I dag brukte jeg formiddagen til å lage nøtteburgere…nærmere bestemt valnøttburgere. Det er ei oppskrift jeg forelska meg i for mange år siden, mens jeg enda levde som vegetarianer – men som jeg den dag i dag får dilla på av og til
NØTTEBURGERE:
4 dl lettkokt havregryn
2,5 dl vann
1-2 ts salt (jeg bruker chili & saltmix)
150 g valnøtter
1/2 rødløk
2 egg
50 g parmesan
1 skive brød
2 fedd hvitløk
2 ss sennep
salt/pepper
evt.urter og krydder etter eget ønske.
Bland havregryn, vann og salt, og la det svelle til vannet er absorbert (5-10 min.)
Mal eller finhakk nøttene..jeg liker litt tyggemotstand, så jeg bare “knuser” de med fjøla.
..og rasp løken på et grovt rivjern.
Finhakk/mos brødet, og bland så det, nøtter, havregryn, løk, revet parmesan og egg inn i havregrynsblandingen.
Salte og pepre og tilsett evt urter og krydder etter ønske. Press hvitløken og bland den inn i røren sammen med sennep.
Form røren til 8-9 burgere og stek de på bakepapirkledd brett i ovnen på 200°C i 5-7 minutter.
Akkurat det fikk ikke jeg gjort i dag, da jeg dro ut…men burgeren kan godt oppbevares slik de er nå – og stekes på panne etter hvert som man skal spise de
Ser fantastisk god ut – lagrer oppskrifta din under bokmerker her!
Sundt og godt tenker jeg og ikke altfor mange rare ingredienser.
Kos deg med kvelden..klem..
Så koselig da, at du fant den interessant
Takk for det, og en riktig fin kveld videre til deg
Klemmerz
skal teste disse når jeg får kjøpt det jeg mangler av ingredienser :=)
Så bra, da…håper de faller i smak
Det ser fantastisk godt ut! Verdt å prøve, kjenner jeg! klem 3<
Ja jeg liker de i alle fall
Og da håper jeg at de faller i smak hos deg også
Klemmerz
Spennende burger
Kos at du syns det, da =)