EN STOR SKUFFELSE

Det er lørdag – det er helg – og jeg ble tidligere i dag kjempefysen på noe godt til kaffen. Aller helst noe uten masse sukker, men det var liksom ikke noe annet å finne i skapene mine enn knekkebrød og riskaker. Så kom jeg på at jeg hadde investert i en pakke Sukrin for ei tid tilbake. Og da mener jeg investert, for den sabla pakka på 500 gram kosta meg over 80 kroner.

Med den prisen er det naturlig nok ikke noe jeg bruker mye av, men i dag fant jeg ut at jeg skulle gjøre et testprosjekt og bake kanelsnurrer med sukrin. Og joda, resultatet ble godt etanes.. MEN med tanke på hvor mye sukrin jeg brukte i deigen, for ikke å snakke om oppå sammen med kanelen, er de snurrene en stor skuffelse fordi de ble veldig tamme på smak.

Det ble 8 snurrer, og jeg legger ved oppskrifta om noen er interessert. Fungerer garantert mye bedre med vanlig sukker.

KANELSNURRER (8 stk)
ca 5 dl mel
Ca 40 g mykt smør
1/4 pk tørrgjær
0,5 dl sukrin (mindre om du bruker vanlig sukker)
1 ts kanel
En liten dæsj salt
Ca 1,5 dl fingerlunkent vann
I tillegg skal du ha smør, kanel og sukrin etter smak for å ha inni snurrene.

Ha 3/4 av melet + sukrin, kanel, salt og gjær i en bolle og kna inn smøret. Tilsett vannet og kna sammen til en fin deig. Tilsett resten av melet underveis om nødvendig.
La heve i ca 1 time
Knas/kjevles ut til et rektangel som smøres med smør og strø over med kanel og sukrin/sukker.
Du kan nå enten rulle deigen sammen til ei lang pølse som du deler i 6 biter og steike snurrene slik. Men jeg bruker å kun brette rektangelet slik som dette før jeg deler det i biter/remser på ca 3 cm.
Deretter drar jeg litt i remsene, tvinner de rundt et par ganger og lager knute av de. Vil du se hvordan, ligger det en video av testprosjektet ute på TikTok.

Jeg bruker aldri å pensle snurrer, men det kan du selvfølgelig gjøre om du ønsker det.

Etterheves i 15 minutter og stekes v/225°c i ca 10 minutter.

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg