FISEFINT JÅRR I BLÅSTET

Heisann og goood langt på dag alle sammen. Det er jo søndag i dag, og det betyr som vanlig at jeg prøver meg på å være litt ekstra “fisefin” med kjole og en litt mer fin kopp.. Nå skal det sies at det ble en fotoshoot utenom det vanlige i dag, fordi søstersen & co er her (skal fortelle den historia seinere) og det endte som vanlig opp med at vi tulla & jårra en masse mainnskjit underveis. Kaffekoppen klarte vi dessverre ikke å få noe skikkelig bilde av – men her er i alle fall de bildene av meg (og dagens kjole) som ble sånn passelig innafor..

Starta så fint og rolig som bare det (med et lite glimt av koppen..)

..men så sklei det hele ut og ble bare et sammensurium av hopp & sprett og latter & herlig jårr der nede i blåstet.

Og så avslutta vi med ei bittelita litt mer seriøs posering.

Så joda – kjolesøndag ble det dag også – og seriøst så TRENGER man jo ikke være fisefin selv om man har på kjole – ikke sant Frodith?

Ha en riktig flottersfin dag da, alle sammen CU ❤️ L8R

 

SMÅ & STORE KONTRASTER

Da er man godt i gang med helga, og som vanlig har det kommet ei helgeutfordring fra medblogger Utifriluft – og denna gangen var utfordringa enkelt og greit KONTRASTER.  Og der er det jo mye man kan poster, for kontraster finner man jo over alt her i verden. Så etter å ha leita litt i arkivet endte jeg opp med litt små & store kontraster.

Og med det ønsker jeg alle dere flotte leserne mine en riktig flottersfin lørdagskveld videre ❤️ Ta vare på dåkker sjøl & hverandre no.

SKOGSPIRATEN

I mårres etter at jeg hadde posta første blogginnlegget og var ferdig med alt av SoMe og ørten runder mårrakaffe, ble jeg sittende på det som kanskje er favorittstedet mitt her på eiendommen akkurat nå og bare nyte utsikten og snøse inn lukta av hav og gress. Da oppdaga jeg plutselig en liten kar som sto å titta på meg inni skauen.

Jeg oppdager titt og ofte noe nytt her på eiendommen, og selvfølgelig måtte jeg opp og sjekke – og skulle du sett sånn, der sto det jammen en liten skogspirat.

Okey, et troll – men en pirat åkke som tenker jeg, for han har da virkelig litt pirat-trekk over seg, hehe. Så jeg fant ut der og da at han hører garantert hjemme på et lite piratskip kalt “Trekorken” som seiler nattetid på den pittebittelille (hjemmelaga) innsjøen “Gulltjernet” (døpt av mæ) som ligger inni skogen like oppi bakkene her.

Yeppz… definitivt en skogspirat tenker jeg.

SHOPPING for en TUR UTENOM DET VANLIGE

Hei & hoppsann godtfolk.. nå tenkte jeg at jeg skulle komme med et lite innlegg der jeg forteller dere om en tur jeg har hinta litt frampå om flere ganger, og som jeg har planlagt lenge – faktisk over fleire år. Jeg bor jo på ei gedigen øy – Hinnøya, og en drøm jeg har hatt i mange, mange år er å gå tvers over store deler av øya. Og i år er året da det skal skje! Sånn midt i august (litt væravhengig) starter jeg i Folkeparken i Harstad og tenker å bruke ei ukes tid på å labbe meg helt innover til Kanstadbotn i Lødingen kommune.

For å få til denna turen må det selvfølgelig en del planlegging til – og ikke minst litt skikkelig utstyr. Tidligere i vår var jeg jo å kjøpte meg nye sko som jeg driver på å gå inn, samtidig som jeg øver meg på å bære tung sekk. Jeg klarer nå glatt 15 kilo på ryggen, men for å være på den sikre siden – og fra tidligere erfaringer, veit jeg at jeg må opp i rund 20 – 22 kilo.

I alle fall.. i tillegg til å planlegge tur og løype, må det jo som sagt litt utstyr til. Og som jeg nevnte i det innlegget HER har jeg nå vært på shopping for denna turen som da er litt utenom det vanlige.
I tillegg til noen gassbokser sto det på handlelista mi bl.a ei ny steikepanne (fordi den jeg har er så herpa at jeg er sikker på at jeg til og med klarer å svi vatnet i den) og et nytt kompass. Greit nok at ruta hovedsakelig følger ei DNT-rute, men det er fort gjort å plutselig komme litt på avveie når man blir ekstremt nysgjerrig, hehe.

Deretter ble det innkjøp av nye sokker – fordi jeg har bare hatt gammelt sarv i evigheter..

Og sååå ble det en vannpose som tar 3 liter – kjekk å ha dersom man ikke er sikker på å finne der man camper..

..og helt på tampen ble det en ny regnponcho.. og sist men ikke minst et nytt liggeunderlag (fordi det jeg hadde klippet jeg i stykker da jeg bodde i campern og trengte det til isolasjon i sovealkoven min.

Så yeppz, nå begynner jeg virkelig å bli rusta for langtur – og gjett om jeg gleder meg. Det er selvfølgelig enda litt ting & tang som skal på plass, men jeg er som sagt godt i rute når det kommer til treninga med å gå med tung sekk, og pakkelista er klar for lenge sida.

Ha en riktig flottersfin dag da, alle sammen ❤️ CU L8R

 

 

KLAR FOR EN NY DAG

God langt på dag alle sammen. Som jeg så vidt nevnte i det innlegget HER i går, så pakka jeg i bilen og satte kursen mot han bålmannen min.. som jeg har nevnt tidligere så bor vi jo i samme kommune, men han bor likevel temmelig langt unna.. så enten må jeg ta ferga – eller kjøre sånn ca halvannen time. Gjett hva jeg gjør? hehe. Selvfølgelig kjører jeg. Noe dere kanskje skjønte av det innlegget jeg da refererte til over her.
Og nå er jeg da her. Det ble en koselig ettermiddag og kveld i går, og nå er vi klar for en ny dag her. Frokosten er fortært og ute er det et strålende vær. Høns & hane spankulerer rundt og koser seg på sin måte, og et eller annet sted surrer det noen katter rundt også. Ikke det verste scenarioet for en ny dag da.

Ha en riktig flottersfin dag da alle sammen der ute CU ❤️ L8R

ET FASCINERENDE MØTE

Tidligere i dag surra jeg meg en tur ned til brorsan og fikk malt vegg nummer 3 på den bua hans som vi driver dugnad på..og når jeg var ferdig der, pakka jeg litt ting og tang i bilen og satte nesa bortover mot bålmannen. Naturlig nok gikk ferden over Storjorda, og der ble jeg liggende etter en ekstremt saktegående ekvipasje bestående av to biler foran meg, og foran dem igjen en haug meg gamle mopeder/motorsykler (æ er ikkje stødig i forskjellen)

På skiltene på bilene så jeg jo at detta var folk fra utlandet, og i tillegg sto blant annet ordene “Old Vehicle” bak på bilen nærmest meg. Så jeg ble ekstremt nysgjerrig.. og når jeg blir nysgjerrig bare MÅ jeg få stilla den nysgjerrigheta. Så når de svingte til siden og stoppa for å slippe meg forbi, stoppa jeg også og dura bort til fyren i den eine bilen for å høre hvor de hørte hjemme og hva i hekken de gjorde i Kvæfjord liksom… Det viste seg at det var en gjeng med tyskere som kunne ekstremt dårlig engelsk, men med litt gestikulering og mitt ivrige pågangsmot fikk de forklart at de var å kjørte langtur “just for fun”…og for en eller annen veldedighet som jeg ikke forsto bæra av hva de mente. Jeg spurte selvfølgelig om lov til å ta bilder..og fikk til og med hilse på The Bear.

En skikkelig kul og koselig gjeng, som villig poserte når jeg rasa rundt som en gærning med kamera, og som smilende vinka meg avgårde når jeg dro (kanskje de var skjitglad for å bli kvitt mæ, haha)

Personlig syns jeg det var et fascinerende møte..kjekke folk som gjorde sitt beste for å forstå og bli forstått..og tenk å kjøre helt fra Tyskland på de syklene..wow, æ var imponert.. Bare synd vi ikke forsto hverandre bedre. Men jeg fikk et lite “visittkort”, og fant ei fjæsbokside med dem hvor jeg kan se hvor de har vært og følge de videre.. Kult!

Ha en riktig flottersfin kveld videre da alle sammen ❤️

 

En god dag & en KJAPP ETTERMIDDAGSTUR

God mårra og god torsdag folkens. Her har natta vært god – med unntak av akkurat da jeg holdt på å sovne i går kveld, innså jeg plutselig: “Faen!! Æ har glømt å henge opp klean i maskinen”.. Tja..da var det bare å få deigrævva med seg ut av senga igjen og få gjort jobben.

Dagen i går var også god, og jeg fikk gjort unna stort sett alt som sto på lista mi over gjøremål.. fra innhenting av priser til innkjøp av alt fra gassbokser til sokker, hehe. Men akkurat DET kommer i et seinere innlegg, fordi da skal jeg også fortelle dere litt om høstplanen min.

Det ble langt ut mot ettermiddagen før jeg kom meg hjem fra byturen, og da kjente jeg at jeg var veeeeldig gira på å få trødd meg en tur ut i frisk luft. Starta med å sjekke om go´venninna var tilgjengelig – noe hun ikke var, så da tok jeg likegodt å heiv på meg turskoa og kjørte opp på Storjorda som ligger bare noen steinkast unna der jeg bor – og så traska jeg meg en kjapp ettermiddagstur opp på Stakketinden.

Ble ikke så mange bilder denna gangen, nettopp fordi jeg rasa opp og rasa ned.. men det er en nydelig utsikt. På bildet under ser du helt fremst Dagborvatnet/Aurvatnet til venstre og Hesjevatnet til høyre, det store i midten er Storvann Syd, og lengst bak er faktisk havet.

Her ser du Steinvatnet til venstre og Gunnarvatnet til høyre.

Noen husker kanskje at jeg var på den toppen for en tid tilbake, og hadde en RUNDTUR I FJELLHEIMEN. Gikk du glipp av det innlegget er det bare å klikke på den blå linken.
I går ble det bare en sånn “opp og snu t-skjorta” tur uten mat eller drikke, og lurer du på hva det betyr så er det rett og slett at samma f´en hvor mye prøver å komme i form, svetter jeg som en gris (veldig urettferdig overfor griser, for de svetter faktisk ikke..) og blir søkke blaut på ryggen – og i stedet for å dra med meg ei tørr t-skjorte over alt, snur jeg den jeg har på så det tørre partiet kommer på ryggen og det fuktige tørker på turen ned.

En kjapp men nydelig tur – og siden jeg vanligvis prøver å raske med meg snyltekoppen min på sånne korte turer, ble det jaggu litt å drikke på meg både oppover og nedover.

Ha en riktig flottersfin dag da, alle sammen CU L8R

 

Å KOMME HJEM

Vil bare dele et nydelig dikt med dere som medblogger Mettejosteinsdatter posta på sin blogg i går, og som hun ga meg tillatelse til å dele videre. Den dama kan det med å uttrykke seg med ord❤️

FOTFESTE

Du veit kvar du høyrer til
Den gode følelsen når du har landa
Når du føler du har virra heile livet, og ikkje fått skikkelig fotfeste
Rastlausheit og usikkerheit
Sjølvfølelse lik null og utryggheit som styrer alt
Mistenksamheit og overtolkning øydeleggjer alt på vegen,
der du trur du høyrer til

du veit brått kvar du høyrer til, når du møter tålmodigheit og respekt
Når du får bruke den tid du treng for å føle tryggheita
Sjølvfølelsen har fått vekse og usikkerheita har sege ta,
eit lite stykke
Du veit brått at du høyrer til, når du kan få være deg sjølv fullt og heilt
Då er du heime
Heime og kan slå rot

Mette Josteinsdatter Kvalsvik
mars 2024

Bildet er lånt fra nettet. Kreditt: Thorhallsdottir.

LITT FRA ARKIVET

Som jeg har sagt før så er det ikke SÅÅÅ enkelt å finne på noe fornuftig å skrive om her hver dag. Derfor tenker jeg at i dag blir det kun en liten kavalkade – kun bilder, ingen forklaring – fra arkivet med diverse bilder jeg har tatt, som jeg enten ikke har syntes har vær gode nok kvalitetsmessig eller som jeg av en eller annen grunn ikke har tatt med i tidligere innlegg (trur æ…)

Yeppz, litt av hvert her.

Ellers har jeg en rolig mårra så langt. Foten er gulle god igjen, og i dag skal jeg i allefall komme meg ut og få gjort unna de ærendene jeg egentlig hadde på agendaen i går. Deretter? Vi får se..

Ha en riktig flottersfin dag da, alle sammen CU❤️L8R.

ET TRE ER IKKE BARE ET TRE

Det er mange ting som surrer oppi huet mitt til tider, og i dag ble jeg sittende å tenke på trær etter at jeg så detta bildet på fjæsboka i mårres.

Jeg er IKKE en sånn derre klima- eller miljøaktivist som auser død og fordervelse over alt og alle som gjør noe DE meiner er horriblet, fra de stakkarene som våger seg å bruke plastposer når de er på butikken – til kua som tydeligvis fiser for mye. Tvert imot – jeg har et utrulig avslappa forhold til hele greia, uten at jeg skal utdype for mye om mine personlige meininger her. Men en ting som er sikkert, det er at jeg personlig føler at vi har for lite trær, selv om det på verdensbasis er mer skog enn man har frykta..
For det blotte øyet ser det jo virkelig ut til at det er skau nok rundt om kring, og jeg skal ærlig innrømme at jeg nok mer enn en gang har mostra over at det er vokst opp for mye buskvekster både her og der som hindrer en ellers nydelig utsikt. Men det er heldige meg i lille Norge, som kan få sitte på rævva og beklager meg over et luksusproblem. Det finnes da virkelig land og områder der det knapt nok finnes et tre.. som på Grønland der det ikke vokser trær naturlig, men alt som er der er – så vidt jeg veit furutrær som i sin tid ble fraktet fra Norge og kunstig planta der.. og samla utgjør de trærne ca 1km²… hallooo… det er liksom 1×1 kilometer av hele, svære Grønland.

Og regnskogen er nå en sak for seg sjøl. De siste 80 årene har 2/3 av den forsvunnet, og sjøl om den 1/3 som fremdeles eksisterer utgjør et område på størrelse med halve Europa tenker jeg at det er for jævlig at størsteparten av den er forsvunnet i fremskrittets-  og grådighetas navn. Lurer på hvordan folk noen generasjoner etter oss kommer til å ha det? Et tre er jo viktig for så utrulig mye, og tenker at jeg burde faktisk ikke trenge å fortelle dere at livene til fugler, dyr og insekter som er nødvendige for livet videre på jorda, avhenger av nettopp trær. For ikke å snakke om oss – menneskerasen. Tusen takk til trærne for at jeg får puste fritt, sier bare jeg..
(og ja, bildet er av mæ fra en fotoshoot æ var med på sammen med søstersen i 2015)

Så nei, et tre er nok ikke bare et tre..