I går når jeg var ute og båla og kosa meg sammen med ei venninne, fikk jeg smake ei nydelig rabarbrasaft hun hadde laga sjøl. Tøtta har en såkalt saftkoker, og siden jeg er veldig interessert i hjemmelaga mat og drikke spurte hun om jeg hadde lyst til å komme bortover til henne i går ettermiddag så kunne vi koke litt saft så jeg fikk se hvordan det fungerte. Det ville jeg jo selvfølgelig, og jeg må si at jeg ble mektig imponert. Det var ei utrulig enkel løsning på hvordan den koker´n fungerte altså – og det tok kanskje – tjaaaa… 2,5 timer fra vi starta til safta var ferdig og tappa over i flasker.
Først måtte det lages råsaft..
..deretter kokes opp med sukker og konserveringsmiddel.
Og VOILA!!! Masse saft klar for å fylles på flasker.
Yeppz, man lærer stadig noe nytt, og tenker at det nok blir å komme en saftkoker i det Helenske hjem også etter hvert. Bare TENK på hvor mange forskjellige smaksvarianter av saft jeg kan fine på å lage, fra de mer vanlige, “reine” smakene som solbærsaft eller da rabarbrasaft som jeg og venninna laga, til f.eks pære & jordbær eller..hmmm banan & jordbær? Og kanskje jeg endelig kan få laga meg en ny runde med geitramssaft? Eller hva med persimon & fersken..oooh..det hørtes sykt godt ut. Yeppz, fantasien løper litt løpsk her nå, hehe.
Det er så artig med alt en kan lage av det som vokser. Saftkoker er en grei ting å ha. Du må fortelle om det blir saft utover 🙂
Heilt enig, både artig og lærerikt 😊
Yeppz , skal ha oppdatering hvis og når det blir laga noe 🤗
Ååå, det hørtes deilig ut 🙂 Rabarbra-saft!
Veeeldig god 😉🤗
Husker mamma hadde saftkoker – ho laga ripssaft vaffal… og rabarbrasaft…. og blåbærsaft…….. 🙂 klem
Herlig. 🤩🤗