STAR NUTRITION

Reklame |

I et innlegg tidligere nevnte jeg at jeg driver på å teste ut annonsering via metapic, i tillegg til at jeg er med i partnerprogrammet til blogg.no.. Og nå tenker jeg at et sted må jeg jo starte…så dette er mitt første forsøk.

De faste leserne mine veit nok nå at jeg flyr inn og ut på treningssenter og løfter litt vekter.. og at jeg er ganske opphengt i dette med proteiner. Spesielt godt liker jeg å spise bærer – bytter de gladelig ut mot sjokolade..og disse to er mine favoritter akkurat nå.

Klikker du på bildene av proteinbarene, kommer du rett til produktene.

Star Nutrition//Star Nutrition

Nå er det jo selvfølgelig noe eget med de som trener med tunge vekter, powerlifting, bodybuilding o.l, for de er som regel dedikert til dette med proteiner på et annet nivå. Men det veldig mange feilaktig tror, er at det ikke er så veldig nøye med proteiner hvis man ikke trener..
Feil!! Proteiner er superviktig, for det er de som tar vare på celler og vev, og hjelper oss å bevare muskelmassen (for å si det veldig forenklet)
For de som ikke syns det er nok å høre bare på meg – her er hva bl.a Helsedirektoratet sier:
Anbefalingen fra Helsedirektoratet er at proteiner bør bidra med 10-20 % av energiinntaket vårt.. Mosjonister trenger normalt 0,8-1,0 gram protein per kilo kroppsvekt. En enkel måte å regne ut hvor mye proteiner du minst trenger hver dag er å gange vekten din med 0,8.

Med andre ord – veier du f.eks 75 kilo, skal du ha MINIMUM 60 gram proteiner hver dag..og aller helst 75, for å ivareta muskelmassen din..og den er jammen ta viktig for at man skal klare å holde seg i bevegelse…

Og trenger du for å bygge muskler? Vel da bør du satse på et høyere inntak enn det..

Dessverre lagrer ikke kroppen proteiner til senere bruk, så vi må hele tiden fylle på..
Egg, melkeprodukter (melk, yoghurt, ost), kjøtt, fugl og fisk er de matvarene som har mest protein, men også kornprodukter, belgfrukter (linser, bønner, erter) og nøtter inneholder mye protein. Men dessverre – det er ikke nok..
Eksempelvis:
– egg.. som “alle” veit har mye proteiner – inneholder ca. 7-8 gram pr. egg.
– melk gir ca. 3,1 – 3,5 gram pr. glass (2,5 dl)
– ost (hvitost, ridderost, jarlsberg o.l) ligger på 19 – 29 gram pr. 100 GRAM
– vanlig yoghurt.. 3-5 gram pr. 100 GRAM
– kjøtt har mellom 20 og 30 gram pr.100 GRAM reint kjøtt.
– havregryn har ca. 12 gram 100 GRAM

Når man da tenker på at de fleste matvarer tross alt ikke inneholder SÅ innmari mye protein, sier det seg sjøl at det kan være vanskelig å få dekt hele behovet hver – hver dag..og det kan derfor være kjekt for alle og enhver å spe på litt..

Jeg nøler faktisk ikke med å anbefale STAR NUTRITION – jeg har brukt produktene deres i årevis..både proteinpulver, barer, pannekakemix mm, og veit at de er bra.
Pulveret kan du selvfølgelig riste ut i vann eller melk.. men du kan også gjøre som meg.. Jeg blander det bestandig i maten min.
1 stor “scoop” (måleskje) i havregrøten eller i ei stor skål med yoghurt..toppet med bær..rett og slett nydelig.

 

Og siden det finnes i så utrulig mange smaker, skal det godt gjøres om ikke alle kan finne en favoritt..

Pr i dag er disse to mine favoritter, som jeg har bestilt fra Gymgrossisten.

Cinnamon bun & Chocolate Hazelnut Nougat

Så hvorfor ikke ta en tur innom og se? Kanskje du blir positivt overrasket 😉

Klikker du på bildene, kommer du som sagt rett til produktene.

Star Nutrition//Star Nutrition

 

10 kommentarer

Siste innlegg