DØDSSEILEREN I NORDSJØEN

Mange av dere har kanskje hørt historien om Dødsseileren – bedre kjent som “den flygende hollender”?

Bildet er lånt fra nettet.

Det er kjapt fortalt historien om et spøkelsesskip med en hollandsk skipper som er dømt til å seile hvileløst på de syv hav til dommedag, fordi han spottet Gud ved å sverge at han skulle klare å seile rundt Kapp det Gode Håp om så både Gud og Djevelen var imot ham. I denna fortellinga kan skipet som regel ses i stormfullt vær i Sør-Atlanteren eller Det indiske hav, og varsler død og ulykke. Ved nærkontakt skal mannskapet på skipet visstnok forsøke å sende beskjeder til personer på land som for lengst er døde.

Bildet er lånt fra nettet

Men visste du at det finnes en annen versjon av historien, der Dødsseileren befinner seg i  Nordsjøen? Det finnes flere grunner for at denne kapteinen er dømt til å seile rundt til evig tid. En versjon er han seilte ut på en søndag, noe som naturligvis var en stor synd og dermed pådro seg Guds vrede. En annen versjon er at han trolovet seg med en ung jente på Sørlandet, men da hun ble gravid stakk kar’n av. Da hun forsto at han hadde sviktet henne, forbannet hun ham til evig tid. (Den trur æ på, hehe)

Ikke veit jeg hva som eksisterer eller ikke, men gjett om jeg syns det er spennende å bruke fantasien og se det for meg. Hva med deg?

Ha en riktig flottersfin kveld videre alle sammen ❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg