ET HINT AV SOMMER

Heisann og riktig god kveld alle sammen. I dag har jeg vært på øya i huset etter mora mi, sammen med brorsan. Jeg har stort sett akkurat kommet hjem og hadde egentlig tenkt å blogge litt om turen.. men jeg kjenner at jeg er alt for sliten i både hodet og øynene til å orke å sette meg ned og sortere bilder nå.
Så jeg tenker at dere får litt fra turen i mårra, og så kan dere heller se hva jeg akter å sette til livs nå i kveldinga. Nykokt rabarbrasuppe.

Jeg fant nemlig noen få stilker med rabarbra i hagen vår borte på øya, som jeg og brorsan delte mellom oss. Akkurat nok til at jeg da fikk laga meg en stor kopp suppe som jeg nå skal kose meg med mens jeg roer ned etter en hektisk dag.

Nydelig, frisk og god på smak – snakk om hint av sommer, altså.

Da sier jeg bare takk og godnatt herfra ❤️ og ønsker alle ei riktig god natt når den tid kommer.

EN LANG MEN GOD GÅRDAG

Da er det fredag og helg.. høres faktisk veldig godt ut, fordi denna uka føler jeg at jeg faktisk har gjort noe fornuftig til gangs.

I går dro jeg jo ned til brorsan for å hjelpe til med litt mer ting og tang ute på eiendommen hans, og da jeg var innom her siste gangen i går, hadde vi jo en liten pause. Jeg skulle egentlig prøve å oppdatere dere i går kveld, men fikk rett og slett ikke tid.

Jeg var så skjitheldig at jeg fikk lov til å leke meg med elektrisk verktøy, hihi.. så noe av det første jeg gjorde var å kappe ferdig de blikkplatene som skulle brukes på taket som skulle skiftes på den gamle bua hans. Æ liiiika sånt arbeid.

Og så var jeg litt behjelpelig når brorsan lektra ferdig så alt var klart til takplatene skulle opp.

Deretter fikk jeg det for meg at jeg ville prøve å fikse litt på trappa foran inngangen til den samme bua – eller sjåen om dere vil.
Var temmelig overgrodd, men etter litt intens jobbing sier jeg meg fornøyd med resultatet.

Etter hvert kom så først go´venninna og gubben hennes bortover, og hun heiv seg rett i jobbinga hun også. Bl.a raka hun mer av plenen og kjørte det bort, og jeg var behjelpelig med å klippe helt ned noen rosentrær og ripsbusker. Og så rydda vi vekk og omrokerte vi på alt mulig fra blikkplater til dekk.

Og etter at han var ferdig på jobb kom sønnen deres også bortom. Han er snekker, og det er han som har stått for jobben med å skifte tak på den gamle bua/sjåen.

Dessverre tenkte jeg ikke på å ta bilder fra fremsida etter at han hadde gjort seg helt ferdig, men dere skjønner kanskje tegninga likevel.

Liten pustepause på den flotte gjengen.

Så som dere skjønner ble det en ny, lang – men god dag med dugnad, og go´venninna hadde med seg vaffelrøre bortover så arbeidsdagen ble avslutta med vaffelkos ute på plattingen.

Det vil si jeg og brorsan fylte den største hengeren hans med noen ting som skal bortover til huset etter mora vårres, så i dag er planen å ta oss en aldri så liten øytur. Og SÅÅÅÅ er det helg.. trur æ!

Ha en riktig flottersfin dag da, alle sammen ❤️ CU L8R

EN LITEN PAUSE

Med fare for å virke som ei sytræv… det er VAAARMT!!! hehe. Okey, jeg skal ikke klage altså.. tvert imot så er jeg sykt glad for at vi fremdeles har et kanonvær her i nord.

Etter at jeg hadde posta  mårrainnlegget mitt i dag, ringte jeg brorsan for å høre om han var hjemme og kanskje trengte mer hjelp ute..noe han gjorde. Så da hyra jeg på meg arbeidsklær og surra meg nedover. Har fått gjort masse-masse frem til nå, men tenker at siden jeg må sortere bildene jeg har tatt før jeg poster de, stikker jeg bare innom en liten tur nå mens vi har en liten kaffepause..bare for å si hei.

Juppziyeppz.. that’s all for now folks.

 

Alt & ingenting…

Yeppz.. det er det jeg har gjort nå på mårran. Jeg har gjort alt mulig, fra de daglige mårrarutinene inkludert frokost ute i frisk luft til å få oppdatert alt av SoMe.

Ja jeg har til og med delt denne spleisen her på fjæsboka.

Den gjelder en slektning hvis sønn ligger på sykehuset etter en alvorlig bilulykke, og foreldrene trenger rett og slett drahjelp for å kunne ha mulighet til å fortsette å bo på hotellet like ved sønnen sin om så noen få dager til. Dette er absolutt ikke et innlegg for å tigge, for jeg regner med at ingen donerer noe som helst om de ikke føler for å hjelpe. Om du vil lese selv hva pengene går til, er det bare å trykke på bildet.

Så altså…i så måte har jeg gjort “alt” her på mårra. Men likevel har jeg gjort ingenting. Derfor akter jeg nå å komme meg ut av pysjen og inn i litt mer robuste klær og gjyve laus på dagen på beste måte.

Ha en riktig flottersfin dag da alle sammen ❤️ CU L8R

Ny PAKKE fra Temu

Yeppz..da var den pakken jeg snakka om i det innlegget HER kommet. Jeg bestilte disse tingene mens jeg var nede hos søstersen, og det er nesten utelukkende klær og tilbehør – og jeg var sykt spent på kvaliteten på produktene denne gangen. Det ble to hårbånd som det under, ett i grønt og ett i brunt. Jeg måtte jo teste de ut under fotoshooten, og de var veldig myke og behagelige å ha på.

Så blei det ei sommerbukse (overdelen er gammel)

Og en laaang kjole.

Både buksa og kjolen hadde en utrulig bra kvalitet, ikke sånn “tynt pjæsk-tøy”, og de passa perfekt.

Jeg sa jo at det var nesten utelukkende klær & tilbehør.. for jeg bestilte også en liten veggdekor som passa inn sammen med noen andre ting jeg har. Den er ikke så veldig stor, men det visste jeg da jeg bestilte den fordi jeg leste meg faktisk opp om produktet først.

 

TO TØFFE TØTTER

Det var egentlig meininga at jeg skulle komme innom i løpet av gårdagen og fortelle litt om de dagsplanene jeg snakka bittelitt om i mårrainnlegget i går. Men jeg blei så opptatt at jeg hadde faktisk ikke tid til å sette meg ned å blogge. Og litt sjølskryt må være lov, og da sier jeg at jeg og go’venninna mi er to tøffe tøtter altså ❤️

Saken er at jeg skulle egentlig ned til brorsan og hjelpe til å rydde plass rundt ei bu han har, fordi han får hjelp i dag til å bytte taket på den – og da må det jo være plass til arbeidsfolket å gå rundt der. Men så kom da go´venninna mi også bortover for å ta i et skippertak hun også, og daaa blei det liv i leiren for å si det sånn. Vi starta med å rydde rundt bua som planlagt, og fikk lempa litt ting og tang i hengeren. Nå må jeg ile til å si at det var ikke vi som fylte den henger´n full i går altså.

Deretter tok venninna riva fatt og raka og kjørte boss, mens jeg gjyva laus på først et tre som brorsan skulle ha fjerna, og deretter ei svær spireabuske som også skulle jevnes med jorda. Ble stor forskjell, ikke sant?

..til dere som føler at dere har noe formanende å si akkurat nå – dere kan spare dere bryderiet fordi jeg kommer ikke til å bry meg 😉

Og sååå skjønner dere, fikk venninna mi en – kremt – glup??? ide..
Saken er at kledninga på den bua skal også skiftes fordi den er temmelig oppråtna på et par av veggene.

Det skyldes at mulda har ligget over murnivået over en lengre periode, og dermed “spist opp” kledninga nedenifra.
Så ideen til ho her go´venninna var at vi skulle grave frem muren på de to sidene, sånn at det var klart til at brorsan kunne skifte kledning så snart som mulig.

Jeg starta med å grave her…

..og hun gravde der.

Å fy fasan som vi jobba!! Vi hakka og grov, plukka stein og trilla lass etter lass med muld unna. Jeg hadde jo et litt mindre område å jobbe på, så når jeg var ferdig med mi side hjalp jeg til på hennes side. Jeg hakka og grov og hun måkka i trillebåra og kjørte det vekk. Og til slutt ble det riktig så bra, og godkjent av inspeksjonssjefen sjøl (les: brorsan)

Yepp, jeg tenker vi er virkelig to tøffe tøtter.

Så dagen i går ble lang, men god. Jeg liker fysisk arbeid, og sjøl om kroppen nok fikk et sjokk i går fordi det er ei stund sia sist jeg jobba så intenst, er jeg sinnsykt fornøyd med gårdagen.

Hva dagen i dag bringer, ja det gjenstår å se. Ha i allefall en riktig flottersfin onsdag der ute i den store, videre verden ❤️ CU L8R.

IKKE KRANGLE MED ET ESEL..

I går kveld kom jeg over en fabel skrevet på engelsk, som jeg har lyst til å dele med dere. Den har dukket opp på nettet mange ganger i årenes løp, men tenker at moralen i den er like viktig den dag i dag. Og siden jeg veit at det er mange av dere lesere som kan lite til ingenting engelsk, har jeg oversatt den norsk.

Fabel: IKKE KRANGLE MED ESLER

Bildet er lånt fra nettet.

Eselet sa til tigeren:
– «Gresset er blått».
Tigeren svarte:
– «Nei, gresset er grønt».
Diskusjonen ble temmelig opphetet, og de to bestemte seg for å få en kyndig tredjepart til å avgjøre hvem som hadde rett og gikk til løven, kongen av jungelen.
Allerede før eselet nådde frem til der hvor løven satt på tronen, begynte det å rope:
– «Hans høyhet, er det sant at gresset er blått?».
Løven svarte:
– Det er sant, gresset er blått.
Eselet skyndte seg og fortsatte:
– «Tigeren er uenig med meg og motsier og irriterer meg, vær så snill, straff ham».
Kongen erklærte da:
– “Tigeren vil bli straffet med 5 års stillhet.”
Eselet hoppet muntert og gikk sin vei, fornøyd og gjentok:
– “Gresset er blått, gresset er blått”…
Tigeren godtok straffen sin, men før han gikk sin vei spurte han løven:
– “Deres Majestet, hvorfor har du straffet meg? Gresset er jo tross alt grønt.”
Løven svarte:
– “Det er sant, gresset er grønt.”
Tigeren spurte:
– «Så hvorfor straffer du meg?».
Løven svarte:
– “Det har ingenting med spørsmålet om gresset er blått eller grønt å gjøre.
Straffen er fordi du er en intelligent skapning, men likevel velger å kaste bort tid på å krangle med et esel, og på toppen av det hele komme og plage meg med det spørsmålet.”

Den verste bortkastede tid er å krangle med narren og fanatikeren som ikke bryr seg om sannhet eller virkelighet, men bare seieren til sine egene illusjoner. Ikke kast bort tid på argumenter som ikke gir mening…
Det er mennesker som, uansett hvor mange beviser vi presenterer for dem, ikke er i stand til å forstå, og andre er blendet av egoet, hat og harme, og alt de ønsker er å ha rett selv om de ikke har det.

Når uvitenheten skriker, er intelligensen stille. Din fred og ro er verdt mer.

Yeppz, så sant som det er sagt.

SÅNN FØRST PÅ MÅRRAN

Hey og hoppsann alle sammen.. i dag starta jeg i et veldig rolig tempo. Har litt planer for dagen, men tenker at jeg venter med å skravle om det til jeg ser nøyaktig hva det blir ut av de. Nå som jeg da er kommet meg hjem til leiligheta, er det jo straks litt andre rutiner som gjelder enn når jeg er på veien. Så sånn først på mårran nå slipper jeg å tenke på at jeg må kle på meg en haug med klær for å ta dassrullen på slep i jakta på et sted man ikke risikerer å bli overraska med buksa nedfor knærne og skremme vettet av både folk og fe, hehe. En anna ting som er annerledes her hjemme, er at uansett vær eller vind så kan jeg tøfle rundt barfot i surretempo og lage mårrakaffen min uten å måtte tenke på noe som helst anna av ting som må legges til rette. Ikke misforstå, jeg elsker det vagabondlivet – men det betyr ikke at jeg ikke syns det er deilig å bare kunne kose meg i nuet med at ting er enkelt og lett tilgjengelig.

Blir ikke den store bildedokumentasjonen i dag, altså.. men sånn først på mårran i dag laga jeg med da kaffe, fikk ut mårrabubbelet mitt på TikTok og så tok jeg med meg frokosten ut i frisk luft og kosa meg med sudokuen og en nyplukka løvetann til selskap. Jeg rett og slett elsker disse solgule blomstrene, og hvis man ser bort i fra bukkeblad som er den største favoritten av alle, så kommer nok løvetannen som en god nummer to.

Ha en riktig flottersfin tirsdag da, alle sammen ❤️ CU L8R

Hilsen TEMU – gratis og franko

Joda.. jeg har også latt meg “lure” av Temu. Nå vil jeg jo påstå at det å kalle det for å bli lurt til å kjøpe noe er jeg ikke heeelt enig i. Samtlige av oss veit nå vel utmerket godt hva vi begir oss ut på når vi velger å trykke på “bestill”. Men at man lar seg friste? Ja DET høres mer rett ut. Så altså.. jeg har også latt meg friste til å bestille fra Temu.

Ei lita forhistorie først nå. Jeg bestilte varer for den nette sum av 299 kroner nå 1.april.. og jeg veit ikke om det ble sett på som en aprilspøk, for det varte og rakk uten at pakka dukka opp. Nå har Temu en sånn policy at om du ikke får varene innen et visst tidsrom, får du godskrevet 50,- kr på en handlekonto hos dem. Og om varene ikke kommer innen en måned, påstår de at du skal få hele kjøpesummen refundert og satt inn på den handlekontoen.

Vel, som sagt så både varte og rakk det, og datoen for garantert levering kom og gikk..og tenkte seg til – jeg FIKK faktisk en femtilapp inn på en konto hos de, for “tort & svie”. Men trur dere den sabla pakken kom? Neida, all sporing stoppa etter at pakken gikk ut fra terminalen i Oslo. Og noen få dager før fristen på en måned var ute, fikk jeg melding fra Temu om at Bring hadde rotet bort pakken min, så de overførte hele kjøpesummen til den handlekontoen min – med beskjed om at dersom pakken likevel skulle dukke opp, kunne jeg bare beholde den og kose meg med varene.

Og bare noen få dager etterpå, da jeg akkurat hadde starta på langturen min fikk jeg melding fra brorsan om at pakken var levert hos han likevel (har postadresse der). Makan!! Så nå har jeg vært nede hos han å henta den – og her er hva jeg faktisk har fått hos Temu, gratis og franko.

Sånn matpapir-“filter” til airfryeren.

Ei “gypsy” fotlenke (som blir armbånd fordi jeg er smellfeit rundt anklene)

Ei t-skjorte som passa perfekt.

Og en deilig , myk cardigan som jeg nok skulle bestilt et nummer større, men som er godt brukanes.

Og siden jeg plutselig satt med mer penger på handlekontoen enn jeg i utgangspunktet hadde brukt, kommer det vel ikke som et sjokk at det nå er en ny pakke fra Temu på tur 😉

 

 

ET LITE KUNSTVERK

Goood mårra og god mandag folkens. Da er jeg tilbake i leiligheta og er klar til å gjyve laus på hva enn livet måtte kaste min vei.

Dagen starta selvfølgelig med mårrakaffe, og sjekk den nydelige koppen her. Jeg fikk den i gave like før jeg dro på tur, så i dag er første gangen jeg bruker den. Reine kunstverket jo.

Vil du se hva mer jeg fikk i gave sammen med koppen, kan du lese det innlegget HER.

Tilbake i heimen igjen, ja.. Skal innrømme at jeg grudde meg litt til å komme hjem og måtte gå fra et liv i konstant frisk luft til å være under tak igjen, og et var sykt rart å sove i ei normal seng, men det har gått over all forventning.

Jeg brukte laaaaang tid fra jeg kjørte av ferga til jeg parkerte samegutten på utsida her – sånn ca et halvt døgn, for jeg tok en (bildeløs) avstikker og endte opp med å få den mest perfekte dagen jeg har hatt på lenge.

Juppziyeppz… that’s all for now folks. Ha en riktig flottersfin, ny dag ❤️ CU L8R