KRYDDERMUFFINS med & uten TRANEBÆR

Da jeg var på venninnebesøk i går ettermiddag/kveld var jeg så heldig at jeg hadde med meg noe skikkelig kult da jeg gikk hjem derifra. Gubben hennes kom nemlig å stakk til meg noe spiselig jeg kunne få om jeg ville – og klart jeg ville det.. nemlig DESSERT-/KAKEKRYDDER og MULTESIRUP.. hvor kult er ikke det? Multesirup har jeg smakt før og syns er godt, men det der krydderet har jeg aldri testa ut. Jeg elsker jo krydder i alle varianter, så her måtte det testes før påska er over og jeg slipper opp for unnskyldninger for å kunne lage noe ekstra godt på ukedager, hehe.

Så valget falt på kryddermuffins. Jeg fant meg ei random oppskrift på nettet og bytta ut krydderblandinga som skulle være, med tilsvarende av dessertkrydderet.. som består av ekte vaniljesukker, peppermynte, anis, solbærblad, stjerneanis, sitronskall og roseblad.

Vil du ha oppskrifta, er den som følger til 6 vanlige muffinsformer:

75 g smør
3/4 dl sukker
1,5 medium egg (evt 1 stort)
1,25 dl mel
1/4 ts bakepulver
ca 3/4 ts dessertkrydder

Rør smør og sukker luftig, rør inn egg og ha i det tørre. Enkelt og greit.

I tillegg hadde jeg litt tranebær i to av kakene, bare for å teste det ut – og det var nydelig godt. Men nå er jo jeg over normalen glad i tranebær da..

Stekes v/ 200°C i 15-20 minutter (mine sto i et kvarter)

Detta var jo et testforsøk med krydderet, og jeg tenker at det kunne vært liiitt mer av det..godt å vite til neste gang. Men gode? Ja DET var de så absolutt.

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg