt tom og vente til den 20 i neste måned før jeg kjører nordover og dermed bruke halve utbetalinga til det…eller vende nesa gradvis mot nord og så kunne bruke litt av neste trygdeutbetaling til å investere i hjemmet mitt. Valget er egentlig enkelt, sjøl om jeg hater tanken på å dra oppover nå. Og det har ingen ting med “nykker” å gjøre..men jeg rett og slett sliter mentalt der oppe.

Så som jeg har nevnt tidligere, de som trudde at jeg nå lever drømmen, at alt er bare tut & kjør og at hele trygda kan gå til latter og lek… Vel – for å si det på godt nordnorsk: se til hælvette å ta dæ en bolle!!

Og ellers – ha en flottersfin dag alle sammen. Veit ikke hvor aktiv jeg blir her inne i dag, men skal prøøøøve å svare på kommentarer før dagen er omme 😊

ON THE “RØMMEN” ON THE ROAD AGAIN

Yeppz nå er jeg på veien igjen – og nå rømmer jeg unna drittværet..
Veit jo at det dessverre er elendige forhold nesten over hele landet, men skitt au – et eller annet sted finner jeg nok sola. Og NEI!! æ kjøre ikkje nordover.
Jeg er da ute av Møre og Romsdal (for denna gangen) og akkurat nå står jeg på en rasteplass langs Vågåvatnet i Innlandet.
…et temmelig oversvømt Vågåvatnet, for å være helt ærlig, hehe.

Men det er vel ikke å vente med all snøsmelting og regn som er.. For fyttikatta som det har hølja ned det siste døgnet. Der jeg sto i natt, mellom Hjerkinn og Dombås, var det reine syndefloden. Om YR stemmer, var det over 20mm som skulle ned i løpet av ganske kort tid.. Makan!

Hvor ferden går videre, veit jeg ikke.. Det er jo vakkert nok her, da..

..men neitakk til detta regnet. For øyeblikket ser det ut til å være greit vær ned mot Lærdal, såååeh… 😁

MANDAGSDIKT – 13

Dagen i dag har bare rast i fra meg, og nå er jeg parkert for natta mellom Hjerkinn og Dombås. Bloggen har blitt temmelig ignorert, så nå skal jeg lage meg litt mat og i alle fall svare på kommentarer 😊

Og – bedre seint enn aldri, heter det jo – så her kommer da mandagsdiktet.

Dette er IKKE et nytt dikt..men likevel temmelig aktuelt..

INN I MITT INDRE

Står på terskelen til mitt indre, 

en annen dimensjon.

Der har hvert spørsmål

aldri bare ett svar, 

og en sann venn

en den dyreste skatt man kan ha.

Rett innenfor

følger alle muligheter hver sin vei,

med en ny utfordring bak hver sving.

Lenger inn i denne verden,

lever monstrene fra fortiden 

–  de livnærer seg på frykt..

Min frykt!

Men jeg vet – skal jeg komme i mål,

må jeg finne min styrke 

gå inn i mitt indre

og møte skyggene

fra en tid som er gjemt

men ikke glemt.

Helene Harrysdatter

TAKK TIL MINE BAMSEMUMS-ENGLER

Wohoooo… Daaaa trur æ jaggu ett av de viktigste probleman med the Vagabond Wagon er løst (kryss fingre, tær, armer, bein, auan..) ..nemlig å stoppe vannet som legger seg på taket fra å fosse inn i camper’n. Og – ikke minst har jeg fått erfare at engler finnes der man mist forventer det ❤️

For…da jeg småsurken som ei tygd og utspytta sursild ankom Sunndalsøra i mårres, var den geniale idéen å rett og slett se om jeg fant noen som kunne selge meg et eller annet som kan stoppe den derre vanndusjen som kommer inn hver gang det har regna og jeg åpner døra. Rota meg først bort til et byggefirma, men de sendte meg videre til eine naboforretninga – som var ei blikkenslagersjappa. Og yeppz, de var så hjelpsomme som bare det.

De studerte, tok mål og diskuterte, og til slutt ble vi enige om at de skulle lage ei “takrenne” som kunne lede vannet vekk.

De hadde litt å gjøre først, så de ba meg komme tilbake etter noen timer..som jeg da for en gangs skyld brukte på et shoppingsenter av alle ting.. Mhmmm..se forrige innlegget 😉

I alle fall…da jeg kom tilbake, hadde karan diskutert litt seg i mellom, og funnet ut at det kanskje var bedre med ei “list” (kan ikkje forklare det annerledes) langs hele taket bak, for å stoppe regnet fra å renne ned over døra.

Praktisk – og så ble det billigere regna de med.. Og DET hørtes jo ekstremt bra ut for Yours Truly, ja..så peis på!!
Så gluntan heiv seg til, de – og jeg skal innrømme at det var enormt snodig å sitte å se på at andre jobba…for meg..men du verden så kjekt, hehe.

Og som den mara jeg veit jeg kan være, måtte jeg selvfølgelig forsikre meg om at det ble brukt rustfrie skruer..og at det kom litt silikon der det trengtes..

Og prisen???? Vel.. 2 poser bamsemums..
Heilt seriøst så trudde jeg han sjefen der kødda, men nei…han meinte det var ikke store jobben, så det skulle jeg få..
Jeg var jaggu nummerert fra å begynne å tute som ei jækla kjærring, og bare årelang trening av sjølvbeherskelse hindra meg fra å hoppe rett rundt halsen på kar’n.. Så jeg dura sporenstreks inn til sentrum igjen og kjøpte 3 poser til han (dem)..vél fortjent.
Tenk så heldig jeg er, som får møte sånn snille folk, da.. som faktisk er med på å “berge rævva” mi, uten at de veit noe som helst om meg, anna enn at jeg var en rappkjæfta nordlænning som kom rekende forbi..

Glømte selvfølgelig i forfjamselsen å legge igjen navnet på bloggen min til dem, men gutta…om dåkker rota dåkker inn hit likevel og les detta: Tuuusen, milliona takk for hjelpa…dåkker kommer for evig til å være mine bamsemums-engler ❤️

SETT SÅNN.. OG SÅ PÅ EN MANDAG..

Joda, av og til overrasker jeg til og med meg sjøl.

Saken er at da jeg våkna i mårres, var jeg i et elendig humør.. Enkelte dager ER jo bare sånn, og sjøl om jeg nå “lever drømmen”, betyr det ikke at alt jeg sliter med i hodet blir borte med et POFF! heller. Så laaangt derifra. Så jeg skippa blogg, mandagsdikt og frokost, fikk kaffe på termokoppen og satte meg bak rattet – retning Sunndalsøra.

Og her er jeg nå..og humøret er stigende. Har surra litt for å se om jeg fikk fiksa noe til bilen, og det kommer i et seinere innlegg når alt (forhåpentligvis) er klart.

Mandagsdiktet kommer også, men mulig det blir kveld før jeg får posta det.

Og nå sitter jeg faktisk på café!!!! Alle som kjenner meg, veit at det er noe jeg gjør så sjeldent at det i snitt ikke er én gang i måneden engang. Men skulle du sett sånn..her sitter jeg da..på en mandag og koser meg med frokost..

..på et senter i Sunndalsøra.

Og tenk..jeg har til og med shoppa litt..og er nå den lykkelige eier av en ny sommertopp for de ikke helt glovarme dagene. Blir å poste en selfie når jeg tar den i bruk 😉

Fy farao, detta er faktisk jækla digg! 🤩

Ha en flottersfin mandag alle sammen.

STAUPET & TUNNELEN

Yeppz, da har jeg forflytta meg noen mil. Det var utrulig vakkert der oppi fjellheimen hvor jeg har vært de siste 3 nettene, men det rauk opp til bare regn og skitvær igjen der i mårres – så jeg pakka sammen rotet mitt og farta videre
Nå står jeg parkert nede på havnivå, et eller annet sted mellom Eidsvåg og Sunndalsøra, og veit ikke helt om jeg syns været er så veldig ok her heller. Det er meldt litt regn og en del vind i kasta, men jeg kjenner at jeg ORKER ikke bekymre meg om den døra og lekkasjen akkurat nå. Får ikke gjort noe med den før tidligst i mårra uansett.

I alle fall, det var utrulig mye fascinerende å se på dissa milene siden jeg forlot Aursjøen – men det som beit seg mest fast hos Yours Truly, var en foss (sjokk) og en tunnel.
Fossen var Aurstaupet..

..et vakkert syn som har en fallhøyde på over 240 meter.

Det var bare 400 meter å traske nedover fra der jeg parkerte

..og tadaaa… “staupet” Et vakkert syn å nyte 🤩

Så til den tunnelen, da…djiisezz!! Sjekk det her..

Jeg har kjørt mange tunneler i detta landet, fra nord til sør, og øst til vest..men jeg trur denna får prisen som den verste. Kul, ja…men farsken.. Kjørte rett inn i ei bekmørkt “grotta” der jeg – siden det var en eneste, stor sving hele greia – så null & nix trass tusenmetrene mine..


..men ble litt litt mer oversiktlig når veien retta seg ut.

Det var synd at jeg ikke knipsa bilde da jeg kom ut på andre sida, for der var det smalt og bratt, gitt..men følger du meg på Instagram, ligger det en liten videosnutt på historia mi der, som viser siste del av tunnelen og et glimt av veien på andre sida.

Nå er det kvelden her..snart i alle fall. Skal lage meg et ostesmørbrød eller to, og kanskje se en film. Nå er jeg blant de som foretrekker melk til sånn mat – meeen, melkelageret mitt tok slutt i går, og jeg var da virkelig alt for lat til å ta laus bilen for å se om jeg KANSKJE fant et sted innenfor en radius på 10 mil som solgte melk, hehe. Så da tenker jeg at saft får gjøre nytta 😉

Ha en flottersfin søndagskveld videre, alle sammen.

KABLAM!..og GRINETE SOM FY

Heisann og god søndag alle sammen 😊
I går kveld må jeg innrømme at jeg ble GRINETE som fy, altså. Jeg hadde brukt dagen til å fikse litt mer på camper’n, som bl.a å få skrudd inn flere skruer i listene på utsida, samt malt et strøk hvitmaling på nerveggen inne ved kjøkkenbenken og andre strøket på innsida av døra. Været var supert, overskya og litt vind..men steike varmt. Perfekt til sånn jobb spør du meg, og så langt, alt vél..

Men så laga jeg meg en kopp kaffe og satte meg inni camper’n for en liten pause. Da plutselig så jeg et hvitt, skapt lys rett på utsida, og før jeg rakk å tenke tanken på hva det var jeg så – KABLAM!!!
Yeppz, lyn & torden.. Og det var nært, for da jeg skynda meg å sjekke lyn-appen min, viste det seg at det hadde slått ned midt mellom meg og sjøen rett nedenfor her (står enda parkert ved Aursjøen)

Nå liker jo jeg tordenvær, så det var ikke det som fikk meg grinete.
Nei, skjønner du..det tordenværet kom jo heilt uanmeldt på meg, og det var meldt godt vær hele dagen akkurat her. Men her drønna & flasha det som bare det rundt ørene mine. Og med torden kommer som regel regnet hakk i hæl..og før jeg rakk å reagere begynte det å høljeregne og blåse opp noe helt vanvittig. Så det eineste jeg kunne gjøre, var å klappe igjen den nymalte døra og stå han av.
Fremdeles ikke noen stor grunn til å bli grinete det, da.. Men DET ble jeg til gangs da jeg så at vannet fossa inn fra overkanten av døra..!! Sorry språket, men fy faen inst inn i Hællvette!! Så my for DEN pakninga, som jeg brukte ei halv evighet på å tilpasse etter siste storflommen..

Joda, greit å få testa ut ting, men likevel..jeg hadde virkelig et håp om at det skulle fungere denna gangen.

Jeg prøvde så godt jeg kunne å tørke vekk vannet etter hvert som det kom inn, mens tankekverna gikk på høygir. Jeg gadd faktisk ikke bli lei meg – kun grinete – for svarte også, da.
Så etter at det slutta å regne igjen, fant jeg ut at jeg gadd faktisk ikke gjøre mer i går..og trur nok værgudene var LITT lei seg da, for unnskyldninga kom i form av detta vakre synet her.

Ellers ble kvelden i går trivelig nok. Popcorn & Pepsi Max..og ja, jeg har enda rosene jeg kjøpte for de øremerka pengene tidligere i uka 🤩

Nå er det da en ny dag, og jeg er blid som ei sol igjen..og tenker at nå når jeg veit hvor vannet kommer inn, må jeg gå i tenkeboksen og prøve å finne på noe lurt..og må nok ta meg en shoppingrunde igjen, bare jeg finner en Biltema-butikk eller lignende..