TRAILER & KVITBJØRN

..bare sånn i tilfelle at det finnes flere sjeler med like mye fantasi som meg, og som tenker: hmmm..kjørte kong Valemon trailer??…dessverre må jeg skuffe dere..for dette har nok ikke noe med eventyr og Kvitebjørn kong Valemon å gjøre – men Kvitbjørn-ulykka som skjedde ved Lødingen i 1947..da sjøflyet “Kvitbjørn” styrta i Lødingsfjellet og 35 mennesker mistet livet.

Nå kommer jeg IKKE til å fortelle noe inngående her, for jeg veit ikke noe mer om den enn det jeg nylig har lest meg til selv – men legger ved en link til et nettsted HER, dersom noen er interessert i å lese om den..

Så – da lurer dere vel på hva i all verden poenget mitt med overskrifta – og innlegget – er?
Jo altså..

Forrige fredag, da jeg var på tur over med ferga fra Bognes til Lødingen (hvis du ikke har fått med deg de siste innleggene mine, kan du lese om akkurat denne fredagen HER), prata jeg med en kompis av meg, som kjører trailer – og som tilfeldigvis var på jobb og i kjøringa, ikke så aaaalt for langt unna i forhold til der jeg ville komme i land med ferga. Så vi avtalte at vi skulle møtes på ei utkjøring noen minutters kjøring fra fergeleiet mot Harstad, og ta oss litt kaffe sammen.

Den utkjøringa/rasteplassen ligger like ved et nydelig, lite vann (Storvollvatnet) – og jeg parkerte helt ut på et hjørne, for både å ikke være i veien for store og små biler som stoppa der – og for å få nyte utsikten mot vannet mens jeg satt å venta..

For litt ventetid ble det jo – og det er her Kvitbjørn kommer inn i bildet – for tenk..selv om jeg har vært på den utkjøringa/rasteplassen en haug ganger – har jeg liksom aldri fått med meg at det faktisk står et oppslag der, med info om den flyulykka..

Og sett sånn…følger man den lille gangbrua som er ved siden av oppslagstavla..

..er det jaggu et svært minnesmerke med navnet til de omkomne på – og flymotoren på toppen.
(d va nu svarte kor utydelig det bildet der ble….)

Kult =)

..kreeemt..trur dere jeg følte meg bra lur, som aldri har fått med meg den svære dingsebomsen som står der?

Meeeen..la oss nå ikke prate så alt for mye om at jeg tydeligvis har klorbleika teflonhjernen min..for nå kom kompisen – og det var tid for kaffeslaberas i trailer´n hans. Var SÅ utrulig koselig å se han igjen – og ikke bare hadde han kaffe til meg, men han hadde jaggu vært å shoppa litt – og laga meg fersk baguette med ost og skinka som han varma i microen <3 Og hvorfor det ikke er bilder fra dette fantastiske kalaset? Vel..beste unnskyldninga jeg kan komme på, er at jeg var for opptatt med å skravle, til å ha tid til å ta bilder..(okeeey..jeg glømte hele greia..men LITT glemsk og uoppmerksom er det nå vel lov å være..sant?

Men så – da jeg fortalte at jeg hadde vært å tatt bilder av den kule flymotoren – spurte kar´n om jeg hadde vært å sett gjennom det røret som står der, som peker rett mot stedet der flyet styrta..

Hvorpå jeg avga følgende svar: -eeeeeh….hæ??????????? Kors´n rør?????????

Fikk jo ei forklaring hos han, da..og da vi sa takk og farvel for denne gang, og han kjørte videre – tusla jeg meg ganske så slukøra bort over gangbrua – og seeee..jeg har jammen ta ikke fått med meg det ganske svære stativet – med et laaangt rør på toppen – som står nesten midt i glaninga på en, hehe =P

..og nå vil jeg ha meg frabedt eventuell anerkjennende nikking og alt for stor enighet i både klorbleikinga og teflonhjernen – for jeg mener..man kan jo ikke få med seg ALT her i verden heller…hahahaaaa =D

I alle fall, da jeg var ferdig med å riste på hodet og le av meg selv – tok jeg meg en titt gjennom det derre røret, da..og fikk se stedet der de fant flyet – ved den hvite, sånn ca midt på bildet 🙂

Og sånn var da historia om trailer´n og Kvitbjørn..takker så mye for følget – ha en superflotters dag videre da, folkens..CU =)

 

#rasteplass #minnesmerke #flymotor #flyulykke #kvitbjørn #lødingen #nordnorge

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg