KLAPPJAKT PÅ BRØYTESTIKKENE

Jaaada..jeg måtte ut en liten tur i dag også. Til å begynne med var det fordi jeg hadde en avtale på formiddagen, så jeg måtte likevel måkke frem bilen..men etterpå klarte jeg bare rett og slett ikke å dy meg – og tok meg en sånn vanlig runde jeg bruker å kjøre rundt nabokommunen – når jeg ikke har mulighet til en langtur. For så vidt er det en grei tur, for den korteste ruta er ca.5 mil rundt..

I alle fall – jeg kursa meg ut av byen som vanlig – og været virka greit nok akkurat da.. men herrefredogfaaader, da..hehe..  Etter hvert ble det så tett snykov – ispedd sinnsyke haglbyger – så jeg måtte bokstavelig talt ta sats fra brøytestikke til brøytestikke for å holde meg på rett kjøl.

Det fikk meg til å minnes første gangen jeg var på Andøya.. sånn ca. vinteren 2013.. Jeg jobba for Retail24, og min jobb var å kjøre rundt mellom butikker å holde demo og dele ut smaksprøver på diverse matvarer. Vel ok – jeg googla og fant ut at det ville ta meg litt over 3 timer å kjøre bortover, så jeg starta ganske tidlig på mårran. Og godt var det.. for et sånt vær som jeg fikk der borte, trur jeg faktisk ikke at jeg har vært borti verken før eller siden. For det første var det ikke brøyta – og den bilen jeg hadde da (en eldre Subaru Forester..og heldigvis for det) – hadde temmelig store problemer med brøyte seg vei i stedvis opp mot 1/2 meteren med snø. I tillegg var det et svartens uvær på den sida jeg kjørte..for jeg visste ikke da at den “normale” veien å ta, er innsida..så selvfølgelig kjørte jeg yttersida/vestsida – med havgapet rett på.. Kan love deg at det til tider var så mye vind, at bilen vingla som bare fy – og på toppen av det hele, en snøstorm som gjorde at jeg faktisk hadde problemer med å se brøytestikkene..
Men frem kom jeg – i én bit – og det var heldigvis både brøyta og roa seg med været da jeg kjørte hjem igjen..selv om det da var blitt bekmørt igjen..

Og vet dere hva? Den turen fikk meg til å forelske meg totalt i Andøya. For selv om jeg så minimalt av naturen rundt, og det virket som om øya gjorde sitt ytterste for å skremme vettet av meg..var det en liten bit hvor jeg plutselig fikk et “øye”..totalt stille i stormen, med helt klarvær rundt meg. Og når jeg titta ut – fikk jeg totalt hakeslepp..for du syke Sa..n… for nån fjell!! Jeg holdt på å kjøre av veien i rein forfjamselse 🤣Spisse..taggete..rå..”oppflerra”..æ meine – med min fantasi kunne æ glatt se smådemonan som flagra der oppe mellom toppan. Yepp..synet varte bare noen sekunder – men jeg var totalt hekta – og den dag i dag MÅ jeg minst én tur i året bortover dit 😉

Uffda – detta blei utenomsnakk, hehe..
Tilbake til turen min i dag.. Jeg måtte stoppe et par ganger og gå ut i halvstormen for å fjerne snø og slaps fra vindusviskerne – men kan love dere at jeg var kjapp med den jobben, ja..for haglbygene piska meg i fleisen så det gjorde vondt..
Og helt plutselig fikk jeg megabra vær ei lita stund..akkurat nok til at jeg kom meg ut av bilen og fikk knipsa et par bilder..og så var det på´n igjen..akk ja..

 

 

6 kommentarer
    1. Der var det jammen ingen sikt i det hele tatt…. stønn….! Andøya ja – drømmer om det stedet også….! Jeg må legge meg i hardtrening så jeg kan komme meg nordover til både Harstad og Andøya osv med bobilen….:! Klem <3

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg