ADVENTSMORGEN – 8.desember

God fredag alle sammen.

I dag er jeg så trøtt i trynet at jeg er reint skremt av meg sjøl. Sliter faktisk med å komme meg i siget her, men satser på at dagen blir bra for etterpå  skal jeg å møte fredagsdate-venninna. Blir nok siste (eller kanskje nest siste) gang i år, så det gleder jeg meg til. Men nok om det, nå er det tid for adventsmorgen.. og vil du lese litt mer utfyllende om hva det er, finner du det HER.

Link til dagens adventskoz på TikTok med åpning av kalendergaven min finner du HER.

Og da var det klart for…

Luke 8

Hvor det i dag skjuler seg ei oppskrift som for meg er førjulskos. Nemlig biscotti m/ tranebær – og kakao m/chili & sitron.

BISCOTTI
50 g mykt smør og
100 g sukker
røres lyst og luftig.
1 mellomstort egg
150 g mel
1 ts sitronskall
1/2 ts bakepulver
Ca 1 dl tranebær
Rør først inn egg, deretter resten av ingrediensene.
Rull ut ei lang pølse som klemmes litt flat.

Stekes ved 200°c i ca 12-15 minutter.

Ta brettet ut av ovnen og la kaken avkjøles litt. Deretter skjærer du den på skrå (bruk gjerne et pizzahjul) i 2 cm tykke biter før du setter brettet tilbake i ovnen og steker videre ca 5 minutter på hver side til de er blitt gyldne og sprø.

Oppbevares i tett boks
Nydelig å dyppe i kaffe/te/kakao.

Når jeg skal skeie skikkelig ut, går jeg for kakao. Den varianten over her er en rett i koppen kakao som jeg tilsatte en liten knivsodd med chilipulver og noen få rasp på råkostjernet med sitronskall. Deretter ble det krem fra boks med kanel & litt malte mandler på toppen. Nyyydelig 🤩

Så var det min kalender.. hvor det i dag var en nydelig, ny julekopp.

Og yeppz, den er tatt i bruk alt, hihi.

Husk IKKE kommenter på Facebook hva jeg får i adventskalenderen. Da ødelegger du spenninga for de som ikke har vært innom og sett enda.

KONKURRANSEN

Det eneste du trenger å gjøre for å være med i konkurransen er å svare på ETT spørsmål hver dag frem til og med julaften. Svarene legger dere igjen her i kommentarfeltet (jeg blir IKKE å sjekke Facebook eller andre steder der jeg deler bloggen) og den som har levert flest rette svar frem til julaften får en liten ting i posten av meg på nyåret. Svarene blir ikke avslørt før da, og blir det flere som har like mange rette svar, blir det trekning.

Dagens spørsmål: Den første trykte adventskalenderen man kjenner til ble laget i 1902. I hvilken by?

13 kommentarer

Siste innlegg