NØTTEBURGERE

I dag brukte jeg formiddagen til å lage nøtteburgere…nærmere bestemt valnøttburgere. Det er ei oppskrift jeg forelska meg i for mange år siden, mens jeg enda levde som vegetarianer – men som jeg den dag i dag får dilla på av og til 😉

NØTTEBURGERE:

4 dl lettkokt havregryn
2,5 dl vann
1-2 ts salt (jeg bruker chili & saltmix)
150 g valnøtter
1/2 rødløk
2 egg
50 g parmesan
1 skive brød
2 fedd hvitløk
2 ss sennep
salt/pepper
evt.urter og krydder etter eget ønske.

Bland havregryn, vann og salt, og la det svelle til vannet er absorbert (5-10 min.)

Mal eller finhakk nøttene..jeg liker litt tyggemotstand, så jeg bare “knuser” de med fjøla.

..og rasp løken på et grovt rivjern.

Finhakk/mos brødet, og bland så det, nøtter, havregryn, løk, revet parmesan og egg inn i havregrynsblandingen.

Salte og pepre og tilsett evt urter og krydder etter ønske. Press hvitløken og bland den inn i røren sammen med sennep.

Form røren til 8-9 burgere og stek de på bakepapirkledd brett i ovnen på 200°C i 5-7 minutter.

Stekes så videre i en panne med litt olje på svak varme til de har fått en fin farge.

Akkurat det fikk ikke jeg gjort i dag, da jeg dro ut…men burgeren kan godt oppbevares slik de er nå – og stekes på panne etter hvert som man skal spise de 😉

 

8 kommentarer

Siste innlegg