10 DAGER PÅ VEIEN – del 2

Juppziyeppz…her kommer andre del av bildekavalkaden fra de siste 10 dagene.

Aner du ikke hva jeg snakker om? Da kan du jo ta en titt på del 1 HER.

Da jeg avslutta forrige innlegg var jeg på tur opp mot Gamvik..som du ser et glimt av under her. Jeg hadde bestemt meg for å dra og titte på Slettnes fyr som ligger rett utenfor der. Nå var jeg dessverre så surrete at jeg knipsa null bilder av selve fyret..bare filming til TikTok og Instagram. MEN.. jeg fikk tatt bilder ut gjennom vinduene på toppen. Jeg var nemlig så sabla heldig å komme akkurat da et utenlandsk par fikk nøkler for å kunne gå inn, så da spurte jeg selvfølgelig om jeg kunne få gå inn sammen med dem..noe de sa ja til..wohoo.

På tur ned igjen..var jaggu 10 etasjer høyt, så gjett om jeg fikk trimma lårene på tur opp, hehe.

På returen ble det en liten omvei til Dyfjord, fordi ei av TikTok-følgerne mine som kommer derifra hadde ytra ønske om at jeg skulle se bygda hennes.

Ellers har det vært en haug med småturer på temmelig ukjente steder, og så huska jeg faktisk på å stoppe ved Humpen – Norges eldste fjell.

Etter å ha studert det flotte, gamle fjellet som faktisk er ca 2900 millioner år, ble det en ny tur til Grense Jakobselv. Jeg sier ny, fordi jeg var der for en del år tilbake også.

Nydelige Kong Oscar II Kapell.

Ikke noe å si på utsikten, akkurat.

Yeppz..rett over gjerdet er Russland.

Så ble det en del mer surring rundt om kring i området – fremdeles Russland rett frem, før jeg tok turen til Treriksrøysa i Pasvikdalen i går.

Saaaaabla vått!!! Skulle egentlig hatt støvler, men skitt au.

Tok dessverre ikke flere bilder fra selve turen oppover til”røysa” – hadde ikke tid!! Da jeg var ca halvveis kom det nemlig et par militære på ATV etter meg, for å informere at jeg hadde 2 timer på meg før de skulle sprenge ei gammel bru 3 km nedenfor parkeringsplassen der bilen min sto. Det ville si at om jeg ikke kom meg over brua igjen før den tid, måtte jeg nok bli værende der til ny bru står klar om ei lita uka. Det ønska jeg virkelig IKKE, men til røysa ville jeg. Det er godt og vél 5 km en vei, og jeg hadde brukt nesten en time på halve distansen.. så gjett om det var ei som fikk den eminente bakenden i høygir, haha. Brukte i alt 1t 45min på resten av turen frem og så tilbake, og passerte den før nevnte brua et helt kvarter før de skulle sprenge den. Dæven æ er god, haha.

Inngangen til “røysa”.

Russland rett frem.

Og Finland der fremme.

Det var en hektisk men fantastisk tur, som jeg håper jeg får muligheten til å gå i roligere tempo en annen gang.

I natt har jeg stått på enda et vakkert sted, og jeg føler meg så utrulig heldig som får se alt dette.

Hva resten av dagen i dag byr på – for ikke å snakke om de neste dagene, skal bli spennende å se. Og om det tar en dag eller ei ny uke til neste gang jeg stikker innom her – vel.. det får tida vise.

Ha en riktig flottersfin dag videre alle sammen ❤️

11 kommentarer

Siste innlegg