ET DØGN I HAILLBUA

Det er ikke ofte at jeg kan si at absolutt alt klaffer 100% når jeg drar på tur..og i alle fall ikke, når det er snakk om mer enn bare en dagstur. Men døgnet mitt på tur til den nydelige gammen “Haillbua”, ved Ramnskardvatnan i Kvæfjord kommune, var bare rett og slett perfekt.

Jeg pakka sekken med både vått & tørt..

..og etter å ha forsikra meg om at jeg hadde huska ikke bare det som trengs til innvortes bruk, for at skrotten ikke skulle lide sultedøden – men også faktisk det som trengs utvortes, for at ikke samme skrotten skulle transformers til en merksnodig is skulptur i løpet av natta, satte jeg kursen ut av bykjerna mandag formiddag. Og etter en..tja..20 minutters kjøretur, parkerte jeg kjærra..sånn ca her..

..og traska ivei, mot gammen som er ca her.

Føste del av turen, går langs en god og brei traktorvei.

Men etter hvert tar man av inn i skauen, og beveger seg gradvis litt opp i høyden.

Jeg har gått denna turen en god del ganger, siden ei venninne forbarma seg over meg, og viste vei for en del år tilbake..og det er egentlig en ganske grei tur å gå, uten de alt for store stigningen. Hist og her er det faktisk ganske så flatt..som her.. Ikke bare sporene etter meg, da..men derifra kom jeg..

..og videre opp der går ferden. Begynner faktisk å nærme meg nå 😉

Yeppz, her er det første (og minste) av de to vatnene..

Og her er jeg ved det andre 😊

Jeg gikk på isen for å korte ned ruta litt..men i ærlighetas navn – jeg glemte heilt å ta bilder av det, da jeg var for opptatt med å filme til videoen som skal på YouTube-kanalen min etter hvert (huff🙈)

Men i alle fall..etter ikke fullt halvannen times rolig gange, var jeg endelig fremme ved Haillbua 😊

En del av skrifta har blitt borte med årene, men det er nå bare sjarmerende, spør du meg 😊

Utrulig flott laga..

Seee..det er til og med en utedo der..snakk om luksus, midt i ødemarka 😂

Og et medlem av Utedassens Venner 😁

Så var det inne i gammen, da..det er nok av soveplass her..og jeg valgte meg den siden som har vindu rett over sitte/soveplassen (og har alt slengt fra mæ pikkpakket, som dåkker ser..fordi det absolutt første æ gjør når æ er fremme ved turmålet, er å få tørre klær på kroppen)

Og sånn er den andre sida..som har vindu litt lenger unna.

Nevnte æ at det var mange soveplassa? ..her er til og med hems 😊

Og masse utstyr til allmenn bruk.. Det ligger til og med en robåt også her, som man kan bruke på sommerstid..(imponerende, ikkje sant?)

Og så er det faktisk en kjøkkenkrok, med egen ovn..men den brukte ikke jeg.

Jeg brukte kun den i stue-/sovedelen..

..og etter at det var blitt god varme i den, var det bare å hive seg i matlaginga..

..for så å nyte både et varmt og godt måltid..

..og utsikten gjennom vinduet.

Etter at maten – og et par kopper kaffe var fortært – hyra jeg på meg og gikk ut for å lufte hauet. Det var kaldt og stjernekart, med et fantastisk måneskinn som lyste opp landskapet. Og enda klokka var forlengst passert det tidspunktet på ettermiddagen da det er mørkt her nå, var det nesten like lyst som dagen..rett og slett magisk 😍

Nordlyset begynte så smått å melde sin ankomst..heldigvis, for med det kalde været tatt i betraktning, hadde jeg virkelig håpa på at jeg skulle få jobbe litt med å lære meg å ta gode nordlysbilder. Men sjøl om jeg venta ei god stund, ble det ikke særlig futt og fart over hauet på meg..jeg fikk knipsa litt, mens ho Aurora lekte gjømt og leik med meg.

..og nå må jeg bare beklage..for sjøl om jeg er blitt myyye bedre på å “fange” nordlyset, (altså finne rette innstillingene) så er likevel bildekvaliteten totalt BLARGH!..fordi jeg bruker mobilen – uten stativ – og det er tykjevanskelig å holde kamera stødig i opptil både 5 og 10 sekunder om gangen. Og når jeg på toppen av alt må minske størrelsen på bildene for å kunne bruke dem i bloggen..ja da blir dessverre resultatet deretter..selvfølgelig ser bildene bedre ut på eksempelvis en mobil kontra en pc-skjerm (Oh gru..tør ikkje tenke på en tv-skjerm) men dere får nå i alle fall en idé om hvordan det var..

Men til slutt ble jeg litt lei av å jakte – og bestemte meg for å ignorere den ufine oppførselen hennes..så jeg gikk inn igjen..og koooosa meg litt ekstra, mens jeg venta på bedre tider 😉 Og i tilfelle nån lurer – så er æ ei whiskey/cognac-jenta når æ er på tur. En klunk eller to med nåkka brunt oppi en glovarm, sterk solbærtoddy…YUMMY 😁

Når jeg så hadde fått varmen tilbake i kroppen – og det værste snop-suget var blitt stilla, var det tid for å hyre på seg igjen og sjekke om ho Aurora hadde kommet seg på plass..(og ikkje minst begynt å oppføre sæ😉) …og DET hadde ho 😍

Meeen..etter at jeg hadde holdt på å gå av hengslene av fascinasjon over det fantastiske skuespillet som utspant seg på himmelhvelvingen, måtte jeg til slutt gi tapt for kulda. Kroppen tålte det, men fingrene mine – spesielt de to jeg har forfrosset tidligere, var så kalde, at jeg trudde de skulle ramle av. Tror jeg brukte nesten et kvarter før jeg klarte å bevege de normalt igjen, så jeg fikk kokt litt vann til kakaoen mi.. 😂 Og med nytinte fingre og litt glovarm drikke innabords, var det bare å krype ned i fjellduken og si godnatt til verden.

Dagen etter våkna jeg i et strålende humør. Månen hadde takket for seg, og det var enda litt dunkelt og skjømt ute. Men vakkert. Så jeg tusla meg ut og supa litt luft, og fikk tatt mårrastellet. Hadde jo ikke akkurat mye vann å bruke, men denna tøtta er meir enn bærre dronninga av Gaffa..og våtserviettan lenge leve, si bærre æ 😉 Deretter var det frokost og kokvarm kaffe, før jeg tusla meg ut igjen.

Nå skal det sies at etter den fantastiske opplevelsen med nordlyset kvelden før, så var det liksom ikke det HEEEILT store som fanga fotografen i meg..men så dukka sannelig sola opp, og da ble det jaggu et par bilder likevel 😊

Og sakte men sikkert nærma det seg tida for å forlate det koselige krypinnet mitt. Så jeg pakka sekken, rydda opp og sjaina litt etter meg..og sa takk for denne gang.

Som nevnt her i innlegget og på fjæsboka (for de som har meg på vennelista der), så blir det jeg har filmet fra turen å komme på YouTube-kanalen min etter hvert. Men det tar litt tid å redigere..men blir å poste linken når den tid kommer 😉😁

10 kommentarer
  1. O lykke – for en magisk opplevelse! Det kjentes nesten som om jeg var med på turen din! Nyyydelige bilder av Aurora-mor…… det er topp altså! Klemmer <3

  2. Wow, så flott!😍👏
   Ikke rart du som elsker friluftsliv vil bo i nord.😀 Tusen takk for at jeg fikk være med deg. Slapp å fryse jeg da 😉😄
   Elsker å se nordlyset, men har gått glipp av det. Har vært midt på nattan, og her i byen er det ikke så lett å se det heller. God torsdag. Klem🙂❤

   1. Takk for det ❤️ Og ja – nemlig..uansett hvor vakkert det er andre steder i landet, kan det ikke måle seg med den frihetsfølelsen jeg får når jeg opplever sånne øyeblikk 😍 En riktig fin torsdag til deg også, ❤️ Klemz

  3. Dette var et eventyr – du og du for noen fantastiske bilder. Bare utrolig vakkert og jeg nyter turen alle bildene dine! Tuuusen takk! Klem.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg