rein HVERDAGSLYKKE

På fredags ettermiddagskveld var jeg så heldig at jeg fikk go´venninna mi med meg på en liten tur opp til Gangsåstoppen.

Veit dere, det river og sliter i sjela for ei som har vært vant til å si GANSÅS.. altså uten G.. men jeg måtte sjekke litt på nettet og finne ut av hva som er greia, for det er delte meininger om den populære toppen skal skrives med eller uten G.. og detta var posta på nett 15. okt. 2022
“Språkrådet endrer ikke rådet de tidligere har gitt til Kartverket. 
De mener at bydelen skal hete Gansås, men bor du i området skal gateadressen din være Gangsåsveien, Gangsås Allé eller Gangsåstoppen.”

Så altså… GanGsåstoppen.

Men nå er det da sånn at det er to topper der oppe, og den mest populære toppen er faktisk IKKE Gangsåstoppen, men Ramnfløya – og selve Gangsåstoppen er en kjapp gåtur litt sørover i forhold.

Forvirrende? Nesjda..

Men i alle fall, fredagen ble det en superflott kveldstur på oss, og siden ukas utfordring fra medblogger Utifriluft er HVERDAGSLYKKE, passa det godt å dedikere detta innlegget til utfordringa. For seriøst, detta ER virkelig rein hverdagslykke.

Først litt fra turen opp til toppen av Ramnfløya.

Sjekk den buska… det er så sabla mye svartmakk i skauen nå, at det endte opp med at jeg rett og slett braut meg ei grein og vifta vei med på de værste plassene.

Deretter litt fra sjølve utkikkspunktet på toppen.

Og på returen tok vi svippturen bort til det som egentlig er Gangsåstoppen fordi go’venninna hadde aldri vært der og knipsa litt bilder. Som dere ser er det potensial for å ha et fantastisk skue derifra også, men dessverre er det blitt sykt overgrodd der med årene.

Og helt til slutt et koselig hjerte som hang i et tre på turen nedover igjen.

 

8 kommentarer

Siste innlegg