IKKE NOE Å KLAGE PÅ – EGENTLIG

God formiddag der ute, godt folk..er bare innom for å ønske alle ei flott, ny uka =)

Her går nå det meste sakte men sikkert i riktig retning. Såret mitt gror fint, og jeg koser meg kjempemasse sammen med søstersen som er på besøk frem til hun flytter på onsdag.

I dag var jeg oppe ganske tidig – som vanlig – og kosa meg med frokosten ute på verandaen – også som vanlig, hehe 😉
Regner med dere er ganske lei de derre bildene mine av kaffekopp og knekkebrød med egg – så i stedet tok jeg et bilde med utsikt inn mot byen..

 

..og ett bort mot naboøya =)

 

Så det er ingen ting å klage på fra min kant akkurat nå..dvs..det eneste som er et skår i gleden, er at jeg er så ute av drift på grunn av de svartens lave verdiene mine på jern og vitamin D..derfor har jeg gått noen runder med meg selv, og bestemt meg for at jeg skal krype til korset og begynne å spise tilskudd likevel. For det første, fordi jeg holder på å spise meg i hjel her – det blir rett og slett for mye mat jeg skal ha i meg hver dag, til at jeg faktisk klarer å få spist alt…og dessuten var det en liten tankevekker at blodprosenten hadde gått ned enda mer – trass i at jeg har stappa innpå med all den maten i flere uker alt..

Så derfor – starter jeg med litt tilskudd – og så får vi se om ikke ting vil gå seg til snart 😉

 

Fikk en halv boks med tabletter hos søstersen, så jeg har noe å starte med =) Kollagenet dere ser der i tillegg, er et pulver jeg har brukt i flere måneder nå, og som jeg blander i mårrakaffen. Et fantastisk produkt som er godt for alt fra ledd til hud & hår 😉 (nope – ingen sponsing fra dem, i tilfelle dere skulle lure 😉

Yupp-yupp..da får dere bare ha en flottersfin dag videre da, alle sammen..og et ønske om at dere får mange gode opplevelser i den nye uka =D

 

#morgen #morgenutsikt #kaldt #klarhimmel #utsikt #helse #tilskudd #kosttilskudd 

SNART SØSTERTID

Om et par timer skal jeg svippe ned til hurtigbåten og hente søstersen som kommer til byen, og skal være her sammen med meg til onsdag – da setter hun seg på flyet og flytter til Fredrikstad. Gleder meg som en unge til hun kommer – men gruer meg som en – eeeeh hund??? – til hun drar.
Vi har jo nærmest bodd oppå hverandre sånn fra og til i flere år nå, så det kommer til å bli kjemperart når hun plutselig befinner seg i andre enden av landet igjen. Meeeen – det gir jo meg en god grunn for å bevege meg sørover, da..hehe =P

Uansett – i ettermiddag kommer hun hit, og jeg skal i alle fall gjøre det jeg kan for at vi får ei knallbra søstertid sammen disse dagene..wiiiih <3

Bildene er fra i fjor sommer, fra en fantastisk flott tur vi hadde til Trondheim, via Sverige <3

 

 

Ha en superdupermegflotters dag videre, alle sammen – d ska æ 😉

 

#søstre #søstertid #familie #kvalitetstid #besøk #forventning #gledeseg 

ER DET LOV Å SURKE..?

..vil jo absolutt ikke virke som ei sippe-guri, men akkurat nå kjenner jeg at jeg er drittlei det meste som har med kroppen min å gjøre..

For det første – yepp..det ble legetime på meg i dag.. (hvorfor jeg trengte det, kan du lese om HER)

Fikk ringt dem da de åpna i mårres, og selv om min fastlege ikke var på jobb i dag, fikk jeg komme inn til en av de andre som jobber på det legesenteret. 

Det viste seg (som jeg hadde frykta) at jeg hadde revet opp litt av såret – faktisk på flere steder – da jeg prøvde å kave meg ut av senga for et par dager siden.
Han ville ikke sy det nå, men se det an – så han sendte meg hjem med beskjed om å rense det, ha på salve og bytte kompress en gang for dag frem til det begynner å bli bedre. Og at jeg måtte ta kontakt med én gang dersom jeg begynte å føle meg dårlig og fikk feber..og så ville han at jeg skulle ta det med ro – naturlig nok.

Men så måtte jeg jo inn på labben for å ta en liten blodprøve..og da kommenterer hun der at jeg har så tynt blod – og lurte på om jeg har lav blodprosent..?
Hehe..jadda.. (de som følger meg, vet jo hva ståa er der – for dere andre, kan dere lese om det HER)
Jeg fortalte henne om at jeg hadde vært og tatt en haug med prøver tidligere, og at jeg har en avtale med legen min om å prøve å få opp alt av verdier på egenhånd først..og at jeg har jobba som en helt med det i flere uker nå..så hun tok en “snik-sjekk” på blodprosent-verdien min – og gjett om at både hun og jeg ble lang i maska da det viser seg at den har sunket ytterligere 3%, og er nå nede på 63. Ka faen!!??
Men siden primærlegen min ikke var der i dag – og jeg har en avtale med henne om når jeg skal å ta de nye prøver for alle verdiene som er ute å kjøre, blir jeg å fortsette så godt jeg kan å hive innpå de matvarene vi ble enige om..

Men da jeg gikk derifra, kjente jeg at jeg var rimelig frustrert..har kanskje ikke “lov” til det, da..for jeg er jo frisk og raskt og oppegående..og alt det der..men likevel.
Derfor – (i rein protest??) dro jeg innom en café og prøvde å skjemme bort meg selv litt med kaffe & vaffel..

..men ble nå egentlig mest sittende å tenke.
For nå begynner det faktis å sige litt inn, nettopp det faktum at jeg nok er mer trøtt og slapp om dagene enn det jeg har villet innrømme for meg selv.
Svarten oxo – jeg har jo mest lyst til å legge meg og sove igjen, bare noen timer etter at jeg har stått opp..og jeg sliter veldig med å motivere meg selv til å komme meg ut om dagene..og bare DET sier jo litt..

Men det er skummelt å skulle innrømme at jeg er sliten..og at jeg nok kunne ha godt av litt hjelp til både det ene og det andre. For jeg er livredd for at det skal forvandle meg til en sløv døgenikk som bare sitter på rævva og ikke får gjort en pellemainnskjit!!
Jeg vet – ingen logikk i den kommentaren i det hele tatt..men dog..

Og på toppen av alt, da jeg kom meg hjem bestemte jeg meg for å lage meg litt skikkelig mat – og endte opp med burger laget av quinoa, grønnkål & brokkoli, litt hjemmelaget hummus og stekte grønnsaker.

Og hva tror dere skjedde da??????? YEZZ!!!!..den jækla drittkroppen likte ikke den maten heller, så etter å ha stått på badet ei evighet og prøvd å forhindre den fra å komme opp igjen, flata jeg ut på sofa og brukte ei halv evighet før jeg kom meg på beina igjen.

Så jeg veit ikke, jeg..kanskje jeg HAR lov å syte og klage litt..kanskje ikke..men nå har jeg i alle fall gjort det, da..surka litt..
Men jeg nekter å syns synd på meg selv, og krysser fingrer & tær for at det går seg til..enda en gang..for jeg skjønner jo det nå – etter alle disse åra, der jeg har blitt bare verre og verre når det gjelder det å klare å spise, at jeg må nok belage meg på å ha det sånn resten av livet..og da er det jo ikke noe poeng i å surke – da er det bare å innfinne seg med situasjonen, og gjøre det beste ut av det..sant?

Ha en superflotters dag videre, folkens – og god helg..skal prøve å være litt aktiv her inne i helga – men lover ikke noe 😉

 

#sliten #lei #lege #legetime #sår #betennelse #verk #vondt #cafe #kaffe #vaffel #mat #middag #vegetarmat #vegetarkost

..DET HADDE JEG IKKE FORVENTA..

Heisann i kveldingen, folkens..først må jeg advare dere – hvis det er noen som er litt fintfølende når det gjelder sår o.l, så er det et litt ekkelt bilde nederst her..

Men først – her starta jeg dagen min som jeg så ofte bruker – med frokost og mårrakaffe ute på verandaen.
Vi har et nydelig vær for tiden – kaldt, jovisst (jevnt rundt 10 minus hos meg) men så fantastisk vakkert med de klare fargene som er nå.
Og jeg har mårrasola på verandaen her, så i dag kosa jeg meg bare værre – med utsikt mot hurtigruta som la fra kai i sentrum – og som har ruta si rett forbi her på sin tur sørover..

 

..yepp..har den nesten i fjærsteinene her, hehe =P

 

Etter frokost, dro jeg bort til ei venninne og hjalp henne med å få start på bilen hennes..den hadde stått ubrukt i et par-tre dager i kulda, og batteriet var temmelig utladda…så jeg tok med meg jump starteren min og dro bort til henne og fikk gitt henne starthjelp.

En kjekk, liten sak..enkel å ta med – og kan lades opp både i bilen og hjemme 😉

 

 

Når batteri har vært fri for strøm, bør man jo kjøre ei stund etter at man har fått start – så da tok vi oss en lengre kjøretur..med meg bak rattet..og tenk – en nyere bil – med automatgear på toppen av alt..ikke noe jeg vanligvis foretrekker. Men gøy var det, å kjøre noe jeg ikke må ned i gangfart med, før jeg kommer meg opp de lengste bakkene, hehe 😉

 

Og gjett om vi kosa oss..stoppa bl.a på ei kro og fikk oss noe å spise..vegetarburger til denna tøtta 😉

 

Så dagen var bra, så langt..men så, skjønner dere – fikk jeg hun go´venninna mi bortover i kveld for å hjelpe meg å sjekke operasjonssårene etter at jeg hadde vært i dusjen, før jeg satte på ny tape..og daaa viste det seg at jeg jaggu har fått betennelse på ene siden.


 

Området som er betent, er ikke så veldig stort da, men som dere ser, kommer det grønn gørre ut – så jeg bør nok komme meg til legen i mårra og få henne til å sjekke det. Så nei – det hadde jeg IKKE forventa, for alt har gått så utrulig bra hele tiden, og jeg har ikke merka noe ubehag når jeg har brukt armene heller..
Men jeg tror det på en eller annen måte har revnet litt for et par dager siden, da jeg strakte meg litt forkjært når jeg våkna om mårraen, og skulle ut av senga. For da svei det som bare pokker..men jeg trodde at det bare var huden som satt fast i tapen som det reiv i..akk ja..
Kjipent er det, så absolutt..men skitt au – det ordner seg garantert til slutt 😉

Men nå er det snart kveld her..kjenner at det har vært en lang dag, tross alt – og jeg akter å sløve litt foran tv nå, før jeg tar svalestup mot senga og sier god natt =)

 

#mårrautsikt #hurtigruta #bil #starthjelp #automatgear #mat #burger #vegetarburger #vegetarmat #sliten #langdag

HODET VIL LIKSOM BARE IKKE…

..ja det kjennes i alle fall slik ut!.. absolutt alt ser ut til å ha stoppet opp, og det kjennes ut som jeg støter på en vegg over alt for tida.
Nå sitter jeg for en´te gang parat foran laptop´en og skal få skriblet ned et innlegg..og jeg sliter.

Ordene vil liksom ikke komme, og det har resultert i at det nå er en del dager siden sist dere hørte fra meg. I tillegg har jeg satt meg ned flere ganger for å lese innlegg – men ordene har bare begynt å danse foran øynene på meg, og så har de gått over til å bli kun tankespill i hodet mitt – om alt mulig annet enn det jeg holder på med å lese.

..har til og med måttet gi opp å lese i den nye frokostboka mi hver mårra, fordi det samme skjer da..
(for ja – frokosten tas fremdeles ute så ofte som mulig 😉

Men jeg klarer ikke holde fokus på det jeg ser og leser – og det er pokker så irriterende..så ja – hodet vil liksom bare ikke spille på lag om dagene.

Grunnen for at jeg sliter? ..tja – si det..men innerst inne vet jeg nok hvor skoen trykker..

Og som dere ser, et lite innlegg ble det jo nå, da..og jeg skal – for min egen del – prøve å holde mer fokus på å skrive her.
Om det blir så-som-så med kommentering, får det heller stå sin prøve, det.
Alt jeg vet nå, er at jeg må snart begynne å finne ut HVA jeg egentlig vil med denna bloggen!!
I utgangspunktet var den jo ment som en turblogg, men siden det har vært minimalt med turer i vinter, har det også blitt færre og færre innlegg.
Joda, bevares – visst kan jeg skrive om alle små-turene som jeg tar nede i fjæra her, eller langs veien for å strekke på beina – men for meg er ikke det turer, hvis dere skjønner hva jeg mener..det er bare en “runde i luftegården” så jeg ikke skal tilte helt i løpet av vinteren..
Nei turer for meg, er enten fjellturer eller andre turer der jeg er å trasker ute i naturen, eller når jeg saler opp kongen og drar på lengre kjøreturer
Og jada – bare for å ha det sagt – selvfølgelig er det å være ved havet også turer – men da må det være lenger unna enn i “hagen” hos meg selv 😉

Så jeg sliter litt med å skulle skrive om hver eneste skritt jeg tar utenfor døra.
I tillegg sliter jeg med å skulle bruke bloggen til de små hverdagshendelsene..så lenge det ikke er natur-relatert..
Men som sagt – jeg må snart bestemme meg for hva denne bloggen egentlig skal brukes til, for jeg har ikke lyst å legge den fra meg heller =)

Og med alt dette sagt, åpner det seg litt for spørsmålet lenger opp..hva er grunnen for at jeg sliter? ..for HVA er det som hindrer meg fra å dra på nye turer i skog og mark, eller langs landeveien?

Jo..grunnen er todelt, den..der hovedvekta er økonomien, enkelt og greit!
For det merkes himla godt nå, at jeg har begynt å betale husleie igjen, og må prioritere pengene annerledes. For det er jaggu ikke langt ei lita uføretrygd rekker..Og selv hvor glad jeg er for å ha et tak over hodet der jeg kan trekke meg tilbake når det røyner på – så kjenner jeg også at det er den andre grunnen for at jeg sliter sånn.
For helt ærlig – jeg holder på å kveles – og jeg har bare bodd her i noen få uker…
De fleste av venner og familie rundt meg rister på hodet av “galskapen” min – men (heldigvis) er det noen få stykker som virkelig forstår også – for jo eldre jeg blir, jo mer kjenner jeg på ringvirkningene av at jeg har både flyttsame og taterblod i årene..jeg HATER å være fastlåst på ett sted..og den følelsen er det ikke mulig å få forklart – og heller ikke bli kvitt…så – hehe – dette kan bli interessant etter hvert..for noe må gjøres, så jeg klarer å leve med meg selv, uten at det går på helsa løs 😉

Jupp-jupp..det var litt tankespinn satt sammen til ord – og det gikk jo bra jo, hehe =P

Ha en nydeligvakker dag videre, alle sammen..jeg for min del skal ta med meg kaffen og sette meg litt ute på verandaen igjen, og titte på den koselige ferga som tøffer seg att og frem her, flere ganger i timen =D

 

#tanker #tankespinn #grublerier #ikkefokusert

LITT KVELDSMAT MÅ TIL

Joda – uten mat og drikke, duger helt(innen) ikke..hehe =P 
Så derfor er det på tide å få i seg litt solid kveldsmat. Har ikke spist noe middag i dag, så dermed må jeg pøse på med litt ekstra til kveldsen, for å få i meg det dagens dose med jern – og da falt valget mitt på blodpannekaker..nammiii <3

 

Smaker skikkelig godt, dette..med ei lita klype Steviosa på i stedet for vanlig sukker, samt appelsinjuice til – for maksimalt opptak av jernet =)

 

Stekte meg opp en hel haug, så jeg kan hive i fryseren og ha til senere =D

Ellers har dagen vært helt super. Fikk jo besøk av ei gammel venninne, og det var SÅ innmari koselig. Vi drakk kaffe og skravla i timesvis. Starta ute på verandaen, men etter hvert som det ble i kaldeste laget å sitte der, flytta vi oss inn. Da var det gått såpass med tid at sulten begynte å melde seg – så da heiv jeg meg rundt og stekte litt vafler til oss..og så skravla vi videre, hehe =)

Skal faktisk møte henne i mårra også – da vi bestemte oss for å ta oss en liten “Harry-tur” til Sverige i lag..gjett om jeg gleder meg =D

Da får dere bare ha en superflotters kveld, alle sammen..nå skal jeg spise meg ferdig og sløve litt, før det blir tid for å hoppe i høyet – eller i alle fall køya, hehe =P

 

#mat #kveldsmat #blodpannekaker #jerntilskudd #hjemmelaget 

MÅRRATANKER

Hei-hei & goood mårra, alle sammen =D

Sitter å koser meg med siste rest av mårrakaffen og glaner ut gjennom vinduet, og tankene spinner fritt.

 

 

Er så utrulig glad for at jeg har den flotte utsikta som jeg har, for den rastløse sjela som jeg er, finner faktisk litt ro av å se det åpne landskapet rundt meg. Jeg HATER å føle meg innesperret, derfor tar jeg bestandig av “unødvendige” dører der jeg bor (her har jeg fjerna døra ut til gangen) og når jeg er ute, foretrekker jeg enten å være nede ved havet – eller så høyt oppe at jeg kommer over tregrensa. Dette har absolutt ingen ting med klaustrofobi å gjøre..men rett og slett ei ringvirkning av at jeg har vært i “fengsel” hele livet..i både kropp & sinn..akk ja..det var dagens dypdykk i tenketanken, hehe =D

I dag får jeg besøk av ei gammel venninne jeg ikke har sett på mange år.
Hun har en sønn som er like gammel som guttungen min (20 år), og jeg ble kjent med henne da ungene var veldig små og jeg jobba som dagmamma – bl.a for hennes gutt.
Vi har hatt kontakt sånn fra og til i alle disse årene – men nå er det veeeldig lenge siden vi har omgåttes.
Hun bor her i Harstad hun også – og utrulig nok møttes vi på lørdag, da jeg var på tur opp på fjellet – og hun på tur ned. (den turen kan du lese om HER)
Vi snakka i at nå måtte vi få til en kopp kaffe og litt skravling – og i går kveld sendte hun meg melding, og vi avtalte at hun skal komme en tur til meg i dag.

Gjett om jeg gleder meg <3

Ha en superflotters dag da, alle sammen =D

 

#morgen #mårra #kaffe #mårrakaffe #tanker #gruble #utsikt #natur #glede 

RØD-ROSA & HJERTEDAG

..okey..jeg feirer vanligvis IKKE denne dagen – Valentines Day – fordi jeg forbinder det med romantikk & annet kliss-klass..og siden jeg er single, ser jeg da ikke helt poenget med det =D
MEN!!..så har Natheless ei lita, uformell utfordring på bloggen sin, om å finne trivelige ting relatert til farger..og i dag er fargen(e) hos henne RØD & ROSA…og så poengterer hun jo midt oppi alt at det er ALLE HJERTERS DAG, og oppfordrer til å kunne skjemme seg selv bort litt..vel dobbelt okey..sånn har jeg ikke sett på det, så til ære for henne, hiver jeg meg med på dagens ord – og presenterer litt rødt fra min kant…ispedd en liten dæsj rosa..for ka svarten, æ tar ikkje mæ sjøl høytidlig i det heile tatt..og denna sjansen var FOR perfekt til at jeg kunne dy meg, tji-hiii…jeg mener – skal man skjemme seg selv bort, så SKAL man..så “slipp fangene fri, det er (snart) vår“.. (og nei..jeg har ikke smakt av vinene før jeg kasta BH´en..) heheheee =P

 

Ha en superdupermegaflotters kveld videre, alle dere hjertegode folkan der ute <3

 

#utfordring #fargeutfordring #farger #rød #rosa #hjerter #allehjertersdag #valentinesday #kos 

FYR VAR DET (nesten) HER..

..av og til lurer jeg faktisk seriøst på å gå tilbake til hest & kjerre..eller bare rett og slett apostelens hester..for duuuuh så irriterende det kan være med disse bilene av og til.

 

Som forleden dag..da jeg dro til øya til søstersen & gubben.
Kongen fungerte akkurat som han skulle, og vi var fremme litt utpå dagen hos dem. Så skulle svigerbrorsan låne bilen min en liten time etterpå, for å kjøre på butikken..og da var kongen død!!
Yepp!! Ikke livsgnist i det hele og store.
Det var strøm nok i massevis, det så jeg på lysstyrken på instrumentpanelet da jeg prøvde å starte..men fikk bare et lite “knepp” når jeg vrei om nøkkelen.

Så jeg krabba meg halvveis under for å sjekke ei ledning som går inn på startmotoren, som har vært løs tidligere – men den satt godt fast..så det var IKKE feilen. 

Da var det bare å kontakte “nødtelefonen” i form av brorsan, det.
Han foreslo å ta av den ledninga jeg hadde sjekka, sette på ei ny ledning som var så lang at den gikk opp i motorrommet, og så ta den borti pluss-polen på batteriet for å se hva som skjedde. 
Joda..da ble det liv i kongen, som brumma vilt for å prøve å starte.

Ok – da var konklusjonen at feilen var i tenningslåsen..noe jeg gjerne trodde på, da den er så slarken at nøklen faller ut og på dørken når jeg kjører, hehe =P

Så dagen etter – i går – fikk jeg starta opp kongen ved hjelp av ei høyttalerledning, og kjørte hele veien bort til broren min for å få han til å hjelpe meg å bytte tenningslås..

 

Har nemlig en god del bruktdeler til bilen min liggende hos han – og siden jeg enda må være forsiktig med armene, tilbydde han seg å bytte den for meg.

Men SÅÅÅÅ skjønner dere – var det noe som ikke stemte helt da vi prøvde å starte kongen etter at delen var byttet. For broren min fikk det typiske “ka-faen-va-det-der” fjeset sitt, og fikk meg til å kikke oppi motorrommet mens han vrei på tenninga.
UPS!! Der var det lysshow og gnistring så det holdt, hehe..

Brorsan gikk under bilen for å sjekke – og der viste det seg at det var ei ledning som går inn på startmotoren, som var fri for isolasjon..(det hvite dere ser bak ledninga med den gule kabelskoen)

 

..ganske så avsvidd her, ja..

 

Det viste seg at den mest sannsynlig har vibrert løs, sånn at det har vært dårlig kontakt, og dermed har det slått gnister mellom de to kontaktpunktene. Og i stedet for at strømmen fra batteriet har blitt sendt rett gjennom ledninga og til startmotoren, har det (ved ett eller flere tilfeller) blitt så varmt av de gnistene at det har gått varmgang i den, og isolasjonen rundt har smelta.

Han tok ut hele startmotoren, og fikk gjort reint og isolert på nytt..

 

..og nå ser det ut til at kongen atter en gang er friskemeldt..og jeg sier bare takk mine skapere for at vi oppdaga det – ellers kunne det i verste scenario gått riktig så ille, og jeg har endt opp med en totalt ødelagt oppbrendt konge..huffa meg, da =O

Yepp-yepp..sånn går no dagan 😉

Ha en superflott onsdag videre da, alle sammen =D

 

#bil #reparasjon #reparere #bilmekking #mekkebil #tenning #tenningslås #startmotor #bildeler #ledning #isolasjon

 

NY DAG – NY UKA

..og jeg er veldig spent på hva både dagen og uka vil bringe =)

Ikke det at jeg har noe på gang som gir de helt store forventningene – men jeg har lært meg at ting veldig sjeldent blir akkurat sånn som man tror..og da er det jo fritt fram for å være nysgjerrig og glede seg til positive ting som kan komme =)

I dag sto jeg opp til et nydelig vær her oppe, og det var så vakkert når sola lå å “lurte” bak fjellene..
(dette bildet er merket, fordi det er dagens instagram-bilde – for de som ikke følger meg der 😉

 

Dessverre er sol enda litt for lavt til at jeg får den inn gjennom vinduet så tidlig som det jeg var oppe i dag.
Men jeg kosa meg kjempemasse likevel, og nøt frokosten til fulle <3
..og seeee..en liten time senere..yepp..der var mårrasola på plass, hehe =D

 

 

Litt senere i dag tar jeg kongen med meg og kjører en tur til øya og søstersen. Det er ikke mange dagene før hun, gubben og de to yngste hennes (17 & 18 år) flytter sørover, og da kan det bli lenge til jeg ser henne neste gang. Så planen er å være der i allefall til i mårra, og kose meg litt sammen med dem <3

Så da får dere ha en riktig så flott dag alle sammen – og ei super, ny uke..jeg tør fremdeles ikke love at jeg blir så veldig flink med aktivitetsnivået her inne – men jeg forsvinner i alle fall ikke helt, da 😉

 

#hverdagsblogg #mårra #utsikt #mårrautsikt #soloppgang #mårrasol