HELT UT AV DET BLÅ..

Jeppz, bare sånn helt ut av det blå fant jeg ut at jeg skulle skrible litt her inne. Som dere kanskje fikk med dere i det forrige innlegget mitt som heter Æ GIR MÆ!! så er jeg så godt som ferdig med bloggen – i alle fall for nå. Som jeg skreiv, så veit jeg ikke verken OM eller NÅR jeg eventuelt kommer tilbake sånn for fullt, men å stikke innom litt sånn dann og vann tenker jeg at DET må jeg nå få til…

Og hva har egentlig skjedd den siste,gode uka etter at jeg la….eeeh…tastaturet fra meg? Alt og ingenting!! hehe..

En ting er at jeg hadde en fantastisk tur sammen med guttungen – opp til Nordkapp, deretter inn i først Finland og så Sverige, før jeg kjørte han heim forrige søndag. Men etter det har jeg bare surra rundt og kosa meg. Min første idé var å kjøre Norge og Atlanterhavsvegen – men da ferga jeg sto i kø til – samt de to neste avgangene som skulle ta meg over fjorden fra Lødingen til Bognes ble innstilt på grunn av mangel på mannskap – vel, da tenkte jeg at det er ei meining med alt, snudde vagabondvogna og kursa meg i ei heilt anna retning.. Les: Sverige. Og her har jeg vært siden..

Har kosa meg masse-masse..lest, sett på serier, gått turer, trent yoga og tatt livet med knusende ro, da jeg ikke har tilbakelagt mer enn godt og vél 75 mil på denne tida. De første 40 frem til i går….og (dessverre) alle de siste 35 bare i løpet av gårsdagen, fordi jeg hadde tannverk og dreiv klappjakt på et lørdagsåpent apotek, med en værsyk Googlemaps ved roret, som sendte meg på en hællsprettens rundtur – fordi NOEN!!! ikke hadde oppdatert seg på det nyeste nye innen bl.a rundkjøringer, hehe.

Har dessverre ikke særlig med bilder til dere nå, da jeg for det første har lagt ut ting fra turen hittil både på Instagram og Tiktok – og det er hovedsakelig videoer…men også fordi jeg ikke hadde planlagt detta innlegget..

Men her er i alle fall et bittelite glimt fra de siste dagene, med godt vær og vakker natur.

Og så, i dag… En perfekt dag til nå. Plassen jeg står på er ikke den aller beste, men det er “i gokk” i Sverige..altså en av de mindre traffikkert veiene, så sjøl om jeg står like ved veien, er det ekstremt lite bråk.

Jeg sov sykt lenge i mårres…rulla faktisk ikke ut av senga før rundt 9.30..og har brukt dagen til å trø meg tur i skauen og plukka blåbær.

Som selvfølgelig må nytes på mange måter…blir nyrørt syltetøy på skiva til kvelds, tenker jeg..

Ooooog…seee… Æ har funnet min første Geocatch.. Wohoooo!! 🤩

Geocatching er noe jeg har tenkt på leeenge, men har liksom ikke kommet meg i siget. Før i dag! Appen ble lasta ned på telefonen for lenge sida, og i dag fikk jeg plutselig en innskytelse om å sjekke den etter at jeg var hjemme igjen etter bærturen. Og tenk, heldige meg hadde en bare noen få, hundre meter unna – og gjett om gleden var stor da jeg faktisk fant den uten å leite meg forderva 🤩

Og nå i kveldinga har jeg vært å trødd meg en ny luftetur – i skauen.

Alle som kjenner meg, veit jo at jeg ikke er noe skaumenneske… Gi mæ fjell og vidder! Så hvorfor i jøssenavn og alle smånissan jeg har valgt å kjøre i den flateste delen av Sverige, er faktisk ei gåta sjøl for meg. Eller nei..heilt ærlig så trur jeg litt av grunnen faktisk er at jeg har trengt å komme meg lengst mulig unna alt det som for meg er dagligdags og normalt ei stund. For jeg trenger å tenke.. Livet mitt er snudd så innmari på huet som det er mulig, og jeg kjenner at jeg trenger å finne ut av hva dette faktisk betyr for meg i praksis. HVEM er jeg pr i dag? Veit jo at jeg må gi slipp på enormt mye nå – både på godt og vondt, og det å være i “unormale” omgivelser tvinger meg til å se ting fra en annen synsvinkel, og ikke minst gi meg en pekepinn på hvem og hva jeg kan gi slipp på – og hva som er totalt uaktuelt å se forsvinne ut av livet mitt.

Se der, ja… Da klarte æ jaggu å skravle dåkker i senk likevel, hihi. Nei seriøst, det kjennes faktisk greit ut å få lire litt av seg…og med det sier jeg takk og farvel for denna gangen. Ha en nydeligvakker søndag – så sees nok før eller seinere igjen 🥰

Æ GIR MÆ!!

Hey og hoppsann folkens.. Nå er det en del dager siden forrige innlegg fra meg..og jeg innser at det vil nok bli ei stund før neste kommer. Hvis det kommer..for no gir æ mæ!

Jeg sliter enormt med å motivere meg sjøl til å blogge…like så det å svare på kommentarer og kommentere hos andre. Faktisk er jeg pr dags dato så lei hele bloggen at jeg finner ikke ord. MEN!! Jeg liker å dele av opplevelsene mine enda, det er bare det at jeg har gått over til å bruke Tiktok og historiedelen på Instagram i stedet. Vlog og små videoer/reels er det jeg trives best med akkurat nå.

Så, dere som følger med på en eller begge av de to kanalene vil få daglige oppdateringer om meg og livet som vagabond der 😉

Ellers legger jeg ved noen få bilder her av roadtrip’en til Nordkapp sammen med sønnen min så langt.

Første frokost – i godt vær, faktisk.
Tunnelvakt før Alta 😂
Bare måtte bevise at jeg har vært på en Monsen-butikk 😁

Fikk kul veske i gave av guttungen 🤩
En som søv hard, hehe

Og litt fra heimen mens jeg venta på at guttungen skulle våkne, så vi kunne spise frokost før vi surra videre.

Ha en flottersfin dag og god helg, alle sammen ❤️

COUNT YOUR BLESSINGS

Yeppz… “count your blessings”, eller for å si det på en annen måte “VÆR GLAD FOR DET DU HAR” er ei ekstremt viktig setning i alle fall i mitt liv. Og jeg prøver virkelig å leve etter det, sjøl om det mange ganger er sykt vanskelig å være ydmyk nok. Særlig når det er ekstremt mye å skulle forholde seg til på én gang.

Nå begynner heldigvis camper’n å bli såpass ferdig (og tett) at jeg flytter på veien igjen i løpet av det neste døgnet eller så. Men det har kosta meg hver ei sabla krone av sparekontoen min, samt absolutt alt av bursdagspenger, med unntak av litt ekstra kos jeg kosta på meg for noen av de pengene jeg fikk på forskudd. Men – til gjengjeld er da taket tett, og har jeg nå også både et lite bord jeg kan sitte ved for å spise frokost – både ute og inne..

OG (unødvendig, men SÅ kjekt) en liten krane med håndpumpe, så jeg slipper å løfte 10L kanna opp og ned av benken.

Gjett om jeg er takknemlig for at jeg har fått det så bra hjemme ❤️

Så nå er det snaaart ut på veien igjen, og jeg gleder meg værre enn en unge på julaften. For – wohooo – guttungen skal ta seg en tur sammen med mora si. Planen er å kjøre til Nordkapp, for der har ikke han vært siden han gikk i barneskolen. Sa æ at æ glede mæ? 😁

Et lite minus er at den svartens tanna mi er begynt på runde nummer 3 med å lage krøll og værk, og jeg syns det er litt kjipt å tenke på at jeg skal slite med tannverk når jeg endelig får noen dager sammen med kar’n. Men…et stort MEN!!! som jeg nå prøver å forholde meg til: Jeg FÅR tross alt være sammen med hjertegullet mitt, OG butikker og apotek har flust opp av ibux jeg kan knaske i meg sammen med paraceten min.

Yeppz.. count your blessings! ❤️

MANDAGSDIKT – 15

Mårnings folkens.. Nå hoppa jeg bukk over mandagsdiktet forrige uke, men det måtte bare bli sånn. Men i dag kommer det et superkort, GAMMELT dikt – skrevet i fjor vår…

Æ tenker: bedre enn ingenting, hehe 😁

ENDELIG VÅR

Mykt regn som sildrer
nedover ei skitten rute.

Snø som vaskes vekk
etter et langvarig liv.

Myke toner fra livet
vibrerer i mitt indre.

Endelig.. det er vår

Helene Harrysdatter

 

MIN VERDEN I BILDER – 7

Hipp-hurra…for mæ, hehe 😁

Yeppz, i dag har Yours Truly bursdag, og har hatt en utrulig flott dag som starta med at jeg tok frokosten min ute på plattingen hos brorsan, med nyplukka geitrams (og noen få fuglevikke) som bordpynt. Og…en haug med firkløver, så nå er flaksen berga enda ei stund 😉

Selvfølgelig ble det litt baling i heimen min på dagtid, og nå i ettermiddag kom først guttungen og et vennepar på kaffe & kakebesøk (feira dagen hos brorsan), og etterpå kom go’venninna og gubben innom.

Fikk litt gaver også, da..men den definitivt beste gaven EVER fikk jeg hos guttungen..som jeg har ønska meg utrulig lenge.

YEEEEEY…mitt heilt eget trinn i sherpatrappa som skal bygges hjemme på øya mi.

Ellers er det ikke mye som skjer. Noen merka kanskje at det ikke kom noe innlegg fra meg i går, men jeg hadde over hodet ikke overskudd til å verken blogge, lese eller svare/kommentere. Har jobba i ett med camper’n, og tok ikke kvelden før mellom 9 og halv10 i går kveld. Men – nå begynner det å ligne et skikkelig hjem, og bilder vil komme etter hvert.

Jeppjepp…ha en flottersfin kveld videre, alle sammen.

MIN VERDEN I BILDER – 6

De fleste av dere har nok fått med dere nå, at jeg for tiden har en form for sabbat fra bloggen. Er jo ikke heeeilt borte vekk, men holder meg til å poste litt fra dagene mine primært i bilder. Det er jo heller ikke noe særlig aktivitet fra meg når det kommer til kommentarer.. Jeg LESER en del blogger, men har valgt å holde meg taus dersom det ikke er noe som virkelig trigger skrivekløa mi. Beklager om noen syns det er dumt at jeg er så stille i kommentarfeltet deres, men jeg velger å bruke energien min andre steder akkurat nå. Som å få hjemmet mitt mest mulig ferdig.

Så i dag har det vært atter en dag med fokus på camper’n. Var en liten tur i byen sammen med brorsan i formiddag for bl.a å hente ut medisin, men ellers har jeg begynt å snekre litt innvendig. Det skal settes opp både sittebenk og en del skap, og i dag gikk jeg i gang med overskapet på kjøkkendelen. Var så heldig å finne bl.a ei dør med speil i den gamle campingvogna til brorsan, og etter at han kappa den i høyden for meg, fikk jeg satt på kant nede og har nå montert den opp. Akkurat nå har jeg en pause fordi vi nettopp har spist middag, men håpet er at jeg i løpet av kvelden får satt på skapveggen som mangler, og lage 2 hyller som skal inn der.

Juppziyeppz, sånn går nu dagan 😊 Jeg er ikke den flinkeste snekker’n som finnes akkurat, men jeg er steike ivrig, hehe.

Ha en flottersfin kveld videre, alle sammen – og takk for at akkurat DU tok deg tid til å lese bloggen min ❤️

JEG HÅPER DE SAKSØKER RÆVVA AV KOMMUNEN

Det er ikke ofte jeg gidder å blande meg opp i ting som skjer i nyhetsbildet – men i mårres kjente jeg at jeg ble rett og slett en smule pissed off – på “motstanders” vegne.
Det står nemlig å lese i Harstad Tidene i dag: ETABLERTE SMÅBÅTANLEGG TIL TROSS FOR UGYLDIG VEDTAK.

Nå har HT dessverre et sånt forbanna opplegg der alle viktige saker er ei PLUSS sak..det vil si at man må ha abonnement for å få lest hele saken. Dermed er det enormt mange som bare leser overskrifta og gjør seg opp meninger basert på den. Og hadde jeg kun lest overskrifta, ville nok jeg også ha rista på hauet over det “grusomme firmaet” som bare har tatt seg til rette. Men seriøst, da jeg faktisk tok meg tid til å lese og ikke minst FORSTÅ hva som står i avisa, ser jeg det at firmaet FIKK tillatelse av kommunen i fjor høst, og at de har erklært vedtaket ugyldig først 6 måneder etterpå.

Jeg mener..de har gjort en feil, for det manglet bl.a noen papirer men de godkjente søknaden likevel. For de papirene burde jo kommunen bedt om DA, ikke et halvt år etterpå. Og om de faktisk ikke klarte å se at det mangla noe da, men først nå når folk har klaga på anlegget, ja sorry og si det folkens, men da syns jeg faktisk ikke de som sitter og skal gjøre disse vedtakene er særlig skikka til den jobben de skal utføre.

Jeg veit ikke med dere, men for meg er det da temmelig naturlig at når man får tillatelse til noe, så hiver man seg rundt og fikser & ordner i god tro.

Til sammenligning (sjøl om det er to vidt forskjellige ting, men bruk fantasien) – om jeg hadde søkt om tillatelse til å få parkere camper’n fast et sted, og bygge platting og sette opp fortelt, og hadde fått et JA!!, så ville jeg garantert ha begynt å bestille og kjøpe inn alt som trengs. Og jeg kan love deg at jeg har kommet til å bli forbanna dersom jeg – etter å ha brukt masse tid, energi og penger – hadde fått beskjed om at “dessverre, VI har gjort en feil, så DU må dessverre bare dumpe tingene dine et annet sted. Og når man da ikke har noe annet sted, fordi man i et halvt år har trodd at alt var ok og ikke trengte noe backupplan, vel – jeg kan love deg at jeg har også blitt å “tatt meg til rette” og bygd på plassen jeg ble lovd..

Jada, jada, ekstremt forenkla – men i prinsippet det samme, og kanskje så de som har kasta seg på lasset om å fordømme firmaet uten å lese saken, faktisk skjønner at det er flere sider av ei sak..

Jeg syns det er for jævlig at kommunen skal ha lov til å drite på draget, og så la det gå ut over andre – så ja, jeg håper virkelig de saksøker rævva av dem!!!

 

MIN VERDEN I BILDER – 5

Heysann i kveldinga, folkens.. Dagen i dag er kjapt fortalt.. Har jobba med camper’n fra tidlig i mårres og til nå rundt klokka ni i kveld. Har fått gjort meg ferdig utvendig, og starta på alt som skal tas tak i innvendig.

Malt på steder der det er kommet rust etter lekkasjen, for å forhindre at det skal bli værre, lagt maletapet på bl.a kjøkkenveggen og malt den, borra hull til ei kjøkkenvifte og fått den på plass – inkludert ei ventilrist på utsida, og vært sammen med brorsan i den gamle campingvogna hans og plukka ting som jeg skal bruke i camper’n.

Og innimellom alt tok jeg meg tid til å forevige noen regndråper.

Juppziyeppz & natta nu, alle sammen 😊

MIN VERDEN I BILDER – 4

Hey & god kveld folkens 😊 I dag var jeg faktisk våken 5, og etter de vanlige mårraritualene mine, har jeg holdt på ute med camper’n sida ca 8 i mårres…og ting tar så sabla med tid. Men nå har jeg malt taket og grunna veggene (ingen bilder av det), reinskjært og slipa ned kantene på glassfiberen jeg la på taket i går og malt både taket og døra.

Foto: Tommy Gjerdin. En kompis av brorsan og gubben til fredagsdate-venninna mi, fant ut at jeg trengte ei anna vinkling av jobbinga, enn bare de bildene jeg knipser sjøl. 😊

Nå er det kvelden her, og i ærlighetas navn kjenner jeg dagens aktiviteter steike godt på skotten, og jeg kan love dere at det var fantastisk å få ta seg en dusj og bli kvitt et tonn med glassfiber-støv som antagelig dekka 90% av kroppen min. Men jeg syns jeg er kommet langt.. heldigvis for det er meldt regn fra i mårra.

Da får jeg bare si takk for følge til dere som gidder å ta turen innom her nå om dagene ❤️

MIN VERDEN I BILDER – 3

…sorry folkens, men den her sabbaten blir nok langvarig – jeg sliter til og med å legge ut bare bilder. Og beklageligvis (om noen har merka det) så har jeg valgt å skippe mandagsdiktet også. Jeg har null energi til disse tingene akkurat nå, og dagen har uansett flydd av sted for meg..

Starta med barfot mårra på verandaen hos brorsan, med frokost og vakker utsikt.

Deretter bar det til byen sammen med brorsan for å shoppe ting som skal brukes på hjemmet mitt. Vél tilbake fikk jeg først knødd meg til å jeg plasta hele taket, og etter en liten pause fikk jeg gjort klart til å begynne å male innvendig. Det vil si jeg starta i dag, men makta ikke mer da venstre håndleddet mitt enda ikke er blitt bra.

Og nå…snaaart natti-natt regner jeg med 🤔😊