I dag brukte jeg formiddagen til å lage nøtteburgere…nærmere bestemt valnøttburgere. Det er ei oppskrift jeg forelska meg i for mange år siden, mens jeg enda levde som vegetarianer – men som jeg den dag i dag får dilla på av og til 😉
NØTTEBURGERE:
4 dl lettkokt havregryn
2,5 dl vann
1-2 ts salt (jeg bruker chili & saltmix)
150 g valnøtter
1/2 rødløk
2 egg
50 g parmesan
1 skive brød
2 fedd hvitløk
2 ss sennep
salt/pepper
evt.urter og krydder etter eget ønske.
Bland havregryn, vann og salt, og la det svelle til vannet er absorbert (5-10 min.)
Mal eller finhakk nøttene..jeg liker litt tyggemotstand, så jeg bare “knuser” de med fjøla.
..og rasp løken på et grovt rivjern.
Finhakk/mos brødet, og bland så det, nøtter, havregryn, løk, revet parmesan og egg inn i havregrynsblandingen.
Salte og pepre og tilsett evt urter og krydder etter ønske. Press hvitløken og bland den inn i røren sammen med sennep.
Form røren til 8-9 burgere og stek de på bakepapirkledd brett i ovnen på 200°C i 5-7 minutter.
Stekes så videre i en panne med litt olje på svak varme til de har fått en fin farge.
Akkurat det fikk ikke jeg gjort i dag, da jeg dro ut…men burgeren kan godt oppbevares slik de er nå – og stekes på panne etter hvert som man skal spise de 😉
Ser fantastisk god ut – lagrer oppskrifta din under bokmerker her!
Sundt og godt tenker jeg og ikke altfor mange rare ingredienser.
Kos deg med kvelden..klem..
Så koselig da, at du fant den interessant 😊 Takk for det, og en riktig fin kveld videre til deg 😊 Klemmerz
skal teste disse når jeg får kjøpt det jeg mangler av ingredienser :=)
Så bra, da…håper de faller i smak 😊
Det ser fantastisk godt ut! Verdt å prøve, kjenner jeg! klem 3<
Ja jeg liker de i alle fall 😊 Og da håper jeg at de faller i smak hos deg også 😊 Klemmerz
Spennende burger 😀
Kos at du syns det, da =)