BO-I-BIL’N

Med tanke på at jeg har absolutt null, nix & nada fornuftig å fordrive tida med om dagene – så har jaggu ukene sia forrige innlegg bare forsvunnet. Litt synd egentlig, for i tillegg til at jeg har ignorert de faste leserene mine, så har jeg jo også ignorert de bloggerne jeg følger – og har totalt mista oversikten over hvem som har opplevd hva… HUFF!!! 🙈

Men gjort er gjort og spist er spist – og det er nå på tide med et livstegn fra meg igjen..for æ har såååå løst til å fortelle dåkker om den kule boibil’n æ har fått mæ 😁

Yeppz, dere leste rett – det står bo i bil’n..da det ikke er en ekte bobil – men bilen min som er omgjort til mini-camper, uten strøm, vann og andre fasiliteter.

Jeg er så heldig at jeg har en storebror som er utrulig kreativ og nevenyttig, så jeg raska med meg diverse ting & tang jeg hadde liggende her etter han som bodde her før – som bl.a ei hobbyplate og ei trehylle..og så susa jeg og samegutten min (les:bilen) bortover til brorsan for litt oppgradering.

(et lite PS nu i dissa tider, da folk finn på å ta anstøt av det mest utrulige..om nån reagere på at æ kalle bilen for samegutten – gi fa.. i det!! For det første er han henta hjem til meg fra mitt elskede Finnmark..og to: navnet er meint som ei hederserklæring fra mi sia, da bilen min er det viktigste i livet mitt, forutenom sønnen min..)

Men tilbake til oppgraderinga..måtte jo starte med å få lempa alt ut av bilen – og her er utgangspunktet som broren min fikk å jobbe med.

Det første som kom opp, var ei seng. Den hobbyplaten jeg hadde tatt med, passet perfekt til formålet – og i fellesskap fant vi ut at den beste løsningen ble å ha senga såpass høyt oppe, at jeg kan ha kasser med ting & tang under den.

Litt kaffepause er aldri feil, særlig når man er i tenkeboksen for å få nye ideer..

Og det neste som kom opp, ble et kombinert nattbord og spisebord i form av ei trehylle som passet perfekt til jobben.

Deretter ble det satt opp en “benk” mellom reservehjulet og bordet. Det er god plass for meg å sitte og spise på den ene siden av den benken, og på den siden ble det skrudd fast en plastboks for lagring av bl.a gass – samt rett over den, ble det plass til en liten boks for lagring av krydder, fyrstikker o.l..

Kult..ikkje sant?

Deretter måtte brorsan til med litt kutting og sliping..

…og vips, så ble en gammel hylle som hang i dusjen, omgjort til mer lagringsplass som sitter fast nede på dørken (jada æ veit – gulvet) i fotenden av senga.

Vél hjemme igjen, heiv jeg meg rundt og fant et gammelt teppetrekk som jeg lot Singer´n få lov å herje litt med..

..og da ble det jaggu gardiner i boibil´n min også.

Da gjensto det bare å ta kompisen ut på prøvetur.. Kjekt å kunne ha ei ferdig oppredd seng til enhver tid.

Og god plass på frokostbordet, så jeg kan sitte tørt og godt når det regnet ute.
(..og seee..fikk til og med laget en duk som matcher gardinene.)

Faktisk utrulig koselig å sitte der inne, når mørket senket seg ute.

Og sånn så det ut fra utsiden, mens vi sto parkert.. (og se – æ har t.o.m brusholder..ei stor flaska passa akkurat i navhullet på felgen 😁)

Måtte jo markere på et vis at vi var gått inn i påskeuka.. Gåsungene satt godt fast på sin plass, selv under kjøring – men de stakkars påskeharene fant det tryggest å rømme ned i magen min, hehe 😉

Eneste minuset med denne varianten av en boibil, er at siden det er en pickup er det ikke dører bak – kun “lem og luke”.. altså bakluke på selve kassen, samt luken på hardtop´en. Og da det ikke er noen låsemekanisme fra innsiden, vil det være et SÆRDELES dumt trekk av meg å slamre de i lås når jeg går inn i bilen.
Men der kom da brorsan sin kreativitet virkelig til hjelp – og han ga meg denne saken, som jeg kan sette på bakluken før jeg tar ned “lokket”..

Da ser det sånn ut..jeg slipper innsyn – og trenger likevel ikke være redd for at jeg skal låse meg selv inne, så jeg må hugge meg ut med hammer og øks, hehe.

Minuset her er at det tross alt er åpent rett ut i vær & vind – noe som gjorde at det ble en smule kaldt første natta – da det hadde krøpet under minuspunktet, og snødd en del. Men “gluphodet” mitt, fant plutselig ut at jeg skulle tette hullet fra innsiden med varmekjeledressen min – og tenk – neste natt stakk ikke varmen ut av åpningen – og jeg endte faktisk opp med å ha ei særdeles varm og behagelig natt..

Så yeppz – både jeg og samegutten min er strååååålende fornøyd med resultatet. Og nå ser jeg frem til at vi skal ha råd til å ta oss mange turer i årene som kommer.

I denne omgang ble det 3 dager på veien – og jeg tok selvfølgelig en haug med bilder. Men siden dette innlegget er dedikert til den fiiiine boibilen min, legger jeg kun ved et bilde av den fantastiske utsikten som møtte meg, da jeg våknet etter første natta på tur..den flotte Innerfjorden, på tur ned mot Lofoten.

Og ja – jeg LOVER at det kommer flere bilder fra turen..selv om jeg kanskje bruker en dag eller tre mellom hvert innlegg =)

 

14 kommentarer
  1. Aldeles praktfullt. Vi har hatt sånn bobil flere ganger, og for noen fine ferier vi har hatt. Vi var heldige og hadde en sånn sidedør, så da slapp vi det med å låse oss inne. Skikkelig smart ble din, og det å ha kasser under senga er helt på sin plass. Ønsker deg milevis med fine turer og kos deg massevis. God påskefeire!

  2. Dæsken ta omkalfatra og innredd samegutt. Ja nå er du klar til å finne på litt av hvert i disse påsketider. 😀 Fri som fuglen…. men med hjula på jorda selvfølgelig. God Påske og lykke til 😀

  3. God morgen!
   Så bra å ha en nevenyttig bror som hjelper, ordner og fikser.
   Der får du mange gode netter,
   og herlige opplevelser med en bil,
   og bo i bil – ute påturene dine

   Lag deg en flott skjærtorsdag og påske!

   klem

   1. Liiiitt sein med svaringa mi, men..🙈 Ja jeg er sannelig heldig som får så god hjelp av broren min..og nå gleder jeg meg skikkelig til alle turene jeg har i vente 😊 En riktig god påske til deg også ❤️ Klemmerz

  4. Så kjekt, og det ble jo veldig koselig!
   Og det bildet til slutt er jo bare helt magisk! Kos deg og nyt bobilturer i flott natur! God påskeklem 🥰🐣🌼

   1. Beklager – seint ute med å svare – som vanlig 🙈 Men ja, er kjempefornøyd med boibil’n min, og gleder meg skikkelig til mange, nye turer. Og takk så mye for ros ❤️ Stor påskeklem 🐥🐤

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg