JEG HÅPER DE SAKSØKER RÆVVA AV KOMMUNEN

Det er ikke ofte jeg gidder å blande meg opp i ting som skjer i nyhetsbildet – men i mårres kjente jeg at jeg ble rett og slett en smule pissed off – på “motstanders” vegne.
Det står nemlig å lese i Harstad Tidene i dag: ETABLERTE SMÅBÅTANLEGG TIL TROSS FOR UGYLDIG VEDTAK.

Nå har HT dessverre et sånt forbanna opplegg der alle viktige saker er ei PLUSS sak..det vil si at man må ha abonnement for å få lest hele saken. Dermed er det enormt mange som bare leser overskrifta og gjør seg opp meninger basert på den. Og hadde jeg kun lest overskrifta, ville nok jeg også ha rista på hauet over det “grusomme firmaet” som bare har tatt seg til rette. Men seriøst, da jeg faktisk tok meg tid til å lese og ikke minst FORSTÅ hva som står i avisa, ser jeg det at firmaet FIKK tillatelse av kommunen i fjor høst, og at de har erklært vedtaket ugyldig først 6 måneder etterpå.

Jeg mener..de har gjort en feil, for det manglet bl.a noen papirer men de godkjente søknaden likevel. For de papirene burde jo kommunen bedt om DA, ikke et halvt år etterpå. Og om de faktisk ikke klarte å se at det mangla noe da, men først nå når folk har klaga på anlegget, ja sorry og si det folkens, men da syns jeg faktisk ikke de som sitter og skal gjøre disse vedtakene er særlig skikka til den jobben de skal utføre.

Jeg veit ikke med dere, men for meg er det da temmelig naturlig at når man får tillatelse til noe, så hiver man seg rundt og fikser & ordner i god tro.

Til sammenligning (sjøl om det er to vidt forskjellige ting, men bruk fantasien) – om jeg hadde søkt om tillatelse til å få parkere camper’n fast et sted, og bygge platting og sette opp fortelt, og hadde fått et JA!!, så ville jeg garantert ha begynt å bestille og kjøpe inn alt som trengs. Og jeg kan love deg at jeg har kommet til å bli forbanna dersom jeg – etter å ha brukt masse tid, energi og penger – hadde fått beskjed om at “dessverre, VI har gjort en feil, så DU må dessverre bare dumpe tingene dine et annet sted. Og når man da ikke har noe annet sted, fordi man i et halvt år har trodd at alt var ok og ikke trengte noe backupplan, vel – jeg kan love deg at jeg har også blitt å “tatt meg til rette” og bygd på plassen jeg ble lovd..

Jada, jada, ekstremt forenkla – men i prinsippet det samme, og kanskje så de som har kasta seg på lasset om å fordømme firmaet uten å lese saken, faktisk skjønner at det er flere sider av ei sak..

Jeg syns det er for jævlig at kommunen skal ha lov til å drite på draget, og så la det gå ut over andre – så ja, jeg håper virkelig de saksøker rævva av dem!!!

 

8 kommentarer

Siste innlegg