Hjemmelaget marmorkake

Litt godt til ettermiddagskaffen i helga er absolutt ikke å forakte, så i går heiv jeg meg rundt og baka marmorkake.

Den ble veldig god om jeg skal si det sjøl, og legger ved oppskrifta til den som vil ha.

• 200 g mykt smør

• 250 g sukker

• 3 egg

• 250 g hvetemel

• 2 ts bakepulver

• 1 dl matfløte

Lys deig

• 2 ts vaniljesukker

Mørk deig

• 2 ss kakao

Rør smør og sukker lyst og luftig og tilsett deretter eggene, ett om gangen. Rør så inn det tørre vekselvis med fløten.

Del røra i to (sånn ca) og ha vaniljesukkeret i den ene delen og kakaoen i den andre.

Bruk ei lita, bakepapirkledd brødform på 1-1,5 liter og ha først i halve den lyse røra, deretter halvparten av den mørke, så resten av den lyse og avslutt med resten av den mørke på toppen. Dra en kniv gjennom røra noen ganger sånn at lys og mørk deig blandes litt for å lage marmormønster.

Stek i ca 40-50 minutter på 175°c. Sjekk med en kakepinne at kaka er stekt før du tar den ut og lar den avkjøles i formen.

Lykke til og bon appetit!

6 kommentarer

Siste innlegg