SMÅSTRIKK & anna strikk

Æ kjeeeede mæ..hehe..men det er heilt greit, og jeg tenker at siden det er grått og hustrig ute har jeg det ganske greit her i sofakroken tross alt. Ser litt på serie, løser sudoku, strikker.. og apropos strikking, her er resten av småstrikket som jeg laga i den tida jeg hadde pause fra bloggen. I allefall TROR jeg at jeg ikke har vist dere det før.
Samtlige produkter er strikka av diverse restegarn, for å få brukt opp litt.

Detta under her veit jeg at jeg holdt på med i den tida jeg pausa fra bloggen..det er vel et såkalt Sofie skjerf, eller?

Mens detta skjerfet her er bare fri fantasi. La opp masker til det så passe langt ut, og så strikka jeg riller til det var fritt for garn. Et vår-skjerf detta, tenker jeg.

Så ble det et par nye sett med pulsvarmere – som er godt brukt allerede, hehe. Har ikke fulgt noe mønster her heller, bare lagt opp og prøvd meg frem. Jeg liker å strikke fletter, og sånne som disse på det svarte settet trenger jeg ikke noen fremgangsmåte på.

Og så strikka jeg meg faktisk et sett av masse nøster med ullgarn som bare lå og jåla seg til.
Ei lue…

..og en genser. Nei – har ikke mønster på detta heller. Bare testa meg frem med antall masker, og strikka opp ett og ett nøste med 2 rett & 2 vrang – og som dere kanskje ser så bytta jeg om på maskene hver gang jeg skifta farge, sånn at det ble rett over vrang og omvendt. Det eneste jeg “juksa” litt med her, var å sjekke opp et mønster med ca like mange masker for å finne ut av hvor ofte jeg burde felle for å få ei pen ragelandfelling.

Den ble utrulig varm og god, og passer perfekt å ha under ei jakke på skikkelig kalde dager siden vrangbord-mønsteret får den til å føye seg godt inntil kroppen.

Ja, dett var dett – eller no sånt. Da trur jeg at jeg er ajour med å vise frem det jeg har strikka til meg sjøl i det siste. Akkurat nå holder jeg på å strikke opp noe tykt bomullsgarn – men har ikke bestemt meg enda for om det skal ende opp som et lite kjøkkenhåndkle eller en kuvertbrikke..eller to. Only time will tell.

 

KJOLEJAKT & SMYKKEKAOS

Heisann-hoppsann & gooood mårra til alle dere flotte folkan som tar turen innom bloggen min. Håper natta har vært snill med dere – og at dere ikke er helt fortumla av at vi atter en gang har stilt klokka og nå er gått over til sommertid. Personlig liker jeg det, fordi da høres det ikke så ille ut når jeg våkner klokka 4.45..for nå er det plutselig 5.45 og det er jo heeeilt innafor.

I dag er det sannelig søndag igjen, og som noen kanskje husker fra det innlegget HER, så har jeg de siste ukene bestemt meg for å bringe litt mer – kremt – stil & eleganse inn i livet mitt..om så bare for noen timer.

Så derfor – etter at jeg hadde gnidd den verste søvnen ut av øynene, var det å gå på kjolejakt. Men huffda..det viser seg at jeg har nesten ikke kjoler lenger, noe som er ganske ironisk egentlig fordi hadde du spurt go´venninna mi for noen år tilbake kunne hun sikker leksa opp for deg hva hun meinte om meg og de stappfulle skapene mine med kjoler og sko, hihi.
Men det var da, og dette er nå.. og etter å ha innsett at jeg bare har ei håndfull kjoler igjen, og ønsket en LANG kjole endte jeg opp med å velge en dere har sett mange ganger.

Så da klarte jeg jaggu å holde forsettet mitt denna uka også, og kosa meg med mårrakaffe i “fisefin-koppen” min og hjemmebakte rundstykker med godt pålegg på til frokost.

Ellers fant jeg ut at jeg skulle sjekke ut de gamle smykkene mine. De ligger godt gjemt i en liten Marilyn Monroe-koffert som ikke har vært åpnet må mange, mange år.

I ei bisetning her må jeg jo bare si at detta var det nærmeste jeg kom til å ha råd til en rund koffert.. jeg gikk nemlig i årevis å sikla etter en STOR rund koffert, etter å ha sett Madonna sin i filmen “Desperately seeking Susan”, hehe. Hadde ikke takka nei i dag heller, men har dessverre andre ting som står høyere på prioriteringslista.

Bildet er lånt fra nettet.

Men tilbake til smykkekofferten min. Jeg satte meg ned og åpna den på TikTok da jeg tok mårrabubbelet mitt i mårres..men herrefredogfaaaader da, så mye kaos skal man leite lenge etter, hehe. Det et ALT for mye å begynne å ta bilder av og vise frem her på bloggen.. men ett skal dere få se..en gammel favoritt.

Så til de av dere som har TT og har lyst til å se noen av smykkene, klikk på den linken HER så får dere se. Og jeg sier noen av smykkene, fordi jeg rakk ikke å vise frem alt i mårres, så her blir det nok å lage en video nummer 2 i løpet av dagen.

Ha en riktig flottersfin første påskedag videre alle sammen ❤️ CU L8R

LITT PÅSKE-KREATIVITET

Av og til kan det bli ekstremt lange dager her i heimen, og jeg holder til tider på å gå på veggene av kjedsomhet. Men jeg prøver å finne litt og henge fingrene i, som strikking, hekling, maling.. ja sånne ting, veit dere. Og her om dagen fant jeg ut at jeg ville dekorere påskeegg. Planen FØR påske var å lage meg et påskeris, og jeg klarte til og med å spore opp litt farga fjær og ståltråd for å pynte riset med i tillegg til egg. Meeen..så var det nå surrehuet Helene, da..som GLEMTE å hente greiner, haha. Men – påskeegg kan man jo dekorere likevel, så jeg blåste innmaten ut av 5 egg (som ble gule lunsjvafler) og så dekorerte jeg med alt fra tusj & maling, til tape & decopage.

Alle eggene står på en taperull som “fot”, og på litt nærmere hold – starter fra høyre – ser de sånn her ut:

Dette er kun lag på lag med tape…og det egget jeg likte minst sjøl, men det får nå stå i vinduskarmen likevel.

Deretter der det ett med decoupage rundt hele, av en påskeserviett og ett med tape & tusj.

Og sist, ett med kun tusjprikker og ett malt med akrylmaling rundt hele.

I tillegg var jeg blitt litt inspirert av min utrulig kreative medblogger Natheless som i det innlegget HER viste en kul måte å dekorere eggekartonger på. Nå gikk ikke jeg for en eggekartong, da – men derimot en melkepakke.

Malte den hvit, dekorerte med øverste laget av en påskeserviett på hver side og så malte jeg litt gress nede før jeg skreiv påskehilsen til meg sjøl med tusj.

Så joda, litt kreativ påske-kreativitet ble det sjøl om jeg ikke fikk laga det derre påskeriset. Men skitt au – da har jeg fjær i massevis til neste påske, hehe.

HURRA…I DID IT!!

Hvis du leste mårrainnlegget mitt, så fikk du kanskje med deg at jeg vurderte å dra på lørdags-date sammen med fredagsdate-venninna mi? Jeg var i tenkeboksen temmelig lenge, for humør og energinivå var ikke helt der det skulle være med tanke på å dra ut og være sosial. Men så fant jeg ut at “svarten heller, Helene..du MÅ prøve å pushe deg sjøl litt av og til”. Vanligvis ville jeg bare ignorert meg sjøl så til de grader – men en sjelden gang hører jeg etter – og dermed melda jeg venninna for å sjekke om hun skulle dra til vanlig tid..og så heiv jeg meg rundt og fikk skifta til noe mer presentabelt enn påskepysjen og satte på dør.

Som vanlig møttes vi ved hovedinngangen, og så surra vi oss rundt på diverse butikker og titta litt. I dag var vi bl.a inne på Jula – og seeee hva som fikk bli med meg hjem derifra. Jeg meiner – den så akkurat påsse psycho spaca ut til å passe perfekt hos meg, haha.

Etter at vi hadde traska rundt ei stund, ble det obligatorisk cafébesøk. Siden jeg hadde spist meg en solid frokost ikke så veldig  lenge før jeg dro ut, hadde jeg egentlig tenkt å kun drikke kaffe. Men så fant jeg ut at siden jeg hadde vært så flink og hørt etter og fått den eminente bakdelen min ut døra hjemme – FORTJENTE jeg et stykke kake også. Nå skal det sies at det stykke var temmelig stort, og jeg ble faktisk en smule kvalm av hele greia – men fy pokker så godt det var likevel.

Så hurraaa.. I did it!! Jeg klarte å vri tankegangen til surkeluggen som satt og mostra i hauet mitt i mårres, og fikk meg en skikkelig koselig formiddagsstund med venninna. I tillegg stoppa en kjenning og skravla litt om bloggen min, og det er bestandig koselig å få positive tilbakemeldinger på alt det jeg klarer å lire ut av meg her.
Yeppz, en god start på påskeaften tenker jeg.

Og nå er jeg tilbake i påskepysjen og i sløvemodus igjen. Planlegger litt middag etter hvert, men veit ikke riktig hva. Har litt igjen av potetmosen jeg laga i går, så jeg trur jeg satser på å få spist opp den i alle fall.

PÅSKEPYSJEN PÅ & FROKOST SKAL JEG FÅ..

..okey..jeg innser at det der er vel bortimot den verste overskrifta jeg har klart å prestere her inne på dissa 7 årene jeg har drifta denna bloggen. Men seriøøøøst altså, der er ikke SÅ lett å finne på ei fengende overskrift. Jeg kunne jo selvfølgelig vinkla meg inn på det nyfarga håret mitt – for det klarte jeg jo å få gjort i går. Men næh.. det er jo ikke så mye fornuftig å si om den saken heller. Nevnte det så vidt i det innlegget HER, og da holder det med kun et bildebevis i dag. Så nå er jeg atter mørk og – tja – fager? Yeppz, vi sier så, hehe.


Men tilbake til overskrifta..påskepysjen ER faktisk på, for SELVFØLGELIG har jeg påskepysjamas. Har ingen peiling på om jeg har jåla meg til for dere i den tidligere, for den er tross alt 2-3 år gammel..men like god fremdeles. Og er det vanskelig å finne glupe overskrifter, er det jaggu vel så vanskelig å få knipsa glupe selfies – så i dag endte jeg oppå oppvaskmaskinen..kremt.

Men påskepysjen er fin den, ja?

Og siden overskrifta nevnte frokost, får jeg vel fleske til med et frokostbilde også.

Nå står det jo FÅ frokost..men da jeg ikke har noen i umiddelbar nærhet som kan gi meg den derre frokosten, får jeg rett og slett la ho Anna servere ho Helene. De som kjenner mæ, tar den, hehe.

Kjøpte meg et serveringsbrett tidligere i vinter..et sånt med føtter så man kan ha det over fanget, som jeg kan ta med meg på soverommet når jeg skal overraske meg sjøl med kaffe på senga. Er sabla genialt å ha laptop’en på også, må vite. Og så ser jeg for meg at det kan gjøre stor nytte når jeg fyker på lengre roadtrips.

Men nå skal frokosten nytes. Har ingen planer for dagen. Fredagsdate-venninna er kommet seg hjem etter en måned i Spania, og skal til byen for å handle litt i dag. Kan jo selvfølgelig ta meg en tur og drikke kaffe sammen med ho, det er bare det at det skjedde noe med hauet mitt i går da jeg dro hjem etter den fantastiske frokostturen min. Skal ikke påstå at det er depressive tanker, men at det er litt mørke tanker som er å banker på er heilt sikkert, og tanken på masse folk nå virker bare rett og slett utmattende.

Ha en riktig flottersfin dag da, alle sammen 💛 og GOD PÅSKE

DET ER LOV MED LITT SJØLSKRYT

Av og til må det være lov med litt sjølskryt, ikke sant? Så folkens – i dag har jeg da altså vært flink. Superflink, faktisk – syns jeg i alle fall sjøl. Jeg starta jo dagen grytidlig med å dra ut og spiste frokosten min i frisk luft. Gikk du glipp av det innlegget finner du det HER. Etter at jeg hadde sittet og kosa meg i sola lenge, lenge surra jeg meg litt videre og kjørte til Kongsvik og fylt opp kaffekoppen på YX´n der. Jeg har jo dissa stasjonskoppene da, så da er det bare rett inn og rett ut igjen..null kø.
Deretter snudde jeg nesa hjemover igjen, men hadde ørten stopp underveis. På den ene plassen jeg pausa fikk jeg faktisk knødd meg til å rydda litt i hybel-delen av bilen min…tru mæ – det trengtes.

Men etter hvert surra jeg meg hjem igjen, og parkerte kjærra nesten 6 timer etter at jeg hadde kjørt ut.
Når man er oppe såpass tidlig som 5 og er timevis ute i frisk luft, kan jeg love dere at det kjennes. TiT sier bare jeg..Trøtt i Trynet så det holder, hehe.
Jeg fant ut at jeg kunne IKKE sette meg ned da jeg kom hjem, for da ville mest sannsynlig den derre dødelig fornærma latmakken jeg forlot i mårres, bite seg fast i meg. Så jeg heiv meg rundt og fikk farga håret, og så kokte jeg noen poteter jeg egentlig hadde glemt at jeg hadde og laga potetmos krydra med salt, sitronpepper og hvitløk. Og så fresa jeg meg en løvbiff og hadde litt drømmelett til. Grønnsaker????…eeeeh..næææh…de ligg godt i frysar´n de.

Så ja, jeg syns jeg har vær utruuuuuulig flink i dag..i alle fall i forhold til hva jeg foretok meg i går, for da var jeg så lat at jeg nesten ble skyldig bevegelser før dagen var omme.

Men NÅ akter jeg å la latmakken få viljen sin – så da blir det sofasløving og dypdykk i påskeegget resten av dagen..med mindre noe ekstremt spennende dukker opp… hahahaa..no var æ bra morsom 😂

NÅR HODET FÅR BESTEMME

Når man våkner før fuglan om mårran (les: 05.00) og lar hodet få bestemme sånn at man klarer å hive seg rundt og få fart på bakenden før latmakken våkner til liv og ødelegger alt – ja da er det ikke måte på hva man kan klare å få til. Som i dag. Jeg var lys våken med det samme jeg slo opp auan, så da føyk jeg ut av senga, kokte meg mårrakakaffe som jeg fylte på termokoppen, stappa litt mat i sekken (yeppz, lunsjvaflan fra i går), hoppa i turklærne og rasa muse stille ut døra for å ikke vekke husvertene klokka litt over 6 i mårres. Tro meg, latmakken sto igjen som et spørsmålstegn på stuegulvet og kunne ikke gjøre anna enn å vinke sørgmodig og ønske meg god tur.

Jeg endte opp med å kjøre meg en god time hjemmefra, og sitter nå godt parkert og nyter livet nede ved havet på Lilleng i Tjeldsund.

Jeg har vært her i over en og en halv time, så frokosten er for lengst fortært, og det begynner å bli på tide med påfyll av koffein.. men det er jo så deilig å bare sitte her og nyte utsikten og sola.

Blir nok her ei lita stund til, men nå er resten av verden begynt å våkne til liv – det vil si et økende antall biler som suser forbi. Dermed er freden brutt. I tillegg er det begynt å blåse litt, og da ble det plutselig svinkaldt. Så joda, jeg surrer meg nok vekk herfra strax.

Ha en riktig flottersfin dag alle sammen ❤️ CU L8R

PÅSKEKRIM & GULE LUNSJVAFLER

Jeg veit ikke med dere, men jeg for min del er i alle fall “avhengig” av litt krim i påsken. Aller helst liker jeg å skaffe meg ei god krimbok, men i år måtte jeg hoppe bukk over det. Bøker er jo så jævla dyrt at det er reine, skjære ranet.. og selvfølgelig tenkte jeg ikke på å bruke tida i bokavdelinga da jeg var på bruktbutikken i forrige uke. Så da får det være med hele lesinga i år. Einaste boka jeg har hjemme nå er en eller annen søtsuppe-halvveis-husmorporno pocket, med garantert drama i alle varianter. Og drama har jeg nok av ellers i året, så takk – men nei takk. Men litt krim på tv´n er jo helt innafor. Nå ser jeg aldri på tv – tv..om dere skjønner.. kan faktisk ikke huske sist jeg slo på en vanlig tv-kanal. Nei her i huset går det primært på Netflix og HBO..og av og til Disney+. Og i år har jeg endt opp med en serie på Netflix som heter “Psykiateren”…og til nå har det vært akkurat nok blod, gørra og anna snacks der til å holde på min interesse.

I dag har jeg valgt å holde meg hjemme og bare sløve. Joda, det er godt vær – men så er det jo meg og den derre idiotiske angsten for å bevege meg aleina i områder med alt for mye folk på ett og samme sted. Og jeg regner med at været tatt i betraktning, og det faktum at det nok har snødd igjen på veldig mange steder som før var ganske lett tilgjengelig, regner jeg med at det er temmelig fullt over alt. Så bare i går da jeg kjørte fra øya.. det sto jo biler tett i tett på absolutt alt av utkjøringer. Det kan jo godt hende at det er bedre kår andre steder, om jeg bare kjører langt nok. Men jeg kjenner på både skrotten og kontoen at jeg bør roe meg ned litt nå. Har litt småplaner for tida etter påske, og da kan jeg jo ikke bruke opp all diesel´n nå lissom.

Så da blir det som sagt heller sløving heime i folketomme omgivelser, og nå skal jeg kose meg i sofakroken med påskekrim & nystekte, gule lunsjvafler.

Det er egentlig helt vanlige vafler uten noe særlig sukker i, eineste er at jeg har hatt i dobbelt så mange egg i forhold til det jeg vanligvis bruker – og så heiv jeg oppi ei teskje gurkemeie. Jeg syns det er godt med sånne lunsjvafler – eller matvafler om du vil. Disse to har jeg fylt med jubelsalami & hvitost i den ene, og fjordskinke & drømmelett i den andre.

Nå skal det sies at det ble jo langt flere plater ut av den røra enn det jeg hadde tenkt, så da blir det vel vaflet til middag og kvelds også, hehe.

Ha en riktig flottersfin dag videre da – fordi DU fortjener det 💛

LITT BRUKT HER – OG LITT BRUKT DER..

Goooood mårra alle dåkker flotte folkan der ute. Yeppz, da har jeg starta påsken for fullt her i det Helene´ske hjem, og da må det selvfølgelig en GUL kaffekopp til for å markere starten på høytida her. Akkurat denna fikk jeg hos søstersen da hun var på besøk her i vinterferien i slutten av februar.

Jeg har en anna, skikkelig kul påskekopp også som jeg kjøpte sjøl tidligere i vår, men den får ikke komme frem før i mårra tenker jeg.

Som dere kanskje har fått med dere opp gjennom årene her inne på bloggen min, så er jeg veldig stor fan av brukte ting – og å arve ting, om det nå er bruksgjenstander, klær eller mat. Av en eller annen merkelig grunn er det ingen som har spurt om jeg vil arve en varebil eller bobil..hmm..kan dere fatte det?? haha.
Nei men seriøst nå altså.. Selvfølgelig er det utrulig godt å av og til kunne koste på seg noe nytt..å kunne eie noe som ingen har eid før meg. Og det er skikkelig godt for selvfølelsen å en sjelden gang kunne velge ut og kjøpe noe som jeg har skikkelig lyst på – som virkelig er MEG, uten å ha dårlig samvittighet for at jeg har brukt penger på ting jeg egentlig ikke trenger. Men summa summarum så liker jeg da brukt.

Og nå har jeg jammen klart å erverva meg litt nytt brukt…eeeh..ja dere skjønner.
Venninna jeg var hos i helga er minst like koppegal som meg, men hadde hatt ei opprydding i ting & tang, og sendte med meg et nett med diverse kopper. Noen av de tok jeg med meg og lot stå igjen på øya, men tok vare på disse her. Det er 4 av de små, grønne (oooh..aliens?) og to av de litt større, hvite.

I tillegg kjøpte jeg en utrulig nydelig kopp til bare 15 kroner da jeg var på bruktsalget på Evenskjer sammen med venninna forrige fredag.

De hadde så utrulig mye kult der, men siden vi var der rett før stengetid og var mer opptatte med å spise nystekte vafler og drikke kaffe, ble det bare en liten titterunde..men endte likevel opp med å kjøpe denne også til bare 5 kroner. Da går det ant å fornye hjemmet, lissom.

Så joda, litt brukt her og litt brukt der er helt innafor det..eller hva syns du?

Ha en riktig flottersfin skjærtorsdag alle sammen ❤ CU L8R

HOME SWEET HOME… akkurat i tide..

Yeppz, da er jeg jammen kommet meg hjem igjen etter snart ei uka på ræk. Home, sweet home sier bare jeg. Og det var jaggu akkurat i tide at jeg kom meg hjem, for de der sinnsyke påske-skum-harene som jeg så vidt nevnte i går i det innlegget HER hvor jeg fortalte om det testprosjektet jeg gjorde på øya, var blitt lei av å vente på meg og hadde pinadø brutt seg ut av posen de var i. Nå hadde de ikke hevna seg på resten av smågodtet mitt som jeg frykta, men derimot hadde de fest på stuebordet, og svingte seg i både krukker og blomster. Ja den eine gærningen hadde jaggu klatra opp på eine kubbelyset, og det var i grevens tid jeg kom og fikk forhindra den fra å begynne å leke seg med fyrstikker. Makan!!!!

Akk ja – sånn går det når man forlater hjemmet ei stakket stund, hehe.

Men ellers har det vært en rolig hjemkomst. Det hadde snødd temmelig mye her den lille uka jeg var borte, så det første jeg gjorde når jeg hadde fått rydda på plass matvarer og viltre skum-harer var å tusle meg ut en liten time og måke vekk det der hvite svineriet.

Turen fra øya var supertrivelig. Det var et nydelig vær, og jeg hadde det absolutt ikke travelt. Derfor tok jeg meg god tid, og stoppa både hist og her bare for å strekke litt på beina. Tok et par bilder like før jeg kryssa Mjøsundbrua som tar meg av øya. Fjellet dere ser her er Årbostadtinden, den fjelltoppen som dere kanskje husker jeg laga et innlegg om i oktober i fjor? Gikk du glipp av det, finner du det HER. Jeg har vært flere turer opp på toppen der, og et annet innlegg derifra inneholder en YouTube-video jeg filma på toppen..den finner dere HER.
Sprøtt å tenke på at huset etter mora mi er rett rundt odden sånn ca midt i bildet – og man må kjøre rundt hele øya for å komme til brua, fordi det mangler vei noen få kilometer.

Og nå sitter jeg egentlig bare å sløver litt. Ryggen har vært litt kranglevoren det siste døgnet, så når jeg hadde parkert snøskufla lempa jeg innpå et par paracet og tenker at nå skal jeg bare sløve resten av dagen. Og kose-mose meg med å spise sinnsyke påske-skum-harer, hahaha 😜