Det er ikke så veldig mange sorter småkaker jeg lager til jul – men det er definitivt ingen jul uten risboller her i huset, i alle fall ❤️
LUKE 11
RISBOLLER
3 plater kokesjokolade (300 gr)
4 ss sterk kaffe
1 pk delfiafett
2 egg
2-3 ss sukker
Ca 1/2 pk puffet ris
Bryt sjokoladen i små biter og smelt den i kaffen ved svak varme. Smelt delfiafettet og la det avkjøles litt.
Visp egg og sukker til eggedosis og pisk deretter inn sjokoladen.
Tilsett delfiafettet litt av gangen, og visp godt hele tiden.
Ha til slutt i puffet ris – jeg bruker ikke fullt 1/2 pose…syns risbollene fort kan bli for tørr hvis det er for mye “poffaris” i dem..
Settes med skje på brett/fat og settes kaldt til de er stivnet.
Oppbevares i tett boks på et kjølig sted..
PS. de er også veldig gode om man bruker melkesjokolade – bærre spør venninna mi 😉
Husker jeg elsket sånne risboller som barn 🙂 Nam!!
Ja de er jo sabla gode, da 😉😁
Og de bollene har jeg også laget 😃
Ja jeg så det 😉 (æ er jo ikkje flink til å kommentere på innlegg…sorryyyy🙈)
Ja, det er knallgodt og jeg har laget mine. Hos oss skal de være sprø, så jeg lager et annet slag enn deg. 🙂
Ja ikke sant 😊 Og godt man er forskjellige, da😊
jeg har laget slike risboller i dag ,men i år gjorde jeg en liten vri og hadde i litt meierismør og melkesjokolade også :=)
Du verden…meierismør? Det hørtes sabla godt ut 🤩
Nam altså – de ser nyyydelige ut <3
❤️
Det er veldig godt. Og jeg vurderer å lage dem. Men som Connie så har jeg lagd de med meierismør, og de er bare så utrolig gode da. Fant den oppskrifta for 2-3 år siden, så jeg lager nok ikke de “gamle” mer 😉 Selv om de også er gode 😀