MOGOP?

Nå er jeg parkert for natta, men Trøndelag er et vanskelig område for fricampere som ønsker å være aleine, så jeg har bare dura på og blitt ferdig med de “værste” områdene. Skal innrømme at jeg står på et ekstremt irriterende sted, men jeg ble bare rett og slett for sliten i hauet til å kjøre lengre. Har jo hatt det SÅ fantastisk stilt og rolig i fleire dager, og nå er det bare VROOOM rundt ørene på meg – så jeg trur rett og slett at hauet har fått sjokk, hehe.

Men over til det jeg egentlig ville her inne. På tur nordover stoppa jeg for å strekke på beina litt før jeg forlot Dovrefjell, og da fant jeg den finingene her. I følge Google er det en Mogop.. Stemmer det? Ja? Nei? Veit jo Bunny er rå på blomster, men klarte ikke å finne noe innlegg om den hos han.

Uansett hva den nå heter eller ikke heter, vakker var den. Og her er litt nytteinfo jeg fant på nettet.

“Mogop (Pulsatilla vernalis) er en omkring 10–20 cm høy flerårig plante i kubjelleslekta (Pulsatilla), som videre inngår i soleiefamilien (Ranunculaceae). Planten er i utgangspunktet giftig, men den har lenge blitt benyttet som legeurt, blant annet mot vorter, kaldsvette, migrene, utslett og mage-tarmbesvær, herunder også som brekkmiddel.”

Hmmm… kjekt å vite.

Da er det bare for meg å takke så pent for i dag – sååå happy for at jeg endelig har skikkelig nettforbindelse igjen.

Har forresten posta to innlegg tidligere i dag:

Tommel’n opp for soloppgang & den siste godteri 

En super avslutning på pinsen

EN SUPER AVSLUTNING PÅ PINSEN

Jada folkens, da har jeg kommet meg til et sted med dekning – og som jeg lovde dere tidligere,  kommer det nå noen bilder fra den flotte fjellturen jeg hadde i går, et eller annet sted mellom Folldal og Hjerkinn.

Det er vel egentlig ikke så mye å fortelle… tenker at bildene sier alt.

Okey.. det ble kanskje litt i overkant av bilder, men jeg storkosa meg så innmari mye og hadde lyst til å vise dere hele turen, hehe. Snakk om super avslutning på pinsa for min del.

Ha en riktig flottersfin kveld videre alle sammen ❤️ Tviler sterkt på at jeg kommer innom noe mer i dag, men hvem veit.

Tommel’n opp for soloppgang & den siste godteri.

Jada..prøver meg på et innlegg til her på “no-net” plassen. Jeg får jo til å poste, det tar jo bare så sabla laaaaang tid. Og i dag tenker jeg at jeg starter med en tommel opp for både soloppgangen og det siste godteriet.

La oss starte med soloppgangen. Det har vært et nydelig vær her siden jeg parkerte på søndag.. men når sola forsvant om kvelden (litt før 21) ble det temmelig fort kjølig. Og jeg har hatt nattefrost begge nettene, med is på rutene før sola titta frem igjen litt før 6 og begynte å ordne opp i tingene. Et elskelig syn – sjøl gjennom isete (og jada, skitne) ruter.

Så yeppz..tommel’n opp for soloppgangen.

Så var det det siste godteriet da. Eller DEN siste godteri-biten. (Jada, jada.. garantert stappfull av E-stoffa og ainna skjit.. men æ bryr mæ ikkje)

Nå lurer du kanskje på om det har klikka totalt for Yours Truly som gidder å blogge om et blått godteri..men nei, ikke riktig enda. Dere skjønner at det er en grunn for detta. Når jeg var hos søstersen ble det til at vi kosa oss skikkelig, og spiste mye rart fra is og kake til da smågodt. Men vi avtalte at når pinsa var over, var det tilbake til striskjorta og havrelefsa igjen – vi skal nemlig “avsukre” oss sjøl (igjen). Derav bildet over, for det var den definitivt siste godteri-biten som forsvant ned i det store sluket i går kveld.

For nå er pinsa over, og vi har faktisk en liten konkurranse oss i mellom nå: Hvem klarer å spise MINST sukker frem til vi sees igjen om ca halvannen måned. Og vinneren får et stykke kake, haha.. neida, kødda bare.

Oj…det gikk plutselig opp for meg at nå kan jeg ikke spise masse is som jeg vanligvis gjør gjennom hele året.. jeg personlig syns nemlig ikke den sukkerfrie er spesielt god – pluss at den varianten koster jo skjorta & ræva i forhold. Sukk!! Ka er det æ har gitt mæ ut på? hehe. Wish me luck!

Da får dere ha en riktig flottersfin (og sukkerfri?) tirsdag alle sammen. Jeg kjører definitivt videre i dag, og stikker innom med gårdagens turbilder seinere. Så CU L8R ❤️

DAGEN I DAG.. kjapt fortalt

Heysann & hoppzann alle sammen der ute..nå er jeg bare innom en kjapp tur for å gi ei bittelita oppdatering fra dagen i dag. Akkurat nå er jeg “nydusja”..det vil si jeg har vaska håret i elva og varma vann på primusen så jeg fikk skrubba heile kroppen fri for alt fra støv og salt til fluer og løv.

Jeg har nemlig vært på fjelltur i dag.. wohoo. Etter frokost vurderte jeg for og imot hvor vidt jeg skulle ta laus doningen og surre videre, eller traske meg en fjelltur – jeg oppdaga nemlig ei løype ikke langt unna her jeg står. Turen vant, og fy fasan så glad jeg er for det.

Eneste minuset nå er at det betyr at jeg fremdeles står parkert på et sted nesten uten internett, så dere får ikke se bilder fra turen før tidligst i mårra ettermiddag. Har virkelig prøvd å poste ting her, men videoer på TikTok og Snap er bare å glemme, og jeg brukte en halv time på å få lasta opp 4 bilder i forbindelse med nytt ukestema til Asfaltcamping og friskluftsliv-gruppa mi.

Derfor legger jeg ved kun ett bilde til..mine to trofaste som nå henger til lufting etter at de i løpet av 6 timer og 18000 skritt tok meg opp i høyden til 1257 moh og ned igjen.

Til opplysning så står jeg parkert temmelig høyt oppe fra havnivå, så jeg har ikke gått alle de høydemeterne, altså.

Ha en riktig flottersfin kveld videre alle sammen ❤️ og ei riktig god natt når den tid kommer.

Har posta ett innlegg tidligere i dag, det ser du her: Kreative impulser på fjellet 

KREATIVE IMPULSER PÅ FJELLET

God mårra og god mandag, og riktig god ny uka. Som dere veit liker jeg å være litt kreativ av og til, og etter at jeg fikk et bilde på ei melding av et kult stykke rækved, ble jeg faktisk inspirert til å være litt kreativ. Nå var det jo ikke mye rækved å finne på Venabygdsfjellet, og ikke har jeg mange andre hobbyrelaterte remedier i bilen å hjelpe meg med. Meeeen…den u-kronede dronninga av Gaffa, fra planeten Glopknork slår til igjen.

Hadde det skjitartig mens jeg styra og bala der for meg sjøl, og etter hvert ble en tom dorull forvndla til en liten vase og en serviettring som jeg pynta dagens frokostbord med.

Ellers er det ikke mye å melde herfra. Hadde frost i natt, og is på vinduene i mårres..men med tanke på hvordan forholdene er enkelte steder hjemme i nord, skal jeg bare holde kjæft og ikke klage. Uansett så er det atter en gang strålende sol og varmt nå, hehe.

Jeg har egentlig en del bilder fra i går som jeg kunne tenkt meg å dele med dere, men nettforbindelsen er så elendig her at jeg bruker opp mot 5 minutter for å laste opp ETT bilde.. så de glimtene fra gårdagen får heller være til en annen gang.

Ha en riktig flottersfin dag videre alle sammen ❤️ og kos dere med livet.

Et innlegg med mat, mat & MAT

Da har jeg ikke bare bevegd meg videre fra vakkerplassen, men jeg har funnet meg en ny, vakker plass å stå i natt. Minuset er at det er rævva nettdekning her, men satser på at jeg får igjennom blogginnlegg og bilder. Hvor mye lesing av blogger jeg får til, gjenstår å se. Det betyr null mårrabubbel på TikTok i mårra.

Som overskrifta antyder, blir detta kun et innlegg med mat…bare fordi jeg ikke gidder å konsentrere meg om noe anna akkurat nå.

Kan jo starte med den fantastiske proteinPUDDINGEN jeg spiste som et lite mellommåltid etter frokosten. For joda, det skulle være pudding, og jeg har kjøpt og spist akkurat denna typen mange ganger før, derfor veit jeg at den er god. Men altså…sjekk detta.

Totalt flytende. Haha, trur dere det har vært varmt i matskapet, eller?

Etter hvert kom jeg meg som sagt i kjøringa, og når det ble tid for en sein lunsj heiv jeg meg rundt og laga egg & baconsalat som jeg hadde på brødskiva. Har ett rundstykke igjen, og det skal få bli frokost i mårra.

Oppskrifta på salaten er superenkel. Man bare mikser stekte baconterninger og kokt egg delt i biter sammen med majones til ønsket konsistens. Og så smaker man til med salt. Guttungen elsker akkurat denna salaten, men siden jeg laga den kun til meg, hadde jeg oppi litt sitronpepper også.

Og nå har jeg da parkert for natta, og har laga meg litt sein middag i form av “man-tager-hva-man-haver” prinsippet. Hadde nemlig litt bacon til overs, samt noen spanske kjøttboller som måtte spises nå, og sammen med nudler (uten den der posen med smakstilsetning..æ fordræg ikkje det) ble det jaggu et lite herremåltid.. eller fruemåltid? Æh, samma det, godt var det.

Og så ble det sukkerfri champagnebrus-wannabe etterpå.. sammen med litt av smågodtet jeg har igjen etter Sverigeturen.

Men nå er det på tide å sløve seg inn i kvelden, frem til neste måltid som jeg planlegger skal bli tomatsuppe & brødskive med kvalmende mengder smør..og som garantert blir inntatt like før sengetid, inntulla i soveposen mens jeg glor på en film. Har nemlig lasta ned noen filmer på telefonen nettopp med tanke på områder med dårlig dekning.

Ha en riktig flottersfin kveld videre da alle sammen ❤️ Tviler på at dere hører mer fra meg i dag, men man skal jo aldri si aldri, hihi.

Har posta ett innlegg tidligere i dag, nemlig BUSH-STIL..eller “KØNTRI”?

BUSH-STIL… eller “KØNTRI”?

I dag er jeg rett og slett mårratrøtt her, og har vanskelig for å få både kroppen og hauet i gang.. men tenker at det er vel kanskje ikke så rart i og med at jeg er jo konstant ute i frisk luft. Det jeg har vært under tak siden jeg dro fra nord 30 april – altså på 19 dager, er minimalt. Inne på noen få butikker og noen kosekvelder hos søstersen. Ja og så prøvde jeg meg på éi natt inne hos henne, men det gikk til svartens. Foretrakk “hybel’n” min jeg, hehe. Og siden jeg bestandig har bilvinduet åpent, får jeg jo frisk luft til og med når jeg kjører. Så jo… jeg tenker det er lov å være mårratrøtt.

Men over til noe anna. Det er jo søndag i dag, noe som betyr kjole & “fisefin” kopp.

Nå har jeg jo et ekstremt begrensa utvalg av kjoler og skjørt generelt sett, og det er jo enda værre stilt i klesskapet her i hybel’n. I tillegg er det faktisk temmelig kaldt her i dag. Sola titter frem mellom skyene, men det er en skikkelig sur vind.. det merkes at jeg er på fjellet for å si det sånn. Derfor endte jeg opp med en ny “bush-stil”… eller “køntri” kanskje? Da kunne jeg nemlig ha på alt av ullklær i tillegg til skjørt og bluse, hihi. Så var det bare å rase ut i bushen med telefon og tripod på slep, og leke seg litt på mårran.

Juppziyeppz..da er det straks klart for frokost her. Går nok for rundstykke med eggerøre i dag, tenker jeg. Og så får vi se om den mårratrøtta forsvinner, eller om det blir ei formiddagstrøtta ut av den.

Ha en riktig flottersfin dag videre alle sammen ❤️ og fortsatt god pinse.

På OPPDAGELSESFERD

Heisann alle sammen, da er det pinadø kveld igjen. Jeg befinner meg på samme stedet hvor jeg parkerte i går, og akkurat nå ligger jeg og sløver i senga, og kjenner at bilen svaier litt – nesten som en båt på vannet der små krusninger får den til å duve lett. Det er nemlig blitt litt overskyet og har begynt å blåse i støytene, og det er så utrulig koselig når vinden uler på utsida. Men det er nå. Tidligere i dag var det strålende sol og skikkelig t-skjorte vær, så jeg hyra på meg turskoa og tok meg en liten runde på oppdagelsesferd i nærområdet. Sååå fornøyd med livet.

Jeg traska opp & ned og att & fram i en times tid og knipsa litt av hvert, så her blir det bare bilder og null tekst, da jeg syns bildene sier alt.

Det vil si, litt kommentering føler jeg er på sin plass. Dere ser det lille vannet på de to bildene over her? Det er helt sykt å tenke på at da jeg var her i begynnelsen av august 2022 sto jeg parkert akkurat der vannet er nå. Sjekk her. Bobilen står der jeg står nå.

Og no fikk æ camper-savn…sukk!!

Ha en riktig flottersfin kveld videre alle sammen ❤️ og god pinse.

Har lagt ut to innlegg tidligere i dag:

Dagen derpå

Fa-la-la-la-laffel & peppermynte-te

 

FA-LA-LA-LA-LAFFEL & PEPPERMYNTE-TE

Joda… jeg har til tider ekstremt rare matvaner (har æ hørt) sjøl om jeg syns ting som lettsaltet potetgull m/hvitost og mariekjeks m/kald lungemos er nydelig godt. Men med det sagt, så har jeg IKKE drukket peppermynte-te sammen med falafel. Derimot så hadde jeg stekt bacon og ketchup & sennep til nystekte “laffels” i dag.

Jeg var nemlig så skjitheldig at eine tantepia her nede i sør ga meg en pakke falafelmix i gave da vi hadde vært på harrytur til Sverige tidligere i uka.

Jeg lærte meg å like det da jeg levde som vegetarianer for en del år tilbake, og hun veit at jeg syns det er veldig godt den dag i dag. Har smakt en del forskjellige varianter av produktet, både kjøpt ferdiglaget og laga sjøl, og må si at sjøl om jeg laga maten på primus med ei ekstremt vanskeligstilt steikepanne som burde vært bytta ut for lenge sia, var disse utrulig gode. Ikke tørre i det hele tatt. Bare heiv en pose av blandinga i en bolle, rørte i en desiliter vann og lot det svelle i 20 minutter før jeg stekte de i masse smør.

Det var en nydelig god middag..og nå lurer du kanskje på hvor i svarte den peppermynte-teen kommer inn i bildet? Jo altså.. jeg hadde én kanelsnurr igjen som jeg skulle ha nå til ettermiddagskaffen.. det er bare det at (de som kjenner meg godt bør kanskje være sikre på at de sitter ned nå) jeg *TROMMEVIRVEL* bytta ut kaffen med te, hehe.

Og bare til opplysning til sjokkerte lesere som trur at jeg har kaffe i stedet for blod i årene, jeg bruker faktisk å drikke litt te av og til – spesielt på kvelden.

 

DAGEN DERPÅ

Yeppz..da var det dagen derpå. 17.mai-feiringa er over og jeg tviler ikke et sekund på at mange har en mindre god dagen derpå, fordi dessverre ser det ut til at stadig flere velger å bøtte innpå alkohol på nasjonaldagen vår. Nå snakker jeg ikke om å ta seg noen glass vin eller øl til maten, eller som litt kveldskos sammen med andre voksne når ungene er lagt. Og jeg snakker heller ikke om den yngre garde (fy faen så gammel æ føle mæ no) eller barnløse folk. Nei jeg snakker om i de alt for mange hjem der foreldre faktisk drikker seg igjennom dagen og ender opp med å rave snøvlende rundt og faktisk ødelegger dagen for sine håpefulle. For ja – de finnes, og det er flere av de enn man skulle tro. Sånn fylla sammen med unger er jeg totalt imot!!

Bildet jeg har valgt her er funnet på nettet, og så tenkte jeg at kanskje det er litt “over the top”..men nei. Når jeg tenker meg om er det en god illustrasjon på hvordan enkelte unger må oppleve foreldre og andre voksne. Jeg har sjøl minner fra tenåringstida av voksne mennesker som var så ape amøbe dritings at de kolapsa i en krok som en ubrukelig haug med daukjøtt.

Jeg prøver bestandig å se en situasjon fra alles sider, og jeg har virkelig forståelse for at folk har angst og problemer med nervene.. men jeg er ikke enig i at å løse problemet med alkohol sammen med ungene våre er riktig. Ta heller kontakt med en lege og vær ærlig om hva du sliter med, og få hjelp i form av angstdempende og beroligende. Jeg er IKKE fan av unødvendig medisinering, men spesielt når det er unger inne i bildet, tenker jeg at piller er virkelig bedre enn alkohol.

Så ja..i dag er det garantert en tøff dagen derpå for mange. Og det triste er at nå er det jo pinse og langhelg..noe som betyr at det kommer til å være mange unger rundt om kring som må være vitne til foreldre og andre voksne som ikke takler å ha fri og prøve å kose seg uten å måtte ty til alkohol.

Oppdatering: Etter at jeg hadde posta innlegget, fikk jeg et tips om et innlegg på ei Facebookside som jeg syns ALLE burde lese: HELSESISTA

Okey, det får holde med preken på en lørdags mårra. Selv tok jeg meg et par glass vin og litt potetgull i går kveld, mens jeg satt i ensom majestet og så på solnedgangen.

Jeg er i kanonform i dag, og har faktisk fått unna alt av mårrarutiner i tillegg til å ha hatt alt av sengklær ute og lufta de. Blir jo så innmari mye støv baki der siden jeg sover med luka åpen. Men utsikten er som regel verdt det.

Nå er jeg straks på tur å starte på runde nummer to med mårrakaffe og hive innpå litt frokost, og så får vi se hva resten av dagen bringer.

Ha en flottersfin dag alle sammen ❤️ CU L8R

Gikk du forresten glipp av de to innleggene jeg posta i går, finner du de her:

Så var det bursdagsfeiring

Oppdatering & utfordring